468x60

.
Friday, March 06, 2009

Photobucket



satu perubahan drastik dalam diri aku.
selamat tinggal semua.
selamat tinggal dunia.



ramai teman lelaki....??

Wednesday, March 04, 2009

saya menonton wanita hari ini sebentar tadi di TV3. topik untuk hari ini, "ramai teman lelaki...?". saya sangat berminat Photobucket dengan topik itu sebab saya ramai kawan lelaki. kawan dan sahabat. teman istimewa cuma seorang. hanya dia di Photobucket hati .ooopps! berhenti berjiwang disini.sangat tertarik dengan tetamu undangan wanita hari ini.saya lupa namanya.tapi dia sangat memahami erti teman.teman tapi mesra itu memang ada.teman yang ada chemistry dengan kita tapi bila untuk dibuat teman istimewa bukan teman tapi mesra itu yang dicari. betul kan? setiap orang ada teman untuk berkongsi cerita dan masalah.teman yang lebih kenal kita dan tahu segalanya tentang kita. seperti kata beliau, masyarakat sekeliling sentiasa memandang serong Photobucket jika seorang perempuan berkawan rapat dengan lelaki. TIDAK MUSTAHIL Photobucket perempuan boleh berkawan rapat dengan lelaki. tidak semestinya berkawan dengan lelaki itu maksudnya bercinta. tidak lebih dari itu sebenarnya. definisi seorang teman rapat dan teman biasa kadang-kadang berbeza. teman rapat itu lebih serasi untuk berbicara dan berkongsi cerita.teman biasa sekadar berhubung Photobucket secara biasa. tetapi teman rapat sentiasa ada disisi kita jika ada masalah. juga tertarik dengan ulasan beliau, jika bercerita kepada teman perempuan Photobucket, dari satu cerita akan jadi sepuluh cerita pada orang lain! tetapi jika bercerita kepada lelaki, cerita itu akan habis disitu saja. saya sangat bersetuju dengan penyataan itu. oleh sebab itu saya lebih ramai kawan lelaki dari kawan perempuan.tetapi diantara kawan juga harus ada batasannya.yang penting, carilah seorang teman sejati yana memahami kita.rumusannya, ramai teman lelaki dari teman perempuan itu boleh, tetapi mestilah ada limitasi.Photobucket

nota: tidak sabar menanti topik hari esok, "ramai teman perempuan...?"



tagged by kakak anne kuh sayang.


Photobucket
I was tagged by ANNE. I need to take pictures of my purse and it's contents..
Adoyaiii….ni kes berat ni. Mencabar betul tag ni. Kakak anne,
sorry ya lambat balas tag. Adik kecik mu Photobucket ini sudah lama tak jenguk blog kakak anne sebenarnya… hahaha… pernah dapat tag ini tapi tidak dijawab. Now, saya mahu menjawab tag ini.

okay…1…2…3…start

The purse is black color. Walaupun saya suka pink tapi ta pernah ade purse kaler pink. Mengapa? Hanya tuhan sahaja yang tahu okayyhh. Bluecross girl. Di beli di kedai Miss T di east coast mall beberapa bulan yang lepas berharga rm24.90. Masih baru. Bau kedai lg okayyh??

Photobucket

*pandangan hadapan…kelihatan padat*

Photobucket

*page pertama…hahaha*

Photobucket

*page kedua…banyak yang tidak patut dilihat*

Photobucket

*pandangan belakang…terlalu gemok purse saya*

Contents;

Photobucket

Wahhhh…banyaknya! Dan banyak juga item yang “tidak patut dilihat”…


- Cash rm4.10 *saya memang miskin* Photobucket

- Clinic card *terpaksa dihitamkan supaya anda semua tidak tahu saya sakit apa*

- Pictures of me and my friends *dulu banyak penpal.sangat suka tukar2 gambar*
Photobucket

- Business card; my uncles, cousins, friends and hair salon.

- My name; syira.
Photobucket *simpan dr sekolah lg…*

- Setem 30sen untuk kecemasan. bernilai rm1.50 *guna pada musim raya sahaja*

- USM sticker *juga disimpan sejak sekolah. Pemberian seorang rakan keluarga bernama azizi*

- Pictures of my bf
Photobucket and me *terpasa dihitamkan. Mengapa? Ramai dengki dengan saya*

- kata2 himat: "love is like a curse to us...and we locked into it for eernity..." *saya memang sgt jiwang*

- Sim cards. *masih boleh digunakan. Tidak termasuk ade lagi 3 dalam handphones
Photobucket saya*

- McD coupon. *sudah tamat tempoh*

- Bank slip *sangat suka simpan sampah dalam purse ini*

- Tesco Card *sgt penting sejak tesco baru dibuka di semenyih*

- Touch n go card *anda sangat memerlukannya apabila anda berada di KL*

- Bonuslink card *juga penting ketika bershopping*

- PADINI membership card *lagi la penting. Nama pun saya gemar shopping di PADINI*
Photobucket

- Rakan Muda membership card *mcm tak percaya je kad ni ada dlm purse saya*

- Arkib Negara Malaysia membership card *ya, saya seorang penyelidik*

- Hinode shop membership card *sangat jarang digunakan*

- MyKad. *terpaksa dihitamkan juga kerana saya tidak suka gambar saya itu*

- Maybank card *hanya digunakan di awal bulan sahaja. Current balance; RM1.42*

- CIMB card *juga hanya digunakan ketika elaun MARA masuk sahaja*



Fuhh…fuhhh….penat gilew jawab tag ini.
Photobucket


I am tagging:

1.
vujie shayunk
2.
baby farina
3.
queen rara
4.
yamakasi comell


p/s: saya sebenarnya tidak berapa gemar untuk menayang isi kandungan purse saya di khalayak ramai. oleh sebab itu terlalu banyak bahagian yang tidak patut dilihat. harap maaf.





merenk tak tentu pasal ini.


Photobucket


Heyy yo.

Sambil meminum air laici yang sejuk di atas katil adik saya, saya tetap bosan dan terus menaip dan menaip tidak henti di blog saya ini sehingga
yamakasi mengomel saya hanya rajin ber-blogging dan lupakan assignment. *saya memang pemalas lah* Photobucket

Sememangnya home sweet home.
Photobucket terlalu banyak menonton tv sahaja hari ini. Bosann yang terlampau telah menguasai diri. Photobucket dari 11 pg, menonton Rachael ray talk show. Sangat sedapp menonton Rachael memasak. Nyummy

Dan sambil menonton tv dan online *sangat2 pemalas…* saya tetap rasa bosan. ber-chatting dengan cik vujie tentang batik + cute items dan juga chatting bersama cik sue mengenai buah epal. Cik sue dan saya sangat mengemari buah epal *dalam usaha untuk berdiet*. Saya bersungguh-sungguh menyalin resipi salad epal di tv. Cik sue menyuruh saya sertakan resipi ini di blog saya supaya semua orang beramai2 berdiet bersama kami. Secara cincai nya resepi disertakan disini;

Bahan-bahan: epal, limau, madu, bawang, salad, tomao, ayam/daging panggang, tauhu bakar/ roti pita, sedikit sos.

Cara2 nya:
- potong dan masukkan epal hijau dan merah
- sedikit perahan limau
- masukkan beberapa sudu madu
- potong dan masukkan salad + beberapa hirisan bawang
- potong dan masukkan tomato
- masukkan beberapa potong ayam atau daging panggang
- gaul semua bahan di atas
- sumbatkan di dalam tauhu bakar atau roti pita
- gaulkan sedikit sos bersama madu dan letak kat dalam tauhu/roti td
- makan Photobucket

Okayyhh cik sue. Sila menikmati salad epal anda sepuas2nya. Nanti saya buatkan kek cokelat
Photobucket pula untuk anda. *Saja mahu menambah kalori kamu * Photobucket

Terus menonton tv lg. kali ini, sinetron jelita. Sangat tidak puas hati kerana episode yang ditayangkan adalah sama seperti episode semalam. Pihak tv3, sila alert tentang ini. Nanti penonton bosan pula. sudahlah terlalu banyak iklan.
Photobucket

Kemudian beralih kepada cerita julia juli di tv3. Sangat mengarut tetapi seronok. Layann je la. kemudian, setelah merasa bosan juga dengan siri2 televisyen yang ada, saya menjawab pula tag dari kakak anne. Sangat mencabar + penat untuk dijawab. Tetapi tidak mengapa, saya sangat suka tag bergambar. . sila rujuk kepada entry seterusnya tentang tag dari kakak anne saya.

oh berura-ura mahu tgk wayang sebenarnya petang tadi. tapi plan terpaksa ditunda ari jumaat kerana adik2 saya busy di sekolah. oh adik2 semua...kakak kamu sangat2 teringin mahu tgk upin ipin ini...

Sekarang saya sudah penat. Tidak larat untuk berkata-kata lagi. Selamat tinggal



jawab tag.

Tuesday, March 03, 2009


tagged dari seorang blogger Photobucket


Instructions


1)Go to your photos folder in your computer.
2)Go to the 6th folder of photos.
3)Go to the 6th picture in that folder
4)Put the picture on your blog and description of it.
5)Invite six friends to join the challenge.
6)Link them in your blog and let them know they have been challenge








description;

bersama sepupu, syud. gambar ini diambil ketika berada di LRT sentul timur. menanti sesorang iaitu bf kepada syud (bf ketika itu la...). eyra masih berambut pendek dalam proses panjang ketika ini. sangat lama tidak nampak ini gambar sehinggalah menjawab tag ini.






 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates