468x60

.

Review: Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Saturday, June 30, 2012


last weekend, pergi buang masa marathon movie. mula-mula plan nak tengok madagascar je, tapi dah alang-alang waktu tu macam ok je sambung tengok abraham lincoln terus. katanya, best cerita ni. hehehe...alang-alang dah tengok wayang kat GSC Ipoh Parade which is murah sikit, compare to TGV AEON Ipoh tu hah. errr..tapi madagascar malas nak review sebab dah lama sangat. hahaha...apa pun movie tu funny. best gelak-gelak segala. kasi 4 bintang daripada 5 untuk madagascar.

filem arahan Timur Bekmambetov ini menceritakan tentang kehidupan rahsia Abraham Lincoln  atau lebih dikenali sebagai Abe lakonan Benjamin Walker, salah seorang presiden US. Abe digambarkan sebagai pemburu pontianak dalam filem ni. tapi tu kerja full time diam diam la. kerja part time dia jadi budak stor kedai je. mula-mula ingat filem ni filem macam sejarah ke apa, rupanya dah diolah ceritanya si Abe ni jadi pemburu pontianak pulak. Abe ni nak balas dendam ke atas pontianak, yang membunuh ibu kandungnya. Beliau yang kebetulan berjumpa dengan Henry Sturgess (Dominic Copper) belajar cara-cara untuk membunuh pontianak.



Accident Berantai Di Universiti Teknologi PETRONAS

Wednesday, June 27, 2012







tengah hari 27 Jun 2012, UTP digemparkan dengan kedatangan makhluk asing dari angkasa lepas. eh salah! ada accident berantai di Village 5, UTP tadi. serius macam accident kat highway dah aku tengok tadi. lepas accident tu terus turun hujan lebat menangisi kejadian. sebanyak enam kereta terlibat. nak tahu cerita lanjut, dan lebih banyak gambar, mohon pergi jenguk dalam Blog IMBA. kekeke~

credit gambar: Abam Imba dan Zahin



EUPHONIOUS 2012

Sunday, June 17, 2012



EUPHONIOUS 2012 : Inter-University Band Competition telak diadakan di Chancellor Hall, UTP pada 16 June 2012, 8:00pm - 12:00am. Harga tiket masuk ke Konsert Euphonious 2012 ialah RM6 (for UTPian), RM8 (for non-UTPian) dan RM10 (for non-Student). hanya ada 6 finalist yang berjaya ke Finale iaitu BITS, Last Minute, BlackList, Threnody, Bro's Code, dan Athena. Guest Performance by Estranged dan Rosevelt! 




Tak bangun tidur, mak simbah air panas!

Saturday, June 16, 2012


MIRI: Berang anaknya tetap berdegil tidak mahu bangun daripada tidur selepas dikejutkan beberapa kali, seorang ibu bertindak di luar dugaan apabila menyiram remaja berusia 16 tahun itu dengan air panas dalam kejadian di rumah mereka di Tudan, di sini, semalam.

Akibat kejadian jam 8.30 pagi itu, mangsa yang tidak lagi bersekolah dan bekerja sebagai buruh kasar, melecur teruk di belakang badannya.

Menurut sumber, sebelum kejadian, mangsa sedang tidur di sofa di ruang tamu rumah apabila ibunya yang berusia 47 tahun mengejutkannya supaya segera bangun daripada tidur dan bersiap untuk pergi bekerja.


Hah amek kena simbah dengan emak sebab tak nak bangun tidur. 
korang nak?



Kucing Obesiti

Friday, June 15, 2012


meow..meow..

kucing gemuk obesiti ni macam dah banyak pulak kat dalam dunia ni so, takde lah pelik sangat dah sekarang. ni mesti semua kucing ni makan kepsi tak pun mekdi ye dak? ish ish ish gemuk tahu tak semua tu? 



Gambar Anak Perempuan Serina Redzuan, Cucu Kedua Chef Wan

Thursday, June 14, 2012

Gambar-gambar Isabella Saffiya, anak kedua Serina Redzuawan dan suaminya Gavin Edward O'luanaigh atau nama Islamnya Salahudin Ghafar. Cucu perempuan Chef Wan ini lahir pada 23 Januari lalu. Comel kan?






Bubble Tea Lover

Wednesday, June 13, 2012


Bubble Tea? my favs are Gong Cha and Share Tea because ChaTime  is too mainstream. haha! but, in Ipoh, we only got ChaTime. so sad.. thanks to Farahin by the way, because she is the reason why I'm so addicted to bubble tea now. My first bubble tea was Gong Cha. Can't recall already which flavor :p




Ulu Kenas, Kuala Kangsar

Monday, June 11, 2012

quick update: saya seronok sangat bergembira di Ulu Kenas, Kuala Kangsar dan sekitar Ipoh hari ahad lepas. harap kita dapat lepak sesama lagi. (:












Selamat Pengantin Baru Kila dan Kerol

Sunday, June 10, 2012


pagi sabtu, 9 June 2012 semangat saya bangun awal untuk ke majlis resepsi Kila dan Kerol. katanya...cik hudaluna nak jemput saya dan dua bodyguard saya jam 12 tengah hari. malangnya, kira-kira jam 1.51 petang baru hudaluna dan bibiknya, bikpah selamat tiba di perkarangan mahligai kami di UTP ni. ish ish ish. itupun, kami sempat ke beberapa kedai, beli hadiah untuk Kila, kalut balut hadiah dalam kereta dengan pembalut hadiah yang tak cukup, tulis kad bergegar-gegar dalam kereta masa Fatul tengah pecut ke Manjung, dan macam-macam halangan lagi.



Gambar Perkahwinan Nurul dan Eric Depp

Wednesday, June 06, 2012






Dengan sekali lafaz akad nikah dalam Bahasa Inggeris, penyanyi Noorul Huda Abdul Wahab, 35, (Nurul) sah bergelar isteri kepada seorang perunding kesihatan warganegara Perancis, Eric Daniel Depp, 47 tahun.



Gerhana Bulan Separa 4 Jun 2012, Transit Planet Zuhrah 6 Jun 2012

Sunday, June 03, 2012



Sumber daripada Persatuan Falak Syari Malaysia mengatakan gerhana bulan separa akan dapat dilihat di seluruh negara ketika waktu Maghrib sehingga 9.18 malam pada 4 Jun 2012. Secara amnya, gerhana bulan berlaku ketika fasa bulan penuh dan pada masa sama bulan melintasi bayang bumi.



Majlis Perkahwinan Fairiz dan Husna



Majlis Perkahwinan Fairiz dan Husna telah selamat diadakan di Johor pada 27 Mei 2012, dan di Ipoh pada 2 Jun 2012. tapi saya pergi yang kat Ipoh je la kan. mampu pulak nak beli tiket bas pergi Johor. kekekeke~ actually masa dapat kad jemputan perkahwinan diorang yang IMBA sangat ni memang over teruja nak pergi majlis diorang. nak tengok kad kahwin diorang? klik sini.  

oh, buku merah jangan lupa bawa
moga-moga belum tamat tempoh
kali ini kita pergi lebih lama
pergi lebih jauh, ayuh!




 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates