468x60

.

new HAIR cut!

Tuesday, May 27, 2008

Nothing much to say in here...
I've cut off my HAIR today!


Photobucket




Handphone baru?

Saturday, May 24, 2008

Handphone baru? bukan handphone aku. tp handphone adek ku and mak ku. hehe.. adekku telah beli handphone K530i...makku plak bli W200i.. adoi ble lak aku nk dpt handphone baru ni?? takkan nk pkai 1110 ni lagik... waaaahhhh... nak handphone!



Zaman Sekolahku… [ASSUNTA and SMART]

Friday, May 23, 2008

Hari ini aku bosan lg. biasala…cuti sem aku mana pernah indah! Huhu… so utk mengisi waktu kebosanan ku di rumah, aku belek2 lar majalah sekolah lama ku. Mengenang kembali kenangan terindah di sekolah ASSUNTA dan SMART. (hari ni aku cte pasal 2 sekolah je la…skolah agama aku ta bnyak kenangan..haha…)

Majalah Assuntamara and Inspirasi ku belek2. oh! Betapa kurindu kalian semua. Mana la korang seme ni pergi ek. Um dlu aku agak benci dgn sekolah. Tp ble da ke zaman kolej ni teringat la sekolah lama. Ble da lama tinggal rasa rindu sgt zaman sekolah dlu. Ku belek2 majalah yg ade. Tahun 1995-2005…lamanya aku sekolah. Haha..tgk2 lar gmbar2 yg ade. Rindu sgt pd cekgu2 ni. Ntah2 da ta wujud pon kot kat sekolah lama ku. Lama plak tak gi skolah. Nk pegi pon rasa cm takde sape pon yg aku knal.

Um mula dr sekolah Assunta Convent. Rasa cm da lebeyh 8 taun tak g skola tu. Huh! Truknya aku. Haha. Bkn ape, aku rasa kalu aku pegi pon bkn je cekgu, pak guard pon da lupa aku kot. Aku tgk Assunta pon da bertukar kaler. Rasa cm kindergarten pon ade. Ceria semacam je. Haha, tp bnyak kenangan ku di sana. Rindu kawan2 aku dr 1 Inovatif, 2 Inovatif, 3 Inovatif, 4 Inovatif, 5 Inovatif and 6 Kreatif! Tp yg pling ku ingat 6 Kreatif.. kemana kalian semua hilang? Huhu.. tak silap aku hampir 50% je yg still cntct. Yg len hilang! Kna wat jejak kaseh ni.. ASSUNTArian!! I Miss You All larh!!
Classmate 6K: wani, sha, alia, anis, anna, auni, che wan, hizwatul, hong, ifta, imtinan, intan, karen, lee, luanne, liyana, misha, azeyah, maimunah, islami, natassha, aisyah, atteya, hani, dayu, izatul, taty, mimi, banin, dayah samat, dayah zawawi, nadiah, reena, rehanah, saadah, ct aisyah, ct sarah, su leng.

Then, skola SMART plak! Yeah! Sekolah yg melahirkan sifat kenakalan ku. Mcm ta caya je dlu form 1Gigih, form 2 Gigih, form 3 Dinamik aku kelas arab. Haha. Bek gle tp last2 tyme pmr aku drop jgk ler subjek tu. Takut nk amek. Form 4 Sains Gigih – form 5 Sains Gigih lak aku masok kelas LK. Wah kelas pling nakal! Masa 5SG lar kitorg feymes. Sape ta knal 5SG…kelas pling tak terkawal kenakalan. Haha. Tp kelas tu ah pling best! Cikgu BM pling sporting, Pn Salmiah (smpai skunk pon die knal aku!) Cikgu Math yg sgt sabar ajar kami lak Pn Zalilah. Cekgu Add Math, Mr Pua (subjek paling aku benci!), Cekgu English and EST lak Miss Kong (miss! Ble mau kawen??), Cekgu Agama Ustaz Shaiful (mmg best!), Cekgu Fizik Pn Siti Aini (cekgu pling gila2..da jd datin ek skrg??), Cekgu Kimia Pn Nik Hasniah (die garang tp chantek!), Cekgu LK En. Mahyud (cikgu pujaan ramai! Ye ke??), Cekgu Sejarah a.k.a guru kelas kami En. Sara (mmg sporting!)…. Tp ramai cekgu2 ni da takde…huk3….rindu nye….kwn2 aku masa 5SG pon ramai da hilang….mana korang semua ek??? SMARTian! Mana korang…?
Classmate 5SG: farid (ketua), pzana (pen. ketua), afiq, amirul, ali, zulkhairi, budin, dzul, megat, aca, amar, dayang, arfa, inn, deela, hanie, adya, taty, naqi, penan, pie-g, reena, zul, nazib, faiz.

Huhu…ape2 pon, korang tetap di hati ku! (wlupun korang da lupa aku…)
ASSUNTA 1995-2000
SMART 2001-2005

p/s: nazib! penat aku taip blog ni...nak sgt baca....hehe....



ketika diri ku masih sedar..

Wednesday, May 21, 2008

urmmmmm....
another day yunk sgt borink bg ku..OMG!! ape lar aku nk wat cuty sem ni...duk terperap je kat umah...tiap2 ari gini leh mati aku! huhu....nak wat asignment pon malas.....cik eyra!! sila siapkan assignment CS anda (terngiang2 kata2 madam suryani)

apesal la ktorg ade redo2 neh..malas btol aku...mcm sial..oh ye...sbut pasal asignment.. aku rasa BAHAGIA yg amat sgt kerna miss mawar sms td bgtaw DBMS aku dpt M+..yeah! tgk la abg E.D ku and abg ZUL ku....adek mu ini akan kalahkan korang!! wakaka... (tak bek btol berlagak..ish2...) ntah la....sape yg menang pon aku tak kesah sebenrnye...urmmmm tp aku tetap mau menang!

smlm aku kemas2 bilik..jmpa la kotak2 lama...ouh kenangan lamaku rupanya...cuba teka aku jmpa ape? ya~ aku jmpa surat2 pen pal aku yg lama...rindu nye larh kat korang seme...mana la seme ilang...dr 2002 untill lar 2005..after spm seme ilang..yg still contact ngan aku cuma ZAM, JEFF, EPUL..mana yg lain?? aku rindu korang larh!! dah lama tingalkan dunia pen pal ni...tp korang tetap kawan2 aku selamanya!!

ummm... ape aku nk bebel lg ntah....tataw ar.....hahaha....otak ku masih merenk bawu bgun tidur sbnrnye....chow!!




ITULAH CINTA


Adakah tapak tangan kita berpeluh, hati kita berdebar
kencang dan suara kita tersekat di dada?
Itu bukan Cinta, itu SUKA.


Adakah kita tidak dapat melepaskan pandangan mata
darinya?
Itu bukan Cinta, itu NAFSU.


Adakah kita menginginkannya kerana kita tahu ia ada di
sana?
Itu bukan Cinta, itu KESEPIAN.


Adakah kita mencintainya kerana itulah yang diinginkan
semua orang?
Itu bukan Cinta, itu KESETIAAN

Adakah kita tetap mengatakan kita menyintainya kerana
kita tidak ingin melukai hatinya?
Itu bukan Cinta, itu BELAS KASIHAN.


Adakah kita menjadi miliknya kerana pandangan matanya
membuat hati kita melompat?
Itu bukan Cinta, itu TERGILA-GILA.


Adakah kita memaafkan kesalahannya kerana kita
mengambil berat tentangnya?
Itu bukan Cinta, itu PERSAHABATAN.


Adakah kita mengatakan padanya bahawa setiap hari
hanya dia yang kita fikirkan?
Itu bukan Cinta, itu DUSTA.


Adakah kita rela memberikan semua perkara yang kita
senangi untuk kepentingan dirinya?
Itu bukan Cinta, itu KEMURAHAN HATI.


Tetapi...

Adakah kita tetap bertahan kerana campuran antara
sakit dan gembira yang membutakan dan tak terfahami
... menarik kita mendekati dan tetap bersamanya?
ITULAH CINTA.


Apakah kita menerima kesalahannya kerana itu bahagian
dirinya dan siapa dirinya?
Jika demikian, ITULAH CINTA.


Adakah kita tertarik dengan orang lain tapi setia
dengannya tanpa penyesalan?
Jika demikian, ITULAH CINTA.


Adakah kita menangis kerana kesakitannya walaupun saat
itu dia kuat?
ITULAH CINTA.


Adakah hati kita sakit dan hancur ketika dia bersedih?
ITULAH CINTA.


Adakah hati kita gembira ketika dia berbahagia?
ITULAH CINTA.


Adakah matanya melihat hati kita dan menyentuh jiwa
kita begitu mendalam sehingga menusuk?
Yang demikian itulah namanya CINTA.



Tika diri ini ...

Tuesday, May 20, 2008

Tika diri ini kenal dirimu
Terasa indahnya duniaku
Tika diri ini bersamamu
Terasa mentari tersenyum sama
Tahukah kau,
Betapa aku menyayangi dirimu?
Betapa aku merindui dirimu?
Juga,
Betapa aku mencintaimu?
Tika diri berjauhan,
Terasa waktu perlahan berlalu
Tika diri merinduimu,
Terasa dunia begitu luas
Hingga tak mampu lagi untuk aku melangkah
Terasa berat untuk ku menyatakan
Terasa tak mampu untuk ku meluahkan
Hanya kerana bimbang diri yang merasa
Biarkanlah...
Apa yang aku tahu kini,
Aku sayangkan kau
Aku rindukan kau
Dan...
Aku juga cintakan kau
Sepenuh hatiku...


Hati Terluka,
neyra shazeyra



MEMORI

Thursday, May 15, 2008

Setiap detik bersamamu...
Tidak akan aku lupakan sehingga nafas terakhirku...
Setiap memori indah bersamamu...
Akan aku jadikan kenangan pada hari ini...
Setiap belaian darimu...
Akan aku jadikan teman tidur malamku...
Setiap notis cintamu...
Ku jadikan pengubat rinduku...

Nukilan rasa,
neyra shazeyra




HAPPY TEACHER'S DAY


Dearest Teacher,
where are we without you?
Our lovely memories of you...
Will stay in our hearts...
Forever remembering...
That righteous soul who made us whole...


HAPPY TEACHER'S DAY
to all my teachers and lecturers...
at ASSUNTA, SMART and MPCB...



Cinta dan Kasih Sayang


Terlintas di fikiranku...
Apa erti hidup ini tanpa cinta?
Apa erti cinta tanpa kasih sayang?
Tiada apa yang lebih penting melainkan cinta dan kasih sayang di dalam hidup ini...
Kadang2 cinta itu menyakitkan...
Kasih sayang pula sangat sukar untuk dimiliki...
Tapi, apa yang sukar dimiliki itulah yang yang sering kita usaha untuk memilikinya....
Mencari2 cinta yang abadi...
Kasih sayang yang hakiki...

Nukilan hati,
neyra shazeyra



S.A.Y.A.N.G


S.A.Y.A.N.G

Saat Aku Yakin Aku Naik Gila



Saat aku pulang ke rumah


malas nk tulis bnyak..
aku BAHAGIA!
(wlupon gadoh2 gak ngan adekku)
tak sabar menanti saat bertemu rakan2 lama ku..
tapi terpaksa membatutkan dulu hasrat ku..
kerna tugasan2 puan suryani menanti utk disiapkan..
(menggong! cuty2 pon ade keje)
huuh! sangat sial subjek CS....


AKU MAHU MENIKMATI PERCUTIAN YG INDAH!



 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates