468x60

.

merenk di waktu sahur.

Sunday, August 31, 2008

malas untuk berkata-kata ...

Photobucket

bermula dengan waktu pagi...hantar sygg ke hentian putra...


Photobucket
Photobucket

ke SOGO untuk makan pagi...

Photobucket
perjalanan ke stesen hang tuah...


Photobucket

ke PAVILLION ternampak patung pelik yg sebenarnya org betul...



aku takda pa nak type sebenarnya.
kerna waktu sahur sudah tiba.
maka saja2 post gmbr ngarut.
camat berpuasa semua...!!



Merdeka itu bebas.


Merdeka menjelang tiba.
Yeah. Merdeka eve kami ke dataran.
Semangat gila utk menyambut nya. (sbnarnya nak tgk bunga api ja…)

Photobucket
menom ka sms ini..??

But before ke dataran, kami dinner di kedai makan area situ.
Uh lambat gila ah makanan smpai. Kebulur kami.

Photobucket
ramainya...!!

Di dataraan, terlalu ramai org nak celebrate merdeka.
Antaranya, yg paling ramai budak2 yg aku rasa sekolah lagi.
Terfikir sejenak. Mak bapak diorang ni tak marah ke kwar smpai lewat2 gini.
Ngan fesyen ntah apa2. Ish…ish…
Menanti detik 12 mlm, aku melihat disekeliling.

Photobucket
ish apa nak jadi ini..??

Agak tertarik dengan seorang budak lelaki (mcm sebaya adek ku ja…)
Die pakai bendera kat badan die.
Wat mcm ala-ala pakai kain je.
Ish ish tak hormat bendera kita btol.
Tgk gambar itu dan nilaikan sendiri.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
merdeka...!!

12 mlm tiba. Laungan kemerdekaan kedengaran.
Selamat menyambut hari kemerdekaan yg ke 51, Malaysia…!!



rebond AGAIN.

Friday, August 29, 2008

Photobucket


yeah.
rambut baru.
btol kata vujie.
kita perlu buat investment for satisfaction.
aku rebond lg rambut kuwh.
di da vinci hair studio.
ku rasa si allan tu pon da pnat tgk mke aku gi saloon diek je kot.
haha...tambah pendapatan diek gak pe...???
anyway,
after clazz tadyk aku memang kelam kabut gewak ke kl.
takot terlewat gi da vinci kang.
lama plak la kang aku lepak kat saloon si allan tuh.
after 3 jam aku di sana...
hasilnyer, rambut ku jadi lah spt gmbar yg di publish itu.
haha. then after rebond aku jumpa my sygg.
haha.. makan twisties di bwh pokok besar...!!!
ape2 pon aku sgt puas aty dengan rambut baru ini...!!!


p/s: jerawat semakin banyak di muka kuwh. gambar di atas tyme aku ngah melekit2 ta mandi lg. haha. so mke agak sengal...!!!




in LOVE

Wednesday, August 27, 2008

The mark of a true crush
Is that you fall in love first
And grope for reasons afterward
You can't blame gravity for falling in love



aku rasa seperti..

Tuesday, August 26, 2008

ketika ini aku rasa spt nak gila.
menanti kaspersky di update.
menggunakan blue cube modem ini sgt menyusahkan.
terasa spt mahu cmpak lappy aku ke dalam tasek kesuma ja.
ym pon ta settle2 lagi nampaknya.
aduhh...susah btol lah ble ade lappy baru ini.
dan susah btol lah guna blue cube ini.

tapi..aku rasa sedikit lega.
memandangkan mock meeting berjaya di settle kan mlm smlm.
hilang 1 beban asement.
kelakar rasanya bergelar chairperson yg gila kuasa.
meeting pon terpaksa di repeat berulang2 kali.
asyik tergelak2 ja kami berlakon.
tapi sangat seronok...!!
now, sedang berusaha dgn bersungguh2 menyiapkan network dan mid pula.
ohh bila lah semua azab ini akan stop...??
terseksa jiwa dan raga ku memikirkan asement yg ta siap.

cuti bakal menjelang.
jumaat, sabtu, ahad, isnin.
sedang memikir2 kan apa yg harus dilakukan.
aku mendapat sms yg buat aku tersenyum.
sygg nak dtg kl??
wah...seronok..!!
boleh dating sepuas hati.
haha...i mish hym so much okayh...??
ta sabar pulak rasanya.
berkobar2 semangat kemerdekaan aku.
oops..ade kna mngena kah??
haha.....luff u sygg...!!

baru saja melawat2 di blog vujie.
membaca blog nya tentang rambut baru nya.
oh aku juga plan untuk membetolkan rambt yg sgt2 messy ini.
tapi...apakah yg harus dibuat dgn rambut ini ya..??
ada idea kah?
huhu...aku perlukan peunjuk!!

ouh....perasaan untuk menggila kembali.
yeah...!! perasaan nak mengamuk mungkin.
bila update ni nak siap hah.
aku da penat ni...!!



ilysm.

Friday, August 22, 2008



i mish hym badly now .




realy realy mish hym.



oh god.



wut shud i do now?



i need hym.



thinking,


thinking... thniking... thinking...

errr...??

wut is in my mind actually??

blur..!!



What I Love About You

Wednesday, August 20, 2008

I love the way you look at me,
Your eyes so bright and blue.
I love the way you kiss me,
Your lips so soft and smooth.

I love the way you make me so happy,
And the ways you show you care.
I love the way you say, "I Love You,"
And the way you're always there.

I love the way you touch me,
Always sending chills down my spine.
I love that you are with me,
And glad that you are mine.



im not in good mood..!!


aku sangat BENCI org yg ske masuk campur hal org lain..!!
aku TAK PERNAH amek tahu hal korang semua...
so, why korang SIBUK sgt nak masuk campur hal aku..??
aku paling TAK SUKA makhluk spesies mcm ni..!!
so, tolong JAUH kan diri kalau terasa korang adalah spesies begitu..!!
aku dah FED UP sangat2...
jangan sampai aku betul2 SAKIT HATI dgn semua ni..!!



vote for me.

Monday, August 18, 2008




Bermula 11 Ogos sehingga 11 November 2008, jadilah di antara X-LETOP kami yang paling cun dan melettttooopp! Setiap minggu, dua foto yang menerima undian yang paling banyak akan dimahkotakan juara mingguan dan sekaligus layak ke peringkat akhir untuk memenangi wang tunai sebanyak RM2000! Banyak tu wey!

Korang rasa korang 'meleeettttoooppp' sangat? Meh sini hantar gambar korang yang paling cun/macho, kita suruh kawan-kawan Xfreshers undi!

Langkah 1 - Muat naik foto korang (pastikan saiz foto tidak melebihi 400x300px.)
Langkah 2 - Teruskan mengundi... (pssst... paling banyak paling bagus!)
Langkah 3 - Jadi di antara 2 orang pemenang mingguan (dapat hadiah misteri tau!)
Langkah 4 - Kesemua pemenang mingguan akan bertanding pada bulan ketiga di yang minggu terakhir untuk memenangi wang tunai RM2000 (wow!)

Nota:
1. Nilai undian akan dikemaskinikan pada setiap jam.
2. Setelah 2 pemenang mingguan dipilih, semua nilai undian akan di set semula kepada 0.
3. Pemenang mingguan pada minggu tersebut tidak akan dipilih sebagai pemenang untuk minggu seterusnya.
4. Hanya pengguna yang berdaftar dengan epass Xfresh sahaja layak untuk menyertai pertandingan ini.



VOTE ... VOTE ... VOTE ...
at www.xfresh.com



Tagged by anne

Sunday, August 17, 2008


+ Known as: eyra
+ Born: august 3rd
+ Hair color: black
+ eye: dark brown

SECTION 2 - HAVE YOU EVER...
+ Fallen off the bed?: adoyaii...
+ Broken someone else's heart?: yups
+ Had your heart broken?: definitely YES!!
+ Had a dream come true?: yeah i thnk so..

SECTION 3 - CURRENTLY...
+ Wearing: Lombok tee and short
+ Listening to: none
+ Located: Kuantan
+ Chatting with: farah liyana and syed salleh
+ Should REALLY be: join my sygg to a dreamland

SECTION 4 - DO YOU...
+ Have any piercings: yup
+ Drive: nope
+ Drink: nope
+ Have a cell phone: I have four.

SECTION 5 - LAST PERSON YOU...
+ Hugged: baby
+ Met: cant recall
+ Talked with on the phone: sayang
+ Text: sayang

SECTION 6 - PERSONAL...
+ What do you want to be when you grow up?: keep grw up?
+ What comes first in your life?: $$$
+ What do you usually think about before you go to bed?: hym.

SECTION 7- FAVORITES
+ Show: gang starz 2.
+ Store: PADINI Concept Store
+ Food: McD!!
+ Color: Black and Pink!!

SECTION 8 - DO YOU...
+ Like to give hugs: yup
+ Like to walk in the rain: yup
+ Prefer black or blue: Black
+ Sleep on your side: Yes
+ Have stuffed animals: errr...

SECTION 9- THIS OR THAT...(pick)
+ Pierced nose or tongue: nose
+ MTV or BET: MTV
+ 7th Heaven or Dawsons Creek: 7th heaven
+ Chocolate or flowers: chocolates. errr... can i choose both?
+ Color or black-and-white photos: black and whites!
+ Stay up late or sleep in: stay up late
+ Hot or cold: hot
+ Sun or moon: Moon
+ Left or Right: Right
+ 10 Acquaintances or one best friend: One best friend
+ Spring or Fall: Spring
+ Happy or sad: Happy
+ Wonder or amazement: Wonder

SECTION 10: YOUR FIRSTS....
First Screen Name: neyra shazeyra
First self purchased CD: Westlife?
First pet: cat
First piercing/tattoo: piercing at both my ears

SECTION 11: YOUR LASTS....
Last GOOD cry: last time I miss hym
Last phone call: last nite
Last time showered: juz now

SECTION 12: CURRENT.
Current mood: Happy
Current food: roti
Current hair: straight
Current annoyance(s): no answer. haha.

SECTION 13: WHO LAST...
1. Made you smile: sayang. thanks 4 da baby..
2. Saw you cry?: my houzmate.

SECTION 14: WOULD YOU RATHER..
1. Be serious or be funny? : serious
2. Drink whole or skim milk? : whole. addicted to milk
3. Spend time with your parents or enemies? : parent of coz

SECTION 15: DO YOU PREFER...
1. Do you prefer gray or black? : black
2. Lust or love? : Love of course
3. Sunrise or sunset? : Sunset
4. M&M's or skittles? : M&M..

SECTION 16: ANSWER TRUTHFULLY...
1. Do you like anyone? : yup
2. Do you believe in love at first sight? : nope
3. Do you fall for the wrong guy or girl? : Who didn't?

SECTION 17: WHO DO YOU WANT TO TAG??
1. anne
2. farrah izyan
3. vujie
4. 13may

5. syud





Cuti seminggu.


cuti?
bermakna kah cuti ini pada aku?
dengan keje2 yg berlambak2?
dengan demam selsema batuk yg tak baik2 lg?
ahhhh....
TAKDE MAKNAnya!



birthday present kuwh.


thanks for:


Photobucket

sayang - thanks 4 da baby. really loves it!

nora - thanks 4 da sarung bantal. aku tak guna lg. hahaha.

kak ayu - thanks 4 da cadbury. sedap sgt! nak lagi ek nanty??

kak dida - thanks 4 da photo frame and the snowball! cantek sgt2.

nazra - thanks 4 da photo album! errr... tataw nak letak gmbar ape.

abg ej - thanks 4 da accessories. sheer akan sentiasa comel dgn hadiah abg!

ayah and ibu - thanks 4 da topup. walaupun terpaksa transfer rm10 kat syamil sket.

abg zul - thanks 4 da tabung. sgt kreatif lah hadiah ko . aku akan cuba menabung after dis.



bowling.

Tuesday, August 05, 2008

Photobucket

memang kami sudeyh gila + merenk. hang out hari selasa? haha. afta abeh claz, kami ke kajang. ke metro point dan bermain bowling.

Photobucket

Photobucket

sangat seronok sehingga menjerit-jerit dgn tataw malu nya. haha. main 2 game je. ramai gak dak kolej yang main bowling today. terasa seperti mcm weekend plak. sangat kecoh!

Photobucket

Photobucket

afta dat, kami ke McD pula. makan...makan...makan... kelaparan semua! and McD blackout sekejap. romantik betul lah McD ni. Fara, Sue and Lina makan BIG Mac. azie cuma makan double cheese burger dan aku makan HAPPY meal! yeah...

Photobucket


before balik, kitorang gerak ke metro kajang plak. shopping tyme! aku cuma beli kemeja o'reef untuk birthday present rein next week. fara pun beli kemeja yang sama untuk adik nya. hehehe.

Photobucket

then balik beranang menaiki road liner. penat gilew. mcm takde kelas plak pagi esok. terasa mcm weekend plak. haha.





al-kisah sepasang kasut


al-kisah sepasang kasut yg digelar kasut cindarella di sini. ku tgk ramai betul lah yg pakai kasut nih di kolej walaupun pihak kolej dah tampal peraturan-peraturan pemakaian di kolej. sejenis kasut plastik berharga rm8 ataw rm10. boleh didapati di pasar malam ja. memandangkan jalan belakang kolej yang terpaksa aku lalu setiap pagi tu. jalan belakang yang sangat teruk keadaan nya hingga merosakkan semua tumit kasut ku. maka, aku juga sudah beli sepasang kasut cindarella ini. terpaksa lah mengorbankan rm8 pada hari isnin yang lepas. sebab tak mampu nak beli kasut mahal-mahal lagi. heeee....


*photos upload later.



my birthday =)

Saturday, August 02, 2008

My birthday on 3 August 1988 and this is all messages and wisshes from my lovers:


Razman says; “happy birthday to u” --> thanks 4 da wish.

Nazra says; “happy birthday” --> thanks a lot. Hadiah jgn di lupa.

Nurul says; “happy birthday…semoga panjang umur dan murah rezeki” --> terima kasih cik robot!

Abg hafiz called me --> thanx abg coz sudi nyanyi lagu birthday. Terharu azie =)

Afiq called me --> thank u so much! Kalau bukan birthday tak kol pon kan? Hehehehe.

Naqie called me and says; “sorry for not giving u any birthday gift… but anyway happy belated birthday.” --> belated?? Thanks for birthday song. Terharu sebentar. Thanks jugak sbb teman aku shopping di Pavillion.

Azlan called me --> thanks 4 call and remember my birthday.

zaifu says; "happy birthday" --> thanks 4 da song also!

abg epul says; "happy birthday eyra!!" --> thanks sebab nyanyi lagu birthday bersama2 houzmate abg yg ramai tuwh!
Rizwan says; “selamat hari jadi buat shera. Semoga di panjangkan umur. Dgn ucapan, sehat2 selalu, jalan mesti ke dpn bukan ke blakang. Happy birthday..takde hadiah nak send…”--> wow! Lama menghilang budak ni. Anyway thanks.

Adek epul says; “03 August 08-happy birthday to u… happy birthday to u… happy birthday to nor azri syahirah…happy birthday to u…epul nak wish happy bday kat akkak tersayang. epul harap akak dpanjangkan umur n murah rezeki. Sayang akak" --> thanks dik. Syg adek jugak.

Khasyfi called me --> thanks adek coz ingat bday akak.

Farhan says; “happy birthday…” --> ucapan dari Sabah yg jauh. Thanks!

Najib says; “epi besday…wish u all da besh. Ur bday present ada ngan aku. Xnak bg!” --> wek! ;p tamo bagi sudeyh….

Ayu says; “hepi besday to u…hepi besday, hepi besday, hepi besday to shira…” --> thanks sygg. Lagi bertambah syg aku pd ko kalu time aku balik umah sewa esok ade hadiah. Hahaha.
Feeza says; “happy besday shera…hadiah akan dtg, sebulan kemudian?” --> sebulan kah? Mengapa kah tidak setahun kemudian??

Abul says; “appy bornday…” --> thanks abul 4 still remember me…

ED says; “appy birthday” --> abg lambat! Sebagai denda….hadiah mesti ada!!

Ayep says; “apy burfday. Moga panjang umor and murah rezeki” --> ye lah ayep oit. Buli lah junior mu ini lagi sem ni.

Jef says; “happy birthday kat eyra…moga panjang umur n murah rezeki…” --> thanks jef!

Abg D says; “happy birthday. Semoga dilindungi tuhan selalu” --> insyaAllah…

Dharween sent me mms --> thanks 4 da birthday song!

Lina says; “sygg!! Hepy besday…moga2 dpt kurus…” --> mengong lah ko neh.

Abg farizwan says; “apy beday. Semoga segala impian adek tercapai.” --> thanks abg. Ingat jugak kat adek.

Ibu says; “happy birthday. Dah tua tak pyh dpt hadiah byk2. bkn artis pun…” --> lalalalalala….nak jugak!!

kak ima says; "epy beday...k.ima xde hadiah la nk bg. bajet lari! k.ima blnja burger xpun uatkan kek ok?" --> okayhh ajewk! bang...burger 10!

nuex says; "eh! ur bday today! astaghfirullah...terlupa. heppy bday!" -->thanks coz ingat lah jugak...hahaha...
farrah izyan says; "hello, happy birthday to you! hope you had a great one" --> thanks sygg! lalala...
faiz says; "hepi beday...moga sht sokmo" --> ko tu yg patot sehat sokmo. get well soon!
rick says; "i hope to be the last person 2 wish u happy birthday so dat u'll remember me till the other person wish u after me...hehehe...enjoy wif blast!" --> lambat btol u wish ea? last person kunun! hahaha...
All of them wished me happy birthday tonight; via phone call and sms! There’s many more who wished me also in YM! , myspace and friendster. And thanks for all who gave me the birthday gift. Really appreciate it guys!!



menanti sesuatu yang tak pasti

Friday, August 01, 2008

menanti hari esok .
hari jadi kuwh .
aku sangat tension sebenarnya .
tertekan bila semua plan di cancel .
aduh . . .
apa yg aku nak buat esok ?
sambut sorang2 ?
memang ah selama ni tak sambut pun .
tapi rasa sedeyh sangat2 apa yg di plan tak jadi .
laen kali takmo plan apa2 lah . . .



 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates