468x60

.

nothing larh

Monday, June 30, 2008

im tired.
im not feeling well.
and i have nothing to say.



Terbaik Untukmu

Sunday, June 29, 2008





ku sadar kalau kini
kita sudah..semakin menjauh
sempat aku berpikir ini
kau yang menginginakannya..
lepas dari pelukku...

oo.. kini aku sadari
ini salahku
tak ingin ku terlambat dan sesali...

maafkanlah bila ku selalu,
membuatmu marah dan benci padaku
kulakukan itu semua
hanya untuk buatmu bahagia...

mungkin ku cuma tak bisa pahami
bagaimana cara tunjukkan maksudku
aku cuma ingin jadi
terbaik untukmu...

kuingin kau tetap disini
bersamaku...pujaan bagiku
berikan satu kesempatan
untuk ku membuktikan sesungguhnya cintaku...



bz bz bz.


bz bz bz. yeah i'll so so bz afta dis. going back to college! gosh! ta pwas lagi cuty larh! i nid more holiday. dah 2 bulan cuty pun ta cukup2.. haha..

anyway ptg td aku bertemu dengan faiz. jumpe jugak kita ye. cian ko pnat br blik dt KT pon sanggup jumpa aku. terharu plak. tembam dah ko ek? haha. (aku pun tembam tp tetap cute okayhh??) apesal lah nazib takde. kalu ade mesty best. ish si nazib tuh main game jewk ta abeh2. ajak jumpa pon susah. back to the story.. aku sudah lama ta jumpa faiz. sejak amek result SPM dulu rasanya. haha. ni lah kawan aku dr form 1 di smart. geng esei sejarah and geng rekacipta (mcm naqie ckp larh..) haha. rindu kenangan itu semua. now semua da berubah. hurm.. btw, good luck to faiz. mesty ko berdebar2 tunggu result. kalau gi canada tu jgn lupa aku di sini ya? belaja2 rajin2. haha. alamak! lupa amek gmbr plak da. haha...

masalah air. aku pon ta paham lah JBA ni makan gaji buta ke ape? dah 4 hari air takde neh. aku n jiran2 ku sgt tertekan dgn masalah ini. dah buat aduan pon sekor pon tak dtg2. bile paip mahu dibaiki? aku tgk dah mcm air terjun dah air tu turun bukit. pas ni kalu stress leh ah tgk air terjun. ana ckp lah. tp aku rasa lg tertekan ade lah. susah betul takde air neh!

EURO? ouh germany vs spain. aku sokong dua2. tp aku lagi ske ref yg ensem tuh. (sorry sayang..haha..) sambil blogging + chatting + sms with sayang... aku, ayah, angah and syamil memekak di ruang tamu. go go spain! and finally, spain menang jugak. haha. sorry sayang. germany kalah! yeah yeah~



Im so so tired.

Saturday, June 28, 2008

Photobucket


i'm so so tired shopping today!

Today? Im so so tired. Haha. 1st, planned to meet up some frens today has been canceled! Haha. Sangat bengang! Dah lah umah takde air. (errr….aku mandi okayhh??) so I went to my cousin’s office. Then, pergi ke KP (yg takde ape2!) and ECM. Haha. Di ECM mcm biasalah. SHOPPING time! Yeah. and duet pun agak banyak abes. Berapa? Biarlah rahsia. Haha. only spent my time at PADINI Concept Stores. Two PDI shirts and three pairs VINCCI shoes! Amazing huh? But mine only a pair of VINCCI shoe and a brown PDI shirt. Hehehe… Shooping adalah perkara wajib bagi aku wen im stressed about something. Ouh dear. My legs hurt! Hanging around with my cousin makes me so tired larh! Errr.. nurul, I think after dis kite kna beli kasut beroda larh and use it while we r shopping…ryte??


Photobucket
Photobucket

VINCCI and PDI




happy birthday to you my bro!

Friday, June 27, 2008



Photobucket

kami yang sengal!

happy birthday to you...
happy birthday to you...
happy birthday to you abg yg gemox + poyo...
happy birthday to you...

haha...jgn marah ea? penat adek nyanyi taw! happy birthday abg. may allah blez u in anything u do + may all ur wishes come true! and may....ape2 je ah yg patot. haha. so so sorry coz tade adiah and slide yg chantek spt farrah beri (sbb adek malas!) tetapi cuma sms bernilai 1 sen yg mampu ku beri. wlupun sms tu simple je (sbb sibuk chatting and blogging)... ucapan yg ikhlas lebih bernilai dr segalanya bukan? haha. anyway, have a nice birthday!

p/s: jgn mkn cake banyak2 taw! pewot da boroi tuh! haha.



Today is the most horrible day…


Photobucket

sleepy lorh!

Most horrible? Yeah maybe coz I hv splitting migraine today. Huh! Really2 bad. Haha. Bt im okayhh nw. ouh jz wke up 4m a sleep wen I wrote this blog. And my hair are messy! Look at the pict. Haha. Watching narnia at tv3.. im still dizzy + sleepy!!

Photobucket


reading newspaper + watching narnia + sms-ing + blogging + thinking!


Ouh abg ngah. Kapan bila kamu mahu pulang? Waiting 4 abg ngah m8 me bored. Mcm penjaga gate pulak tunggu dia neh! While waiting for hym, Im thinking. Wut im gonna do tomorrow. Plan needed! Haha. Going to shopping maybe. Shopping? No money no shopping larh! Errrr….only hv RM40 in my wallet. Haha…


Photobucket

spaghetti yg sedap!

Ahhh…lapar pulak. Im starving! Today I just ate spaghetti. Yeah once only! Breakfast + lunch + dinner… pakej pulak. Huh.. dah start lapar.. wtf aku merepek ini? oh getting sleepy... gtg! (ntah pe aku merepek..bosan larh!)




Hey hey! Let’s go to KL Indie Fest ‘o8!

Thursday, June 26, 2008



Photobucket
Photobucket


With a tagline “KL Support Our Local Band”, KL Indie Fest 08 will be most exciting event to hit the Malaysian music scene! Featuring live performance artists such as OAG, Meet Uncle Hussein, Bittersweet, Butterfingers, One Buck Short, Republic of Brickfields, The Pilgrims, Dead Mushroom, The ACAB, The Official, The Times and many more...

Bands

Confirmed Artist Line-Up

1. OAG
2. The ACAB
3. Meet Uncle Hussien
4. The Times
5. The Pilgrims
6. Butterfingers
7. TWKUA
8. The Aggrobeats
9. Bittersweet
10. Dead Mushroom
11. Roots & Boots
12. Skudap Skudip
13. Julie Love
14. Couple
15. One Buck Shorts
16. Republic Of Brickfields
17. Sinopsis
18. Stone Garden
19. Pin Head
20. The Official

Tickets
Tickets are available at:
1. Menara KL
2. Crazee Causa Sg Wang Plaza
3. Crazee Causa Summit Subang Jaya
4. TBC

Tickets are only RM25 and u will get:
1. Mineral water
2. Sticker
3. Entry to KL Tower observation deck
4. The best day of ur life!

Events
The festival be held at Menara Kuala Lumpur and for the 1st & 2nd days festival (will booth for art & creative) the doors will open from 10am – 6pm and the 3rd day @ concert day, 10am – 12 pm.

Program KL INDIE FEST 2008 (selama 3 hari)
Deejay akan memutarkan lagu-lagu dari artis tempatan dan akan kerap memaklumkan maklumat mengenai Menara KL, KL Indie Fest 2008, maklumat jadual acara dan maklumat-maklumat lain yang akan dikenal pasti kelak

Kesemua booth perniaga akan memulakan operasi jualan dari pukul 10 pagi hingga 6 petang (kecuali pada hari ketiga dari 10 pagi hingga 11 malam)
Kaunter maklumat dan jualan tiket untuk Konsert KL INDIE FEST 2008

Aturcara Hari ke3 / Konsert KL INDIE FEST 2008
10.00 am - 1.30 pm Carnival activities
1.30 pm – 2.00 pm Break – Emcee Announcement about the show will start
2.05 pm - 4.30 pm Artiste performance
4.30 pm - 4.55 pm Break for Asar – Emcee Announcement about the show will continue
5.00 pm - 7.15 pm Artiste performance
7.15 pm - 7.50 pm Break for Maghrib – Emcee Announcement about the show will continue
7.55 pm – 12.00 am Artiste performance
12.00 am End

STALLS
Stall/booth yang akan disediakan adalah seperti berikut:
01. Booth jualan pakaian berjenama tempatan
02. Booth jualan pakaian bundle (perniaga terpilih)
03. Booth jualan cd, dvd, vcd artis/band tempatan
04. Booth menjual stiker pelekat, aksesori, kasut lukisan tangan dan merchandise dari band-band tempatan
05. Booth menjual poster, gelleri seni dari remaja
06. Booth untuk penganjur mempromosikan produk
07. Seksyen promosi/jualan oleh syarikat rakaman muzik tempatan (indie label)
08. Seksyen (banner) untuk remaja & pengunjung menurunkan tanda tangan sebagai tanda sokongan mereka terhadap industri muzik tempatan (akan di buka sepanjang program 3 hari ini berlangsung) dan akan diserahkan kepada Kementerian Penerangan Malaysia sebagai bukti bahawa remaja dan rakyat Malaysia menyokong industri muzik tempatan.

p/s: more info at www.klindiefest.com




Wut happen today?


Photobucket


wut happen today??

Wut happen today? I went to megamall. According wut has been planned; ana and I wanna go to kuantan parade. Ana wnt to buy sme stuff and I wnt to meet up some frens. But when we started feel tired, we decided to stay at mega only. Haha. And wut happen in megamall today really messed me up! 1st, after usha2 some vincci shoes, at the escalator, I saw “s”. omg! Really hope dat it’s nt hym. But yeah. Its hym! Sitting over there, reading a newspaper. Oh gosh. You r still same. But smthg really attract me to look at hym. I recognize the sweater, sandal, and the nike bag! Oh dear, y must u wear those things today. Y must we met today? Its really hurt u noe! Then… bla bla bla. (dun hv mood to tell all of you about hym)

Photobucket

love her eyes!

I met nury, afif and others at GSC. Planned to watch a muvee. We bought the tix for WANTED. Yeah! Great muvee. But a lil’ bit unlogical. Haha. Oh yeah. I bought a cute turtle (it’s a teddy bear act.) for Sheila today. It’s so so cute!

Photobucket

sheila, dis is wut i promised before...


Huh waiting for nazib makes me bored. Aiyok nazib…lambat lah! Nazib told me that I must lose some weight. Huh! Yea yea. I noe lah im getting more chubby ryte nw. huhu. Then ana and I bought some toiletries at guardian and Watson. And wen we started to feel so bored with da megamall, we decided to go bck home. Haha. I feel so tired and my feet are melecet now! I nid sleep…..Zzz…Zzz…



how to be a perfect bf...

Wednesday, June 25, 2008

every girl dreams that one day she will find a guy that does these things for her.
even the smallest action can have the BIGGEST impact in someones life.

THIS IS THE CUTEST THING EVER
give her one of your t-shirts to sleep in.
leave her cute text notes.
kiss her in front of your friends.
tell her she looks beautiful.
look into her eyes when you talk to her.
let her mess with your hair.
touch her hair.
just walk around with her.
FORGIVE her for her MISTAKES.
look at her like she's the only girl you see.
tickle her even when she says stop.
hold her hand when you're around your friends.
when she starts swearing at you, tell her you love her.
let her fall asleep in your arms.
get her mad, then kiss her.
stay on the phone with her even if shes not saying anything.
tease her and let her tease you back.
stay up all night with her when she's sick.
watch her favorite movie with her.
kiss her forehead.
give her the world.
let her wear your clothes.
when she's sad, hang out with her.
let her know she's important.
kiss her in the pouring rain.
when you fall in love with her, tell her.
and when you tell her, love her like you've never loved someone before.





A lot of story…

Tuesday, June 24, 2008


Rasanya dah lama aku tak update blog ni. Yeah. Im so… so busy. Lagipun internet di rumah agak merenk sedikit. Ye lah.. dial up jewk. Mana mampu pakai streamyx. Banyak aku nak citer ape yg terjadi but aku pendekkan je la. Aku pun malas nak taip banyak2. (memang aku pemalas!)

First of all thanx to sape2 yg rajin banget tgk blog aku neh. Thanx Juliet sbb selalu tgk blog i. errr… we really have same things in common ryte? Haha.. and thanx to farrah coz tlg edit kan sket blog aku atas sebab2 yg tak dpt di elakkan. Thanks sygg. Sorry lama tak online and belek2 blog korang!

Last Saturday aku balik kg kejap. Sbb abg ngah bising ckp tok rindu cucu2 die. (ye ke??) On the way to rompin (kg aku larh!), masa lalu di pekan… around 6.30 -7 pm lah.. aku nampak rainbow! Wah.. Lama tak tgk rainbow so aku agak excited di situ. Waktu nak senja ni view mmg chantek! Ayah stop kat pantai sbb nak tgk rainbow. And 1 more thing yg aku sgt ske… view waktu senja… chantek nye ciptaan tuhan…

Photobucket


pelangi yang indah.


Photobucket

senja juga indah.

Kat kg takde ape yg terjadi pon. Melepak sampai bosan. Haha. Tp aku rindu sgt2 kat tompok dgn hitam! Yeah mana mereka…. Hahaha.. kucing tokki yg paling pelik pernah aku jumpa.. nak tau knapa? Rahsia! Haha. Yg penting, aku sayang mereka. Then before balik kuantan esoknya, ramai lak kumpul di rumah tok. Ouh! Anak abg edy dah besar larh! Comelnya mirza aqil...

Photobucket

they're cute!

Photobucket

dalam gambar: azie, tokki, makcik norma, and aqil

Ouh dah kat kuantan semula.. aku dapat sms dari beberapa org ajak kuar. Nazib ajak jmpa, ana ajak kuar and org yg paling aku benci pun nk jmpa gak. Hurm… yg pasti dis Thursday maybe aku kuar ke megamall. Lama tak jumpa geng2 sekolah dulu. Nazib dun forget taw bawak 2 lagi makhluk tu. Haha.

Ouh euro… bila la nak abis.. selagi tak abis, aku tak dpt tidur ngan lena.. go go germany! (oleh sebab Portugal n Holland tak dpt masuk semi final..aku pon support germany lah pasni) haha…

Ouh yeah, ramai betul larh sambut birthday bulan ni. 20 june 2008 - happy birthday to cikgu math kesayangan ku. Cikgu Rusdi. Thanx cikgu sebab selalu ingat anak murid cikgu yg paling nakal ni. 22 june 2008 – happy birthday to shahbani. May allah blez u in anything u do. Sorry jauh sgt tak dpt bg hadiah. 23 june 2008 - happy birthday to Sheila Sabrina. Dah besar kamu ye… 4 tahun dah… Sorry sis lambat bg hadiah dis year. Tunggu ye my sweetheart.. Sis ngah usahakan nak bg kamu hadiah (biasa lah ngah sengkek tahap cipan ni).. Hope u r always in good health.. Sis sayang kamu forever..





Untuk ‘S’ dari hati terluka..

Thursday, June 19, 2008

Photobucket


“kenangan semalam tak mungkin yang terindah untuk selamanya…”

Menangis dan terus menangis. Ah! Aku dah penat untuk terus menangis. Untuk terus disakiti dan dilukai.. kenapa? Sampai bila ‘S’ akan terus menyakiti hati aku? Sampai bila untuk aku harus bertanya soalan yg sama? Kenapa susah sangat untuk kau faham ape yg aku rasa hah? Aku dah cukup sakit, terluka, kecewa untuk ape yg kau dah buat pada aku! Tak perlu untuk mintak maaf kerana menyakiti, melukai dan kecewakan aku sbb aku takkan maafkan kau sampai bila2 pun. Sebab aku benci kau. Sbb aku pernah bgtau dulu, sekali aku benci kan orang tu sampai bila2 pun aku akan benci. Ingat tu ‘S’. setiap kali aku cuba untuk melupakan mu kenapa perlu kau hadir semula? Menyentuh hati ku yang sudah terluka ini? aku tahu kau sudah ada ‘N’ tapi perlu ke ‘N’ dan scandal2 kau yang lain itu untuk terus sakiti hati aku? Aku jugak ade hati dan perasaan ‘S’. aku juga tahu rasa sakit hati. Mungkin takdir yang kuasa, berakhirnya cinta kita. Aku disini, kau disana bahagia dengan dirinya. Aku sentiasa doakan kebahagian kau dan dia. Sebab dia juga sudah aku anggap seorang sahabat. Seorang sahabat yang mengkhianati aku. Memang aku takkan maafkan kau dan dia sampai bila2. tapi aku sentiasa doakan kebahagian itu. Kebahagiaan yang sudah kau ragut dari aku. Kesakitan yang kau beri pada aku, akan aku simpan untuk selamanya. Aku sudah dapat kebahagiaan aku. Doakan kebahagiaan itu berterusan krn aku dah tak sanggup untuk dikecewakan lagi..

Waktu terasa, semakin berlalu…tinggalkan cerita tentang kita…Akan tiada, lagi kini tawamu…‘tuk hapuskan semua, sepi dihati…Ada cerita tentang aku dan dia…dan kita bersama, saat dulu kala…Ada cerita tentang masa yang indah,…saat kita berduka, saat kita tertawa…Teringat disaat, kita tertawa bersama…Ceritakan, semua tentang kita…



menunggumu

Wednesday, June 18, 2008

Sememangnya di dalam sebuah cinta dan perhubungan itu terdapat bahasa yang sentiasa mengalun indah dan mengisi jiwa ini. Bahasa yang sentiasa merindukan kisah tentang kita berdua yang tidak pernah bisa akan terlupa oleh kita. Apabila rindu ini masih menjadi milikmu, kuhadirkan sebuah pertanyaan untukmu. Harus berapa lama lagi untuk aku menunggumu? Aku sentiasa menunggu mu di dalam masa yang indah dan saat bersamamu yang tak pernah aku bisa akan terlupa, kenangan masa yang sudah menghancurkan jiwa dan dengan segenap cinta ini aku bertanya. Apabila rindu ini masih milikmu, ku hadirkan juga sebuah tanya untukmu, harus berapa lama lagi untuk aku menunggumu? Dalam hati ini aku menunggu, dalam benak ku menunggu dan masih menunggu…

“Selagi ada cinta itu di hatiku, aku akan tetap menunggumu…”

p/s: ape yang aku tulis ni takde kena mengena pun dgn diri aku. Saje je reka ayat merepek. Sesiapa yg minat drama Liontin pasti tahu lagu menunggumu bukan?? Based on the lyric aku dah tukar jadi luahan hati di situ. Haha. And ayat kat atas tu pulak ayat dlm drama tersebut jugak. Luahan hati Roby untuk Indi… =)
(adeh..layan drama indon plak da.....)



Aqqad’s birthday

Tuesday, June 17, 2008


Photobucket

strawberry cheese cake. nyum nyum!

p/s: happy birthday to amirul akmal also... his birthday today, 17 june.



chenta

Monday, June 16, 2008

to my SAYANG...

Rindu itu hadiah chenta,
Rindu itu pengikat kasih sayang antara kita...
Chenta itu seperti sinar matahari,
Memberi tanpa mengharap kembali...
Cinta itu seperti sinar matahari,
Tidak memilih siapa yang ia sinari...
Cinta itu seperti sinar matahari,
Yang memberi kehangatan di hati...



nyum nyum!!

Sunday, June 15, 2008

15 JUN 2008


Photobucket

tomyam kegemaran kuwh.

Masak2 tyme! Nyum nyum. Hari ni masak tomyam. Ouh sedap! My fav okayhh! . haha. Mcm2 sayur aku campak sbb…I love vegetables! Hehe. Yummy~!!

But after dinner, my family receive an emergency call from my aunt at seremban and also from my uncle at k.l. ouh what happen? I heard dat my uncle who is an army accident di Labu, N9… with my aunt and their children. Adui! Hope takde ape2. especially to aiman and akmal. Mereka masih kecik. Huhu. my uncle dah dipindahkan dari hospital seremban ke hospital selayang. I heard dat my aunt patah pinggang. My uncle patah tulang belakang, patah bahu and leher also injured. Sbb accident, tayar meletop. Pecah so terbabas. “Ya Allah Ya Tuhanku, selamatkan lah Paman Radhi dan keluarga… amin.. ”



Spec baru + Kasut baru + Kenangan lalu


14 JUN 2008

Photobucket


Apa yang terjadi ya? Ouh. Aku memiliki kaca mata baru! Haha. Spec hitam pink yg berharga RM199 ini dibeli di focus point. Di mana? ECM a.k.a east coast mall! Haha. Aku sgt sayang spek ini! Hehehe… dan aku juga membeli kasut baru!! Beli kat Vern. Rm29.90 aje. Aku kan pantang tgk SALES!!

Photobucket

Spec baru kuwh.

Photobucket

Kasut baru kuwh.

oh ya! Di ECM aku jumpa classmate2 lama. Aca, naqi, amirul, errr….sapa lg ye? Terlalu ramai sampai lupa. Haha. Kangen banget sama mereka! (Woit nazib..bila ko nak balik?? Ko je yg tak balik2 cuti lg…haha..) aku teringat kenangan lalu bila naqi bertnya, “bila geng rekacipta carnival KRK nak berkumpul semula??” oh naqi! Kamu masih ingat ya geng kita dulu di sekolah? Carnival KRK di pekan itu kita wat projek apa ya? Walaupun kalah….memori di pekan, pahang itu masih ku ingat larh! Oh dimana faiz? Katanya sudah mahu fly ke Canada. Geng menulis esei sejarah aku tuwh. Rindunya pada kamu semua. Kalian ke mana. Menghilang tanpa khabar berita. Bila kita nak wat reunion neh?? (uit nazib..kalu nak tunggu ko ade anak 10 org…sempat lost contact tu kalu tak wat reunion skrg! Haha..) apa2 pun..kenangan di SMART memang dirindui. Oh memoriku!



LIFE and LOVE are difficult.

Friday, June 13, 2008

Photobucket

da picture doesn't mean anything.

LIFE and LOVE are difficult. is it? ouh im nt sure. sorry darlin'... u r still my priority. still in my heart. just sometymes it seems like my life and da love things is so difficult for me. why just all those thing always makes me feel like im dying?

yes dear... u always said dat im too worry of what's coming in future. my hearts keep telling me something. but im still dont know what it is. i cant stop to think bout it sayang. its killing me. its hard for me. im always afraid bout it. u noe it ryte? dear hunny, im still dont know exactly what i really need in this life. Love? yes. really need it. and thanks dear for loving me.

Ouh dear. it becomes so hard for me to handle all of this problems alone. from day to day it becomes more difficult. im not too strong to face all this by myself. help me my dear. help me to makes me more stronger.




Result kuwh + Ribena kuwh.



Photobucket




result? yeah! result sudah kuar. aku sangat happy. sebabnya, aku lulus jugak akhirnya subjek CS. alhamdulillah. semua subjek lulus! yeah ta payah repeat2. jimat masa. haha. ini lah keputusan ku:

HCI - Distinction
DBMS - Merit +
SCT - Merit +
ENG - Merit +
CS - Pass

ouh ouh. aku sayang ribena kuwh.
oops! ada kena mengena dengan result kah? haha



SE K770i hak milik kekal aku!

Wednesday, June 11, 2008

Photobucket



hari ini aku rasa sangat memBAZIR.

duet yuran RM125 + komisen maybank RM5 + handphone baru RM700 + topup and caj di maxis center RM15
= RM845!!

ahh~ sangat membazir diriku ini. no komen. tgk larh handphone baru ku itu.



Cuti INDAH di kuala lumpur

Tuesday, June 10, 2008

Tajuknye memang tak bley blah. Mcm la aku ni jarang gi k.l. haha. Anyway, aku meneruskan cuti INDAH ku di KUALA LUMPUR. Selepas memerah otak selama beberapa hari di rumah sewa ku menyiapkan assignment yg harus di-REDO, aku ke kuala lumpur yg indah. Indah ke? Mcm tak indah aje ku rasa. Melepak di kuala lumpur juga agak bosan sebenarnya.

1st day

Aku ke PUDU. Untuk apa ya? Oh ya, lupa lak. Kwn ku pesan untuk membeli tiket. Bergerak bersama feeza and anor ke kuala lumpur! Tiba di puduraya, aku menunggu si dia. Hahaha.. sape ya? Teka sendiri! Di puduraya, jumpa lak mamat sengal yg selalu buli ku. E.D. makhluk MPCB yg sgt suka membuli aku. (“FARRAH! Tgk E.d buli eyra lg. di pudu lokasinya..cepuk kpala diek!!”) haha. Kecoh aje ku memanggil beliau mengong. Haha. Setibanya si dia di pudu and sesudah aku membeli tiket di kaunter mara liner, kami ke time square. Takde motif sebenarnya ke sini. Tiba2 perut ku menyanyi2 kelaparan. Kami ke KFC. Melantak chicken chop baru tu. Tapi aku cuma menikmati colonel burger aje. Haha. (takde duet sebenarnya…) then kami ke low yatt dan sg wang.hanya pusing2 hingga kepala kami juga pusing bersama. Eh eh..ade ULTRAMAN di sg wang!

Mlm itu setibanya aku di SENTUL, ke pasar malam bersama SYUD. Balik rumah aje, aku dah pengsan kePENATan!

2nd day

Hari ke dua? Tidak plan ke mana2. bersama SYUD sahaja di rumah. Tapi aku agak gila today. akhirnya aku keluar rumah merata2 merayap2 menaiki train. Then, bersama syud, tanpa tujuan kami ke PAVILLION. Masuk ke pavilion, kami tembus ke jalan menuju ke KLCC. berJALAN kaki. Haha. Sgt gila + penat! Selepas berjalan2 tanpa arah tujuan kami ke kedai makcik ku. (oh syud! Kita lupa amek gmbar2 mencapap di KLCC..)

Malam? Kami ke SOGO dan pasar malam jalan T.A.R. Haha. Sambil iwan mencari2 seluar baru nya di SOGO, aku dan syud mencapap di cermin2 yang ada. Hasilnya, gambar di bawah! Byk gambar tp Cuma 1 yg ok. Haha.

Photobucket

Syud tayunk fon baru tuwh!


3rd day

Oh oh. Apakah plan ku? Hurm. Menonton Indiana jones di KLCC! Yeah.. aku dan dia ke KLCC, seawal pagi. (aku je gerak awal..dia lambat!) aku jumpa acha sepriatsa ngah shopping. Ah! Betul juga ya si dia berkata: “kita da cm duk kat indon.. bkk tv cte indon, dgr radio lagu indon, kuar shopping jugak jmpa indon!” yeah sememangnya betul tu. Huhu. Indiana Jones? not bad. tak concentrate sgt sebenarnya. kerna aku keSEJUKkan!

Photobucket

Indiana Jones and Kingdom of The Crystal Skull


Selepas melantak mcD (aku hanya makan nugget…) dan menonton wayang kami bergerak ke SOGO. Oh TIDAK! Di sogo ada SALES!! Akuhanya membeli jeans BUM. Si dia juga membeli jeans dan t-shirt BUM.

Photobucket

saiz nya dirahsia kan. haha.


Alamak! Terlebeh sudah masa. Makcik ku sudah telefon membebel aku terlambat pulang. Oh cepat2 kami pulang kerana malamnya aku harus ke wangsa maju. Oh TIDAK. Aku keLETIHan + kePENATan! Tetapi aku BAHAGIA menikmati cuti yang INDAH..



REDO

Monday, June 09, 2008


02 june - 04 june
Redo?
satu perkataan yg pling aku benci.
haha.
aku kna redo 1 subjek jewk.
subjek paling di benci. CS!
dah ah madam takde.
terkapai2 kami menyiapkan assignment beliau.
aku antar je.
ntah btol ke tak ntah.
im DEAD!


p/s: 02 june = happy birthday FARRAH!



cuti yang INDAH



Rasa cam da lama lak ta menaip blog ku ini. Um kat sini aku na cyte2 perjalanan ku ke merata tempat sepanjang cuty yg sgt bosan ini.

29 may 2008

Ari ni ayah ku ajak balik kg kat kampar perak. Yeah! Best btol la. Lama ta balik. bUt pagy tu b4 balik sana, kitowg sempat ke umah mak kak zie. Na tgk baby kak zie n abg edy yg bawu. Aku ta sempat tgk lg MOHAMAD MIRZA AQIL ni. Hihi. Sgt lar comel bdk ni. Da botak. Tp nangesh ajewk. Abg edy! Patowt letak nama die ahmad albab ler… hihi.

Photobucket

seperti ibu mithali bukan? hahahaha.
...permata HATI abg edy + kak zee...


Kami meneruskan perjalanan ke perak. Masa tu sempat ler lalu d KKB dlu. Sgt tenang tmpat tersebut. Selama hampir 6 jam buntut ku kebas dlm kete tu akhirnya tiba jua ku di kg. huh! Sgt penat…


Photobucket

muka penat!


30 may 2008

Ari ni ta pegy mana2. hanya masih mencari2 ketenangan jiwa ku di sini. Ummm agak tenang juga. Hehe.. wlupon sedikit panas cuaca nya. Di rumah, keje ku hanya lah menjaga baby yg sgt hyperaktif! MUHAMMAD ISKANDAR namanya. Sgt la comel mcm mak nya. Mak die gy kursus so terpaksa la duk umah ni 4 hari. Naseb jnis bkn kwat nanges. Diam jewk. Tp kwat merayap dan mengigit2.

Photobucket

menjadi baby sitter kepada bayi nakal ini.

ptg tu, aku dan kak ima serta angah berusaha membuat kek cokelat. Best banget!! Mmg melantak cokelat je. Haha. Then mlm lak ke umah acik anang ku. Ouh! Sgt mengantok dan penat melihat2 keletah aina, aqil dan ainin. Korang la sepupu paling nakal!

Photobucket

kek cokelat kami!

31 may 2008

Ari ni plak kitowg nakk gerak balik kl. Tyme nak alik tu kitorg lalu la di ulu yam. Adoi sgt indah ciptaan illahi. Singgah sebentar di empangan pecah (errr.....nidzar ckp ampang pecah...ntah!), kami melihat keindahan alam di situ. Ouh sangat cantik! tenang sungguh jiwa ku! Setibanya di kl, gy jalan lak kat uptown danau kota. aku sudah penat!


1 jun 2008

Ari ni sgt penat jugak. Dgn ta sehat nya. Ah! Kami bershopping di One Utama, Ikea, Ikano, The Curve. Wah patah kaki ku ini. Aku hanya shopping2 di Padini Concept Store di Ikano. Hanya sehelai t-shirt saje. Haha. Jalan pnya la lama itu je aku bli?? Hihi. Then masa kwar dr damansara, otw mereka mahu antar ku ke beranang, kami SESAT! Dr damansara bleh plak sesat ke nilai and then sepang! Smpai KLIA tu. Haha. Then ke dengkil plak. Jalan hutan mana lah ayahku drive ini. Tetibe naseb jmpe sign board ke bangi. Gamble jew ah. Huh setelah lama jugak meredah bangi lama itu, kami jmpe la jugak semenyih. Selamat la..hampir 2 jam lebeyh sesat. Haha. Sampai di beranang, akupun dah PENAT. Esok mahu ke kolej lar…cmne ni? Ta larat. Waaa…



 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates