468x60

.

rumah saya

Wednesday, April 29, 2009

Cik sue, cik fara dan cik lina sangat teruja tentang rumah cik eyra. Adoyaii mengapa entah? Rumah cik eyra rumah kampong sahaja. Dinding playwood je… atap daun nipah… lerik pun takde, pkai pelita je… ayam dan itik banyak la. Korang semua pun tahu bukan? Rumah ini seperti mini zoo. Kamu semua mahu tgk haiwan apa? Ayam ada…itik ada…babi hutan dengan kambing gurun pun ada…kalau rasa nak seafood, semua ada dalam laut kat area rumah ini… hah? Takde specialnya rumah cik eyra ni tau. Tak percaya? Cuba tengok kat bawah ni…

Photobucket



Hah? Tgk tu. Pagar pon tak siap lg ni. Hahaha. Semua ni gambar kawasan luar rumah. Pagar batu itu dibina sbb masa ade pagar dawai dulu, babi hutan asyik sondol je. Oke cik lina, lepas ni tiada lagi babi hutan akan menyondol pagar rumah saya atau kambing-kambing semua yang menyelinap masuk ke rumah saya untuk makan tanaman yang ade, bergaduh atau terberanak di halaman rumah ini lagi…

Gambar 1: itu bukan rumah eyra yang tak siap oke. Tataw la rumah siapa ntah. Balik2 kuantan tgk dah wujud lak kat situ. Oke2. Kat batu bata tu ade pokok durian. Dah 20 tahun tak pernah ade buah. Hahaha.

Gambar 2: itu pokok rambutan. Dah ade buah hijau2. Tak sabar nya tungu buah tu jadi merah. Ishhh…

Gambar 3: pakcik, mengapa barang2 sepah2 ini? Hahaha… penat la tgk pakcik2 indon ni buat kerja tiap hari…

Gambar 4: ini bahagian depan or belakang rumah? Entah la. Sepatutnya belakang. But since jalan depan umah dah tak bleyh gne, terpaksa la anggap yg ni bahagian depan…

Gambar 5: hah ni la bahagian depan yg dah jd bahagian belakang tu. Hahaha. Kat lantai ni ayam selalu berak. Ish ish…

Gambar 6: disini ada tanaman adekku, syamil. Tapi since babi hutan and kambing gemar sangat masuk kawasan rumah ini, maka habis dah la semuanya…

Hah? Mcm mana? Takde la besar sangat rumah cik eyra ni. Rumah kampong kan. Hihihihi… oke oke. Tgk gambar seterusnya pulak oke?


Photobucket



Jeng…jeng…jeng… ini bahagian dalam rumah pulak lak… habis semua dah didecorate baru. Macam nak raya pula. cik nuek, lain kali kamu dating kesini mungkin kamu pun pening tgk asyik berubah2 je. Hihihi…

Gambar 7: ini ruang tamu pertama. Hah memang kawasan ni cantik sket. Utk tetamu je. Huh? Lampu itu dibeli di kuala kangsar. Sangat jarang dipasang. Ape motif entah dibeli.

Gambar 8: ini ruang tamu kedua. Ade sofa baru yang panjang itu. Leh baring2 ye. Langsir tu pun baru je. Hah pintu putih itu dah jarang bukak. Selalu banyak katak. Katak? Aishhh. Kan dah cakap rumah ni mini zoo.

Gambar 9: yang ini pula kawasan menonton TV. Dan anak panah itu pula menunjukkan arah ke bilik saya dan adik2. Sorry, tak boleh tunjuk. Sangat bersepah2. Hahaha.

Gambar 10: ini dry kitchen. Ish ish bersepah barang2. Sepatutnya ade induction cooker disitu. But sejak dah rosak ke hape ntah, jd tempat letak barang and buat air jek.

Gambar 11: ini pula wet kitchen. Hah satu lagi kemusykilan. Apesal ntah mende tu kat atas tu padahal dapurnya di hujung sini. Ye sebenarnya situ lah terletaknya dapur sebelum ni tp dah beralih2 je. Oh ye wet kitchen ini sebanarnya dulu beranda kat luar je. Dah renovate pulak.

Gambar 12: last picture ni kat dapur jugak. Salah sau bahagian dry kitchen. Sofa lama tu dah berlubang2 sbb tu la ade kat dapur. Senang nak lepak2 masa tgk tv kecik tu. Nak main PSone pun bleyh…

So, that is my house. Bagaimana cik lina, cik sue dan cik fara? Mahu juga datang ke sini?



sayang kamo juga ainy!


perhatian Photobucket

entry ini khas untuk tatapan umum. tetapi special dedicate to my beloved friend; ainy!

apakah ini? hahaha. sahaja mahu mem-promote lebeyh adek ipar kuh sorang ni;
cik ainy Photobucket

menjenguk ke blog
cik ainy sebentar tadi. sangat lah terharu. thanks sis sebab buat saya sangat2 malu di blog anda. tetapi Photobucket hati ini lebih terharu sebenarnya. Photobucket


Photobucket

ye saya yang membina blog anda itu. tapi takde lah terer sangat pun. buat apa yang mampu je. tapi apa yang penting? kerjasama...!! jangan lupa belanja makan
Photobucket yer? saya mahu kenny rogers! huh.... sedapnya... Photobucket


Photobucket


to: NOORAINI YATULAKMA BINTI CHE YA... saya sayang kamo juga! nanti bila2 kita hang out oke? makan2 di kenny rogers ke... hahahaha... jangan mara ye makcik. makcik sayang eyra kan? hahaha. LOVE youu my dear. friendship forever and ever. Photobucket

sila lah jenguk blog beliau kerana blog beliau tiada pengunjung yang ramai lagi. baru lahir kan. oke oke. sila berhenti mem-promote cik ainy di sini. ini blog cik eyra bukan blog cik ainy.
noktah
Photobucket



holidayy!!


Blogging from kuantan. Photobucket Why kuantan? Because I’m in holidayy~~ sebenarnya, tak holiday lagi. Tapi cik eyra dan rakan2 membuat cuti sendiri. Terima kasih to all lecturers!! Photobucket Hahaha… baru sahaja pulang ke kuantan semalam. Bergerak keluar dari beranang pada pukul 8.30 pagi. Ye ye saya tahu cik fara dan cik sue marah2 saya terlambat sebab janji pukul 8.00 pagi sebenarnya. Sorry to both of you. Photobucket Saya lambat bangun la sebab tgk bintang semalam. Eh eh… Photobucket bintang? Ye saya sangat suka tgk bulan dan bintang. Malam itu bintang sangat banyak sampaikan saya tidak ketemu sama itu cik bulan. Dah beberapa hari cik bulan menyorok di mana entah. Dan saya ketemu sesuatu yang sangat indah. Tahi bintang! Ishh cik bintang ini buang najis merata2 pula sampaikan saya terkedu seketika tgk tahi bintang di langit malam itu. Ooppsss! Sudah2…sila berhenti cakap pasal bulan dan bintang. Imaginasi cik eyra terlalu inggi sudah. Kembali kepada sri pentas… eh eh bukan. Kepada cerita sebentar tadi. Maka, cik eyra, cik fara dan cik sue bergerak menuju ke kajang untuk menaiki KTM pulang ke KL. Di kajang kami berjalan2 dalam keadaan kelaparan. Tapi sempat juga singgah di living cabin. Oops! Utk apakah? Teruja sebenarnya melihat item2 comel di kedai tersebut. Cik eyra sempat beli hadiah utk yamakasi. *sorry la zul. Aku baru ada kesempatan untuk beli hadiah birthday ko yang da lama lepas tu…* Aduh panasnya cuaca. Penat betul lah. Ke KTM, kami terlepas 1 train. Omaigod kna tunggu lama sket lagi la baru ada next train. Semuanya gara2 cik fara mahu ke tandas. *perlu ke mention??* tiba di Bandar tasek selatan, kami bergegas mencari makanan. Adoyaii sudah seperti tidak makan 10 hari ja. Lapar sungguh. Dan seterusnya, meneruskan perjalanan menaiki LRT sambil makan dan bergossip hangat. Gossip apakah? Rahsia Photobucket hati kami la. Mana boleh beritahu.

Akhirnya tiba juga cik eyra di pekeliling. Cepat2 pergi membeli tiket bus. Aduh! 12.30 pm? Now baru 11.40 am? Lamanya nak tunggu… bosan betul lah masa tu. Melihat gelagat orang ramai disitu, tiba2 hati ini teringat seseorang. Oopsss! Siapakah? Hahaha. Mana boleh beritahu. *ishhh….banyak betul rahsia hati...* and bla bla bla… pejam celik pejam celik, sudah ada di atas bas. Eh eh. Kenapa la dapat duduk sebelah perempuan bukan lelaki? *perasaan gatal dah muncul…* tiba2 perempuan itu pun bersuara; “eh dulu sekolah mana ea? Duduk mana? Mcm kenal la…” cik eyra jawab; “sekolah SMART. Rumah kat beserah. Kenapa?” dia bertanya lagi; “ummm…kat mana ea mcm pernah Nampak. Belajar mana sekarang?” cik eyra pula jawab; “kolej professional mara beranang”. Dan dengan muka terkejutnya dia berkata; “hah! Betul lah. Nampak kat kolej. Saya ni ex-student sana. Tapi tahun lepas lagi dah grad. Now study kat UniKL” adoyaiii…terjumpa kakak senior pula. eh eh tapi mengapa cik eyra tak kenal dia ni? Tapi die kenal cik eyra? Hahahaha… musykil sungguh. Then bus pun bergerak dengan laju nya. *oit pakcik, tak reti bawak slow ke hah?* tiba2 sedang tidur
Photobucket yang tak berapa lena itu berlaku lah satu insiden yang buat cik sue tergelak2 dalam sms… ade beg2 jatuh atas cik eyra! What the fish! Berat gila pulak tuh. Tak guna punya tuan beg. Pakcik driver juga satu. Bawak la slow skit. PhotobucketIshhh…boikot plusliner selepas ini! Konpem!

sudah2. berhenti bercerita. Noktah. Photobucket



malasnya nak bercerita.

Sunday, April 26, 2009

Photobucket


26 April 2009

now, kiter bercerita tentang mcD. Ouh! Dah lama rasa perut ini mahu makan burger big n’ tasty di mcD. Maka, semalam hati ini nekad mahu ke mcD sorang2 kununnya. Last2 ramai lak nak mengikut. Then, cik eyra dan ahli rombongan yang lain iaitu cik lina dan cik fiza menuju la ke mcD yang terdekat. Ala… ada 1 je pun mcD kat Bandar Kajang itu. Bertolak menaiki bas roadliner yang lembab itu *ehhh…pakcik, mengapa bawa slow motion sgt ini? Kami lapar la. Dah la lambat sampai…* tiba di mcD pukul 2pm; wahh…!! Sangat ramai lah orang di mcD. Ouh ye. Waktu lunch kan? mcD tgh murah. Hahaha. Then cik eyra elefon pula cik rezza; “kamu mahu dtg tidak? Ramai org ini. Cepatlah sikit…" adesss…. Kami terpaksa lah menunggu seat kosong yg berdekatan dengan plug letrik di mana2 dalam mcD itu. Mengapakah? Kunun hajat di hati mahu buat kerja sedikit di mcD maka kami bawa lah lappy masing2. *hajat buat kerja itu belum lah tentu akan dilaksanakan…* dah dapat seat, makanan juga sudah dibeli…kami menanti tuan putera rezza pula. aduh. Selalu lambat! Cik lina ckp makan2 di mcD ini sempena farewell party utk cik rezza. Ye la, cik rezza mahu pulang ke kedah pada petang hari nya.

Photobucket



Lepas makan2 dan lepak2, masing2 bukak lah lappy. Then, kerja tak buat sangat pun tapi online je lebeyh. Refill air coke 2 kali itu juga sudah buat kami terkucil banyak kali. Ishhhh….sampailah 5 jam kami di situ. Mungkin dalam hati manager mcD itu berkata begini; “budak2 ni tak reti nak balik ke hape… buat macam rumah sendiri…” ye lah cik kak manager, kami mahu blah la ini. Mahu ke metro point. Cik lina sudah lama mengidam mahu main boling tapi dah 2 kali terpaksa di cancel kan. Lain kali je lah cik lina. Maka, kami hanya ke tempat game bersama bf cik lina; encik ehsan. Yeah! Main tembak2 best2… then bla bla bla… lepas beberapa ekor dinosaur dah abis di tembak, pulang la ke rumah pula. sampai kat rumah kununnya nak minum2 sebentar di kedai. Tapi lama la pulak. Lepak bersama cik bella, cik a’are, cik lina dan cik athir menonton bola. Yeah! Selangor menang. Eh eh… sejak bila pula cik eyra sokong Selangor ini? Apa2 sahajalah. Then kami melepak di kedai itu sampai 5 jam mendengar cik athir bercerita. Agaknya, kalau kedai tu tak tutup, sampai pukul brape la br balik. Oh mengantuk. Penat. Tertidur keletihan semalam. Lalalala…

27 April 2009

Photobucket



sangat penat + keletihan beberapa hari ini. masa untuk blog tersayang juga tiada. aduh! banyaknya kerja perlu disiapkan. cik eyra perlukan cuti lah! *memang dah sepatutnya bercuti...sape suh tak siapkan kerje awal2...dush 3x!!* hari ini mahu masuk ke kolej sebentar. submit kerja kuh then menjual tudung di department2 yang ada. wahai en.z, bilakah mahu beli tudung saya ini? hahahaha. target utama: department computer! yeah~~ chaiyok2.



nota untuk si kudus yang budus.

Thursday, April 23, 2009

amaran: jangan baca entry ini jika tidak berkaitan dengan anda. sila abaikan.

kepada: kudus yang budus a.k.a siapa entah.

harap maaf. anda telah diberi amaran agar tidak spam chat box saya lagi dengan auta anda. anda tidak dibenarkan menabur segala fitnah yang ada disini. oleh sebab anda telah bercerita dengan cerita-cerita yang tiada patut didengar maka saya akan membuat sediki penyataan disini untuk anda lebih faham tentang saya. pertama; tagged. sudah lama tiada buka. dan saya juga tiada pernah meletak gambar bf saya disana. cuma ada gambar sepupu saya sahaja. kedua; yahoo messenger. dimana gambarnya? setahu saya cuma ada gambar saya seorang sahaja. maka? buktikan. ketiga; friendster. oh! akaun yang sudah lama tidak dibuka atas sebab perasaan marah dan kecewa yang terlampau. saya mengaku gambar ex-bf saya masih disana. tidak dibuang atau dibakar lagi. tetapi dia sudah lama mati dari hidup saya. friendster tidak akan di update buat masa ini. harap maklum. keempat; facebook. keadaan yang sama seperti kes ketiga tadi. masih juga belum di update. kelima; myspace. ya! itu satu2 nya akaun saya yang bukan auta tetapi fakta. gambar2 di sana itu adalah disahkan benar. sila semak ya. harap cik kudus memahami segala penyataan yang diberi. harap maaf jika terasa atau termakan cili atau pun lada. salam...

p/s : siapa entah cik kudus iu. saya bosan maka menulis entry ini.




tudung for sales.

Tuesday, April 21, 2009


Photobucket

ambil perhatian semua!
di sini ada announcement.
sesiapa yang ingin membeli tudung yang cantik lagi cumel, sila hubungi saya secepat mungkin.
hahaha.
kali ini eyra promote tudung pula.
entry sebelum ini dolls.
so, sesiapa nak beli contact la ye.
tudung semua dari butik.
t

dari tudung ekin sampailah tudung siti pun ada.
dan memang berbaloi la harganya dengan kualitinya.

hanya RM18 - Rm48 sahaja.
tidak percaya?
terpulang lah! :)



gila kamera!

Friday, April 17, 2009

kembali lagi! bohong sahaja apabila cik eyra berkata mahu berundur dalam entry di bawah sebentar tadi. tinggalkan sebentar stuart little. semuanya gara-gara menjenguk ke blog cik ujie beberapa minit yang lepas. walaupun tiada laptop viao...tetapi gambar yang akan ditayang kan sebentar lagi tetap dapat dihasilkan menggunakan laptop lenovo cik sue. sila bangga ye cik sue...

setelah berhempas pulas mencari gambar lama di folder2 tersembunyi, akhirnya jumpa juga. sila jenguk gambar2 lama di bawah. *terdapat unsur2 hasad dengki terhadap cik ujie ketika ini...*


Photobucket

siapakah yang lebih comel? cik eyra kah atau cik sue kah? sila angkat tangan jika cik eyra lagi comel, dan angkat laptop jika cik sue lagi comel.

Photobucket

harap maaf. terpaksa dikaburkan atas sebab2 gambar ini terdapat unsur2 tidak sihat. terlalu haram untuk disiarkan.

Photobucket


penggambaran puaka niyang rapik 2 sedang dijalankan di dalam kelas encik hafiz. maaf ya encik hafiz. cik sue ini memang gemar dan teruja untuk menggantikan watak bok miah itu. eh eh mana tok dalik ni?

Photobucket


gedebush! aduh sakitnya pipi chubby ku ditumbuk sudah... kesimpulannya, bagaimana cik ujie? hebat juga bukan? hahaha.




apabila sahabat baik bertemu...



"cik eyra, mahu jumpa saya tak? saya free ni"

"boleh juga cik aqqad. bilakah?"

"sekarang la... aqqad datang"

"hah? sekarang? disini?"

"ye... cepat siap!"


hahahha... rekaan semata2 dialog di atas. cik eyra mahupun cik aqqad tidak ada pun membuat sketsa di atas. Photobucket

Photobucket


sangat gembira bertemu sahabat baik cik eyra hari ini. SAHABAT okayh? BUKAN skandal atau pakwe atau yang sewaktu dengannya. kami sememangnya SAHABAT BAIK sejak tahun 2003. yes! best friend forever [BFF]. saya sangat sayang sahabat saya ini. ooppssss!! marah pula gf cik aqqad jika baca entry ini. sorry ye cik yatie! Photobucket

Photobucket


tak kemana pun. hanya meronda sahaja. apa lah yang ada disini? tiada apa2. maka hanya bergambar2 Photobucket seperti orang gila di dalam kereta cik aqqad. omaigod. sangat idak suka bergambar hari ini. mungkin kerana keluar tanpa bermekap Photobucket. muka saya nampak pucat sahaja. eh eh. cik aqqad, kamu sudah membesar! makan KFC banyak sangat ye? hahaha. jangan amik hati ye cik aqqad. kamu kan Photobucket sayang cik eyra.

Photobucket


terima kasih cik aqqad kerana sudi jumpa cik eyra walaupun hanya sejam. hahaha. cik aqqad takut yer cik yatie nampak. ooopppsss!! nanti kita jumpa lagi ye cik aqqad. tunggu birthday kamu nanti, kita makan cheescake Photobucket lagi oke? kamu sahabat baik saya selamanya.

maaf. mahu berundur dahulu kerana sibuk melayan stuart little di HBO. tata. Photobucket



P tau M atau D?? mana satu kah??

Wednesday, April 15, 2009

Photobucket


mari-mari membeli anak patung comel.
hanya rm7.90 seekor!
*cik anep...saya promote2 disini...bagi semua datang beli doll kamu...*
hahahaha.
tiada apa2 untuk ditaip di blog ini.
maka saja2 nak promote doll cik anep.

Photobucket

hah. ini nokia aeon yang baru.
cantik bukan?
touch screen lg.
nipis ja.
nak! nak!
sapa mahu belanja saya, angkat tangan cepat!!

Photobucket

sangat bosan sebenarnya.
otak sangat tepu.
penat berfikir.
maka,
masa dihabiskan untuk ber-bueno berchatting.
dimanakah?
di yahoo messenger version 9.0 yang gila.
lagi merenk dan sengal tapi cantek.
apakah yg cik eyra bebelkan ini?
sebenarnya masih teruja menukar2 skin ym beberapa kali.
apabila tiada kerja lain nak buat...
*walaupun sebenarnya banyak kerja perlu disiapkan*
maka...
skin ym lah menjadi mangsa.
bermain2 juga bersama IMVironment yg ade.
hasilnya?
gambar diatas.
cantek bukan?
seswai je colornya bukan?
*eh eh... ade cik ujie la kat gambar atas...*
apakah yang di mengarutkah ini?
aduh. bosan lah!



nabil peluk irma hasmie?

Sunday, April 12, 2009

kali ni eyra mahu menaip dengan perasaan teruja sampaikan rasa tidak mahu berhenti-henti. Photobucket mengapakah? mungkin kerana eyra menikmati hujung minggu yang sangat seronok? hahaha. ye saya. hari jumaat, eyra tak ke mana-mana. cik lina, hantar eyra sampai wangsa maju. dan kemudian eyra terus pulang ke rumah sepupu di setapak. Photobucket

Photobucket



sabtu pagi, bangun se awal pagi Photobucket. atas sebab mendapat sms terkejut dari cik afiq. ade event lagi todayy. tema; pink biru? what the fish! cik afiq, saya tidak bawa baju Photobucket pink atau biru. mengapakah saat-saat terakhir baru beritahu? mengapa tidak tahun depan je beritahu? atas usaha eyra bersama makcik dalam misi menyelongkar baju lama di almari baru, kami ketemu sama 3 baju yang sesuai. setelah menukar-nukar baju sambil mengedik di depan cermin, akhirnya baju berlengan panjang bewarna pink dan berjenama jeep menjadi pilihan hati Photobucket. kemudian siap-siap + bermekap + mengedik depan cermin Photobucket, masa untuk menunggu cik afiq pula. konpem lambat! hasil kebosanan menunggu, maka terhasil lah gambar Photobucket di atas.

Photobucket



ha, kan dah cakap... janji pukul 10... tapi kul 11 lebeyh baru tiba di perkarangan rumah. adoyaii kamu cik afiq. sengaja bukan? kami ke danau golf club, UKM bangi secepat yang mungkin selepas itu sebab terlambat sudah. hahaha. apakah yang ada di sana? amazing april 2009 pre-camp. yeah! sangat enjoy Photobucket. best gilew sampai tak sedar sudah pukul 11 malam rupanya. cik afiq, saya mahu pulang! but lepas abis camp, kami melepak di restoran sharifah Photobucket pulak. adoyaiii... pukul 1 pagi baru sampai setapak. hihihihi...

Photobucket



then esok pagi nya, bangun awal pagi Photobucket jugak. mengapakah? apa lagi? ke Photobucket pc fair lah di KLCC. hahaha. satu peristiwa yang sangat menarik hati eyra dan sepupu-sepupu eyra bila ade seorang minah salleh ni dengan selamba tanggal kasut Photobucket then berjalan berkaki ayam sambil pegang kasutnya. ala-ala jalan tepi pantai. hahaha. salute gilew! selamba nak mampos ah minah tuh. buat apakah di pc fair? utuk melihat model yang cantik kah? hahaha. eyra tiada duit untuk beli apa-apa. hanya menemani cik fairus membeli printer canon barunya dan eyra pula mahu membeli barang-barang yang dipesan oleh lecturer eyra. hahaha. kesimpulannya, harga di pc fair sangat lah mahal kali ni. kenapa ntah. baik pergi low yat. ciskek betol.

Photobucket



then, pulang ke rumah dalam keadaan hujan yang lebat. adoyaii. tiba sahaja di rumah trus menonton anugerah bintang popular berita harian di tv3. hahaha. sangat lah puas hati pakcik nabil itu menang artis paling popular. tahniah pakcik nabil.




sudah lah pakcik nabil memelok cik irma hasmie secara spontan terang-terangan. jeles betol lah. hah, rantai rafflesia itu boleh beri kepada saya dan bukan untuk cik irma hasmie okayh?? ciskek. perasan betol. hahaha. aduh! sekarang sudah penat berjalan. mahu tidur. noktah. selamat tinggal semua. jumpa lagi. Photobucket



 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates