468x60

.

Takoyaki

Friday, July 30, 2010




mengidam gila nak makan takoyaki octopus.

tapi bukan paul the octopus ye.

huwaaaa nak takoyaki!!





few days more.

Wednesday, July 28, 2010




few days more..

can't wait!



first day at UTP.

Monday, July 26, 2010



semalam, pergi campus tour dengan budak-budak SRN.
jumpa biawak.
jumpa daun pandan.
jumpa pokok keladi.
okayh, semua itu dah cukup untuk lawatan.
hahahaha.


first day class start, aku dah messy gila.
penat kot. sumpah penat.
timetable kucar-kacir.
tapi sempat pegi lunch before ke kelas.
with dominik and roland.
kat paprika cafe.



aku tak tahu nape dia ni makan lambat sangat.
menghayati kot rasa nasi?
aku pun tak makan nasi.
hahaha.


yang ni suka betul pegang camera.
nak senyum punya susah.
tapi kalau candid senyum pulak.
baiklah, sekian entri merapu.
bosan baru lepas study discrete maths sebenarnya.
selamat malam.




Minggu Aluan Siswa (MAS) July 2010 UTP

Saturday, July 24, 2010



still tired. sleepy. exhausted. everything!



Minggu Aluan Siswa (MAS) July 2010 is over!



but, still don't know what should i write in here.



so, let's all the photos tells you everything :)



170710 - 240710


























really serious things to mention here.

Tuesday, July 20, 2010

ATTENTION!!
PLEASE BEHAVE WHEN YOU VISIT THIS BLOG!!
DONT BE ANNONYMOUS THEN LEAVE SUXX COMMENT IN HERE.

Hang pengecut apa? kan aku da bebel! oh ya, for "leman" please stop all the ridiculous things u have done. stop spread the story that are totally not truth. im not disturbing your life at all so please mind your own business :)

okayh, blog will update later once my broadband is returned by 'him'. M.S.A borrow my broadband for 1 month to finish up his work. and again, for "leman", 'him' that i mentioned before is exist and im not create anyone that didn't exist in here. oh yeah, for now, im so busy as a scriptwriter for Self-Reflection Night (SRN) - Minggu Aluan Siswa at UTP.



PENUTUPAN. selamat tinggal semua.

Wednesday, July 14, 2010

PENUTUPAN. Selamat Tinggal Semua.

bajet macam ada je yang kisah kalau aku tutup belog kan? ahhh mana mungkin. tengah buffered nuffnang aku ni tak mungkin aku tutup belog. tapi, mulai esok aku tak online. berukband tiada. diculik oleh si dia. bertapa di kampar, perak selama dua hari. dan sabtu pula aku mula kehidupan baru di UTP. oh! tidak. dah nak masuk sekolah dah?

lepas tu sure orientasi/MAS kan? perghhh macam tak sanggup aku. teringat kenangan orientasi 4 tahun lepas kat Kolej Profesional Mara Beranang. memang rasa "sayang" sangat kat semua OC aku semua masa tu. dalam hati membara je masa tu. tapi sekarang tidak lagi. rapat gila dengan mereka semua. rasa-rasanya macam mana lah MAS kat UTP nanti?

aku tengok structure subject apa yang aku akan belajar pun rasa nak jatuh katil dah. perghh nama-nama subjek dia! doa-doa lah aku berjaya survive kat sana. penuh liku kehidupan. nak online pun macam takde masa la nanti.ayat poyo. mana aku boleh hidup tanpa alam maya. nanti aku akan rindu nak tengok semua pentas lakonan.

entah lah manusia. penuh dengan lakonan yang dipentaskan di pentas mereka sendiri. tahniah kepada mereka. sendiri memfitnah aku menipu padahal diri sendiri juga begitu. aku percaya pada hukum karma. kau akan dapat semula apa yang kau lakukan. teringin sangat aku nak tengok hasilnya nanti. suatu hari nanti, aku akan gelakkan kau sampai kau jatuh malu. eh emo pula. hmmm, sini sana penuh dengan ragam manusia. pelbagai berbilang jenis. kadang-kala rasa terhibur juga, walaupun sifat yang menjengkelkan itu adalah lebih banyak dari biasa.

sempena nak kembali ke sekolah ini, ampun maaf dipinta andai aku sering melukakan hati kalian. memang sengaja nak mintak maaf walaupun puasa belum habis ganti. eh nak ramadhan da?

aku sebenarnya dah mengantuk. saja bagi korang lebih mengantuk baca entri ni. banyak nak coretkan disini. tapi tiba-tiba rasa tak perlu kot? kang ramai terasa. terlalu banyak dah aku berkorban menjaga hati orang lain. hati aku? tiada siapa kisah. sekali lagi emo. abaikan.

buat si DIA. sayang kamu ketat-ketat. harap maaf lah kalau lepas ini diri ini semakin sibuk. eh siapa DIA? sesiapa sahaja. anda juga boleh. mungkin? segalanya mungkin. selamat malam semua! jumpa lagi minggu depan?

salam,
neyra shazeyra



Gathering GengBlogger in KOSMO!

Tuesday, July 13, 2010


Gathering GengBlogger in Kosmo today!

Grab your Kosmo and turn to page 37,
Infiniti tamublogger section.

Cool right?

**********************************


this is my first cheque from ChurpChurp after 4 -5 months.

alhamdullilah.

who's says blogging and twittering can't earn something?

proved already!





3 hari insomnia di Kuala Lumpur. (GB gath + Drakula BFF gath)

Monday, July 12, 2010


3 hari insomnia di Kuala Lumpur.

(GB gath + Drakula BFF gath)




sesungguhnya aku selsema. sakit tekak. demam. dan segala bagai lagi penyakit yang datang selepas insomnia selama 3 hari di Kuala Lumpur. entri ini juga sudah tertangguh maka, aku ringkaskan cerita. konon je ringkas, tapi dah macam diari.


Hari Pertama, 09/07/2010 :




Tiba petang itu, enchek Syah dan Qiela menjemput ku. 3 budak ber-otak senget terus menuju ke kolej lama ku di Beranang, Selangor. selepas berjumpa dengan mentor tersayang dan mengambil hak milik ku apa yang patut, kami terus menuju ke Teras Jernang, Bangi untuk menjemput tuan muda Anarm. malangnya, selepas ber-GPS dan menanti terus menanti selama 2 jam, baru kami dapat menjemput Anarm dengan selamatnya. sempat juga kami bersarapan pada petang itu dengan keropok lekor, dan makan di tepi masjid.



selepas berjaya menculik Anarm, kami terus menuju ke Medan Sate, Kajang dan menyerbu Satay Kajang Hj Samuri. alhamdulillah, berjaya juga aku tunaikan janji aku untuk belanja mereka semua. terima kasih juga untuk Muaz kerana dapat join budak kepala senget makan satay.



selepas menghantar budak pendiam nama Anarm, kami menuju ke Bangi untuk misi mencari BF Qiela di McD Bangi. online bersama lappy apple rasa macam kaya seminit. terima kasih enchek BF Qiela sebab bagi pinjam lappy. sangap gila nak online sebab aku tak bawak lappy sepanjang berada di Kuala Lumpur.


dan, hari pertama ini juga segala jadual ku bercampur aduk. di sinilah insomnia bermula. sumpah, siapa yang ada di hari kejadian je tahu. Gathering Drakula BFF bermula. lepak di Bangsar bersama Hanz, Aman, Khai, dan Eifa. aku lebih banyak diamkan diri gara-gara terkedu bertemu dengan mereka. lebih-lebih lagi abang kembar 7 jam ku itu.



selepas itu, kami menuju ke Jalan P.Ramlee untuk berjumpa dengan Stephanie Liah. you are so beautiful, dear! thanks for the D&G gold pouch. alang-alang dah lalu jalan P.Ramlee itu, sah-sah sempat kami mengacau bapuk peha macam drumstik itu.selepas aktiviti melepak di tepi jalan di hadapan Rum Jungle Club macam orang tak betul, kami terus menuju ke Pusat Karaoke di Ampang. esok nak gath GB, tapi kami masih sempat ber-karaoke. terima kasih rakan-rakan sekalian kerana membuat aku jadi gila sebentar tidak cukup tidur.


Hari Kedua, 10/07/2010 :



seawal 6.30 pagi aku bangun dan blur. perlu ke mandi? pukul 7.00 pagi aku mandi, bersiap semua dan melakukan pengorbanan kredit telefon ku untuk menelefon rakan-rakan blogger yang aku pasti belum tentu bangun. ringkaskan cerita, selepas driver ambil, dan menuju pula ke rumah Ariff Shah untuk menjemput beliau, kami bertiga bersarapan di Patio di kawasan USJ berapa entah aku pun tak pasti. selepas itu menuju pula ke mana ye? menjemput FeezMior di tepi highway dan terus menuju ke Putrajaya sebelum Qiela dan Mr. BF nya membebel kami lambat. Gathering GengBlogger (GB) di Taman Cabaran, Putrajaya. berjaya menemui lokasi yang sepatutnya selepas mengharungi pelbagai presint yang ada. tiba di sana 10.30 pagi. terbaik kan lambat?


Gathering GB adalah best walaupun hanya 70+ blogger dan rakan yang hadir, tapi berjaya juga menemui rakan-rakan alam maya di alam realiti. nice to know all of you. sorry if aku tak banyak cakap atau menegur. bukan sombong, cuma aku segan. aku malas update gambar banyak-banyak di sini. maka sila lihat SINI dan SINI. maaf lah, aku rasa kalau aku upload pun macam gambar sama je dengan korang. hahaha!



tengah hari itu sempat aku, Paeh dan Fazreen pergi ke Alamanda mencari makanan. lapar hokayh! makan crispy popiah, beef kebab, and watermelon juice. kenyang! selepas itu terus menuju ke Taman Cabaran semula tapi kami tak join masuk sesi perbincangan dalam bilik khas tu. kami buat mini gath kat luar je. dengar talk pasal blog dari Tan Sri Piratz sambil baring di atas lantai menikmati angin sepoi-sepoi bahasa melayu. mereka semua ni aku dah pernah jumpa so, takde lah segan sangat.



selepas tamat GB gath pada pukul 5.30 petang, aku, Syah, dan Ariff menuju ke Midvalley. hampir sesat sebentar hasil gabungan GPS aku dan Ariff. tiba di Midvalley, lepak pula bersama JoeGrimJow di Food Court. dinner aku malam itu Crispy Chicken Chop. sempat mengacau Khai dan pasangannya berdating di McD, dan selepas itu kami berjalan-jalan dalam Midvalley dan The Gardens.


kegilaan kami bermula di dalam Midvalley. masuk ke kedai yang ada. dan baru tahu rupanya Ariff Shah sangat teruja melihat peti ais. Syah pulak sebagai persediaan kot? Joe pun sama teruja. then, kami lepak pula di sofa dalam kedai tu sambil menonton TV yang ada. best betul korang buat macam rumah sendiri ye?


tiba-tiba dahaga. menuju ke Gardens, and lepak makan dessert. Terima kasih kepada joe merangkap bos herbalife yang belanja kami dessert petang itu. aku makan Strawberry Lola. sedap! tapi tak habis. sejuk!


selepas hai hai bye bye dengan joe... aku, syah, dan ariff menuju ke Bangsar untuk menjemput Hanz dan Aman. disinilah gathering drakula BFF bermula lagi. menuju terus ke Ampang Point selepas menjemput mereka. di sana, bertemu dengan Sis Emyra dan Sis Julia merangkap kakak-kakak tersayang Khai. jumpa jugak mereka semua sebab sebelum ni kenal di FB je. dan terharu betul sis emyra tegur aku dulu before aku tegur dia. kenal pulak ye saya yang bernama syahirah. sian dia pelik macam mana aku dari kuantan ada kat sana tibe-tibe. sis julia pun tegur sebab tiba-tiba dia teringat aku ni double S dalam FB. cis. cis.



main bowling macam tak hengat dunia. masuk longkang banyak kali itu sudah pasti la. sampai lenguh tangan aku ni. tapi korang memang happening! best gila! pstt...gambar-gambar yang ada itu sila lah email ye. hahaha. terima kasih Khai, sebab belanja bowling malam tu walaupun kamu tak main pun gara-gara sayangkan kuku anda.

lepas main bowling, lepak pulak Restoran Nurin kat Ampang. makan cheese nan sambil tengok Syah berdengkur atas meja. sian dia penat bawak kereta kan? malam itu juga Ariff berjaya hisap shisha buat pertama kali nya. sian dia jadi budak nakal lepas lepak dengan kami. then, borak-borak dan berlaku satu kejadian aku tertinggal sesuatu di Nurin. patut hati rasa tak sedap je sebelum balik malam tu. rupanya memang sah tertinggal! damn! apa-apa pun, thanks again to Khai yang belanja makan malam itu.

then pergi USJ, jumpa Feez and her BF. lepas tu pulang ke rumah dan tidur. masa tu dah lalok sangat tapi sempat borak-borak dengan Feez before tidur. apa kita borak eh? aku pun tak henggat!


Hari Ketiga, 11/07/2010 :



pagi-pagi lagi dah kejut Feez bangun tidur. sebab aku dah janji dengan Julia
untuk lepak sama-sama before aku pulang ke Pahang dan dia pulang ke Penang. lepak bersama Paeh, Julia, dan Piratz di Papa Rich, Bandar Sri Permaisuri. kami kecewa dan merajuk dengan Aman Firdaus kerana tidak angkat phone dan tak dapat join kami. anyway, thanks to Julia kerana belanja kami hari itu.

after hantar Paeh kat KTM Salak Selatan, then Julia hantar aku ke Pandan dan aku bertemu bersama Ben10 ku, si Ben10 pula hantar aku ke hentian bas. thanks kamu sebab cari dan belikan tiket untuk kite. and thanks sebab teman kite untuk beberapa puluh minit. sayang kamu ketat-ketat.

****************************************

berjaya update semuanya dalam satu entry. penat tahu! now, aku nak qada' tidur yang tak cukup-cukup lagi ni. zzzz...





 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates