468x60

.

LYNK.MY : Malaysian URL Shortener - from malaysian for malaysian

Monday, September 21, 2015



Hi! hari ni saya nak cerita pasal Lynk.my. Tahukah anda apa itu Lynk.myLynk.my  merupakan satu website dibangunkan oleh anak Malaysia yang menyediakan perkhidmatan memendekkan url/link secara percuma seperti goo.gl dan bit.ly serta memberi bayaran kepada pengguna mengikut jumlah pelawat. Wow! bestnya kan boleh earn incomeKadar yang ditetapkan juga merupakan yang tertinggi untuk rakyat Malaysia. Jom kita tengok apa itu link di video dibawah...




eQurban: Pesanan Korban Lembu & Kambing Secara Online

Thursday, September 17, 2015



“Barangsiapa yang menyembelih korban sebelum solat Hari Raya Haji, sesungguhnya dia menyembelih untuk dirinya sendiri dan barangsiapa menyembelih korban sesudah solah Hari Raya dan dua khutbahnya, sesungguhnya dia telah menyempurnakan ibadahnya dan telah menepati sunnah atau aturan umat Islam.” (Hadis riwayat Al-Bukhari)

Dari segi bahasa, korban bermaksud dekat, manakala dari segi istilah ia bermaksud menjalankan perintah agama atau taat kepada perintah Allah kerana ingin mendekatkan diri kepada-Nya.

Alhamdulillah, dah masuk tahun keempat saya join program pesanan korban lembu dan daging secara online yang digelar eQurban ni. eQurban menyediakan program Korban dengan kos yang sangat berpatutan iaitu RM320 untuk satu bahagian lembu atau RM580 untuk seekor kambing. Pesanan boleh dibuat secara online di eQurban.com dan tarikh tutup tempahan ialah 19 September 2015.

Kalau RASULULLAH SAW dan PARA SAHABAT berkorban setiap tahun mengapa tidak kita kalau benar kita sayangkan Baginda. Mari kita semua berazam untuk melaksana ibadah korban 1 keluarga 1 bahagian tanda kasih sayang kita pada RASULULLAH SWT. Semakin sukar kita mendapat sumber kewangan untuk ibadah korban semakin tinggi nilai pengorbanan kita di sisi ALLAH SWT dan semakin tinggi makam ibadah yang kita laksanakan.

Jom buat pesanan korban lembu dan kambing secara online sekarang!
Pesanan boleh dibuat di sini: eQurban.com

Tempahan Akhir untuk ibadat Korban pada 19 September 2015



CollectOffers.com – Innovative Discount Platform For Asian Consumers

Friday, September 11, 2015



India based SupaTechs.com is a well-recognized and rapidly growing online startup developer
who, today, announces entry into the Asian market with CollectOffers.com. An innovative discount platform helping consumers to discover, compare and find the best vouchercodes, exclusive discounts and exciting daily deals.

Launched across four Asian markets, Singapore, Malaysia, Hong Kong and India CollectOffers.com provides consumers with exciting discounts across a broad range of products, services and activities through its dynamic and innovative online platform. 




Program #ArifLabur : Elak Sengsara Selepas Bersara




Beberapa hari lepas diberi peluang untuk pergi sidang media untuk program #ArifLabur, sebuah program persediaan masa depan kewangan yang lebih stabil. #ArifLabur membawa mesej, “Elak Sengsara Selepas Bersara”.

Program #ArifLabur adalah anjuran PMB Investment yang merupakan sebuah syarikat dibawah Pelaburan MARA Berhad yang merupakan salah satu syarikat pelopor pengurusan saham amanah di Malaysia dengan pengalaman hampir lima dekad dalam pengurusan saham amanah dan pengurusan portfolio. Sebagai sebuah Syarikat Pengurusan Dana Islamik (IFMC), PMB Investment sentiasa merangka pelbagai strategi transformasi agar dapat menarik lebih ramai pelabur.




Chuckle's TTDI : Eat. Laugh. Love.

Wednesday, September 09, 2015



Sabtu lepas sempat singgah ke sebuah cafe di Taman Tun Dr. Ismail (TTDI) iaitu Chuckle's!! dengar nama pun dah macam tempting je kan? masa mula nak masuk pintu cafe ni pun dah macam wahhhhhh saya suka sangat interior design cafe ni! 




Polis Evo Bakal Jadi Filem Aksi Terhebat Tahun Ini!

Monday, September 07, 2015



Selama ni memang tak dapat dinafikan filem aksi dari luar negara sentiasa diagung-agungkan dan mendapat  perhatian daripada penonton. Rush Hour atau Ong Bak contohnya sentiasa menjadi pujaan penonton. Tahun ni pulak, special untuk semua kaki wayang especially yang suka sangat filem aksi, Astro Shaw akan menampilkan sebuah filem bergenre aksi iaittu Polis Evo!



DISNEY’S “DESCENDANTS”: ADVENTURE OF DISNEY'S INFAMOUS VILLAINS'S TEENAGE PROGENY





Disney’s “Descendants” is a live-action movie that fuses castles with classrooms to create a contemporary, music-driven story about the challenges in living up to parental and peer expectations. Starring Dove Cameron (Disney Channel’s Liv and Maddie), Cameron Boyce (Disney Channel’s Jessie), Booboo Stewart (Twilight, X-Men Days of Future Past) and Sofia Carson as the teenage sons and daughters of Disney's most infamous villains, the movie will premiere on Sunday, 13 September at 11am on Disney Channel (Astro Channel 615).



Agetech: Sense of Beauty




Minggu lepas, saya dan Nisa Kay pergi ke Majlis Pelancaran Produk Agetech: Sense of Beauty. Agetech ialah sejenis supplements yang datang dengan khasiat khas dari rumusan Afanizomenon Flos-Aquae (AFA) yang terlalu banyak manfaatnya.




#UsopWilchaMMM Usop Wilcha Menghonjang Makhluk Muzium



Haritu saya dan kawan-kawan pergi Tayangan Perdana Filem Usop Wilcha Menghonjang Makhluk Muzium. Filem yang bergenre Kontemporari Komedi ni memaparkan kisah yang berlaku dalam sebuah muzium yang menyimpan banyak khazanah dan pengetahuan yang semakin dilupai oleh masyarakat masa kini.




 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates