468x60

.

Review: Paranormal Activity 3

Monday, October 31, 2011


korang mesti bosan sebab blog ni dah macam setiap entry asyik review filem je kan? nak buat macam mana, ni je aktiviti terluang. hahaha. esok-esok ada lagi movie nak review. memang la tengok wayang memanjang. so kali ni, filem Paranormal Activity 3. baru je ditonton di Pavilion, KL tadi. 

*masa menaip entry ni, saya tengah rasa seram sejuk. memang tangguh kejap buat mula-mula sebab terdengar bunyik kat dapur. seram tak? nak buat macam mana, beberapa bulan lepas ada budak mati jatuh apartment ni betul-betul belakang dapur rumah saya. ok, ini seram gila.




Tempahan ibadah Qurban di Kemboja

Sunday, October 30, 2011

Hari Raya AidilAdha atau pun Hari Raya Haji tahun 2011 dah semakin hampir. dah tahu kan tarikh Hari Raya Haji iaitu seminggu je lagi dari sekarang kan? Hari Raya Haji tahun 2011 ni sesiapa yang nak buat korban dan aqiqah bolehlah buat tempahan Qurban di Kemboja melalui website E-Qurban. dunia teknologi tinggi sekarang ni, semua pesanan dan tempahan secara online sahaja. sambil menjalankan ibadah, sambil bersedekah untuk rakyat Kemboja tidak salah kan?






Kebesaran dan kelebihan bulan Zulhijjah

Saturday, October 29, 2011



sedar atau tidak, dah masuk bulan Zulhijjah. beramai di antara kita yang tahu tentang kebesaran bulan Zulhijjah ni? dan berapa ramai pula yang maklum tentang kelebihan 10 Hari-hari Pertama dalam bulan Zulhijjah? Bulan Zulhijjah, khususnya sepuluh hari awalnya adalah merupakan peluang kedua selepas Ramadhan untuk umat Islam mendapatkan gandaan keredhaan, keampunan dan pahala amalan.

Disebutkan oleh Nabi SAW :

"Sebaik-baik hari di dunia adalah sepuluh hari itu" (Riwayat al-Bazzar ; Albani : Sohih).



Cinta Muka Bulu (parody Cinta Muka Buku) + Putus Di Twitter

Friday, October 28, 2011


dah lama sebenarnya tahu pasal video ni especially sebab rakan-rakan Twitterjaya sendiri yang buat kan. gigih korang tau! tapi sejak sibuk bekerja, memang takde masa lagi nak tengok video ni. dengar lagunya pun tidak. lepas tweetup #octtwtfest haritu, terus bukak youtube dan download lagu ni. dengar malam tu berulang kali sampai terlena. suara @Luna_Rahman memang mendodoikan saya.



Review: In Time




Filem "In Time" ni mengisahkan tentang kepentingan masa ye. siapa yang suka bazir masa, saya syorkan anda menonton filem ni dan sedar tentang kepentingan masa. Ceritanya, tempat diorang ni semua orang ada jam masa kat tangan masing-masing dan masa yang tercatit kat situ penentu jangka masa hidup diorang. setiap orang hanya ada 25 tahun untuk hidup. tapi untuk orang miskin la. kalau orang kaya, memang banyak sungguh masa nya. mereka beli kopi, naik bas, telefon awam, gaji berkerja semuanya tidak menggunakan wang tapi masa.




An adventure I would like to go on with my pet

Wednesday, October 26, 2011


Travel with pet? Only if I can travel with my pet, Ozil which is a red eared tortoise, I would like to have the greatest enjoyable adventure with him. An adventure I would like to go on with my pet is going to Animal Kingdom at Orlando, Florida. why? because Animal Kingdom is listed among the 10 best zoos in the world. Animal Kingdom is part of the Disney Theme Park collection in Orlando so I'm pretty sure that Ozil will be glad if I bring him there and of course, another reason is....Animal Kingdom is home to over 1,500 exotic animals!



Review: Don't Be Afraid Of The Dark



Don't be afraid of the dark mengisahkan Alex Hurst (Guy Pearce) dan makwe nya, Kim (Katie Holmes) tengah renovate rumah diorang yang cam seram sangat tu. Then, datang lah anak Alex ni, Sally (Bailee Madison) datang ke rumah tu dan terjumpa basement rumah ni dari dalam taman. Alex dan Kim ni punya lah seksaited nampak basement tu. terus lah try bukak dan selidik apa kat bawah tu. masa ni Sally dah dengar suara berbisik dari bawah basement tu dan seksaited jugak untuk tahu apa yang terselindung. siapa yang berbisik?



#21 Wordless Wednesday - #octtwtfest world record!

Tuesday, October 25, 2011

sorry, im too lazy and dont have time to write a blog post right now. 
so, i put all photos in this wordless entry. 
let's the photos describe their own stories :)








Review: Real Steel

Sunday, October 23, 2011



Pada hari jumaat yang lalu, selepas pulang dari kerja dengan memakai baju pergi kerja (sangat tidak senonoh) saya dan Zamani Sukri terus menuju ke Berjaya Times Square untuk menonton wayang. filem kali ini adalah Real Steel. iya, rasanya tidak perlu saya menaip dengan penuh skema macam skrip dalam Masterchef Malaysia itu. entah hape hape entah. baiklah, mari cerita perjalanan hidup kami yang penuh liku hari jumaat lepas.



Muamar Gaddafi Mati Dibunuh

Thursday, October 20, 2011


Muamar Gaddafi, bekas pemimpin Libya mati ditembak selepas terlibat dalam pertempuran dengan tentera kerajaan di bandar kelahirannya semalam. Gaddafi yang memerintah Libya sejak 1969 itu mati selepas ditangkap oleh kumpulan para pejuang yang menentang kepimpinannya sejak Februari lalu.



#20 Wordless Wednesday - colorful but painful

Wednesday, October 19, 2011




Amazing #OctTwtFest this coming 22 October 2011!

Saturday, October 15, 2011


OctTwtFest will be held at:

DiGi Telecommunications Sdn Bhd,
Lot 10, Jalan Delima 1/1
Subang Hi-Tech Industrial Park
40000, Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
GPS: 3.0689098253134692, 101.56967639923096

Date: 22nd October 2011
Time: 3 pm to 12 am




My Happiest Moment

Tuesday, October 11, 2011


My happiest moment so far is blogger gathering and of course, with Blogger Perak. They are my family and everything since last April until now, and insyaallah will be my family forever. The happiest, memorable and unforgettable moment is my first gathering with them at Gunung Lang, Ipoh few months ago. Before the gathering, seriously I have no idea what is Blogger Perak is all about. I joined the group few days before the gathering and decided to go there to make some new friends. So, 10 April 2011….this is the beginning for everything and this is the precise moment that friendship formed. Let’s flashback…




#19 Wordless Wednesday - work + sick = miserable






Review: The Three Musketeers dan Fenomena Halo Bulan

Monday, October 10, 2011


Semalam, pepagi dah dapat call dari seorang pakcik tua bernama Syed Salleh suruh pergi plaza lowyat. dengan penuh kemalasan dan kepenatan maka gagahkan juga diri untuk ke plaza lowyat. kat sana jumpa lah abang saya yang paling mengada ni dengan seorang awek iaitu Lily. dah berjalan-jalan survey laptop baru abang (entah berapa kali dia punya laptop jahanam entah) dan saya survey harga external hard disk atas perintah atok penyu.




Westlife Gravity Tour 2011 Concert

Sunday, October 09, 2011


Mukadimah, saya nak buat announcement saya sangat lah tiada masa nak update blog sejak start internship di KL ni. pasal Steve Jobs mati ke, pasal iPhone 4s penyebab kekecewaan semua yang menaruh harapan iphone 5 keluar ke apa ke semua malas nak update ya. entry konsert ni pun malas sebenarnya. saya ke sana, Jumaat lepas bersama Ayu, Ryzal dan adik saya, Iqa. lihat gambar je boleh? esok nak kerja so sangat malas nak menaip sebab moody gambar dengan Sheikh Muzaphar hilang atas sebab kebiolan laptop ;'(




#18 Wordless Wednesday - Internship begin!

Wednesday, October 05, 2011






Review: Johnny English Reborn, Bini-Biniku Gangster, Abduction, Karipap-Karipap Cinta

Saturday, October 01, 2011

sudah saya katakan di mukabuku, jika dalam mood bercuti sememangnya saya malas nak buat review walaupun waktu cuti ni lah paling banyak menonton wayang di GSC East Coast Mall tu. biasalah, kat sini tiket murah. tak macam kat Ipoh tu, saya nak beli tiket wayang pun fikir dua belas kali. kali ini nak review banyak-banyak terus semua movie yang berjaya ditonton sepanjang cuti dua minggu.


Johnny English Reborn

Johnny English kembali menjadi agen rahsia MI-7 selepas terlalu lama berada di Tibet angkara perasaan malu akibat kegagalannya dalam misi menyelamatkan Presiden Zimbabwe sebelum ini gara-gara kecuaian diri sendiri. Untuk misi terbaru ini, Johnny English mengenal pasti dan menghentikan niat jahat sekumpulan pembunuh antarabangsa yang tidak diketahui identiti dalang disebalik kumpulan ini. Kumpulan pembunuh antarabangsa ini merancang untuk membunuh pemimpin negara China. Dalam misi ini, Johnny English dibantu oleh Ejen Tucker dan atas sebab kepandaian Ejen Tucker dalam dunia perisikan, mereka dapat kenal pasti kumpulan pembunuh antarabangsa yang digelar Vortex itu merupakan dalang yang sama di sebalik kejadian pembunuhan Presiden Zimbabwe sebelum ini. Siapakah dalang disebalik semua kejadian ini sebenarnya? Berjaya kah Johnny English dan Ejen Tucker dalam misi mereka?




 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates