468x60

.

#33 Wordless Wednesday - ILOVEYOU

Wednesday, February 29, 2012




Gambar Pernikahan Ana Raffali dan Ahmad Aznaim

Sunday, February 26, 2012


Ana Raffali sah bergelar isteri kepada Ahmad Aznaim Abdullah dalam sebuah majlis ringkas di Masjid Al-Hidayah, Gombak pada 25 Febuari 2012 sekitar jam 11.50 pagi. Pihak lelaki menghantar 7 dulang hantaran berupa sirih junjung, coklat, telekung, minyak wangi, manisan, gelang tangan perak & wang hantaran & mas kahwin sebanyak RM11,412. Manakala pihak perempuan membalas dengan 9 dulang hantaran berupa bunga rampai, buah, kek, dompet, kamera, iPad, jam tangan dan minyak wangi, sebentuk cincin & sirih junjung. Jom lihat gambar-gambar pernikahan Ana dan Naim. kredit gambar kepada Ministry of Moment:



Apa itu Lynas? Himpunan Hijau 2.0? #himpunanhijau #stoplynas #antilynas

Saturday, February 25, 2012



apa itu Lynas? ada saya ceritakan serba sedikit di entri ini pertengahan tahun lalu. Jujur, saya tidak pernah ambil tahu masa mula-mula kebangkitan isu ini tahun lepas. sampailah seorang makhluk tuhan ni hantar message di facebook, minta saya keluarkan isu ini di blog saya. semua fakta yang ditulis oleh pemudatua tu berjaya buka mata saya untuk turut sama berjuang menentang Lynas.




Gambar Pernikahan Lisa Surihani dan Yusri KRU

Thursday, February 23, 2012



sumber gambar: Rotikaya.com

Tahniah buat pasangan bahagia ini, Lisa Surihani dan abam sayangnya, Yusri KRU. Alhamdulillah, hanya dengan sekali lafaz, Lisa akhirnya sah menjadi isteri kepada Yusri. Wang hantaran dirahsiakan dan majlis pernikahan mereka telah diadakan di Ballroom Marriott Hotel Putrajaya jam 9 malam tadi.



Borong China

Wednesday, February 15, 2012


Kursus Bisnes Borong China oleh Shahabudeen Jalil, Pengurus dan Pakar Runding Anzac Consultancy ini adalah sebuah kursus komprehensif yang menerangkan kepada usahawan mengenai panduan-panduan dan langkah-langkah awal sebelum dan semasa memborong di China. Usahawan akan ditunjukkan langkah demi langkah, dengan cara yang betul bagaimana untuk memborong dari China. Melalui kursus ini juga, usahawan dapat mempelajari pelbagai tips, dan panduan sebelum dan semasa melakukan pemborongan di China.



#32 Wordless Wednesday - Workload

Tuesday, February 14, 2012




Pengalaman seram di Karak?





(peringatan: ini entri yang sangat panjang berdasarkan kisah benar. Ahaks!)

Tajuk macam seram kan? Sebenarnya sebab seram lah terus lambat seminggu update pasal ni. Kejadian seram ni terjadi pada tujuh febuari lepas, masa dalam perjalanan pulang dari Kuantan ke Kuala Lumpur. Saya dan sepupu, Nurul mulakan perjalanan jam 6.30 petang. Masa ni sempat jugak sesat masuk Sungai Lembing. Entah macam mana tak jumpa jalan ke Lebuhraya Pantai Timur (LPT) secara tetibe. Dah jumpa LPT tu, jalan macam biasa la kan?



#31 Wordless Wednesday - Signboard Kuantan

Tuesday, February 07, 2012




Hanak's Wedding

Monday, February 06, 2012


 




credit photo: Peveyhack.com, Megat Syazwan and me.


Congratulation my ex-schoolmate, 
Hanak Asaari and husband, Shahmi. 

and thank you, SMARTian 
for the best moment together at Hanak's wedding. 







Parti Laman Sosial di Anugerah Juara Lagu 26 #AJL26

Sunday, February 05, 2012


ini entri basi tapi saya nak jugak update. 29 Januari yang lalu, saya dan beberapa rakan laman sosial yang lain dipilih untuk menjadi sebahagian dari krew yang bertugas pada malam Anugerah Juara Lagu 26 (AJL26).  rasa teruja walaupun mulanya blur kami perlu buat apa sebenarnya pada malam tu. gamble je datang ke sana naik LRT sambil menerima pesanan whatsapp campur bebelan dari Andytelasai from Media Prima. sampai ke Stadium Putra Bukit Jalil tepat pukul 4 petang, jumpa Nisa Kay dan SultanMuzaffar. phewww~ terus diberi All Access pass card. teruja tak dapat All Access pass? boleh terjah semua tu.



 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates