468x60

.

AF6 vs. IHSAN

Monday, March 24, 2008


Sabtu mlm minggu lpas, 22hb mac 2008…aku sure koang seme misty tgk konsert AF6 kan? Aku tataw menahu pon pasal AF ni..ta pnh tgk pown coz umah ku ta pnh ade astro.hehe…tp last week aku gy umah nazra..so leyh ah tgk konsert yg cm ntah ape neh….amat bosan!! Dah ah pengacara ta besh.. then ade pelajar AF6 ni lak nyanyi ntah ape2… sumbang giler… especially ika… mmg suara cam dak tadika!! Yg aku rasa suara boleh blah mlm tu..Cuma riz, stacy, stanly, nadia, rina..yg len lgsung ta besh..and masa nk umum yg tersingkir tu leh lak yana yg kwar..tak patot die kwar wlupon suara die pon mmg tak best..tp aku rasa ika lg patot kwar…mke je cantik..suara tak bleyh blah…gewdik lak tu…then lg 1 yg amat tak puas aty tyme mama rina da abeh nyanyi…si ajai yg jd pengkritik mlm tu pnggil mama rina tu makcik?? Die engat die muda sgt ke hape…haha….

Then aku rasa nyesal tgk AF6 ni…tkr la channel 103..layan cerekarama TV3 lg best..aku rasa misty ta ramai tgk drama ni…tajuknye IHSAN…cte pasal anak yg derhaka kat ibu dia…ala2 si tanggang la neh..die kawen ngan org kaya tros lupa mak die yg miskin…smpai mak dtg pon halau mak die..tak patot btol la…akhirnya pdn mke anak die terima balasan masa mati..seksa giler…aku tgk pon ngeri semacam.. dah ah meninggal mcm menggelupur je…mcm ikan mati lak…then masa da nazak tu, nk mengucap pon susah… masa mandi jenazah kuar lak cecair2 nanah warna putih kat mata, hidung, mulut…smpai imam pon muntah2…then jenazah berat…and lubang kubur sempit…masa bini die jerit2 suh bkk keranda, nk tgk mayat laki die wat kali terakhir, bkk2 je kain kafa…penuh ulat2 kecik…kecian btol…tp sesungguhnya…drama ni sgt2 la mmberi keinsafan pd sape2 yg tgk nyer…jgn ler derhaka pd mak bapak kiter…rasa2 cm ader wat haty mak terguris tu…cpt2 ler mtk maaf…syurga itu di bwh telapak kai ibu..

Pas abeh drama tu..aku bkk lak channel 15…tgk chatting @15 ni..wah ramai giler kutuk2AF6…and ade gak cte2 pasal drama IHSAN tu…seme insaf…mmg best ah drama tu…ummm..aku tataw ape lg aku nk ngarot…saje je tulis blog ni…bosan…wee~



azie | taty | pda | aqem = The 4 Stooges

Monday, March 17, 2008

Photobucket

today aku nak cyte pasal the 4 stooges...kenangan terindah dlm hidup ku..wee~

once upon a time (ceh! mcm bedtime story plap)...
semuanyer bermula dr megat...beliau lar yg mengajak aku and rakan2 ku ke KBS, kuantan utk join mende ntah..program rakan muda sempena hari kemerdekaan...pada 30hb ogos 2004....tyme tu kuantan jd tuan rumah utk kemerdekaan peringkat kebangsaan....dats y lar tyme tu kununyer aku sgt excited nk join....semangat kemerdekaan yg sgt membara~!! (actually tyme tu excited sbb dpt kuar umah...first tyme dpt hang out ngan mmber2 kat luar)
aku tiba disana pagy2 lagyk...ayah ku antar...setelah sesi pendataran selesai disamping mmbayar rm10(ta silap aku lar)...aku jd blur mula2...coz tataw nk wat pe n nak g mana..hehe....mencari2 megat yg tak nmpak btg hidungnye...so aku lepak2 jewk ler....then bawu lar jmpa muka2 yg dikenali...megat, taty and aca...
then after abeh seme daftar, sesi bebel seme....lalallala...seme peserta join ler aktiviti yg ada...dat tyme aku da terasa menyesal...huh..indah khabar dr rupa...mmg tak best!! tp aku tetap skema ikot rules yg ade...biasa ah...tyme tu dak sekolah lg..tak nakal2 pon kat situ..engat jewk pesan mak aku...haha..yg perempuan dpt tido dlm dewan..huh! tak adventure lngsung....dak laki gak best dpt tido kat padang....huhu..then ade lak ceramah kemerdekaan..seperty yg sedia maklum..mana ade ceramah yg best..ye tak? so aku pon da nantok tahap gaban disini....cm sial lak...tetibe ptg tu ujan tuwun ngan lebatnya... huh mmg best la...tyme utk tido ni...ape lg...1...2...3.....zzzzzzzzzzzz....

then ade lak aktiviti ngarut di hall tersebut..huh! cm ape je...diorg neh cm tak prepare lgsung!! paling best ade gang tu kna wat aksi beruk mat nyeh lak...sbb diorg dtg lmbat ta silap aku...kecian diorg seme...huhu..after dat tyme makan2...mmg tak best!! ayam panggang mcm ayam busuk! tak patot!! ade gak aku saman program rakan muda ni...aku semakin buhsan..mengenangkan di stadium sebelah KBS ni ade konsert kemerdekaan..huhu...aku pon kuar ah dr hall tersebut..lepak2 d tepi longkang..melihat bunga api yg sgt indah meletop2 di langit...melihat aksi2 rempit di jalanan....mengenangkan aktiviti yg cm gampang di sini...dan mengenangkan bila la nk berakhir semua ni..

aku semakin bosan...rakan2 ku mengajak aku melepak di tiang bendera.. dan disinilah permulaan bg segalanya...aku, aca, taty, megat, aqem, pdaoz dan hafiz melepak disitu..borak2 biasa je...al-maklum la...masing2 ta knal lg....malu2 kucing sket.. :) kemudian timbul lah sifat kegilaan dan kenakalan kami pd mlm itu (yeah! sifat sebenar dah wujud) kami mendapat idea yg sgt bijak..misi kami: mencuri keluar dr KBS sblum gate tutop dan mengelak di kesan sesiapa...tp seme org takot2 pada mulanya...da lewat sket kami pon nekad utk kelua! yeah! dat tyme terasa freedom itu adalah hak milik kekal kami...wlupon ta seme kuar...wee~
kami berjalan2 kew stadium..huhu...sedeyh....konsert pon da abeh...kami meneruskan
perjalanan kami utk tawaf satu bndar..then kami ke kuantan plaza...haha tyme ni best aku na cyte....kami ternampak 1 gang ni menyambut merdeka dgn meriahnyer!! baling2 telur satu sama lain...mmg best!! lebeyh hangat dr biasa bukan? then di depan ktn plaza lak ader ler geng2 jalanan terbaring di situ...selamber na mampos! kami bergerak jua ke krin tv yg amat besar d situ...menonton citer pe ntah....kepenatan sehingga kami pon selamber terduduk dan terbaring di situ...

tiba2 salah sorg dr kami bersuara..."argh! nak terkencing!" ....(begitu lah ayat nye)....and aku pon terasa gak nak terkencing yg amat ni...dat tyme timbullah misi baru: mencari tandas terdekat di dlm town....dat tyme yg ade cuma aku, aqem, pdaoz and taty...disinilah bermulanya kewujudan the 4 stooges (tak bleyh blah btol la asal usul bermula di tandas)...adoi na kencing da neh...toilet ta jmpa...dtg la idea gile utk ke dlm ktn plaza....ikot pintu belakang..yeah!! tp malangnye..kami ta jmpa gak toilet...main2 je kat lif tu...haha..hinggalah dimarahi pak guard....yg tyme tu nk tutop pintu blkang tersebut..naseb ler tak kna kunci dlm tu..kalu tak..naya je....pastu dak2 ni gy lak 7e...mencari toilet..berharap giler dpt jmpa toilet...tp kecewa setelah ayat ini terkeluar dr pekerja 7e tersebut: "maaf dik...tandas hanya utk staff sahaja.." haha....aqem and pdaoz terasa seperty nk mmboikot 7e jewk tyme tu...haha...kami meneruskan perjuangan mencari toilet..tyme tu dah pg da...membuang masa mencari toilet je...last2 diorg dpt gak tandas di kdai mamak...mission accomplished! then jalan2 lg...melihat gelagat warga2 kuantan yg senget + sengal mlm tu menyambut merdeka..

then jam menunjukkan pukul 4 am...aku dah nak pengsan kepenatan....so aku menyusulkan cadangan utk balik ke KBS....damn! gate tutop lak...naseb bek la dak2 ni taw jalan laen utk masok...haha....lalu kat pagar berlubang berhampiran skatepark!! tyme tu sempat lg bermain2 di skatepark..mcm budak2...haha...tp alik tu ta titow pon...sbb da kul 6am pon..aku and taty tros mandi d toilet cm burok...huhu...then dlm kul 7am kna lak berkumpul..nk kna gy tempat perarakan..di dlm bus..kami da ta tahann nntok...ade antar dak2 ni siap amek panadol lg..ape da....smpai di sana (tmpat perarakan)...hanya megat yg semangat utk mengambil gmbar dan suasana yg meriah disana....biasa la...megat ta join kami merewang mlm tu...huhu.....aku and yg lain2 da terlena smbil terduduk di situ..then kami berjalan2...masa ni kami sesat!!

kami sesat? ahhhhhhhh...TIDAK!! ade ke patot...town sendiri pon leh sesat...tp seyes....tataw nape kami lost...berpecah lak tu....taty + aca sesat hingga ke giant kuantan...aku and aqem sesat bersama hingga ke mana ntah..pdaoz + hafiz + megat kemana2 ntah pon aku tataw..then kami berjanji bertemu semula di ktn parade....jalan pon ta jmpa lg ni..aku and aqem suda mula kelaparan...kami singgah sebentar ke cafe terdekat...di kompleks teruntum.....sempat lg menjamah mi kari...haha.....then teruskan perjalan ke ktn parade....jmpa di dpn pintu masuk..dak2 ni dah terduduk di pintu masok..kami tak cover malu da coz kepenatan yg amat!! after dat kami ke tangga dkt ngan toilet...hah...disana...masing2 tertido keletihan...selamber gile!!

finally kami terpaksa jua balik...sedeyh siot..tp biasa la....pertemuan ade perpisahan....selepas bersalam2 salaman..aku and aca bergerak balik ke KBS...siot jauh nk jalan kaki....penat giler...but wlupon aktiviti di KBS tu buhsan nak mampos and mcm sial sket..tp aku dpt gak belajar something yg berharga disini....nilai sebuah persahabatan.....tp mengenangkan the 4 stooges....urmmm......bile la kiter ber4 nak berkumpul lg yek?? sgt rindu korang semua!! azie sayang korang!!




BFF - Best Friend Forever ^_^

Thursday, March 13, 2008

hanya tinggal satu hari je utk aku spent masa aku di kuantan ni...
urm terasa rindu pada BFF aku disini...
fird, aqem, and aqqad...
BFF yg wajib aku ketemu setiap kali aku pulang kesini...

khamis-13 march 2008
hari paling bermakna dlm hidup ku...
tiada yg lagi bermakna selain menghabiskan masa bersama syg2 ku: my BFFs...

aku hanya berjanji dgn fird...
utk menemani beliau santap d waktu lunch nanty...
huh! pagi2 lagy da kejut aku dr beradu...
aku pon bergerak ke mega secepat mungkin...
ahh! lambat nye pukul 12.30pm...
tiba2 aku teringat aqem...
oh ya! jumpa aqem dulu lar...bisik haty ku...
ternyata kebetulan aqem mmg da ada pon d sana...
lama ta jmpa beliau ^_^
bertambah cumey plak aku nenowk nyew hari ini...
sementara itu kami round2 menghabiskan waktu...
dan menenowk2 gelegat manusia di megamall...
tak sedar lak dah tibe kemunculan fird...
bersama kutu2 perliharaan nya... (aqem la yg ckap...aku ta ckp)
then dgn ta plan ape2...kami hanya duduk d kerusi mega itu smpai lebam...
tetibe rasa lapar la pulak kan...
so mereka memberi cadangan utk ke TC...
pastu na amek tatty lar...
sampi kat umah tatty...beliau baru bangun tido?? hampeh!!
siap bangun2 sempat goreng ayam tanpa mandi terlebih dahulu!!

ok2 next episode...
tiba d TC...dan selepas bermesra bersama cicak kubing...
kami ta makan pon di sana...(wat abeh duet byr parking je)
last2 aqem ajak makan d mara je...ceh!
yg ni best ni....selepas santap...otw 2 da car...
aqem kna saman!! sbb salah parking...haha...kan da bazir rm20...
kitorg pon gewak ke mega smele...
selepas slh sorg dr kami melepaskan gas monoksida dlm kete aqem...
kami berlegar2 ke tmpat game...
kata aqem, beliau mahu lepas tensen akibat kena saman!!
smpai jem machine game tu akibat ketensionan si aqem...
da bosan2...amek2 gambar...fird pon balik ke opis...
setelah ponteng keje berjam2...(ske aty jewk beliau ni!)
sampai d kfc...aku jmpa aqqad...BFF aku jugak...
jalan2 lak pastu...ushar2 barang...
terserempak dgn cekgu lama ku...junior2 ku...
then tiba masa utk pulang...
sgt2 sedeyh...bila la kami dapat jumpa lagi...
mugkin cuti semester nanti...huhu...

anyway syg2 ku...
korang BFF aku smpai mati!
eyra a.k.a azie BFF aqem, fird, taty dan aqqad...
thanx 4 all da precious moment together!!



Photobucket

fird! jgn CANDID gmbr ku!


Photobucket

aqem...drive okayh! jgn nak bikin DRAMA di dlm kereta mu!


Photobucket

ketika sedang bweak2 kpd aqem...KANTOI pulak dgn fird!


Photobucket

adeh! apakah yg sedang berlaku terhadap BIBIRmu fird??


Photobucket

wahai fird...kamu BFF azie selamanya!


Photobucket

di dlm kete nury haqim...aku POSE sebentar...



kesah2 pilihanraya ke-12


pilihanraya sudah berlalu....
tapi kesah2 kesan drpd pilihanraya ke-12 di negara kita masih hebat diperkatakan..
so, meh2 kita baca suara2 hati rakyat negara ni...
seme komentar2 di bwh adalah nukilan rasa suara haty sahabat2 ku di myspace dan friendster:

dzul:
"askum..salam ukhuwah
fillah..pilihanraya 2008 sudah pun
berlalu n krajaan dh pun dibntuk..pd
student2 smua yg masih x berpuas ati n
mempersoalkan kptusan plihanraya
ni,seelok-elok fokusla pd studi
anda..yg lepas 2 biarkn berlalu..skrg
ni tnggungjawb kita sbg student
menunaikan tanggungjawb kita menuntut
ilmu dmi mase dpn kita..untk ibu
bapa,agama Islam, negara n most of
all....Allah S.W.T..walaupun kita kene
ambil tau soal kepimpinan
negara,jgnlah sampai ianya melampaui
batas2 sehinggakn kita menyalahkan org
laen dn mengabaikan pelajaran
kita..Kita mestilah berdoa kpd Allah
supaya kerajaan yg baru dibentuk
ini,lebih matang,berdedikasi,n bebas
drpd salah laku,rasuah,sifat tamak n
gila kuasa,n penindasan..BN,PAS,PKR n
DAP hnyalah sebuah parti..yg lebih
penting bg kita generasi akn dtg
ialah,walauapapun yg berlaku,jgnlah
hilang identiti kita..jgnlah terlalu
ikutkan budaya barat yg dahulunya
menjajah negara kita..anak2 mudi skrg
rmai yg runtuh akhlaknya..Itu yg
sepatutnya kita pandang n tangani dgn
berkesan..disko2 n konsert makin
menjalar dgn byk dlm negara kita,n
krisis moral byk berlaku..Dalam
kesibukan kita menuding jari sesama
kita perihal politik,seharusnya kita
lebih utamakn akhlak n moral
masyarakat kita khususnya org Melayu
yg smakin x tentu hala kini..kes
murtad smakin byk,dadah,curi,lumba
haram,placuran,n rogol dh byk kita dgr
d akhbar..renungkanlah Malaysia pd
hari ini"

dzul:
"Sedarlah, Pilihan Raya Umum Ke-12
bukannya utk memilih antara BN dgn BA,
tapi pilihan raya rakyat menentang Pak
Lah, Imam Hadhari yg ternyata
lemah.Islam Hadhari yg dibawa beliau
sendiri tetapi istrinya(org rumah)
tidak segan silu menonjolkan aurat
(rambut) di khalayak ramai..

Kemarahan rakyat daripada semua kaum
terhadap kelemahan pentadbiran Pak Lah
tidak dapat dibendung lagi.

oleh itu cara yg paling berkesan utk
menyuarakan kemarahan mereka kpd beliau
adalah dengan mengundi mana2 parti
pembangkang, tak kisahla samada PAS,
PKR
atau DAP janji bukan BN yg sudah banyak
korup dan melakukan kezaliman.

Percayalah, majoriti penyokong setia
UMNO/BN juga berbuat begitu kerana
sakit
hati dgn Pak Lah dan KJ, bukan kerana
mahu lari dari parti.

Melayu sanggup undi DAP kerana
kebodohan
Pak Lah dlm memerintah negara.

Tolong berhenti memainkan isu perkauman
kononnya Melayu akan hilang kuasa bila
DAP dapat banyak kerusi.

Banyak penyokong UMNO memperjudikan
nasib mereka dgn mengundi pembangkang
semata2 utk menghukum Pak Lah agar
sedari kelemahan dan berundur secara
terhormat, jadi hargailah pengorbanan
mereka yg berbuat demikian utk kebaikan
parti sendiri.

Janganlah terus berada dlm kepura2an
kononnya mereka masih sayangkan Pak Lah
yg terbukti tak mampu pikul
tanggungjawab dgn baik.

Kaji apa punca kalah sedalam2nya bukan
tuding jari kepada rakyat terutama
orang
Melayu."

Zack:
"so, andalah yg menentukannya pada
tanggal 8hb Mac 2008 lalu...Anda yg
pilih kerajaan itu....Jika kerajaan
Barisan Nasional kekal dan menang
majoriti dalam pilihanraya
haritu...kedah insyaAllah akan maju
pada thn 2010 nanti...tapi nampaknya
usaha kerajaan Barisan Nasional utk
menjadikan Kedah negeri maju 2010 agak
terbantut berikutan kekalahannya dlm
pilihanraya ke12 haritu...
Sedarlah wahai saudara saudari...jika
anda tersalah pilih,sengsaralah kita..."

Puteri Keadilan :
"hahhaha...aku setuju dg ko aeridest.
ptt nya kita generasi muda nih, kene
lebih berpandangan jauh. jg tgk 1
sudut jer utk maju.

kita kat sini tgk, kelantan mcm tak
maju, tp knp sampai 4 dekad, pas blh
bertahan kat kelantan?? tulah benda
tersirat yg kita tak nampak. nampak
miskin, tp diorg mewah.

sure dia terpengaruh dg media.media
skrg mana blh nak percaya,bace je. hal
tabika kemas,pun 1 hal.

sbg cth, jika kita baru dapat kerja
baru, apa yg kita buat utk bg bos
yakin yg kita ni blh buat kerja tu.
tentulah kita akan tunjukkan prestasi
yg bagus pd bos kita. takkan kita nk
pi bakar opis bos dia kan?? hhahaha..

tu lah media.

- aku hanya manusia biasa .. kekadang
baik kekadang jahat jugak.tp bila da
nmpak yg jahat, aku akan bantah. :) "

aeridest:
"Saudari, apakah erti kemajuan
bagi saudari? mempunyai Masjid yang
besar dan Indah tanpa makmum? Shoppin
komplex yang besar besar? Apa ertinya
kemajuan kalau sebelah pihak lagi
menderita kerna terpaksa membayar
paking
nak masuk shopin komplek?

tak perlu kemajuan fizikal jek ..
mental
rohani pun kena maju gak ..

dari segi satu pandangan lain ..
political sket nie, kita tengok pantai
dalam, ada bangsar, kawasan yang elit,
tapi mengapa mereka menolak kerajaan
pada masa itu? ini dari segi situasi
semasa lah..

yang nie plak pendapat saye, tok sah la
maju kalau anak cucu tak kenal sapa
pencipta depa .. Allahualam ..

- aku hanya manusia biasa .. kekadang
baik kekadang jahat jugak."

berok:
"letaknye DAP dan bangsa2 cina rasis yahudi bangsat tu adelah di dalam bontot babi! nk undi DAP? nk malaysia jadi mcm singapore? sekular? bangsa melayu akan terpinggir.
dah la..
nak cerite pasal bangse? pasal kemajuan? agama pun dah berterabur..
mmg malaysia ni bukan negara Islam. ce bgtau aku aper dier Islam hadhari tuh? Islam sekular? paler bapak dier la.."

zuri and coi:
"tap ko akan saksikan kejatuhan malaysia suatu hari nanti....walaupun pak lah gagal memerintah....rakyat sepatut new memberi semmangat.......

pengundi yg silap mengatur langkah.......bukan salah mana2 pihak......
kenapa p.k.r bleh menag...sebaba ia bersatu......nap pas bleh menang sebab ia bersatu

ko byangkan suatu hari nanti bangsa lain memerintah malaysia..


BERSAMA-SAMA KYTE SAKSIKAN KEJATUHAN TANAH AIR KYTE.......

4taun akan datang kyte UNDILAH BARISAN NASIONAL....

klu kyte menentang kerajaan bermakna kyte harus keluar dari malaysia.....

tun mahadhir penah ckp....INGAT LAH WAHAI BANGSA KU PERJUANGAN MU BELUM SELESAI.... "

gracieyna mar:
"aku sblm ni xlyn politik ni..
tp aritu aku bdebar tnggu rsult..
ko tgk la ape dh jd kt penang..
DEB dihapuskan..hak istimewa mlayu dh xde..
last2 mlayu mrempat kt ngara sndri..
DAP perak pulau plntikan MB dr pas..
tgk la..awl2 dh brebut kuasa..
lama2 jd la rusuhan kaum..
wpun aku xtau ko sokong sape..
tp aku ttap nk bebel kt sni..
bia sme org buka mata..
lpas ni mlayu ngn islam blh dduk atas roket DAP la.. "



perjalanan kami - aku, achap, joe, hasan, fyza, anor

Sunday, March 09, 2008

sudah bermula cuti mid term..
(lama dah...cuma aku bawu nak start menulis blog ni)

ari jumaat 7hb march aku dan rakan2 seperjuangan ku: fyza, joe, anor, hasan melalui hari yg paling perit buat kami kerana menunggu bus dr kul 1130 am hingga kul 2pm...siot! mana ntah pakcik2 bus ni pegi..nak kata semayang jumaat...india mana semayang jumaat...huhu..setelah menaiki bus...kami tertido keletihan! :)

kul 3 something kami tiba di kajang a.k.a kota jakarta..hik3...menaiki taxi..kami meneruskan perjalanan ke KTM kajang...siot...abeh rm6 kami.. :)
sgt penat! menunggu ketibaan tren yg sememangnya selalu lewat..aku dan fyza santap terlebih dahulu...menikmati tart telur kegemaran ku!
(tart telur baker's cittage kajang mmg best!) seterusnya menaiki ktm ke bndar tasek selatan (BTS)
terhuyung hayang beridiri dlm tren...smpai d stesen BTS, kami menukar LRT plak..tp terhenti seketika...menuggu sebentar achap yg tidak tiba2 lg...huhu....terduduk kami menungu beliau! dah nek LRT...tunggu plak berbelas2 stesen bawu tiba di titiwangsa..
ades! hujan lebat...achap mengajak aku dan rakan2 lain berkhemah terlebih dahulu di tangga
(achap mmg gila!)

sesudah meredah hujan...kami terpaksa menungu bus mara liner yg tak pasty bila la nak tiba...akhirnya pd pukul 5pm aku, anor dan fyza menaiki bus! achap bus lain..ke mentakab....joe pula ke raub :)

akhirnya berjaya juga dgn sukses nya kami tiba di kuantan!
yeah...bermula lah cuti mid term yg sgt tidak best sbb asement ku yg berlambak2... :)
aku akan cuba menikamati nye dgn tenang..hehe....


Photobucket

fyza and me waiting 4 da bus!

Photobucket

i'm listen 2 da metal song!
so bored waiting 4 da bus!


Photobucket

wif joe!

Photobucket

joe and hasan.
i noe dat both of u r so bored waiting 4 da bus!

Photobucket

anor and me!



external hard disk ku corrupt!


takde ape yg perlu diperkatakan disini.
hanya meluahkan perasaan bengang ku!
external hard disk ku corrupt!

dan membuatkan aku menangis 2jam!
terima kaseh abg hafiz kerana melayan tangisan ku selama 2jam di telefon.
dan melayan kepala tink tonk ku semalam!




kesah pilihanraya


Mengundi? Satu kewajipan bg rakyat Malaysia tp bkn pada aku….sbb ak tak ckup umur la..bawu 19 taun….. umm..ape yg ak nk tulis d sini…aku sgt teruja nenok seme poster2 yg serabot sgt2 d merata2 tmpat..knapa ek? Ntah la... seronok kot tgk seme org excited berkempen..perang poster…
Di sini aku nk citer…Last Friday ak balik kuantan…huh! Ble smpai tmpat ak je…terkezut tgk bendera bsar2…ade 1 umah tu pnya ah smgt tampal poster keliling umah penoh… bendera2 yg ader plak amat lah besar mengalahkan bendera2 yg ader di dataran merdeka… umm….hebat jugak pilihan raya kali ni…

Esok pagy nyew…aku bngun nenok parent kuwh suda tiada…pagi2 lg dah gy mengundi…sgt bsemangat! Adek ak ske tnya mak ak undi ape….dan jwpnnye tentulah UNDI adalah RAHSIA…hehe…ummm…pg ni ak amek bnyak gmbr…saje ske2..ye la…pilihan raya bkn ada tiap2 taun..hik3…sape lah yg menang agak nye…
Then, t.hari tu ak gewak alik kg ku di rompin..saje2 balik..tok ak da rindu sgt kat aku kot..haha….otw to rompin…masa lalu pecan…huh! Havoc btol perang poster kat sini…tp ada 1 yg menarik perhatian ak…giant poster “Khairul Anuar” calon bhg parlimen pekan…dr parti keadilan rakyat(PKR)..sgt2 lah hensem..huh….siap amek gmbr poster lg..haha…then sampai d rompin…tkde pe yg jd…Cuma mlm tu kitorg tunggu result pilihanraya…sgt2 terkezut ble BN agak bnyak kalah and bnyak menteri2 yg tewas d medan perang..haha….tataw la ape jd…bt smthg new n different will happen after dis…hope dis changes akan bg kebaikan pd kite seme..

Then ahad pg…ni yg ak nk cyte ni… di pekan, pahang..aku telah mencuri satu poster PKR…yg ader pic khairul anuar..haha… jahat bukan?? Saja jewk curik2…sape suh ensem sgt..hihi….ntah ape2 aku ni…anyway aku takmo tulis bnyak2 disini..lantak ah sape pun y memerintah…asalkan negara kita aman + makmur…


Photobucket

Rumah yg dipenuhi poster PAS dan keADILan


Photobucket

Jalan masuk ke rumah ku dipenuhi bendera PAS

Photobucket

Suasana di tempat mengundi


Photobucket

Perang bendera BN dan PAS

Photobucket

Di hadapan sek SHAH pekan pahang


Photobucket

Poster yg dicuri oleh aku



super savers

Wednesday, March 05, 2008

actually...takde ape pon nak ngarut di sini...cuma aku bosan tahap gaban 2day...kelas bnyak takde...then terasa cm idop aku utk english class plak 2day & 2morrow coz cuma tinggal english class je then esok da start mid term holiday! yeah! kalu class english takde pon esok...aku tetap balik jumaat 5pm jugak...hik3... :)
umm...aku na cyte pasal smlm neh...aku sedap tdo dr ptg smpai mlm...biasa ah...ari rabu kelas full...dbms lak 3 jam...cair hotak neh...bangun2...feeza ajak lepak2 d kdai bwh...mmg best ah lepak2 d bwh...sbb apiz, payed n dylan nk alik kelate da today...so mlm smlm lepak2 ler...tetibe kebhagiaan melepak kuwh diragut oleh sms dr kak dida...tnya pasal homework dbms...siot! cmne leh aku terlupa neh na wat sql command...adoi....tp setelah di pujuk rayu oleh apiiz, payed n dylan...aku stay gak kat kdai mkn tu...haha..
kul 1 am blik uma bawu lar aku start wat keje...bnyak lak aku tataw na wat..aku pon wat la super savers semata2 nak kol nurul...tnya pasal sql..haha..guna sket jewk..then kol nazra lak....sempat lagy tuwh gayut kejap...keje ta siap2...hehe...then kol 2 am lebey aku gy umah feeza utk print...pnat siot...then aku sgt2 lar bengang...super savers ader 40 min lg..tp leh lak aku kol seme org tido..smpai mmber2 sekola lama aku kol pon seme da tdo..kalu tak...ade je plak yg nk kaco aku pg2...ni hp aku senyap jewk..tp yg aku bertambah bengang nyew...leh lak kelas dbms pg ni cancel?? pnat jewk aku wat menatang tu!! huhu...
then pg2 neh...aku telah menghabiskan super savers kuwh utk kawan baik kuwh ... fird... (fird! patot bangga azie mention nama fird di sini! haha~)...best gak gayut ngan mmber skali skala.. :)



anda baby 80-an?? [part 2]

Tuesday, March 04, 2008

kowang still engat kah? aku pnah tulis blog cmni gak..
ni sambungannyew okayh??

budak2 yg lahir pd thn 80an mesti ingat
mase skola rendah dulu:

- kat skola ade salesman jual buku
cerita. ari ni bg list, esok mintak duit
beli walaupun cerita buku tu dah tau.
salesman susu pon camtu gak.

- kat library, budak2 mmg baca buku tp
just tengok gamba je. bile ade program
Nilam, sebok semua nak pinjam buku.

- RMT kat skola mkn x best, tp yg
berduit pon join RMT, x phm....

- pakai pensel box yg bole bukak dpn
blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.

- main lwn pemadam, syg nak guna utk
padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!

- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm
ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.

- cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade
pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu
pgg pon kat situ.

- bulu ayam jd ramping krn sering
dijadikan rotan.

- time pendidikan seni, lukis sume boleh
tp bile time kaler sume hampeh. ade gak
buat anyaman pakai kertas warna, kolaj
la, ape la...

- main game 2D. super contra, super
mario, street fighter, sume pakai tape.

- jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole
tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.

- takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...

- balik skola beli JoJo xpon Dendang.
Tora pon best gak. Beli se mata2 nak
mainan, coklat die x mkn pon.

- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die
kat tV bole tembak alien tu...

- Siri kartun; power rangers, ultraman,
transformers, ninja turtles,
Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg.

jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x
smpt lyn bende2 ni. kite akan sentiasa
berubah, cume asal-usul kite yg
permanent. huhu~



kelas DBMS = kalah game + kena nyanyi


huhu...
ari ni ader game..
dlm kelas DBMS..
group aku kalah..
then kna denda..
nyanyi or blakon sorg2...
mula2 miss mawar suh nyanyi lagu p.ramlee..
tak pon blakon..
mmpos aku! ta engat lirik dowh...
mizi blakon jd hang tuah..
nurul lak nyanyi lagu aci2 bkak pintu...
smpai turn aku je..
aku neves gile babi...
adoi!
tataw nak perform ape kat dpn kelas...
then naseb ah miss mawar bg tkr lagu..
aku pon hentam ah nyanyi lagu HUJAN-bila aku sudah tiada..
adoi! aku hafal lirik..
tp bile kat dpn nun...
taw je ler kan...
sah2 neves...
tros lupa lirik..
haha..
anyway...
enjoy sgt2 kelas 2day..
wlupon malu sket ah...
(^_^)



merajuk + touching = kepala tink tonk

Monday, March 03, 2008

huh! penat gilew aku smlm..tataw ah...yg aku pasty aku sgt sensitif smlm..hahaha..
actually...hari2 malang aku semakin berterusan...smlm...aku nak gewak awal dr kl after makan...tp cm biasa ah...dah makan...sure kenyang bukan? masing2 da mcm ular...kekenyangan wlupon ak mkan mee goreng + air kosong + eskrem... then2 ngah lepak2 di katil...hujan renyai2 lak...kelam kabut ah masing2 siap nak alik...tp turun jewk lif...arghhh...TIDAK!! hujan lebat gilew...damn! misi tergendala...ta dpt alik!! adoi tyme tu da ptg...sat g sure mlm...tunggu pnye tunggu (sambil layan gitar)...ujan stop kul 8pm...ades! bawu dpt gewak...mlm da neh...mampos ah...mana ntah rapid U74...ta sampi2...then da smpai lmbb lak....smpai pasar seni kami tros berkejaran ke mydin...tmpat bus sri indah....huh naseb smpat cz last bus kul 9pm.. aku smpi ctu kul 8.47pm...hik3....then da dlm bus ape lg...tertido aku..sdar2 da smpai kajang...cpat lak rasa....hehe...then seksaan ak berterusan di kajang...ak kna lak tunggu rapid T415..lama gilew!! da dpt...smpai lak beranang...tyme ni la adegan touching berlaku...aku takowt na alik sorng...huhu...apesal la uma aku ni jauh gilew babi...waaaa......cmne neh..jalan gelap lak...calling2 seme mmber yg ader transport diorg takde lak...wah!! da nnges ketakutan sbb ramai dak2 motor lak kat situ...then aku msg ler senior kuwh yg bernama khairul syazwan a.k.a PD neh...diek ader tp bg alasan mcm2 lak...huh kalu ta mow amek bgtaw jewk ah....last2 aku gamble jewk alik sowang2...huk3....si PD tu ak da smpai uma bawu nak col....mmg touching gile babi ah mlm tu...aku nanges2 lg....smpai la tertido..hurmmm....actually aku rasa bersalah lak majuk lebey2 ngan dia...tp ntah...sensitif sgt kowt aku neh?? ye kew?? hurmmm....



cinta tiga segi

Saturday, March 01, 2008



cinta tiga segi? menarek bukan tajuknyew? aku dpt taw pasal lagu nih pon from one of my classmate...aien...die soh dgr lagu neh...katanya best...so aku pon amek jewk ah...tenyata sedap hingga menjilat jari! lgpon aku nenowk dak2 kat kolej ramai lak dgr lagu ni and wat koleksi mp3 hp mereka! and bile aien bgtaw kat aku kisah disebalik lagu ni...ternyata aku terkezut...(tp ta cya sgt ah)....ntah ah...then today aku pon beria semangat search pasal lagu ni kat yahoo and google....
alkisahnya....seperti yg tertera yang di awal video tuh ader ceritakan mengenai seorang hamba Allah yang dihukum mati pasal dah bunuh awek dia dan balak aweknya,(ye kot?)seminggu sebelum dia dan awek (maybe masa tu tunang la kot) berkahwin

Hatta diceritkan juga pasal budak nih mengaku bunuh dan mintak hukuman gantung (cm tak logik lak kan? boleh lak budak nih mintak hukum gantung... follow jer la ceritanya)... maka budak nih telah membuat permintaan terakhir dari penjara... tu yang ader tajuk PERMINTAAN TERAKHIR - Nyanyian Dari Penjara...permintaan terakhir budak nih ialah dia mintak kawan-kawan dia datang dan merekodkan nyanyian beliau... (cm tak logik gak ah tp aku tetap gak follow cerita video nih...) tyme neh ada background lagu yang sadis+menyayat haty la utk di dengar... tapi belum lagi la lagu yang budak tu nak main tu... so... dah habis part introduction tu... baru la keluar lagu nya... yang bertajuk permintaan terakhir tu... memang biler dengar... nk nages ako... sebab lagu tu memang sedih la... dah tu... sedap la plak yg tukang nyanyi ni... then aku research ah dlm youtube lak....then biler aku baca komen komennya dlm tu.... ada yang membuatkan aku bertambah rasa nak research... pasalnya ader yang cakap tuh semacam betul jer kisah yang diceritakannya tu... ada yang cerita nama budak tu hazwan la... study kat politeknik la...duk penjara taiping la...singapore la....then ada satu komen ada tulis macam nih: kalau nak tau lagu yang sebetulnya... just type perangkap cinta kat search dalam youtube tu... jadi aku pun ikut la kata2 pengomen tu... then.....

aiyok....banyak betul lagu perangkap cinta nih... ramai yang dah buat cover... then ada aku ternampak satu video klip... Perangkap Cinta - Ayie dan Berd... bila aku dok baca baca.... baru aku tau... memang ini la tuan punyer lagu tu... diceritakan lagu nih dibuat tahun 1998... mak aiii... dah 10 tahun dah rupenyer lagu nih... patut ramai yang tau... tapi yer laa... sedih la jugakkan... ramai pulak yang buat cerita cerita... sampai la yang pasal kes bunuh tu... dasat gak penangan lagu nih... dah lagu sedap kan... jadik gitu la... zaman tu internet kan semakin maju... kalau orang dah masukkan dalam internet... ramai ler plak yang ngaku macam macam... pastu ader gak aku dgr lagu ni yang telah diberi nafas baru oleh sedar Ayie dgn Berd..tp ade lak ckp ayie dah cipta lagu ni since he wuz 13 years old...and tajuk asalnye perangkap cinta BUKAN cinta tiga segi...cyte2 hot pasal "hazwan" dak penjara+lagu cinta tiga segi tu bawu jewk wujud in a year mybe...ntah ah..pening2....anyway... kat bawah nih... video Perangkap Cinta yang dimainkan oleh Ayie dan Berd...



then aku dpt info lain lak: "die kne hukum 7 mei 2005....die dkebumikn di pendang,kedah...tarikh lahir die 7 mac 1987...-allahyarham mohd hazwan wafiy bin abu hassan-Dia membunuh awek dia yang curang...Permintaan terakhir dia sebelum dia di hukum gantung... untuk menyanyikan lagu ni untuk arwah awek dia...Al-Fatihah "

komen aku disini: kalau die lahir 1987..di hukum bunuh 2005.. takkan mase tu umur die baru 18...biasenye tak kan di hukum pade tahun yg same..nk bicara kes kat mahkamah malaysia ni pon lama rasa nye.... tak kan die membunuh umur die 15 ke 16..kalau cam tu kes juvana kan.. huhuhu..

then aku bkk portal ex-smk(a) baling...aku jumpa ni lak:
"Assalamualaikum..
Sedekahkan al-fatihah buat Allahyarham Mohd
Hazwan Wafiy bin Abu Hasan yang telah selamat
dikebumikan jam 11.00 pagi tadi.. Telah
menghembuskan nafas yang terakhir sekitar jam
5.00 petang (7 Mei 2005) di Pendang. Semoga
rohnya dicucuri rahmat.. Beliau merupakan
seorang pelajar SMKAB SPM 2004. Seorang
pelajar yang baik budi pekerti.. AL-FATIHAH"

okay laaa... penat plak aku type nih...smpai kebas kaki.. kesimpulannya...aku tataw nak caye cyte mana yg patot aku caya...haha....yg pasti aku sgt ske lagu ini! bikin aku tidur lena stiap mlm..



hari-hari yg datang semakin membosankan


wah sangat penat...aku rasa smlm merpakan ari pling trok buat aku...dah r mlm sblum tu aku ta tido...(sbb ta dpt tido)....hehe....then pg2 lg da lewat bgun...jnji ngan kwn aku kul 10pg nk gewak kl...tp kul 10pg tu ah bawu bgun..haha..selamber jewk kul 11 bawu ak gey kt bus stop tu..dah ah suwey ari hujan...adoi...then suwey plak dok berdiri dlm bus rapid!! dr beranang ke kajang...dr kajang plak ke kl..adoi...berjam2..then ak salah port lak nk twun bus...jalan lak jauh2...smpai times square...bli tiket wayang...tgk cyte ANAK yg ngarut tuwh coz cyte len bnyak sold out jewk...after dat tataw nk wat pew lak..aku lepak2 di kl central...bli bj lak...seksi gak bj ni..haha...wat tido jewk ah...then dtg lg suwey...nk balik hillpark...bapak ah jauh umah mmber aku ni nk menapak...mcm mendaki gunung everest! (nama pon hill...misty ah tinggi)....smpai umah...aku da nk pengsan!! haha....mlm tu kwar mkn.....lepak2 di kedai...jmpa lak ahli fiqir melepak di situ...then cm biasa ah...tiap kali jmpa artis konpem tyme tu jgk ah hp aku tak bwk :) (sengal bukan??) then blik mkn aku damn tros tido lpas layan tgk cyte american pie...wlupon kat luar memekak ader ceramah pilihanraya...aku tetap tdo maty!! haha....then bgn2 pagy ni aku tros online (tanpa mandi) haha.....bosan gilew ah....



 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates