468x60

.

Ulu Yam Di Liverpool 2 - Travelog Hijrah

Wednesday, June 25, 2014


beberapa minggu yang lalu, teruja lihat di Facebook Abang Nazali, katanya ada majlis pelancaran edisi terhad untuk Ulu Yam Di Liverpool 2 di Ulu Yam!. wah dah keluar buku baru! terus saya pre-order. mana boleh tak order UYDL2 edisi terhad ni sebab ada bab bonus, percuma penanda buku dan tanda tangan penulis! hardcover lagi. kali ni nekad order walaupun tahu susah parcel nak sampai ke rumah ni. masa tu pre-order je sebab teringin nak ke Ulu yam dan join majlis pelancaran edisi terhad tapi, jauh siapa nak bawakkan? 



Ulu Yam Di Liverpool - Aku Bukan Mat Salih Celup!

Tuesday, June 24, 2014


Kira-kira lima atau enam bulan yang lalu, saya langsung tidak mengenali siapa dia insan bernama Nazali Noor ini. dan satu hari tu, ketika berbual bersama seorang teman yang bernama Firdaus, dia tunjukkan gambar buku merah ini sambil berkata, 

"buku yang aku order dah sampai!"



Solo Trip: Medan, Indonesia - Day 3

Friday, June 20, 2014



Hari ketiga berjalan di Medan, sebelum pulang. flight waktu malam maka siang ni berjalan dulu kesana kemari. destinasi pepagi buta tu adalah Medan Central. gigih okayh bawak bakpack, lepas tu redah naik becak ke sana, 25,000rp. jauh sebenarnya tempat ni. 




Solo Trip: Medan, Indonesia - Day 2




Day 2 at Medan Indonesia, lepas setel hal sikit kat town, tengah hari tu pergi Centre Point Mall sebab ada lunch date dengan adik angkat yang dah kenal 5 tahun kat Facebook, Vina Ginting. punyalah eksaited dia sannggup datang Centre Point untuk lunch. dari Hotel ke Centre Point naik beca, 10,000 rp. heret Alan sekali sebab masa tu kebetulan Alan baru sampai dari Malaysia. 



janji dengan Vina untuk berjumpa di Solaria. nampak macam mahal je kedai ni padahal not bad pun harga. terus order Jus Alpulkat! sebab kawan-kawan Instagram pesan tu menu wajib rasa kat sini. lepas tu order Bolognese Pasta (17,000 rp). harga Jus Alpulkat pulak, 15,000 rp. murah kan? sedap weyh! manis je rasa Alpulkat tu. Avocado kat Malaysia pahit. hahaha.



Solo Trip: Medan, Indonesia - Day 1

Sunday, June 15, 2014



Terbang ke Kuala Namu, Medan jam 8 lebih, sampai di sana pun jam 8 lebih waktu Indonesia. sana lambat sejam. so pepandai la korang auto set jam ikut waktu sana. sampai je kat Kuala Namu Airport, masih gelap lagi siap ada sunrise menyambut kehadiran seorang yang bernama Neyra ni. hahaha! kabus, sejuk dan nyaman aman damai je. oh ye, 40 minit je penerbangan dari Kuala Lumpur - Kuala Namu.

terus keluar dar perut kapal terbang, mencari Suhaila. oh adik kawan sebenarnya. kenal Suhaila ni sehari sebelum nak fly ke Medan. pun boleh! student kat Universitas Sumatera Utara (USU). lepas tu Suhaila cakap, jom naik train? katanya train baru ni dia pun tak pernah try lagi.



Solo Trip: Medan, Indonesia - KLIA2 Experience

Saturday, June 14, 2014





Medan Trip ni sebenarnya 11 - 13 May haritu, tapi sebab kekangan masa maka ni baru ada masa nak update sikit pasal ni. macam biasa, unplanned trip ni selalu dah terjadi dalam kehidupan seharian seorang Neyra. so semua tiket, dan urusan hotel selesai dua hari sebelum terbang. kali ni saya naik Air Asia untuk ke Medan, Indonesia. Total return tiket dalam RM138.00. 
so sebelum pergi konpiden la menukar sejuta rupiah di Masjid India. lepas tu boleh pulak lupa nak setting access ATM card untuk kat sana. jilaka memang sejuta rupiah tu je la yang ada. dengan beberaa ratus ringgit duit Malaysia. 



 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates