468x60

.

Siaran Langsung Anugerah Juara Lagu ke-26 #AJL26

Saturday, January 28, 2012





Info Siaran Langsung Anugerah Juara Lagu ke 26

Tarikh: 29 Januari 2012
Masa: 9.00 Malam – 11.30 Malam
Tempat: Stadium Putra, Bukit Jalil
Pengacara: Faizal Ismail dan Cheryl Samad
Pengacara Blue Carpet: Aidid Marcello dan Sharifah Aleya




Review: Journey 2: The Mysterious Island

Thursday, January 26, 2012



Chinese New Year kali ni tak pulang ke kampung halaman. no CNY celebration this year. so sad. but there's something important to do kali ni. weee~ apa dia? mana boleh bagitahu kan? kan? so kita terus skip kepada review filem Journey 2: The Mysterious Island. saya tonton filem ni di GSC Pavillion KL.

Filem arahan Brad Peyton ni mengisahkan Sean Anderson lakonan Josh Hutcherson terima satu kod misteri kononnya datang dari sebuah pulau misteri. kenapa misteri? sebab dia misteri lah. kekeke...sebab tempat ni kalau ikutkan, takde pun apa-apa pulau. tapi kononnya pulau misteri ni ada hidupan pelik-pelik, gunung emas, dan bermacam-macam misteri lagi. Sean ni berusaha la selesaikan kod misteri tu untuk jejak kasih dengan pulau ni. bajet berani je nak pi cari pulau misteri sorang-sorang.



#30 Wordless Wednesday - Fifteen

Tuesday, January 24, 2012




Review: The Viral Factor

Sunday, January 22, 2012


kalau hari minggu tak keluar tak sah kan? so petang tadi buat decision last minute untuk tengok wayang depan rumah saya. ya, ada TGV Cinemas 1Shamelin Mall kat depan rumah. 5 mins walk dah sampai pun. terus beli tiket, dan masuk Hall 2. kali ni, saya dan roomate pilih filem The Viral Factor. actually, memang nak tengok sangat filem ni sebab filem ni berlakon kat Kuala Lumpur, Malaysia.



Happy Chinese New Year. Nak Angpow?

Saturday, January 21, 2012




Happy Chinese New Year 2012! Selamat Tahun Baru Cina 2012! untuk semua pembaca blog yang dah berhabuk berdebu bersawang ni. tetibe rasa nak wish dalam mandarin sikit. xīn nián kuài lè. gōng xǐ fā cái! nián nián yǒu yú~~ ok fine, itu je yang saya belajar dari officemate masa kerja kat Kuantan dulu. ngeee~ teringat pulak memori makan besar CNY 2010. lagi best bila jerit 'lo hei' ramai-ramai masa makan yúshēng, tapi tak berapa suka nak telan yúshēng sebab ada cuka. nak makan sharkfin soup pun susah bebenor tekak ni nak telan. last-last saya telan kacang dengan teh cina je, ahaks! tahun ni eksaited lebih sebab saya lahir tahun Dragon! :p



Beauty Fair

Thursday, January 19, 2012



This Sunday... we got BEAUTY FAIR!!

Venue: Mary Kay Office, Level 8, Jaya 33, Section 13, Petaling Jaya
Date: 22 January 2012
Time: 10 am to 5pm (light and easy, u can come and go anytime)


What we will have during the the Fair:

- Complimentary skin care
- Personalised Make-over & Photoshoot (upon requestand charged at rm10).
- Lucky draws, gifts and lots of gifts. Lucky draw would be announce every 1 hours
- Career Path Consultation.
- Light refreshment (every guest will receive 2 ticket, 1 for food and 1 for lucky draw)
- Superb Promotion (and u can even buy it on the spot or do bookings)

And so much more... U may choose which booth u interested.. skin care, make up, photoshoot, etc.

And all these are FREE...light& easy. (except photoshoot RM10)

Come in our theme: PINK & BLUE





iCity Promo: Snowalk + Ferris Wheel Ride + Outdoor Ride + KFC Combo Meal

Wednesday, January 18, 2012


Ramai yang akan cuti panjang bermula minggu depan. ada CNY holiday, cuti Hari Wilayah, Maulidur Rasul dan Thaipussam. Tak tahu mana nak pergi masa cuti ni? apa kata pergi i-City Shah Alam. Hanya dengan harga RM33, (normal price: RM55) anda boleh mencuba pengalaman Snowalk, menaiki Ferris Wheel, mencuba semua outdoor ride yang ada (Spacewalk, SuperSwing, Pirate Ship, Cross Country Bumper Car and Circus Travel) dan juga satu set KFC Combo Meal! ala..RM33 je tapi berbaloi-baloi tauuu~



#29 Wordless Wednesday - battle the pain

Tuesday, January 17, 2012




Petaling Street Warriors di Astro first mulai 12 Januari 2012

Wednesday, January 11, 2012


ingat lagi filem Petaling Street Warriors? November lepas ada saya review di dalam blog ini selepas mendapat jemputan ke malam Gala Premiere filem tu. lama jugak saya perhatikan tayangan filem di panggung-panggung wayang terdekat. hujung Disember lepas, sempat saya tonton lagi sekali.



Box of 18 Macarons from RM45 only!

Thursday, January 05, 2012


saya baru je menang box of 28 macarons dari giveaway di blog kak Yanmie. Terima kasih kak Yan. macarons memang favourite saya lagi-lagi macarons yang Cik Min buat. ini box ketiga dah rasanya saya makan macarons dia. nyummy! apa itu macarons? Macaron ialah sejenis kudapan orang perancis yang diperbuat dari ground almond,castor sugar dan egg white bersama filling ditengahnya. Macarons is soooo yesterday sebenarnya. sekarang ni tengah hot pasal pavlova je. tapi saya tetap suka kan macarons!



Isu Kontroversi Nur Amalina Che Bakri - Jawapan Balas Melalui Video

Wednesday, January 04, 2012

beberapa hari lepas, semua orang jadi kepochi dekat laman Twitter dan facebook tentang isu Nur Amalina Che Bakri, pelajar cemerlang SPM tahun 2005 yang mendapat 17A1. rasanya, tahun 2009 dulu dha pernah kecoh isu sama tentang Amalina yang kononnya sudah tercicir dari pelajaran. sekarang isu Amalina sudah buka tudung dan didakwa akibat terpengaruh dengan kehidupan sosial, dia sudah tercicir dari pelajaran. haih kenapa perlu ulang benda yang sama setiap tahun?



#28 Wordless Wednesday - E?

Tuesday, January 03, 2012




 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates