468x60

.

Santai di Café Studio, The Strand Kota Damansara

Sunday, July 31, 2016



Selalu lepak dekat The Strand Kota Damansara, tak pernah perasan kewujudan Café  Studio ni. Sampai lah baru-baru ni terjumpa Café  Studio ni atas Vendville masa kawan-kawan ajak lepak minum coffee. Fuh, masuk je cafe ni terus macam teruja dengan dekorasi ala-ala kondominium mewah di tengah kota. Cewah hiperbola sangat ayat. Tapi, serius I feel like home masa mula-mula melangkah masuk ke Café  Studio. 



Super Spontan Superstar - 16 Bintang Terkenal Bertarung!

Saturday, July 30, 2016

 

Program realiti komedi spontan popular, Super Spontan kembali dengan musim terbarunya, menampilkan 16 bintang yang tidak asing lagi! Lebih istimewa tahun ini, dua personaliti media sosial terkenal bakal menghangatkan gelanggang SuperSpontan dan memberi saingan hebat kepada pemain SuperSpontan Superstar lain yang terdiri daripada para selebriti dan pelawak popular tanahair. 



Aaisyah Dhia Rana sebagai duta produk Mini Me

Wednesday, July 27, 2016





Baru-baru ni berkesempatan ke Majlis Pelancaran Produk Mini Me. Mini Me ni rangkaian produk mandian organik bayi dan kanak-kanak dan sekali gus di majlis pelancaran tu juga mereka memperkenalkan Aaisyah Dhia Rana sebagai duta produk Mini Me. Ala anak Che Ta dan Zain Saidin yang comel macam barbie doll tu.




Oh My English! After School - SYS, Jibam dan Zack buka Cafe Hipster?

Monday, July 25, 2016




Sebagai peminat Oh My English! No 1 di Malaysia ni, mestilah saya ada kat semua event diorang ye dak? Hahaha. Dan yang bestnya, OH MY ENGLISH IS BACK!!! Cepat masuk dapur, prepare semua bahan masakan, panaskan kuali.. Eh kejap, apesal macam rancangan memasak ni? Haaaa......sebab, See Yew Soon, Zack dan Jibam dah bukak cafe hipster pulak lepas habis sekolah ni! Fuh, tercapai jugak SYS nak meluaskan skill berbisnes dia tu kan?

Rancangan edutainment paling popular di Malaysia, Oh My English! kembali menemui peminat menerusi siri terbaru, Oh My English! After School yang bakal bersiaran pada 31 Julai 2016 ini di Astro TVIQ (saluran 610) dan Astro Maya HD (saluran 135). Dan kali ni belajar Bahasa Inggeris bukan tahap sekolah dah ni, kita up new level dalam Oh My English! After School ni. 




INNERGIE – pengecas terbaik untuk kaki travel

Saturday, July 23, 2016


Zaman sekarang ni, teknologi dan manusia memang dah tidak dapat dipisahkan lagi. Lebih-lebih lagi untuk kaki travel kan? Duduk kat Pulau Perhentian takde line internet pun, tetap guna handphone untuk ambil gambar, record video dan sebagainya. Tu belum masuk pelbagai jenis gadget yang dibawa ketika travel macam GoPro, Camera, Powerbank dan lain-lain lagi. Semua ni lah peneman setia kaki travel ketika melancong. Tapi yang sering jadi masalah ialah bila nak berebut tempat nak cas gadget kita semua ni. Kalau dah sorang je dah ada dua tiga gadget, duduk pulak dorm atau hostel yang limited charging port, fuh memang lambat lah tunggu turn nak charge. Hah, tak payah travel jauh, masa pulang berhari raya pun boleh berebut juga lah plug yang satu tu hah.



Happy 1st Birthday, ALTHEA!

Friday, July 22, 2016




Yeayyyy It's ALTHEA's 1st Birthday. Siapa Althea ni? Nama makwe mana? Eh tak ... tak ... Althea is the wonderful shopping land untuk gegadis di luar sana di mana di Althea ni korang boleh dapatkan segala jenis K-Beauty products yang akan dihantar terus dari Korea ke muka pintu anda!! Punya lah teruja tak payah susah-susah nak ke Korea, terus boleh order online je. Biasalah semuanya dihujung jari je sekarang okayh. Dah lah tak perlu beli tiket ke Korea, lepas tu harga sangat murah dari produk Korea yang berada di pasaran Malaysia pulak tu kan. Fuh, mudah dan berbaloi untuk beli di Althea. FREE shipping pulak tu kalau shopping more than RM150 dan 100% Original! So, sempena first birthday Althea ni, pelbagai offer yang menarik menanti korang semua! 



Tak berhenti ketawa menonton Zack Kapcai!

Monday, July 18, 2016




Jumaat lepas sempat lah ke Movie Day Out bersama blogger untuk Zack Kapcai, filem komedi aksi terbaru terbitan MIG Pictures di MMCineplexes, eCurve Mutiara Damansara. Filem arahan bersama Azaromi Ghozali dan Rosli Mohd Taib ini sudah pun ditayangkan di pawagam-pawagam berhampiran sejak 14 Julai 2016 yang lalu.




Trip bersama CK Buddies di Kem Saujana Asahan, Melaka.

Wednesday, July 13, 2016


 

Sebelum bulan puasa haritu, sempat juga buat trip dengan CK Buddies ke Kem MSN Saujana Asahan, Melaka. Bertolak hari jumaat petang, dan gather ramai-ramai kat kem sebelum malam. Ye lah, punya gelap jalan nak kesana. Oh ye CK Buddies ni apa? Hah CK tu, hmmmm Che Kamarul Faizal. CK Faizal yang kacak hensem comel bergaya pengacara kat HLive atau Trek Selebriti dalam Astro tu. Opps ter bodek CK. Harap kau tak ketuk aku, CK. haha! Ni baru nak update blog pasal trip ni selepas dua bulan pun CK dah perli banyak kali haha. Trip yang diberi nama One Nite Only ni turut disertai oleh Ir Radzi, penyanyi Malaysia jugak. Eh kenapa One Nite? Sebab CK Faizal & Ir Radzi stay 1 malam je....




Jom Makan Ketam Obesiti di Tudia! Char Kuey Teow Kota Damansara

Sunday, July 10, 2016


Bulan puasa haritu sempat singgah ke Tudia! Char Kuey Teow di Kota Damansara, tapi ye lah sibuk nak beraya tak sempat nak update kat blog. Tudia! Char Kuey Teow ni sebenarnya baru je dibuka di Kota Damansara ni. Ala, tak jauh pun dari rumah saya sebenarnya sebab tu masa Halim invite, terus saya, Haneeza dan Rafzan request Uber terus ke Kota Damansara. Lokasinya berdekatan dengan Encorp Strand Mall. So sebelum kami menunggu waktu berbuka puasa tu sempat kami jalan-jalan dulu dalam Mall tu. Lepas tu cross the road, nampak The Foodbank berhadapan dengan Mee Tarik Warisan tu terus dah nampak dah Tudia! Char Kuey Teow ni hah.



 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates