468x60

.

Chris Medina is the Real Idol

Saturday, January 29, 2011



T________________T



I lost everything.

Thursday, January 27, 2011



Eight days ago....
At McDonalds Bangsar...
I just arrived from Kuantan around 3.00 pm...
And I'm having my lunch with my twin, Khai and his gf, Eifa...


My nightmare begin.


I lost my acer lappy,
I lost my sony ericsson phone,
I lost my western digital external hard disk,
I lost my thumbdrives,
I lost my phone chargers,
I lost my nokia earphone,
I lost my utp bag,
I lost my books,




And I still having my nightmare every night.
Crying because missing all the memories.
It's so sad to accept that all the memories gone forever.
Photos, notes, chat log, works gone already.
And I have nothing now.
My lappy is my life.


I lost my memories...
And I lost everything...


Dear robbers, thank you for all this.
All of you makes my life sucks now.
I can't do my works without my lappy.
I can't start my new semester without my lappy.
I lost my contacts in my pinky phone.
I lost all important datas in my external hard disk.
I lost all my poems in my small red notebook.
I didn't charge my nokia phone untill now.
I didn't have mood to do anything.


And you know what?
You will get back what you have done.
Allah is always there...
To punish you, bad people!





[Charity] Pet House For SALE

Tuesday, January 18, 2011




siapa ada bela haiwan peliharaan di rumah? ada? comel kan pet house kat atas ni? so cute and creative. aku takde pet lah sebab bila ada pet semua kiok. aku kan ganas. siapa yang ada pet boleh la beli pet house ni. handmade dan pet house ni dibuat menggunakan kayu. so pet house takkan berkarat dan sentiasa sejuk. ada jugak bird house dan tabung kecik yang diperbuat dari kayu. siapa kata ada pet house kayu tu pelik? takde peliknya sebab kat luar negara aku rasa ramai je ada pet house kayu. siap macam rumah lagi kan? kalau pet house kayu ni haiwan peliharaan akan rasa macam ada rumah sendiri. diorang pun nak feeling-feeling macam manusia jugak. jom kita tengok pet house lain:









harga semua ni dalam RM60 - RM280 macam tu.
bergantung pada saiz pet house.
sebarang info boleh hubungi Sis Suzzana kat Facebooknya: KLIK SINI.




sebenarnya, ini entry kebajikan. sekeras-keras hati batu ni, aku baik hati tau! pernah baca entry ni? ok, ini entry special untuk adik sheila sabrina. dah tujuh tahun si comel ni. latest aku tengok dia last week, dah makin besar dia. so comel. i love her and i'm still concern about her. alhamdulillah, dia tak nangis-nangis dah bila jumpa aku. hehehe... but she's still sick and hati menangis kalau aku tengok dia. apa yang termampu, aku tolong. ini je la yang aku mampu kan? ♥




CONTEST OUTFIT+POSING PALING MENARIK





ini contest dari Miss Lelayang. makin cantik blog dia. *puji ikhlas bukan bodek*. ok, ini gambar zaman muda mudi. posing di Putrajaya tengah malam sebab ada photoshoot with Sara. sumpah rindu zaman kurus ini. masa ni betis baru nak membesar. ha ha ha. posing sesaja kemalasan tu. outfit tu beli pada hari yang sama. takde la cool mana pun. White Top tu beli kat Times Square, RM19. Short Pants tu beli kat Times Square jugak RM30. Necklace tu beli kat tempat yang sama, hanya RM7. Wedges tu koleksi peribadi. cewah!

ok, siapa yang minat nak join contest Miss Lelayang ni boleh KLIK SINI

SYARAT-SYARAT CONTEST
-terbuka kepada semua blogger PEREMPUAN sahaja
-tarikh mula contest 17 JANUARI 2010 - 17 FEBUARI 2010
-wajib menjadi FOLLOWER LAMAN CONTENG MISS LELAYANG
-TIADA BANNER DIPERLUKAN
-hanya 1 PEMENANG sahaja dalam contest ini [tertakluk kepada perubahan]
-bawah gambar cerita sikit pasal CONTEST OUTFIT+POSING PALING MENARIK
-sila letak LINK ENTRI ANDA di LAMAN CONTENG MISS LELAYANG





CONTEST PIC hitam putih PALING COOL

Monday, January 17, 2011






kalau saya menang , saya nak pergi tengok wayang secara marathon di cinema !!


apa ni? apa ni? ini contest hitam putih. saje masuk sebab aku bosan tatau nak buat apa kat rumah and saje memeriahkan suasana. cool eh? sehari berapa kali update entry entah. pic atas ni buat aku rindu dengan mereka. sobb..sobb...

saya tag:
-Liyanaa Lunia
-Lassie Gewdix
-Suryasu Adliah
-Mira Edora
-Ayeem Ayam




camne nak masuk contest ni? baca kat bawah ni ok?


1.okay macam biasa korang kena jadi follower si gadis bermata coklat!
2.letakkan banner contest kat sidebar sepanjang contest berjalan & link kan ke blog beliau
3.buat entry pasal contest ni dan berikan idea hadiah apa yang korang nak kalau korang menang rm100?
4.tag 5 kawan-kawan yang korang rasa mesti dia nak join !
5.tarikh tutup penyertaan : 1 mac 2011





JINKAMEN Giveaway





Jinkamen telah melancarkan giveaway pertama beliau di blognya. dan GA ini terdapat satu soalan mudah;
"Apakah gadjet kesayangan anda & kenapa?"
maka saya ingin mencuba nasib menyertai GA pertama Jinkamen. 





HP Mini 210 yang dapat percuma dari TM sebab subscribe UniPack di rumah. harus lah sayang bukan? walaupun HP Mini ni di antara beberapa laptop yang ada di rumah tapi boleh dijadikan kesayangan juga. kalau tak sayang, takkan nak dilambung-lambung pulak kan? baby cinonit ini hanya digunakan untuk check Facebook, dan bermain game. kecik, tapi sayang. dan antara gadget terbaru di rumah.

saya mengetag 3 rakan saya:

-Lassie
-Dauspozi
-Ayeem




AwanazStyle

Sunday, January 16, 2011





Previous entry aku buat review game kan? hari ini aku rajin nak buat review blogshop, AwanazStyle. AwanazStyle menawarkan khidmat menjual dan memborong keronsang secara online dan juga offline kepada para pelanggan. Awanazstyle menawarkan pelbagai jenis keronsang dan di jual secara borong kepada para pengedar dan para peniaga. Terdapat pelbagai jenis kerongsang yang dijual di AwanazStyle seperti Small Baby, Aneka Baby, Baby Jurai, Baby Mix, Pin Set dan produk-produk lain yang menawan hati.


BABY MIX









Price:
RM 1.00 - RM 2.00 each

Syarat:
1.Minimum Pembelian RM100.00
2.Pembelian RM150.00 keatas pos percuma bagi semenanjung sahaja
3.SMALL BABY disediakan dgn pelbagai warna.
4.Minimum pembelian 10pcs/design


BABY JURAI







Price:
RM2.00 - RM4.50 each

Syarat:
1.Minimum Pembelian RM100.00
2.Pembelian RM150.00 keatas pos percuma bagi semenanjung sahaja
3.BABY JURAI disediakan dgn pelbagai warna.
4.Minimum pembelian 10pcs/design


PIN SET









Price:
RM65.00 - RM90.00

Syarat:
1.Minimum Pembelian RM100.00
2.Pembelian RM150.00 keatas pos percuma bagi semenanjung sahaja
3.Pin set disediakan 9pcs ATAU 12 pcs



berminat? lain-lain produk boleh dilihat di:
Web AwanazStyle : KLIK SINI
Facebook AwanazStyle: KLIK SINI




HAPPY SHOPPING!





game oh game!

Saturday, January 15, 2011




kegilaan ramai bukan? siapa tak kenal burung merah ni. aku rasa burung biru (baca: twitter) semakin dilupakan. semua dah start mengadap burung merah kemarahan melampau ni. amboi, marah beul dia kan? korang pernah main game ni? aku baru je start main. tak ketagih lagi lah. tapi rakan-rakan semua dah ketagihan angry birds macam ketagihan ganja aku rasa. perghhh dasat penangan burung merah garang ni. korang tak nak try ke?

FREE download angry birds full version + crack







selain angry birds, aku ada juga download Youda Safari. ini pun baru sikit aku main. biasalah, aku bukan addict dengan game sangat. ketagihan tak tegar sebab aku tidak pernah curang dengan burung biru aku. not bad lah game ni. memang lah kebudak-budakkan sedikit. tapi ok lah untuk menghilang kan bosan. interface dia macam comel untuk kita main. korang tak nak try ke?

FREE download youda safari full version + crack




ENJOICE!





Kotex - I Know Movement

Friday, January 14, 2011


First of all, aku tengah happy sebab menang giveaway 2 helai t-shirt Red Ribbon Boutique, Victoria Secret Body Mist, 3 pairs daily contact lens from Acuvue, Kotex pantiliners lah apa semua hadiah aku bolot last week and this week. maceh semua. hati memang riang ria. but entry ni aku nak citer experience aku yang macam nak mati baru lepas casting tadi. eh eh casting?





mula cerita nya begini, aku tak tahu mana datang link Kotex ni tapi aku terjumpa somewhere lah kot? ini cerita bulan-bulan lepas rasanya. untuk contest ni aku kena design pad dari balnk white kosong jadi sesuatu yang comel. maka terhasil lah pad pinky yang comel serabut comot aku design tu. klik gambar untuk pembesaran ok? comel tak? penat dan tekanan aku buat tu ok.






selepas sebulan kot? aku pun tak sure. dapat email. cuba baca apa dia tulis. new faces of kotex i know movement? masa ni aku dah nebes habis baca email. ni sebenarnya kesinambungan contest-contest kotex yg ada. dah tetibe kan? aku pun try je lah nasib. hantar detail, hantar apa yang dia nak semua tu. buat-buat comel hantar gambar pergi Teluk Batik hari tu. bukan nak menang US$200 tu pun tapi sebab for fun. aku kan suka masuk mende merepek semua ni. hah, yang short essay dia suruh buat tu, aku buat lah dalam masa beberapa minit berfikir maka terhasil lah ayat ini:

"Frankly said, i don't know anything about my body and not too confident about it until all my puzzled questions been answered by I Know Movement. Through the I Know Movement, i have learnt about my body knowledge and gain something new and beneficial for example, knowledge about vagina, vulva, hymen and anything about inner sex organs that i didn't know before. I also know how to take care of my body more than before, and how pads and pantiliners can make my vaginal more clean and fresh everyday! What is facts and myths that puzzled me before also being answered. Learning something from I Know Movement makes me more confident each day and I can makes smarter choice in my life now! Learn the truths really change my life. "


kepas tu kan, tetibe beberapa hari lepas aku menerima email balasan dari minah salleh nama Kamila. so comel nama dia. eh eh apa email tu tulis? nah baca separuh:



Dear Syahirah Sabri,

My name is Kamila. I am the casting director for the new 
KOTEX 'I KnowMovement' campaign.

I'm happy to inform you that we loved your submission and you're now being
considered for a role in our new campaign.

For this reason, before choosing the final lucky girls, we'd love the
chance to get to know you a bit better, as well as introducing you to our
director and checking if all the data we've received from you is correct,
so that we don't have any problems in contacting you later on.


and bla bla bla... takkan aku nak copy paste semua kan. maka short conversation with the director dan casting session telah berlaku sebentar tadi. 




fuh kau tahu apa aku rasa? nebes nak mati! 30 minit like hell. director tu mat salleh and of course lah berbelit lidah aku speaking dengan dia kan? nampak lidah tu? berbelit dah. btw, rambut aku ori. bukan kaler-kaler ok? ahaks! aku nebes sebab aku bukan pelakon yang hebat. duduk depan cam terus aku blur. dia suruh aku act macam aku tengah cakap kat kawan aku, and tnjukkan barang yg ada pada aku masa tu kat kawan aku. konon baru lepas beli benda tu. and apa kau expect? dah lah aku baru dapat sample kotex. haruslah aku berlakon tak tahu malu depan director kacak itu dengan kotex di tangan. boleh pulak director tu gelak kan aku? cis cis. malu hokay. muka konpiden berlakon, dalam hati mau nanges campur tergelak sama. hahaha. nice one! experience yang bagus tapi berlakon bukan minat aku. maceh. 

p/s: seminggu lagi keluar result and aku tak konpem pun aku boleh dapat. hakhakhak!



Mini Gath

Wednesday, January 12, 2011




Gathering jadahnya. memang mini sangat mini lah bertiga je. datang dari 3 daerah berlainan pulak tu. aku dari Kuantan, Amir dari Kemaman, da Fatehah dari Pekan. terbaik! walaupun bertiga je hangout tapi aku rasa macam bangga pulak sebab semua datang jauh-jauh jumpa aku. eh! bukan bangga tapi terharu. baiklah, sila teruskan entry sebelum aku lupa jalan cerita.

pukul 7.00 pagi dapat SMS dari Amir. katanya sudah keluar rumah! wooooshhh! bapak ah gila semangat budak kecik ni. terkebil-kebil aku tengok jam. alarm aku kunci pukul 8.00 pagi pun tak berbunyi lagi tau mir! bangun awal, aku golek online dan whatsapp dulu, pukul 8.30 pagi baru aku bantai mandi dan terhegeh-hegeh mekap jadah semua. pukul 10.00 pagi tu pakai shawl dalam kereta je sebab lambat. on the way ke bandar, ternampak eksiden tepi jalan. ada kereta masuk gaung. maha dasyat!

sampai di berjaya megamall entah pukul berapa, aku main hide and seek dengan Fatehah kat dalam Popular. cisdel chicken chop betul lah dia jumpa aku. hahahaha~ then kami ke Deli Country makan fruit tart faveret aku bersama orange juice yang bikin sakit perut sementara menunggu yang berbahagia Tuan Amir datang dari Kemaman menaiki bas tua semput. Bila Amir dah sampai, aku dapat keychain dari Aussie! mari kita bersorak! aku kan pengumpul keychain yang tegar. dan masa mula jumpa Amir, cawan air aku pun terjatuh. nebes nokss tengok Amir kachak!! okayh, malas amek gambar keychain maka kita teruskan entry dengan tulisan.

kemudian, kami ke Bowling dengan muka bajet konpiden je takkan masuk longkang. pergelangan tangan tengah sakit pun aku hentam je main. walaupun tak pro, hati kena kental bajet konpiden walaupun masuk longkang je sebab lane sebelah ada lelaki kachak. main 3 game sahaja. itupun 1 game hanya RM3. okayhlah kan? ahaks! dah bosan baca bebelan? meh tengok gambar!


kami keluarga bahagia. baju merah itu anak ye.


with Fatehah. jauh dia travel nak jumpa aku. ahaks!


Amir comel kan? jauh jugak ni datang dari Australia. eceh dia tengah cuti lah!


budak gemok ni pro bab masuk bowl dalam longkang. makcik belakang tu lagi terer buat strike.


baheklah, kita sambung. kemudian mahu menonton movie Khurafat cadangnya tapi kami kesengalan ikut waktu Australia agaknya, ingat hari ni dah tayang Khurafat padahal esoknya. salah tengok tarikh. maka kami terkedek-kedek ke ECM berjalan kaki. sampai sana, kami terus beli tiket Paranormal Activity 2. di sini, Amir telah tertinggal paper bag berisi stokin busuknya. perghhh! dan kemudiannya, dengan perut kelaparan kebuluran macam kat Africa, kami ke Food Court. haruslah aku makan Honey Chicken Mee with Wantan Soup faveret aku tu. Fatehah makan Mee Tomyam yang manis hahaha. dan Amir makan Spicy Nasi Goreng apa jadah nama aku pun tatau. lepas melantak ke surau pula dan terus ke panggung wayang.

mula tengok Paranormal Activity 2, pergh bapak bosan cerita ni. dah lah tak paham apa pun asal usul. nama watak dalam citer tu pun aku blur-blur. dah tengah cerita, hamek kau! aku dah siap tutup muka intai celah jari je terjerit-jerit. Amir dah macam penyu Terengganu aku tengok masuk kepala dalam baju sebab seram sejuk. menjerit sakan aku dengan Amir. tapi...Fatehah jiwa kental beb! macam takde efek. ada beberapa scene je dia terkejut. perghhhh dasat! lu orang tengok baru lu orang tahu kesan makan dalam nya.

lepas tengok movie, kami nak blah lah hajat hati. tapi singgah di Big Apple, wahhhh! Amir belanja Big Apple. aummmmmmm! sedap! tenkiyu Amir. mari tengok gambar:


ehem. sedap kan? almond itu saya punya. Amir tak makan almond. ngee~


nyummmy~ saya gemuk, saya ok.



pergi hiburkan hati sebab nak lupakan result exam aku semalam? mungkin. pakai merah dengan hati mengidam nak ke Kenny Rogers ada offer untuk si merah tapi tak jugak pergi. fuhhhhhh~~~~ siap! aku kepenatan tapi tabah. aku rasa Amir dan Fatehah mesti dah tido. maka, aku pun nak chow! katil memanggil~~






Ms & Mr Red Ribbon Tee Shirts Giveaway!

Sunday, January 09, 2011






siapa Red Ribbon Boutique? nama pun Boutique mestilah jual baju kan? Red Ribbon Boutique ada Guy Vest dan Female Collections. wahhhh cool kan? walaupun Ms & Mr Red Ribbon suruh cerita mana-mana satu antara yang ada tu, takpe lah aku baik hati nak cerita semua dalam entry ni. meh aku story mori. rapatkan saf! nak mula ceita ni... heeee~



GUY VEST

semua Guy Vest dalam Red Ribbon Boutique adalah koleksi terbaru untuk lelaki ke Office. ala, korang pakai pegi interview ke apa pun sesuai. ada kawan aku tu suka betul pakai vest macam ni pegi class. professional look macam ni nampak kemas gituuu.. dan tentunya anda akan kelihatan lebih smart dan stylo. semua Guy Vest dalam Red Ribbon Boutique adalah 100% vest yang dikait bukan printed ok!

dengan ukuran vest... dada = 44 cm dan labuh = 62 cm, terdapat pelbagai variasi color untuk anda pilih. eceh ayat shopping mall betul aku taip. harga? semua vest dijual hanya RM35 including shipping. murah kan? berbaloi-baloi beli. kalau nak bagi ayah ke, abang ke, atau pakwe ke sesuai la ni. bukan senang cari blogshop jual pakaian lelaki kan? nak tengok koleksi yang ada sila TEKAN SINI. meh kita tengok gambar-gambar Guy Vest:






FEMALE COLLECTIONS


bukan setakat Guy Vest, tapi Female Collections juga ada dalam Red Ribbon Boutique. ada lelaki mestilah ada perempuan kan. ecehhh... ada macam-macam koleksi menawan hati dalam Red Ribbon Boutique. Chiffon Top, Aussie Dress, Korean Dress dan macam-macam lagi lah ada dalam ni. harga semua berpatutan di antara RM20 hingga RM40 sahaja including shipping. kan dah jimat kos shipping disitu? untuk lihat koleksi menawan hati sehingga jatuh hati, and boleh KLIK SINI. mari kita cuci mata tengok koleksi yang ada:


CHIFFON BATWING TOP - RM30 incl. shipping


AUSSIE FLAGGIE DRESSE - RM67 incl. shipping


KOREA 2 LAYER MINI DRESS - RM32 incl. shipping


WONDERLAND COTTON SKIRT - RM32 incl. shipping

okayh saya nak tag GA ni :

lassie gewdix.
jue meluvu.


mari shopping di Red Ribbon Boutique!






Keputusan Final Anugerah Juara Lagu 25




SENARAI LAGU FINALIS AJL25:

Sofea Jane - Black
Pelita - A.P.I
Cinta Sempurna - Yuna
Tolong Ingatkan Aku - Ana Rafali
Ku Ada Kamu - Adira
Hanyut - Faizal Tahir
Jahat - Stacy
Kebahagian Dalam Perpisahan - Shahir
Mencari Konklusi - Hujan
Selamat Malam - Faizal Tahir
Drama King - Meet Uncle Hussain
Extravaganza - Bunkface
Noktah Cinta - Hafiz
Berlari - Tomok 




RED CARPET:




















PEMENANG:

Persembahan Terbaik - Hanyut (Faizal Tahir)

Vokal Terbaik - Noktah Cinta (Hafiz)

Tempat Ketiga - Noktah Cinta (Hafiz)

Naib Juara - Drama King (MUH)

JUARA LAGU - Tolong Ingatkan Aku (Ana Raffali)

Tiru Gaya Artis - Pulangkan




.
.
.
.
.
.
.
.
.












TAHNIAH ANA RAFFALI!









 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates