468x60

.

Review: OLA BOLA! Filem wajib tonton!

Saturday, January 30, 2016


Received invitation to watch #OlaBola pun dah last minute tapi kebetulan memang free on friday night, terus ON! malam tu terus datang Midvalley, and tak sabar nak menonton wayang filem Ola Bola ni. I always support local film and I believe Astro Shaw's film and especially Chiu Keng Guan's film tak mungkin mengecewakan. macam filem The Journey dulu lah! pecah record kot.




Majlis Pelancaran Caliph Cereal For Eyes

Thursday, January 28, 2016



Sambutan menggalakkan daripada pengguna makanan tambahan kanak-kanak Jus Caliph membuatkan produk keluaran syarikat Raffelina Sdn. Bhd. baru-baru ini melancarkan Cereal Caliph- Nutrition For Eyes. Cereal Caliph- Nutrition For Eyes merupakan produk membantu menajamkan penglihatan dan meningkatkan imunisasi tubuh badan kanak-kanak.



"Beautiful Terengganu" Sempena Tahun Melawat Terengganu 2017




Baru-baru ni dengan geng Projek Travel, sempat saya ke Majlis Pra Pelancaran Tahun melawat Terengganu 2017 di Hotel Ritz Carlton Kuala Lumpur. Negeri Terengganu Darul Iman memperkenalkan Beautiful Terengganu sebagai salah satu strategi produk dalam persediaan untuk Tahun Melawat Terengganu 2017. Dengan tema "There's More To Terengganu Than What You Know", Menteri Besar Terengganu YAB Dato' Seri Haji Ahmad Razif Abdul Rahman berkata, Terengganu akan mempertingkatkan aktiviti pemasaran untuk menarik pelbagai segmen sasaran. Aktiviti ni semua akan direka untuk tingkatkan lagi purata perbelanjaan pelancong dan tempoh pelancong bercuti kat Terengganu. Sasaran mereka ialah 6.5 juta ketibaan pelancong dalam masa 5 tahun. Wow! Terengganu pasti boleh capai sasaran tu sebab banyak pulau-pulau cantik dan kaya dengan adat budaya negeri kan?




La Risata Celebrates 20 Years Of Laughter!

Sunday, January 24, 2016



This year of 2016, La Risata Bar Pizzeria Ristorante celebrates 20 years of serving great Italian food to Kuala Lumpur. WOW! 20 years is quite a long period of time and they still stand strong!. And today also marks the beginning of a year long celebration with a string of monthly events and promotions also throughout the year till December 2016.



Teater Bikers Kental Gegar Pentas Istana Budaya

Friday, January 22, 2016


Siapa ingat filem Bikers Kental sekitar tahun 2013 dulu? Kelakar kan filem tu. Haaaaaaaa untuk peminat Bikers Kental, sekarang ni dari filem dah masuk jadi teater pulak! Bikers Kental, filem yang bergenre komedi ini, dipentaskan semula ke bentuk teater dan teraju utama teater ini ialah Awie dan Zizan Razak. Teater terbitan MS Intergrated Sdn Bhd ini akan dipentaskan di Istana Budaya (IB) bermula 23 hingga 31 Januari 2016.




Paranormal activities come to "life" at Breakout Nu Sentral!

Thursday, January 21, 2016





Do you love The X-Files? Heroes Reborn? The Walking Dead? or maybe Marvel's Agent Carter? OMG I'm a die hard fan of The Walking Dead, and when I heard that Breakout going to come out with their first ever FOX themed Breakout Room, I was so excited!




Anda #TeamHenry atau #TeamZizang? Saksikan Oh My Ganu 2!

Thursday, January 14, 2016



Selepas kejayaan dan maklumbalas positif terhadap telefilem Oh My Ganu yang ditayangkan pada bulan November 2013, Astro dengan bangganya memeriahkan kehadiran tahun baru 2016 dengan sambungan telefilem tersebut, Oh My Ganu 2! yang akan bersiaran secara eksklusif pada 16 Januari 2016, jam 9 malam di Astro TVIQ (Saluran 610) dan juga dalam definisi tinggi (HD) di Astro Maya HD (Saluran 135).




Backpacking Trip: Kuching - Miri - Brunei (Day 6 & Day 7)

Wednesday, January 13, 2016




Bersambung entry di Brunei, dan ini dah masuk hari keenam saya travel. saya sekalikan Day 6 and Day 7 together. Bangun pagi tu awal gila sampai isteri Hj Sufri tanya, "eh awalnya bangun!". hahahahhah takkan la tidur rumah orang nak bangun lewat ye dak? lepas tu jenguk dapur teruja tengok dia tengah buat Kuih Melaya. kalau kat Malaysia ni dipanggil apam balik la. sempat lah belajar how to cook Kuih Melaya dari A to Z sambil gigih salin resepi. sedap gila weyh! sumpah sedap. cuma kalau di Malaysia kita tabur kacang, jagung dan gula. kat sini kuih melaya diornag tabur kacang and susu pekat tu. nyummmmy!   



Backpacking Trip: Kuching - Miri - Brunei (Day 5)

Monday, January 11, 2016


Bersambung dari entry Day 4 di Miri, hari ke lima di Borneo, saya ke Brunei pulak! Sebenarnya niat hati untuk ke Brunei by bus. since dah tanya Linda budak Australia dorm-mate saya di Miri tu experience dia. masa tanya pasal bus kat hentian bus Pujut apa semua, tetibe Nurmi cakap "eh tak payah la kita hantar kan je awak pergi Brunei". fuhhhhhh! maka pagi tu lepas breakfast di hostel, terus la kami menuju ke Brunei by Nurmi's Car. Saya bayar minyak dia full tank around RM 50.00. kalau naik bas pun dah RM 60.00 something so lebih kurang je la. Masa ni jugak subscribe data roaming RM 38.00 untuk memudahkan saya berhubung dengan semua orang yang dah janji untuk meetup di Brunei. haha!



Backpacking Trip: Kuching - Miri - Brunei (Day 4)

Friday, January 08, 2016


Finally its the day that I was waiting for! GUA NIAH. dari zaman sekolah, dah lama teringin nak ke Gua Niah dan Gua Mulu. tapi sebab Mulu tu macam jauh sikit dan costly nak handle hal logistik semua sorang-sorang, kita pendamkan dulu hasrat hati dan cross Gua Niah from bucketlist dulu. Saya ke sini dengan Nurmi dan rakan-rakan. nasib baik jumpa Tour Guide awesome with awesome package dari Laman Langat Travel Miri Travel ni. Kalau tak memang sumpah niat nak redah sorang-sorang je haha!

Saya ambil pakej dengan Nurmi ke Gua Niah Day Trip ni, RM 120.00 seorang termasuk segala kos transport, guide, makan minum, entrance fees, boat dan segalanya lah. murah kan? kan? lagi bagus sebab perempuan dan muslim tour guide kita. tak lah cuak nak masuk Gua Niah dengan lelaki entah siapa-siapa entah. haha! dan selepas breakfast pagi tu terus kami menuju ke Taman Negara Niah.



Backpacking Trip: Kuching - Miri - Brunei (Day 3)

Monday, January 04, 2016


So, bersambung entry jelajah Borneo ni. After Kuching, saya fly ke Miri pulak hari ketiga di Sarawak. Dari hostel boleh request nak taxi and naik sekali dengan tourist lain nak ke airport (kalau ada) tapi last minute, Muhammad cakap nak hantarkan. Jam 6 pagi kami ke airport tu! Sambil breakfast McD RM 10.00, dalam kepala masih pening mamai pagi ni tak tahu apa lah nak buat kat Miri. Tak sempat plan apa lagi tapi ada jugak scroll facebook malam semalam search keyword Niah. jumpa la contact number tour guide Nurmi dari Laman Langat Miri Travel. Plan nak ambil pakej hostel sediakan tapi mahal gila! haha.



Backpacking Trip: Kuching - Miri - Brunei (Day 2)

Saturday, January 02, 2016


Hari kedua di Kuching, pagi tu sumpah takde apa plan. ingat nak tidur je sampai petang sebab wedding Kasmady & Cindy malam nanti. tetibe kakak ajak breakfast pagi tu. since abang kerja, so kami bertiga dengan Adam je la cari sarapan pagi. pagi tu jalan-jalan waterfront, acah morning walk. sihat sangat haha!



Backpacking Trip: Kuching - Miri - Brunei (Day 1)



Sebelum seorang Neyra peram cerita travel dia lama-lama dalam Travel Journal dia tu, baiklah dia terus update. 11 December 2015 yang lepas, saya backpacking lagi! kali ni acah Borneo Trip tapi cover Sarawak & Brunei je. Tak sampai lagi la ke Sabah nampaknya. hmmm... Kisahnya ni another unplanned journey. One of my officemate is Sarawakian and dia invite me to his wedding at Kuching. so few months before his wedding, scroll la Skyscanner check tiket ke Kuching, tengok RM59 terus beli! Lepas tu kebetulan masa tu ada promo Air Asia, dan terfikir, macam best kalau sambung dari Kuching - Miri - Brunei - Labuan kan? check tiket semua, mampu sampai Brunei je sebab Labuan mahal sangat tiket balik KL. So masa tu dapatlah tiket-tiket Air Asia seperti dibawah:

Kuala Lumpur - Kuching : RM 59.00
Kuching - Miri : RM 29.00
Brunei - Kuala Lumpur : RM 79.00



 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates