468x60

.

Review: Mirror Mirror

Friday, March 30, 2012


Filem Mirror Mirror yang merupakan hasil gabungan The Brothers Grimm dan Snow White and the Seven Dwarf arahan Tarsem Singh menceritakan tentang seorang permaisuri jahat dan kejam, lakonan Julia Robert mengambil alih kuasa memerintah sebuah kerajaan. Snow White lakonan Liily Collins, puteri raja yang baik hati cuba menyelami perasaan rakyat jelata nya yang semakin hidup susah dek kerana permaisuri yang kejam suruh bayar cukai yang terlalu tinggi untuk menanggung kehidupan mewah permaisuri. Sebenarnya permaisuri ni dah habis hartanya. So secara tetibe datang pulak putera raja, Putera Alcott lakonan Armie Hammer. permaisuri ni pulak dah plan baik punya nak goda Putera Alcott yang banyak harta ni sebab nak menampung kehidupan dia.



Gambar Majlis Pertunangan Liyana Jasmay dan Fathuddin Mazlan

Wednesday, March 28, 2012



Liyana Jasmay selamat bertunang dengan seorang ahli perniagaan Fathuddin Mazlan malam tadi, 28 Mac 2012 sempena ulang tahun kelahirannya yang ke 24 di kediaman keluarga Liyana Jasmay, di Kemensah Height. Tarikh perkahwinan telah ditetapkan pada 24 Januari 2013.

Liyana memberikan tujuh dulang hantaran kepada Fathuddin yang terdiri daripada senaskhah Al-Quran, kain samping, butang baju Melayu, minyak wangi jenama Dunhill, manisan, kek dan cupcake. Manakala, pihak lelaki pula membalas lima dulang hantaran yang terdiri daripada satu set wangian, telekung, kek, cincin dan sirih junjung. Selamat ulang tahun kelahiran dan Selamat bertunang, Liyana Jasmay.



Suria KLCC - Earth Hour 2012

Tuesday, March 27, 2012


Come join and be a part of the momentous ‘lights off’ event on 31st March, Saturday, to protect the planet. 

What’s in store for you?

Get your hands on exclusive Suria KLCC LED candles for FREE (limited to the first 1000 participants only) and enjoy eco themed performances throughout the night. Also, catch your favourite local celebrities - Joe Flizzow, Cheryl Samad, Sazzy Falak, Bernie Chan, Zizan Nin and Hani Harun.

Date: 31st March 2012, Saturday
Time: 6.00 pm (Registration)
8.00 pm onwards (Event)
Venue: Esplanade, Suria KLCC

You can also check out Suria KLCC Facebook Fanpage  for more exciting updates!
Don’t forget to spread the word to family and friends…!!



Launching @LejenPress Bayang dan Sperma Cinta 2.0: Sengih Kerang

Monday, March 26, 2012


Salam Lejen semua! eh mukadimah entri dah promote muka kawan sendiri, Ainy. comel tak? hikikhik. Hari Sabtu lepas, hajat hati nak pergi launching buku lejen press. tapi sebab Ainy ajak jumpa selepas tiga tahun tak ketemu, maka gigihkan diri keluar lunch dengan dia. makin comel chubby dia ni. rasa nak gomol-gomol je. eh?



Awal Ashaari melamar Scha Al-Yahya




cuba tengok video Awal Ashaari melamar Scha Al-Yahya tu...macam comel kan pasangan bahagia ni? sempena ulangtahun yang ke dua tahun enam bulan bersama, Awal Ashaari telah melamar Scha Al-Yahya untuk berkahwin dengannya secara siaran langsung dalam Propaganza tengah hari tadi. ada juga terbaca tweet Awal katanya mahu buat kejutan yang tidak pernah dia lakukan seumur hidupnya sebelum mula siaran langsung Propaganza tadi, tapi tak sangka kan dia melamar Scha secara terbuka? ye, Awal juga tweet mengatakan Scha setuju untuk berkahwin dengannya. selain sebentuk cincin, Scha juga menerima bunga dan teddy bear besar! katanya, ini bukan rancangan yang dirancang untuk Propaganza semata-mata tapi memang Awal nak melamar Scha tanpa pengetahuan Scha. No wonder dia menangis ye dak? dengar cerita tengah tahun ni nak kahwin? Tahniah untuk mereka berdua.


errr...dah kenapa blog ni macam blog gossip tetibe?



Red Tide in Kota Kinabalu

Sunday, March 25, 2012


Jabatan Perikanan Sabah had issued a warning to all on the Red Tide phenomena at KK shoreline, where this is caused by Red Tide is caused by a "population explosion" of toxic, naturally occurring mircroscopic plankton (specifically a subgroup known as dinoflagellates). During this period, all must avoid consumption of any type of marine shell fish or bivalves immediately. These include sea oysters (tiram), mussels (kupang), cockles (kerang), bivalves (remis, dalus, lokan) and any type of clam-like seafood. Sea life considered safe to eat consists of all types of prawns and crabs including shovel-nosed lobsters, mantis shrimps; all types of coral and deep sea fish, but the guts and gills (insang & organ dalaman) of the fish should be thrown away.



Gambar Pertunangan Irma Hasmie dan Rezza

Saturday, March 24, 2012


Comel sangat Irma Hasmie di hari pertunangannya. Tahniah Irma Hasmie, yang selamat bertunang pada 24 Mac 2012, bersama bersama seorang ahli perniagaan Rezza Shah Azmeer Datuk Mohd Redzuan. Bila tengok muka tunangnya, sama kan mereka senyum? jodoh panjang ni. heee~ apa pun, baju Hatta Dolmat memang awesome! Jum lihat gambar-gambar lain. credit to Hatta for the photos.




Twin Towers @ Live Concert 2012 - Girls Generation SNSD in Malaysia




PETRONAS buat concert? Girls Generation SNSD datang Malaysia? Twin Towers @ Live 2012 Concert? apa saya kisah? SNSD tu apa pun saya tak tahu. Pagi 23 Mac 2013, kira-kira jam 11 pagi Kfag berbaju pink mula memenuhi kawasan depan pentas. Jam 1230 tengah hari saya turun melawat kawasan. kelihatan Kfag semua terbaring sana sini, berpayung menahan terik matahari dan memegang banner besar-besar dengan bahasa korea yang confirm saya tak faham. sambil lihat jam dan berkata dalam hati, "lagi 8 jam kot concert...apa jadah semua dah camping kat depan pentas? pagar penghadang pun tak sempat pasang lagi ni!".


iklan: ittew jumpa shumacher dengan rosberg sebelum tu. auwww~~



Review: The Hunger Games

Thursday, March 22, 2012


The Hunger Games, sebuah filem diadaptasi dari novel hasil karya Suzanne Collins. sebenarnya saya tak tahu pun ada novel The Hunger Games ni. tahu pun sebab Nadhrah beritahu tempoh hari, "Aiman beli novel The Hunger Games guna Baucer Buku 1Malaysia". LOL. Maka, planning secara tiba-tiba, saya dan adik kandung saya, Iqa dan adik bangau saya, Marzuki Kamal terus buat planning gila nak tengok The Hunger Games pukul 1020malam. Biasalah, TGV Cinemas depan rumah sekangkang kera macam ni tak perlu planning beriye. bila-bila pun boleh terjah tanpa risau tiket tiada.



PETRONAS Education Sponsorship Programme (PESP)

Tuesday, March 20, 2012





We are pleased to inform that the PESP online application website for SPM 2011 will be opening from 9.00am on 21 March 2012 and closing at 5.00pm on 28 March 2012. Candidates can visit http://spmonline.petronas.com.my/ for eligibility criteria and online application.

So, SPM 2011 candidates....how's your result today?
Remember, whatever result you will get, it is just a beginning. Say Alhamdulillah even you did not get straight A's. A grateful human being is way more valuable than a straight A's student. Strive for future!



Review: John Carter

Tuesday, March 13, 2012


Sebuah filem yang diadaptasi dari novel A Princess of Mars oleh Edgar Rice Burroughs yang diterbitkan seratus dahulu, iaitu pada tahun 1912. Merupakan percubaan pertama pengarah Andrew Stanton untuk mengarahkan filem bercorak live-action.



Pengajaran: Miskin dan Kaya.

Thursday, March 08, 2012

NENEK DI DAKWA DI MAHKAMAH MENCURI UBI KAYU DARI PENGURUS LADANG


Sangat mengharukan, seorang hakim bernama Marzuki di Mahkamah Indonesia berasa sebak dengan penerangan pesalah seorang nenek tua yang mengaku salah mencuri ubi kayu. Di ruang mahkamah pengadilan, seorang hakim duduk termenung menyemak pertuduhan kepada seorang nenek yang dituduh mencuri ubi kayu. Nenek itu merayu bahawa hidupnya miskin, anak lelakinya sakit, dan cucunya kelaparan. Namun pengurus ladang tuan punya ladang ubi tersebut tetap dengan tuntutannya supaya menjadi iktibar kepada orang lain. Hakim menghela nafas dan berkata, “Maafkan saya, bu”, katanya sambil memandang nenek itu. ”Saya tidak dapat membuat pengecualian undang-undang, undang-undang tetap undang-undang, jadi anda harus dihukum. Saya mendenda anda Rp 1 juta (lebih kurang RM350) dan jika anda tidak mampu bayar maka anda harus masuk penjara 2.5 tahun, seperti tuntutan undang-undang”. Nenek itu tertunduk lesu.



Gambar Keadaan Banjir Di Selangor & KL - 7 Mac 2012


Dapat email tadi. semalam tak tengok sangat pun berita banjir kat timeline Twitter. Agak teruk jugak keadaan banjir di Kuala Lumpur dan juga beberapa kawasan di Selangor pada malam 7 Mac 2012. Keadaan ni disebabkan hujan yang turun agak lebat selama beberapa jam. Tapi pagi ni saya pergi kerja, semua jalan dah clear dah. nama pun banjir kilat kan?




Review: This Means War

Tuesday, March 06, 2012


This Means War arahan McG ini adalah filem aksi komedi yang romantik lakonan Tuck (Tom Hardy) and FDR (Chris Pine), dua sahabat baik yang merupakan ejen CIA tetapi jatuh cinta dan berebut Lauren (Reese Witherspoon). tak ohsem ke tengok dua ejen perisik yang hensem lagi menawan kalbu, berebutkan seorang perempuan cantik?




Review: Adnan Sempit 2

Friday, March 02, 2012


Filem Adnan Sempit 2 adalah filem sekuel yang bergenre aksi dan komedi ringan. Semua teraju utama filem ini masih dikekalkan dengan pelakon yang sama dari filem pertama dulu iaitu Shaheizy Sam, Along Raja Lawak, Yana Samsudin, dan penampilan khas oleh Syuk dari kumpulan Balas Raja Lawak.



Gambar anak Mawi, Cahaya Malaika

Thursday, March 01, 2012


Asmawi Ani atau Mawi, dan isterinya Ikin selamat dikurniakan anak sulung mereka, Cahaya Malaika pada 28 Februari lalu di Hospital Pakar An-Nur, Bangi, Selangor pada jam 4 pagi. Juara Akademi Fantasia musim ketiga itu mendedahkan juga wajah zuriatnya itu atas permintaan peminat.




 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates