468x60

.

demam.batuk.selsema

Saturday, August 29, 2009

entry akan diringkaskan atas sebab kesuntukan masa.
berukband telah bertukar sifat kepada beruk.
tiada lagi streamyx kerana sudah pulang ke kuala lumpur.

Photobucket

pagi, bertolak dari kuantan ke kuala lumpur.
bubbye kuantan.
kepala mula kepeningan.

tiba di shamelin.
rehat sebentar.
kemudian, bertolak ke lowyat.

charger battery lappy berjaya dibeli.
abang acer sangat hensem.
berjaya mendapat harga kurang sedikit.
terima kasih abang acer.
jangan garang sangat di bulan puasa.

tekak mula sakit.
batuk-batuk.
uhuk uhuk uhuk.

menuju ke sg.wang.
dan ke giant.
membeli sedikit barang dan makanan.

pulang ke rumah.
singgah di pandan jaya.
membeli kuih muih.
dan ke pasaraya.
kemudian terus pulang.
ke pangsapuri sri shamelin.

Photobucket

berbuka makan macam-macam.
kuih tepung pelita sangat sedap.
tiba-tiba teringat blogger gathering.
seronoknya mereka.
benci.
sangat jeles.

mula selsema.
kemudian demam sedikit.
telefon muchux banyak kali.
saya sudah demam, batuk, selsema.
benci.




hari-hari mahu update. gila kah?

Friday, August 28, 2009

tadi sedih. cis! tiada mukadimah tiba-tiba sedih. pagi tadi, buat supersavers tapi tiada telefon sesiapa. sangat gemar beramal kepada meksis seksis. ini sudah kali kedua. kali pertama dulu hanya guna 5 minit daripada 30 minit. hahaha. sangat mulia hati pergi menderma kepada anand krishnan ape entah nama dia. malam ini mahu menderma lagi? kemungkinan tidak. kerana perlu cukup tidur untuk bergerak menuju ke kuala lumpur esok.

Photobucket

(sila click untuk kanta pembesar dan lihat betul-betul RM 0.00 itu)

tadi juga agak membazir dan membuat sedikit amal jariah di megamall. sungguh mulia hati megasari. eh bukan! itu cerita senandung si dayang yang saya tiba-tiba menjadi peminat setia elly mazlin hitam legam. amaran: berhenti merapu. tadi dapat tiket free tengok wayang di GSC. movie UP. mula2 mahu ajak @mintang_telip2, tapi apakan daya dia ke rumah neneknya. naseb kamu dedicated song untuk sis kat fly.fm tadi, kalau tak sis dah merajuk sebulan. then gaduh kejap dengan bestfriend saya, aqqad sebab tak ajak awal-awal. then semua kawan pun tiada.

yeah, I DON'T HAVE FRIENDS in kuantan.

maka, tiket wayang tersebut burn. melayan lah perasaan menonton UP. naseb baek cumel-cumel semuanya. russell, you are damn cute chubby boy! carl, so sweet you are. dug and kevin is so cute too! cess, mentang-mentang cartoon english terus speaking london di sini pula. hari ini rasa seperti sangat bad day. sebab pakwe hensem duduk di sebelah ketika menonton juga blah awal ketika di pertengahan cerita. ciskek, mati saya bila muchux saya baca ini. ngeee~

Photobucket

lihat betul-betul. ye, itu bubbles shop. lihat bukan? macam setiap hari mahu ke sana. selepas menonton wayang, saya meredah panas terik berjalan kaki dari megamall ke malay town yang terletak 3 blok dari east coast mall itu. fuhhh...sanggup! saya puasa tetapi masih semangat. merdeka! ceh semangat lagi. eh eh pergi bubbles lagi? buat apakah?

Photobucket

pergi ke sana konpem sudah mahu beli barang, HK stuff lagi lah. tetapi apakah? ada lah. rahsia. tidak boleh ditunjukkan disini. opppss! sebab nak bagi orang lah. tunggguuu. cis, unsur saspen lah konon. bagi semua tertanya-tanya.

hari ini, jalan jem. biasa lah waktu semua orang berlumba mahu pulang ke rumah berbuka puasa. di traffic light, nampak atok sempoi bawak basikal. caya lah! salute tengok beliau bawak basikal dengan berkain pelikat. tiba-tiba teringat carl dalam movie UP tadi.

Photobucket
Photobucket

hari ini berbuka makan mee udang. homemade okayh? kami jarang ke bazar ramadhan. masih mengekalkan rekod jarang ke sana. baru satu kali untuk tahun ini. oh ya, tadi ada mee udang, kuih seri muka, ikan dori goreng, lemak sayur, asam pedas, kuih temosa, kuih donut, kurma yusuf taiyoob, dan kismis bersama teh ais. kami hanya makan di bawah seperti berpiknik kerana makanan terlalu banyak sehingga memenuhi meja makan dan tidak dapat menampung enam orang tukang makan. anda gemar mee udang? tiba-tiba rindu mee udang kuala sepetang.

Photobucket

selepas makan, berbekalkan muka tidak mandi dan berpeluh-peluh melekit seluruh badan, saya mencuba baju kurung raya saya yang baru siap. ye, ini baju kedua. syabas tailor kerana pantas menjahit walaupun raya lambat lagi jauh ke hadapan. merah bukan? cantik bukan? cewah perasan. sekarang saya mahu pack barang untuk pulang. benci sungguh apabila twitter suruh berhenti twittering kerana overlimit. ciskek.





meh meh beli sebelum habis!

Thursday, August 27, 2009



eh jualan tudung kembali.
updated sedikit dari stock sebelum ini.
meh meh rebut beli!


Photobucket


PLAIN SHAWL

RM 10 ONLY



Photobucket

Photobucket

PS 01 - orange - sold out
PS 02 - dark purple - sold out
PS 03 - dark green - sold out
PS 04 - peach - available (1)
PS 05 - black
- available (2)
PS 06 - soft purple - available (1)
PS 07 - cream - available (1), sold (1)
PS 08 - red - sold out




DUAL COLOR SHAWL

RM 13
ONLY


Photobucket

DS 01 - dark brown
- available (1)
DS 02 - grey - available (2)
DS 03 - purple - available (1)
DS 04 - beidge - available (1)


contoh dual color shawl;

Photobucket



SHAWL CORAK

RM 11 ONLY

Photobucket
Photobucket

PC 001 - available (1)

PC 002 -
sold out



Photobucket
Photobucket

PC 003 - available (1)



Photobucket
Photobucket

PC 004 - available (1)






PC 005 -
sold out






PC 006 - available (1)







PC 007 -
sold out




hah, kalau rasa nak beli,
cepat-cepat tinggalkan order kat sini oke?
+________+






hari ke-6. perlu ke update pasal berbuka je?


hari ke-6 berpuasa kepada umat Islam. kepada saya, baru hari ke-4. cess! sangat terbuka. tidak mengapa, seperti kata rara ; open aje. perempuan kan, normal lah. betul betul betul. hari ke-6 berpuasa tanpa menyentuh segala assignment saya dan nota yang semakin bertimbun tetapi masih setia dengan kelas bahasa melayu sempena hari kebangsaan di twitter bersama cikgu @pge46, @anarmnetwork, dan juga nzms_ein.

Photobucket

hari ini berbuka makan mee kari, bubur lambuk, dan chempedak goreng. dan dengan seratus peratus keyakinan, bubur lambuk itu saya tidak makan. chop! perlu ke setiap hari berbuka nak post disini? tidak mengapa. seminggu awal ini sahaja makan sedap. apabila sudah balik ke rumah sewa, korang tunggu la. memang tiada entry makan sedap lagi. hanya ada kalau saya rajin membuat kuih sahaja mungkin? kepada penduduk twitterville, ini lah mee kari dan bubur lambuk bersama tambahan chempedak goreng yang berjaya dihabiskan waktu berbuka tadi.

lepas berbuka, saya ke east coast mall. niat di hati mahu ke bubbles lagi cari HK stuff untuk seseorang. tapi sebab sudah lambat tidak sempat pula. hanya ke padini concept store melihat kasut di vincci tetapi sedia maklum elaun masih belum dimasukkan maka tiada niat mahu membeli dan terus ke carrefour membeli sedikit barang dapur untuk dibawa pulang ke rumah sewa nanti. oh tiba-tiba teringat hiigh heels cantik dan sandal comel di vincci tadi. ada sesiapa mahu menjadi bapak bergula dan belanja saya?

Photobucket

(click untuk tumbesaran)


tiba-tiba teringat nuffnang. adeh malas nak cerita. sangat bosan tengok earning yang tidak pernah berganjak apa-apa sejak tahun lepas. lantak! memang tak amek kesah sangat. benci pulak rasa. dah email nuffnang juga tiada balasan. baiklah, hanya mampu bersabar di bulan ramadhan yang mulia ini.




suet yi and bubbles.

Wednesday, August 26, 2009

SUET YI AND BUBBLES

[special entry]




untuk memulakan entri ini,
sila ambil mood dengan gambar di bawah:

Photobucket

adakah saya sedang addict terhadap hello kitty sehingga theme handphone juga sudah ditukar kepada theme comel itu?

today i went to bubbles at malay town, kuantan. whoooopppsss! apa saya melalut berbahasa inggeris ini? baiklah, ini adalah entry khas buat SUET YI dan kedainya, BUBBLES.

menaiki kereta ke sana, ibu saya membawa dengan perlahan-lahan. dalam hati berkata-kata, dimanakah kedai bubbles si suet yi ini? menjejak kaki ke malay town juga tidak pernah sebenarnya. oh! bila sudah nampak, menjerit seperti ini: "itu BUBBLES! dah jumpa!" fuhhh..nasib tidak terlepas. kecil molek betul kedainya. tapi, bila dah masuk...eh banyak nya hello kitty!! teruja sampai tahap gaban sudah.

Photobucket

first question bila masuk BUBBLES, earphone ada? oh sangat kecewa. hanya ada color hitam. saya mahu beli hitam dan pink tetapi sudah sold out. tetapi saya tetap juga beli dua earphone di BUBBLES seperti niat di hati. satu untuk saya, satu untuk rakan saya. mengapa saya perlukan earphone baru? lihat bawah:


Photobucket

lihat la keganasan yang sudah saya lakukan. fuhhh..sebab itu tergesa-gesa ke BUBBLES. eh suet yi, case earphone hitam i beli tuh dah retak teruk! nasib lah earphone elok. sebab dah last stock, i beli lah jugak. hehehe.

Photobucket

saya sempat juga beli hairband yang comel itu. oh suet yi, kenapa la kedai u banyak sangat barang-barang comel? kesuntukan masa untuk ber-shopping. tadi cari spec case juga sudah sold out. keyboard sticker yang comel juga sudah habis. sangat sedih. tapi saya sangat berminat dengan bag yang ada. mungkin lain kali. mungkin.

to suet yi;

i love BUBBLES. after this, i rasa i akan sentiasa pergi BUBBLES setiap kali i balik kuantan. terlalu banyak stuff i rasa nak beli kat sana. hehehe. anyway, keep it up. love BUBBLES and i will be your kipas susah mati forever.

:)






hari ke-5. twitter segala-galanya


adeh. saya tidak tahu mahu start ape. baik lah. korang baca lah apa pun yang saya tulis. segala ayat merapu merapik puaka niyang rapik harap dimaafkan.



sehari suntuk saya ber-twitter, yes now i can admit that i'm too addicted with twitter. sudah semakin lupakan fesbuk dan sorority life di myspace yang sedang berada di level 70 itu. hahaha. mengapakah?

sebab saya sayang rakan-rakan twitter saya.

antaranya; @ohtweet, @nzms_ein, @anarmnetwork,@pge46, @broSKL, @chromatinyasir,@mintang_telip2, @apiih, dan lain-lain.

harap yang tidak dimention nama tidak berkecil hati.


Photobucket


petang tadi, saya keluar rumah secara tergesa-gesa seperti terlalu melekat dengan PC rumah saya. semuanya gara-gara twitter. lagi-lagi twitter yang membahagiakan itu. hahaha. kalau sudah sayang, semuanya indah belaka. cewahh. sudah! berhenti merapu cik neyra. baiklah, petang tadi saya ke kamdar. sempat ke kedai computer berdekatan. membeli CD-R kosong 50pcs, berharga rm 20. ala...murah dan tanpa jenama itu lebih baik. sebab hanya mahu burn segala assigment sebelum dihantar ke lecturer, dan burn segala movie yang didownload. shhhh...kerja part time kami memang mencetak rompak movie. hikhikhik. then pergi join ibu saya dan adik-adik saya mencari kain. sempat pula merembat membeli hairband yang sangat colorful dan penuh berseni itu berharga rm 0.95.


kemudian saya ke bubbles di malay town. dan membeli Hello Kitty stuff di sana. baik lah, simpan dahulu cerita itu. mahu cerita di entry seterusnya nanti.

jeng...jeng...jeng...



Photobucket

sebelum pulang ke rumah, sempat singgah sebentar ke bazar ramadhan di tepi jalan besar depan rumah. see? sudah ramadhan ke-5 ini baru rasa mahu terbuka hati pergi ke bazar ramadhan depan rumah. saya beli macam-macam. biasalah, nafsu di bulan puasa. hikhikhik. hari ini berbuka makan ikan keli goreng berlada dibeli dan di modified di rumah, pajeri nenas dibeli dan di modified juga, murtabak daging pandan yang tak bau sangat pandan pun, kuih asam gumpal yang saya pasti saya tidak pernah makan, puding gula hangus atau bahasa omputih nya karamel puding, kuih tepung pelita atau panggilan glamour nya kuih sampan, ayam percik Ramli A.P.S yang kecik cinonet tidak puas makan dan sebagainya.




dan dengan senarai berbagai makanan di atas, sememangnya saya kekenyangan. cik nuri zahira, saya sudah kekenyangan terlebih dan saya rasa perut yang kempis akibat berbuka dengan sebijik kurma semalam sudah kembung kembali.

tapi, tiba-tiba angin monsun barat daya beserta dengan sedikit ribut taufan melanda negara jajahan permaisuri neyra shazeyra sebentar tadi. maka mahu memberi sedikit amaran kepada yang berkenaan.

"kau tahu tak aku langsung tak nak ambil tahu pasal kau lagi. tolong la jangan serabutkan hidup aku dengan perangai kau yang macam babi sial nak mampus tuh atau aku ambil tindakan nanti. faham?"


dengan penuh keyakinan memberi amaran padahal saya tahu makhluk itu tidak akan pernah membuka blog ini. hahaha.puas hati!

sudah sudah berhenti mengamuk di blog atas ketidak puas hati terhadap makhluk itu.

Photobucket

oh ye, tadi saya menonton movie yang cambest! A Series of Unfortunate Events di TV2. sangat comel okayh baby dalam cerita itu. pssst..sayang, can u give me a lil cute adorable baby like that? dushh! minta yang bukan-bukan di blog ini. huh, lantak! hanya @chromatinyasir dan farah liyana yang memahami betapa comelnya baby itu bukan?




anda mahu tempah kek dan kuih raya?

Tuesday, August 25, 2009

hah kan dah cakap mood raya semakin menjadi-jadi.
blog neyra sudah jadi gedung beli-belah neyra sempena raya.
oke, jangan lupa tentang shawl yang dijual sebelum ini.
takpe, kita tengok pulak kek dan kuih raya oke?
tapi ampun maaf la gambar nya takde pulak setakat entry ini di publish.
saya tolong promote je.
sebarang pertanyaan harga boleh YM saya di [email protected]

;)


Kek Lapis Betawi 8" x 8" (2kg)

Kek Lapis Masam Manis 8" x 8" (2kg)

Ice Cream Chocolate Cookies (100 pcs)

Rempeyek (1kg)

Karipap Mini (100 pcs)

Kerepek Ubi Pedas (1 kg)

Kerepek Ubi Biasa (1kg)

Kerepek Pisang Tanduk (1kg)

Chipdots Cookies (50 pcs)

Sugee (80 pcs)

Tart Nenas (50 pcs)

Chocochip and Cashewcrunch Cookies (50 pcs)

Oatmeal Cookies (60 pcs)


DUE DATE ORDER: 5 september


oh yer, sesiapa mahu beli pin kartun comel?
sila merajinkan diri ke blog ini:




fuck u.


F**K

charger battery laptop rosak.

ABIT sila pergi main jauh-jauh.

aku dah fedup dengan kao!



berita lewat malam dari meja penulis.

Monday, August 24, 2009

Photobucket

Siapa kata sambil twitter kita tidak boleh memasak di dapur? Ye, itu yang saya lakukan di rumah saya petang tadi. Sambil twitter di PC ruang tamu, saya membuat kuih di dapur. Tidak percaya? Tanya kepada mereka yang wujud di alam twitter bersama saya petang tadi.

Photobucket

Apakah menu berbuka puasa sebentar tadi? Menu utama: roti jala bersama kuah kari ayam dan popia goreng. Sambil berkejar sana sini kelam kelibut membuat popia goreng dan roti jala, saya sempat ber-tweet bersama rakan-rakan. Hah, siapa yang hendak sangat roti jala dengan popia tadi? ini saya sertakan di sini supaya anda semua tidak berasa kempunan. Kalau rasa nak makan sangat, sila ke bazaar ramadhan yang berdekatan kawasan perumahan anda ya. Saya tidak mampu untuk memasak segala jenis kuih untuk kalian. Kemungkinan, anda semua harus menunggu sehingga saya terbuka hati untuk berniaga kuih pula selepas ini.

Iklan:
sesiapa mahu membeli shawl boleh lihat di entry sebelum ini ya.
Ecehhh sempat promosi raya pula.


Ketika sedang enak bersantap, telefon kesayangan yang bernama Sonia Erissa berbunyi menandakan SMS masuk secara terus ke dalam peti masuk. Mengapakah skema sangat ayat merapu merapik ini? oh SMS daripada siapa kah? Semestinya Hotlink tersayang. Siapa lagi mahu SMS ketika sedang berbuka puasa jika tidak pihak Hotlink yang tidak berpuasa? Apakah? Oh, Hotlink menghantar SMS berbunyi begini: “RM5 KREDIT PERCUMA tlh dimasukkan ke akaun anda. Terus menikmati kadar terhebat bersama Hotlink!” tiba-tiba rasa seperti mahu sayang Hotlink sehingga tahap maksima. Jangan risau celcom, saya masih sayang anda walaupun berukband celcom sudah berada di tahap sial nak mampos.

Photobucket

Selepas kekenyangan akibat menelan sehingga lebih daripada sepuluh gulungan roti jala dan tiga gulung popia goreng ketika berbuka puasa tadi, saya terbaring kekenyagan. Tetapi masih sempat untuk mencuba sambil mengewdik bersama telefon kesayangan bernama Sonia Erissa bergaya sakan bersama baju raya yang sudah siap dijahit oleh aunty Santa. Adeh, aunty…leher ini macam mahu cekik saya lah! Sila alter okayh? Thank you, aunty santa. Cantik kan baju kurung moden untuk dipakai ketika berhari raya ini? baru sepasang siap dijahit. Masih ada sepasang lagi. Kak long, tolong jahit manik tabur kat leher baju raya ini boleh tidak?

Oh, tadi ayiee beritahu my birthday pressie dari singapura itu sudah di pos. can’t wait! Tidak dapat tahan perasaan teruja tetapi bercampur baur sedikit kerisauan mengenangkan alamat dihantar itu adalah alamat rumah sewa saya dan saya sedang bercuti selama seminggu lebih disini. Adakah peristiwa ketika mahu menuntut parcel dari vujie bakal berulang kembali? Minta dijauhkan. Huhuhu.

Tiba-tiba rasa sangat mengantuk menandakan saya perlu tidur dengan lena untuk bangun sahur pada pukul 5.00 pagi. Hehehe. Sebelum tidur, harus menelefon my muchux terlebih dahulu untuk mendapat tidur yang lebih lena. Good nite semua. Selamat bersahur!

(*__~)







sapa mahu kad raya, sila angkat tangan tinggi-tinggi!

Sunday, August 23, 2009

sape nak kad raya?
angkat tangan tinggi-tinggi
terus pergi klik comment
and tinggalkan alamat rumah atau e-mail anda.
okayh?

hahahaha! saya mmg sangat rajin pos kad raya
tapi malas buat assignment ABIT saya.
;)




jualan tudung lagi? haha. cepat beli untuk raya!


Photobucket

oke, raya nak dekat kan?
puasa pun dah berapa hari ni.
tak terasa nak beli apa-apa untuk raya ke?
meh meh... tengok ni...


PLAIN SHAWL

RM 10 ONLY



Photobucket

Photobucket

PS 01 - orange
PS 02 - dark purple
PS 03 - dark green
PS 04 - peach
PS 05 - black
PS 06 - soft purple
PS 07 - cream
PS 08 - red




DUAL COLOR SHAWL

RM 15 ONLY


Photobucket

DS 01 - dark brown
DS 02 - grey
DS 03 - purple
DS 04 - beidge



Photobucket

hah, kalau rasa nak beli,
cepat-cepat tinggalkan comment kat sini oke?
+________+






1st day berbuka dan macam-macam hal.


Photobucket

Just came back from kuala rompin. Yerp, 1st day puasa berbuka di rumah tok dan tokki di kuala rompin. Punya lah banyak makanan masa 1st day berbuka puasa. Kebetulan pulak pak ndak and family join us kat rumah tok dan tokki. And..my cousin, wani and her hubby; azhan pun tiba dari KL dan berbuka puasa bersama-sama. Congratulation to wani and azhan sebab bakal dapat baby. Hehehe. Oh apakah menu? Fuhh petang tuh meredah hujan segala bagai pergi ke bazaar ramadhan beli kuih muih macam tak cukup-cukup popia goreng yang saya gulung di rumah itu. Sempat juga membeli air laici kang dan air katira yang sangat sedap. Sangat banyak makanan ala-ala kampung gitu. nama pun berbuka kat kampung. hahaha. yang penting, kerjasama kekenyangan!

Photobucket

lupakan. pagi tadi, masa tengah siap-siap kemas barang nak balik kuantan kan, saya pun bukak lah peti sejuk...jumpa itu! telur ayam yang sangat besar saiznya. tokki cakap, itu telur ayam kembar. ada dua kuning telur kat dalam itu. apakah motif entah cerita pasal telur ayam dalam blog? saja mahu membosankan pembaca tanpa motif apa-apa kerana kekurangan bahan rujukan untuk menaip entry. oke, sila berhenti merapu di blog sendiri.

Photobucket
(sila click untuk tumbesaran)

sebelum balik ke kuantan, sempat singgah di bandar diraja pekan, pahang. apakah baik sangat saya menaip nama bandar tersebut begitu? hahaha. kami ke kedai murtabak mengkasar, membeli muratabak special berharga rm 7.00 sekeping, dan murtabak biasa berharga rm 5.00 dua keping. total up; rm 17.00 hanya untuk muratabak yang sedap. haha. tidak percaya? lebih baik kamu semua pergi try. oh ye, PM najib ada juga lalu lalang di depan kedai muratabak mengkasar tadi, but macam biasa lah, hanya mampu jeling sebelah mata je la kan? takkan nak pergi tegur tanya khabar pulak.

Photobucket
(sila click untuk tumbesaran)

then lepas berbuka, melantak segala murtabak dengan rakusnya macam dah lama tak jumpa murtabak, terus pergi online. eh tipu! tadi kusyuk tengok tv. ye la...dah lama tak tengok tv, maka drama melayu juga dilayan dengan perasaan seronoknya. hahaha. masa online tadi, first part yang saya tengok, kat dashboard belogsepot. eh eh. enchek syed salleh ada update blog title: A reply for you... terus tersenyum kambink pegi bukak belog abang saya itu dan bertambah merah pipi sebab baca entry beliau. hehehe. thanks abang. u are my bro poreber. hehehe. oh ye, nak tengok adek mu ini yang sangat comel? baik puji comel, kalau tak adek bagi abang makan lipas besar! hahahaha. tengok bawah cepat! lepas tuh komen tau! hehehe.

Photobucket

hah! kan comel adek syed salleh ini..
HAHAHA.




selamat ber-diet dengan puasa.

Friday, August 21, 2009



salam ramadhan semua. saya sedang berlintas langsung dari kuantan, pahang. selamat tiba pada pukul 11.39 malam semalam selepas bersusah payah bergaduh dengan lelaki durjana mana entah mencari pasal dengan saya menjelang bulan puasa. saya sarankan anda pergi ke masjid dan bertarawih di mana-mana sahaja tanpa mencari gaduh bersama penumpang-penumpang lain. lain kali, jika rasa mahu selesa tahap VIP ketika menaiki bas, saya cadangkan anda bawa katil, tilam, bantal bersama-sama oke? jangan menyusahkan penumpang lain di belakang seat anda! grrr...setiap kali naik bas, macam-macam ragam orang saya jumpa. lepas ini, naik flight je habis cerita. tidak pun, naik sahaja kereta api untuk pulang ke kampung. itu pun jika landasan kereta api itu wujud di kampung saya.



eh mengapakah saya berada di kuantan yang tercinta ini? saya pulang untuk cuti pertengahan semester. what the fish? cuti lagi? ye, jika anda rasa seperti mahu menikmati cuti yang tiada penghabisan, anda boleh mengisi borang pendaftaran kolej saya untuk sesi january. hahahaha. kolej saya memang gemar bercuti secara riang ria bersama assignment yang sangat susah tahap dewa petala langit kelapan. tidak mengapa, masih boleh bersabar menghadapi final project saya itu. sayang subjek ABIT sangat-sangat. terpaksa menipu di bulan puasa. sebab saya agak tertekan dengan segala assignment yang ada dan nota yang bertimbun seperti gunung kota kinabalu. tidak mengapa, sabar itu separuh dari iman.




lihat gambar itu? jika anda terjumpa t-shirt seperti itu di mana-ana kedai berdekatan, sila hubungi saya secepat mungkin kerana saya rasa mahu membelinya dan memakai setiap hari. baru sahaja bergaduh bertengkar bersama seorang makhluk di hari pertama puasa. dugaan betul. amaran kepada makhluk tersebut, jika anda rasa anda menghadapi masalah bersama girlfriend anda yang terbaru, sila jangan membabitkan ex-girlfriend anda di dalam masalah itu. terima kasih.



saya akan pulang ke kampung di kuala rompin untuk berbuka puasa bersama nenda tersayang. maka, tanpa lebih banyak ayat mengarut merapu yang akan dikeluarkan, saya ingin mengucapkan selamat menyambut ramadhan bersama keluarga tersayang dan selamat berpuasa. kepada golongan yang tidak berpuasa, buat-buat lah macam puasa bersama-sama. okayh?
+_____+





 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates