468x60

.

Gambar anak Tomok

Wednesday, May 30, 2012





Tahniah Shah Indrawan Ismail atau lebih dikenali sebagai Tomok dan isterinya, Rahayu Abas kerana selamat dikurniakan seorang bayi lelaki yang gebu dan comel! Bayi lelaki sulung mereka dilahirkan pada 29 May, kira-kira jam 6 petang.



Oh My English!

Tuesday, May 29, 2012












When women get angry

Friday, May 18, 2012





Hi Honey...had a little accident pulling into the garage today. Sorry! Love you!
P.S. Your girlfriend called.



Gerhana Matahari Cincin 20 Mei 2012



Gerhana Matahari Cincin atau Solar Annulus Eclipse dijangka bakal berlaku pada hari Ahad ini, 20 Mei 2012 dengan magnitus 0.9439. Walau bagaimanapun, gerhana matahari ini hanya dapat dilihat di Sabah dan Sarawak sahaja.  Menurut Portal Pendidikan Sains Angkasa, gerhana itu juga dapat dilihat di Brunei dan sebahagiannya di Indonesia secara separa.



Pusat Induk Komuniti Pahang

Tuesday, May 15, 2012


Pusat Induk Komuniti (PIK) Pahang dibuka untuk orang ramai tahun ini. Misi menjadikan PIK sebagai HUB Informasi rakyat mendapatkan maklumat dan rakyat juga menyampaikan maklumat. Dengan fasiliti yang disediakan, ini akan membantu merealisasikan misi ini dan komuniti adalah pemudahcara yang menjadikan PIK berjaya.



Al-Nakba: 15 Mei 1948

Monday, May 14, 2012


Hari Nakba (يوم النكبة, bermaksud "hari kecelakaan") merujuk kepada hari memperingati pencerobohan dan pemusnahan lebih 500 bandar dan kampung di Palestin oleh tentera Israel yang menyebabkan lebih 700,000 warga Palestin menjadi pelarian. Hari ini disambut pada 15 Mei setiap tahun, iaitu satu hari selepas perisytiharan penubuhan negara Israel dan hari berakhirnya mandat Britain di Palestin pada tahun 1948. Hari ini pelarian Palestin atau keturunan mereka dianggarkan berjumlah lebih 4 juta orang. Hari ini mula diraikan pada tahun 1998 oleh Yasser Arafat, dengan kehadiran lebih satu juta orang dalam perarakan. Hari ini dirai dengan ucapan dan perarakan di Tebing Barat, Gaza dan di negara-negara Arab. Tunjuk perasaan juga pernah diadakan di London (2003) dan bandar raya New York (2004).




Gambar Perkahwinan Awal Ashaari dan Scha Al-Yahya

Wednesday, May 09, 2012

Majlis Berinai Besar, Majlis Pernikahan, dan Resepsi Perkahwinan
Awal Ashaari  - Scha Al-Yahya. 
Gambar oleh CandidSyndrome
























Review: Licik

Tuesday, May 08, 2012

sejak dua menjak ni jadi pemalas nak review movie. Ingatkan nak buat review The Avengers dan Battleship tapi cuti sebulan ni buat jari malas menaip. yang pasti, Battleship better than The Avengers. ok tutup cerita, entry ni saya nak review Buku Fixi terbaru, Licik.


saya jarang beli buku-buku Fixi ni sebab jalan ceritanya agak berat sedikit. kalau buku-buku LejenPress agak santai. tapi kali ni beli satu sebab kakak comel saya, Julie Anne penulisnya. Licik - Sebuah novel Sham Hashim dan Julie Anne mengisahkan tentang seorang gadis bernama Fira yang dari usia muda telah diajar oleh ayahnya Alias untuk menjadi con artist yang sempurna. Dari Skim Cepat Kaya ke skim melarikan wang hantaran, semuanya disapu. Namun kemewahan dua anak beranak ini tergugat apabila seseorang muncul untuk membalas dendam. Mereka terpaksa lari dan bersembunyi.



Review: Angus, Himself

Friday, May 04, 2012

\

amaran: ini bukan kempen #Bersih. LOL

buku punya berdaulat kaler kuning diraja kan? selepas beberapa kali bertemu dengan penulis dan siap kena buli selalu (penulis adalah senior saya), akhirnya saya berjaya dapatkan juga buku ni dari beliau.  pelbagai rintangan jugak nak dapatkan buku ni sebab beliau selalu busy tapi dah dapat buku, saya tetap lupa nak minta tandatangan. Angus, nampak sangat aku memang bukan kipas susah mati kau.




#TwtupIpoh dan Launching Kitab Terfaktab 2

Tuesday, May 01, 2012


sangat terabai blog ni sekarang. ni baru ada sedikit tiupan kerajinan nak update. tapi gambar je lah banyak. perasaan malas nak menulis tetap ada. terlalu banyak dah menaip report internship sejak dua menjak ni. hehe~ so, selama seminggu bermastautin di Perak, sebenarnya saya online volunteer untuk #TwtupIpoh tapi saat-saat akhir terpaksa mendiamkan diri dan tak dapat join volunteer lain untuk #TwtupIpoh ni. terlalu banyak masalah melanda. kekeke~ so, ini gambar-gambar sekitar #TwtupIpoh.



 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates