468x60

.

Rombongan Sekolah??

Thursday, July 31, 2008


Rombongan sekolah kelas. Itu tajuk yang sepatutunya. Setelah tamat kelas pada hari khamis yang lepas, aku dan rakan2 ku dah plan nk ke Arkib Negara. Janji kul 1.30pm berkumpul di kedai Haslinda. Then Mizi and Anep dtg amek kitorang. Wah ramai sungguh. 2 kete avanza untuk ke Arkib. Then, kami stop jap kat Petronas. Konon2 nak kuar duit, sekali tgk machine rosak lak. Ish2…so kami decide utk ke arkib je terus sbb masa tak ckup dah ni.

Photobucket

Anep sedang memandu di dalam terowong SMART

Aku naik kete ngan Anep. Di terowong SMART, kekecohan telah berlaku. Salah jalan. Haha… rupa2nya..farah taw jalan tp dah sesat br nak bgtaw. Ape2 pun farah lah penyelamat dunia aritu.

Photobucket
Arkib Negara


Tiba di arkib kul 3.30pm. kelam kabut g daftar. Ouh! Library tutup kul 4.30pm.. sempat kew ni?? Sempat punya lah..dah abes segala kerja2 dlm tu, kitorg wat sesi bergambar lak kat luar arkib.

Photobucket
Photobucket
Gurls in HND 3

Photobucket
HND 3(2)

Gila kamera betul lah. Ye lah. Dtg kali pertama dan akhir kan?? Mestilah kena amek gmbr. Kenangan lah konon nye.

Photobucket
cermin besar!

Photobucket
happening bukan?

Setelah puas mencapap, kitorang pon gerak balik. Tapi stop kat The Mall lak. Makan tyme!! Lapar lah.

Photobucket
kekecohan di KFC

Photobucket
kekenyangan!

Kat The Mall, mula2 decide nak mkn McD, then tkr plak KFC. Uh mmg happening mkn ramai2. Mcm KFC tu kitorang pnya. Mmg tak sangka akram pandai buat lawak and kak pura berjaya diculik oleh kami keluar dr hostel. Dah puas melantak, amek gmbr kat dlm The Mall lak?? Itu sudah pasti lah. Dah kata pun rombongan sekolah kelas. oh ya. thanks kak dida utk hadiah birthday itu. Then masa untuk bergerak pulang.

Photobucket
aku dan lina.

Photobucket
kak dida, aku and kak pura.

Photobucket
waterfall di The Mall

Oh lupa lak, di McD aku jumpa The Lima. Ensem jugak tp senyum je. Tak amek gmbr pon. Sampai kat umah aku dah pengsan trus. Penat. Tp seronok rombongan ke KL ari ni. heeeee…..btol tak korang semua? Enjoy kan??



Perjalanan Siti, Aminah dan Ramlah.



Pada suatu hari, Siti, Aminah dan Ramlah telah pergi berjalan-jalan ke Semenyih. Mereka menaiki bas City Liner untuk ke Semenyih. Tiba di Semenyih, Siti, Aminah dan Ramlah ke Maybank. Disana, Siti, Aminah dan Ramlah mengharap wang elaun mereka sudah ada di dalam akaun simpanan bank. Tetapi mereka berasa sungguh hampa kerana wang elaun mereka tidak masuk lagi. Selepas mengeluarkan wang yang tidak berapa ada di dalam akaun masing-masing, Siti dan Aminah memberi cadangan untuk berjalan-jalan di sekitar Semenyih tersebut. Mereka telah berhenti sebentar di kedai menjual haiwan peliharaan. Aminah berasa teruja melihat kucing disana. Ramlah pula berasa sangat seronok melihat kura-kura.


Siti, Aminah dan Ramlah meneruskan perjalanan mereka ke The Store. Mereka menuju ke KFC kerana perut Siti, Aminah dan Ramlah sudah kelaparan. Selepas makan, mereka menuju pula ke kedai kain berdekatan. SIti, Aminah dan Ramlah berangan-angan untuk memiliki kain-kain keluaran terbaru tetapi memikirkan wang yang hampir tiada, mereka terus keluar dari kedai kain tersebut. Kemudian, mereka menuju pula ke farmasi Guardian. Di sana, Siti dan Aminah menjadi sangat nakal. Mereka telah mencuba semua minyak wangi di situ. Setelah berasa puas, Siti, Aminah dan Ramlah ke Watson pula. DI Watson, mereka meneruskan aktiviti di Guardian sebentar tadi. Setelah itu, mereka ke Jimmy pula. Setelah kepenatan, Siti, Aminah dan Ramlah membuat keputusan untuk pulang ke rumah. TAMAT.



my lappy...broke already!

Tuesday, July 29, 2008

urgh... semakin tertekan! baru je ingat nak upgrade RAM laptop kuwh. suddenly semalam terpatah plak kat ujung. aahhhh tension! br je tkr casing rm380 aritu. takkan nak abiskan beratus2 lagi??? :(



TAG [part 2]


1) Nama-nama timangan oleh orang tersayang
+ ayang...eyra...sha...azie...kakak...

2) Anda seorang yang...
+ mood swing
+ ckp banyak
+ selalu bankrup
+ susah tido
+ ske makan bnyak
+ gila kamera
+ gila blogging

3) Insan teristimewa.. describe apa yg membuatkan dia terlalu istimewa d mata anda..
+ caring.
+ loving.
+ understanding.
+ cute.

4) Makanan Faveret
+ mee kungfu
+ pizza hut
+ mcD
+ kfc
+ sup ayam

5) Faveret Song
+ terbaik untukmu
+ missing star
+ bintang

6) Faveret kaler
+ pink
+ white
+ black
+ purple
+ blue


7) Sikap yang membuatkan anda stress
+ hipokrit
+ backstabbing
+ cakap besar
+ penipu
+ gewdik

8) 3 benda yang mesti ada dalam henbeg
+ $$$
+ IC
+ henpon2 kuwh.

9) kali terakhir anda menangis beria-ia..napa?
+ errr.. cant recall.


siap jugak part two TAG ini. terpengaruh ngan vujie untuk melakukan sesi menjawab ini. =)



TAG [part 1]


1) What is the most important thing in your life?
~of coz money. sangat2 diperlukan!

2) What is the last thing that you bought with your own money?
~topup? haha.

3) Where do you wish to get married?
~beach. romantiknya! haha.

4) How old do you think you will be permanently owned by your love?
~idk. like vujie said, ALLAh yg menentukannya.

5) Are you in love?
~definitely yes!

6) Where was the last restaurant you had dinner?
~kedai makan mek long.

7) Name the latest book that you bought?
~i didnt buy them. but i borrow a book, "honeymoon" from the library juz now.

8) What is your full name?
~ neyra shazeyra. (tipu btol lah.)

9) Do you prefer your mother or father?
~dad

10) Name a person that you really wish to meet in real life for the first time.
~no one. sebab mcm aku kesah sgt jumpa2 org.

11) Christina or Britney?
~dua2 aku takmo!

12) Do you do your own laundry?
~of coz. di rumah sewa ja.

13) The most exciting place you want to go?
~somewhere yg tenang. mana ya?

14) Hugs or kisses?
~both.. sayang...nak poyok!

15) Point out 5 things about the person who tagged you.
~vujie..

1.kawan yg sgt rajin dtg ke blog aku. thanx!
2.seorang yg aku tak pernah jumpa pon!
3.seorang yg chantek. (jgn perasan lebeyh2 okayyh?)
4.kembar henpon dgn aku?
5.die sgt2 ske blogging mcm aku!

16) 8 things I am passionate about:

1.shopping!! sales...sales...sales...
2.blogging for sure.
3.camera maniac.
4.gifts? yeah.
5.flowers? maybe lah.
6.chatting at ym..
7.money $$$
8.pink.


17) 8 things I say too often:

1. hye hye
2. uit uit..
3. weee~
4. bongek lah!
5. maybe..
6. owh..
7. bosan dowh!
8. sayang...


18) 8 books I’ve read recently:

1. MPW1133 (kenegaraan malaysia)
2. james patterson's novel
3. novel2 alaf 21.
4. buku networking.
5. errr......aku malas membaca!

19) 8 songs I could listen to over and over again:

1. terbaik untukmu by tangga
2. menjaga hati by yovie & nuno
3. bintang by anima
4. missing star by yuna
5. hanya kau yg mampu by aizat
6. maafkanlah by anima
7. semua tentang kita by peterpan
8. happy birthday by ten 2 five

20) 8 things I learned last year:

1. dunt trust anyone especially the one who say trust me.
2. appreciate the one u love.
3. aku semakin membesar.
4. buat asement awal2 tak kelam kabut.
5. bangun awal utk ke kelas pagi.
6. jgn boros. simpan duit untuk sales.
7. jgn kesah pasal masalah org lain.
8. love him with all my heart

7 people to tag:
1.vujie
2.dharween
3.nafisz
4.farrah izyan
5.juliet
6.zamani syukri
7.farrah asyikin




RJ 45

Monday, July 28, 2008

Photobucket





today kami sangat happy di dalam kelas network.
menyambung2 utp cable dan rj45.
haha.
sape2 yg tak paham, wat2 lah paham.
hik3.
bosan nih.
saje bebel2.




blogging... blogging... blogging...


Photobucket

blogging... blogging... blogging...



weekend yang agak bosan.

Sunday, July 27, 2008

Photobucket



last week aku rasa mcm tak de life!
ye lah duet masih takde.
hahahaha.
sabtu aku ke metro point kajang je.
nak pegi jauh2 takde duet plak kan?
jumpa adekku rein and roomate nya sedang membaling2 bola boling.
then kami lepak-ing di dunkin donut. (duet takde masih makan di sana juga)
lpas membelasah vanila bavarian, kami ke watson.
aduh rm36 habis di situ.
membeli shampu loreal kuwh dan lain2.
mlm, senior ku ajak makan2.
thanks abg ej for the birthday gift.
awal seminggu pulak ye.
ahad? aku main game dr 8.00 am sampai 5.00 pm! haha.
game alicegreenfingers. finally dpt jugak grade A!
hahaha.
bosannye nak mengarut2.
bila nak kuar elaun ni!!!



i can't hate you anymore

Wednesday, July 23, 2008

Photobucket



An empty room can be so deafening,
The silence makes you want to scream,
It drives you crazy.
I chased away the shadows of your name,
And burned the picture in a frame
But it couldn't save me.
But how could we quit something we never even tried?
Well, you still can't tell me why.
We built it up to watch it fall
Like we meant nothing at allI gave and gave the best of me
But couldn't give you what you need
You walked away,
you stole my life
Just to find what you're looking for,
But no matter how I try,
I can't hate you anymore.
I can't hate you anymore.
You're not the person that you used to be,
The one i want who wanted me.
And that's a shame.
But theres only so many tears that you can cry,
Before it drains the life right from your eyes,
And i cant go on that way.



Classmate kuwh.




BAD Class


Photobucket



Photobucket




Photobucket



Yesterday, dalam kelas BAD kami didenda. Padan muka masing2. sape suh tak siapkan homework. Dah puan Rafidah tak pwas haty. Gurls kena ketuk ketampi. Group aku ketuk ketampi 15 kali! For boys semua kena pumping 20 kali! Haha. best2. aku dapat lah sedikit photos mereka. (sowey guys. Ta sempat nak amek video korang!)

TOILET


Photobucket



Photobucket



Photobucket



Toilet? Yeah betul2. scene paling seswai untuk mencapap! Haha. inilah kerja kami. Snap photo di mana2 sahaja.


KPM’s Angels

Photobucket



Yeah! ini lah KPM’s Angels. Photo by Surya Su’ Adliah masa kitowang otw ke kelas MPW. Sempat lagi tuh.


ED Si Botak


Photobucket



Ini lah makhluk botak yang suka buli aku di kelas!!




blogging. *blur*

Monday, July 21, 2008

urgh. damn bored today. i'm supposed still on bed now! wut im doing here; in college? doing nothing! *sigh*

im tired + sleepy. all of my classes has been canceled for today. then, wut shud i do? blogging? chatting? myspace? friendster? tagged? facebook? bored!! juz visiting some of my frens blog and checking my adsense account. errr... and deleting my email inbox! then wut shud i do next? there's no YM in here. idk. blur! its raining outside. i cnt go bck home.

urgh... stress already. and im so hungry ryte nw but dunt hv enough money to buy a food. broke already. thinking of my allowance for august is coming up. and thinking of wut shud i do with the allowance? spend the money for MEGAsales? oh no! my darling will kill me if i spend all my money for the sales. haha. and i also thinking of something. august is coming up. and 3rd august is my birthday! not celebrate anything maybe, bt still try to plan something to cheer me up on my birthday. maybe lah. not sure yet. but i still to plan my adek's birthday on 10th. he is asking a birthday gift already. haha. any idea?

omg! suddenly i mish my darling sho much. i need hym on my birthday. for sho i'll mish hym damn much dat day. huh, i love u sayang. hurm, nothing to say dah. gtg larh. blogging again nxt tyme wen i hv a free tyme. =)

p/s: wtf i bebel in here? idk! *blur*



a lot of things happened.

Wednesday, July 16, 2008

A lot of things happened dis week.

CLASS

Photobucket

Semakin busy dgn homework! (takde ler banyak pun). But aku tetap study dgn excited nya. Biasa lah awal2 sem ni. Hehehe… but aku rasa, minggu ni bnyak class canceled. Hahaha. Tiap2 ari leh bangun lewat sbb kelas pagi asyik takde! Setiap hari pegi class amek gmbr. Tp bukan photo aku lah. Photos rakan2 kuwh aje.

Photobucket

Ni aku nak share photos sket pasal kembar 4 dlm class aku. Haha. tak paham btol leh sama lak baju mereka. For lina, azie, sue and farah… jgn marah ye aku upload photo ni! mereka adalah WONDER PETS!! (eh sue btol kew aku eja nih. haha)


Photobucket

Photobucket

MENTOR MENTEE

Photobucket

Huh? Setiap khamis 1230pm adelah mimpi ngeri buat aku dan sue. Bcoz kitorang memang malas lah nak abeskan masa sejam untuk mentor mentee. Sbb “papa” kami sangat2 lah suka wat mentor mentee nih. Hehehe….and aku plak malas sebab aku setiausaha. Banyak sgt nama mentee nak tulis!! *sigh*

BUDAK CUTE

Photobucket

Sape? Alar anak abg café rupanya. Hik3. budak ni sangat lah comel mcm bapak nya. Hehehehe…namanye pon comel sbb sama nama dgn aku; syira. Geramnya! Mcm nak cubit2 je pipi budak nih!!

LIBRARY

Photobucket

Photobucket

Eh eh. Sejak bila ntah aku pandai gi library. Hahaha. For the first time, (selama 5 semester di KPM) aku pinjam buku di library!! Hahaha. 3rd Degree and the 5th Horseman by James Patterson. Huh. Really terrifying and exciting! Of course lah sbb novel thriller. Hehehehe.. and I had to stay up all nite to finish it. Suspense!!

MENGEMAS


Photobucket

Mengemas? Oh tidak! Aku sangat malas. Tapi tetap kena kemas setelah melihat mejaku bersepah2. haha. takde lah kemas sgt pon. Susun2 mcm biasa jewk. Sbb aku kan pemalas. Hehehe. Tp aku sgt excited susun2 benda2 yg melekat di board kuwh ini. And after an hour, mejaku bersepah semula. Oh TIDAK!



jiwa kacau :(

Monday, July 07, 2008

ye! jiwa aku kacau. ketenangan itu tiada. kenapa? entah lah. setelah melihat "sesuatu" yang sangat2 menyakitkan hati, jiwa aku tak tenang. takut. sentiasa ketakutan. sampai bila? harus ke aku rasa mcm ni? aku tak sanggup kehilangan someone or something atas sebab kelemahan aku ini. ya allah, apa harus aku buat?



college??


1st day? takde ape yg perlu diceritakan. pnat2 aku bangun pagy then rupanya jadual pon tak siap2 lg. hanya melepak di college menunggu jadual di print kan.

Photobucket

bersama kak ros tersayang. ^_^

2nd day? lagi bosan! bangun pagy2 tapi takde kelas jugak! BAD, MID takde kelas. yg ade cuma NETWORK. tu pon kejap2 jewk. kami hanya menghabiskan masa yg bosan dgn bergambar2. haha.


Photobucket

lina kusyuk membaca.

Photobucket

si botak yang merenk.

Photobucket

mereka yang bosan.



Happy Birthday

Saturday, July 05, 2008



Hari ini saat bahagia untukmu
Bertambah 1 tahun usiamu
Kunyanyikan sebuah lagu
Agar istimewa harimu

Happy birthday to you
Happy birthday to you
Happy birthday to you

Hari ini istimewa
Karena ini ulang tahunmu
Hari ini berbahagia
Nikmati saja



KLCC.


today, we had a great time together; syud, iwan, and me!

shop! shop! shop!

let's the pic explain everything.

Photobucket

going to KLCC! still thinking of hym.

Photobucket

shopping time!

Photobucket

iwan is da one who spent a lot of his money today. =)


Photobucket

great time together!

Photobucket

at LRT station.

Photobucket

candid photo by me! syud and her bf.



no time!

Friday, July 04, 2008

Lama nya tak mengarut2 di blog kuh ini. Ouh sudah kembali ke sekolah. Oops! Ke kolej. Haha. ari tu aku sempat ke KPTM cheras. Hantar adek ku. Wah buruk giler ah hostel kolej ni. Lawa lagi KPM yg da sedia buruk tuh! (tetibe rasa bersyukur gilew). Ape2 pun jem truk! Argh tensen aku. Nak balik umah sewa jalan jem plak dah! Sampai di rumah sewa dgn jiwa yg kacau sentiasa, aku and fiza berpoye2 lah di kwsan rumah itu. Haha. Aku dan fiza wat keje giler! Masuk ke kedai potong rambut tanpa pk ape2 aku terus suh amoi tu potong pendek. Ya! Pendek trus. Dah 9 tahun aku tak pernah potong rambut pendek, dgn selamba nya aku potong pendek. Hasilnya? Haha. tgk sendiri larh. Ramai terkejut..

Photobucket

aku yang agak sengal!

Then 2nd july aku ade registration day kat kolej. Yeah. dtg agak awal (ku rasa larh) dlm kul 830pg, dpt no giliran: 388! Haha memang giler. Kul 10 br daftar. Tp 388 is my lucky number. Ouh ku telah dpt slip result jugak. Sem ni COPA. Dpt 3.31 gpa, 3.00 cgpa. Hehe. Alhamdulillah…

Photobucket

on my way to sekolah! haha.

ouh2. esok nye aku berjumpa ngan mentor. ade meeting makhluk2 berbaju hijau sket. then, jumaat aku register subject and class lak. adeh pening pilih kelas mana. akhirnya, masuk section 2 gak setelah dipengaruhi oleh ED.

petang... aku, kak sue and ed ke KL. wah sempat stop di TS. gy tgk HANCOCK. bley lah cyte tuh. haha. and di TS aku sempat menghabiskan rm12.70 membeli rantai. mcm lah aku ni pkai sgt rantai. allergik dowh!

Photobucket

bersama rantai baru kuh.

ouh aku tataw ape lagi perlu di ngarut kan di sini. aku maybe susah sket na online pasni. so tak leh post blog slalu lah! daaa...



 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates