468x60

.

Backpacking Trip: Ho Chi Minh City, Vietnam (Day 3)

Thursday, December 25, 2014


Hari ketiga di HCMC, Vietnam. 30 November, 2014. malam sebelumnya sebab mabuk coffee tu, saya tidur satu jam je sebenarnya. so berjaga sepanjang malam, termenung kat tingkap. jam 4 pagi, sunrise pun keluar! cantiknya sunrise Vietnam.



Backpacking Trip: Ho Chi Minh City, Vietnam (Day 2)



Hari kedua di kota Saigon. masa ambil gambar ni, jam 5 pagi. kat sana siangnya awal. jamnya pun cepat satu jam dari Malaysia. so confirm terbangun awal punya. so, aktiviti hari kedua ni ialang Cu Chi Tunnel! smbil pakej tour yang hostel sediakan cuma VND 110,000 = RM 18. murah kot! ada kawan kena VND 380,000. kawan-kawan yang dari hotel lain pun datang hostel saya duduk ni ambil pakej dari hostel saya duduk sebab murah. 



Backpacking Trip: Ho Chi Minh City, Vietnam (Day 1)



28 November 2014, saya backpacking ke Ho Chi Minh City (HCMC), Vietnam! ya, dah nak dekat sebulan baru nak update (maaf!) haha. sebenarnya, tak nak pun pergi tapi budak jaket merah tu setiap hari menghasut dalam class. last-last minute, beli jugak tiket ke HCMC. eeeeee mudah terpengaruh! semua Haziq Hafizuddin punya pasal. 



Backpacking Trip : Singapore

Friday, December 12, 2014


dah dua bulan baru nak update pasal Backpacking Trip to Singapore. seperti biasa, saya busy. kerja tak menentu. dah lah jadi student nya lagi. tak tahu bila ada masa untuk bercuti. ceritanya, sehari sebelum raya haji saya masih bekerja. dan ikutkan sehari lepas raya haji juga bekerja. tapi tetibe boss cakap cuti tiga hari. dah last minute baru dia inform. dah lah tak beli tiket bas balik kampung. terus bukak website Malaysia Airlines, beli tiket ke Johor Bharu, RM120 return. mula-mula tu confused jugak lah nak ke JB atau Penang. haha! maka, terjadilah another unplanned journey!



Backpacking Trip: Travel to Malacca

Monday, December 08, 2014



Seorang Neyra sangat pemalas nak menaip entry blog. selepas dipaksa oleh rakan-rakan barulah rajin nak bukak Travel Journal dan menaip kat dalam ni. ye lahh korang! nak share lah ni. oleh sebab ada tiga jenis trip dari September, Oktober dan November (ya, saya travel every month), maka kita start lah dengan Trip to Malacca bulan September yang lalu.





 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates