468x60

.

Alam Fantasi Komedi PAK PONG

Monday, February 27, 2017




Baru-baru ni ke eCurve untuk ke Malam Gala Pak Pong. Mula mula macam pelik Pak Pong ni apa sebenarnya? First impression ingat ni filem aksi sebab kat poster nampak Hairul Azreen macam ajak bertumbuk. Hahaha! Maka berkobar-kobar lah ke eCurve nak tengok cerita ni. Lagi-lagi dapat tahu, Filem Pak Pong ni dah shooting 5 tahun lepas cuma baru sekarang ditayangkan. Penantian ternyata berbaloi!




Buang lemak degil dengan Zimmer Z Lipo dan Z WavePro

Friday, February 24, 2017




Stress dengan lemak degil lagi tepu yang terperangkap dalam tubuh badan korang? Tipu lah kalau takde rasa kisah langsung dengan lemak degil korang tu. Cuba berdiri depan cermin. Tengok spare tyre kat perut, peha, lengan rasa macam eeeeee menyampahnya! Kalau ada Nampak jelas selulit lagi lah rasa malu je semua tu melekat kat badan kita. Hah untuk dapatkan tubuh badan menarik dengan membuang lemak dan selulit korang yang bertahun korang kumpul tu, kombinasi rawatan terapi Cryo-Lipolysis menggunakan teknologi baru Zimmer Z Lipo dan Z WavePro adalah pilihan paling tepat!




Diva-Diva Komedi Super Kam Kembali Lagi!





Selepas satu tahun bertapa di dalam sebuah gua untuk mengumpul superpower yang baru, eh apesal macam cerita Dragon Ball dah ni? Hahaha! Okayh, siapa pernah tengok show siri-siri Super Kam sebelum ni? Mesti rindu diorang kan? Mac ini, diva-diva komedi akan kembali menemui korang semua di pementasan Super Kam Ultra.




Resepi Agar-Agar Pudding POKKA Cookies & Cream

Tuesday, February 21, 2017




Selain POKKA Premium Milk Coffee dan POKKA Jasmine Green Tea yang memang faveret saya, POKKA Cookies & Cream ni pulak faveret saya untuk buat kuih muih di rumah. Hah siapa cakap air POKKA tak boleh dijadikan bahan dalam masakan? Tapi buat simple-simple je ni sebab balik kampung Tokki haritu macam takde choices sangat bahan yang terjual kat kedai Mak Leha kat simpang tiga tu hah. Gituh... nak buat kek pun Tokki takde Oven! Haha, Maka, terhasil lah Agar-Agar Pudding POKKA Cookies & Cream ni.



Short getaway ke Resort Suites Hotel di Bandar Sunway

Sunday, February 19, 2017


Hari Khamis lepas memang over-stress dengan kerja, so terus decide nak pergi bercuti esoknya dengan Farah ke Resort Suites Hotel yang terletak di Bandar Sunway. Lagi best sebab ada anniversary promo package sekarang ni, dengan harga serendah RM399 dapat tido kat Deluxe King Studio Room dan dua keping tiket ke Sunway Lagoon! Harga biasa pun dalam RM490 dan lepas kira-kira kalau beli tiket Sunway Lagoon asing pun kena bayar RM120 per tiket, maka apa lagi, memang jadi short weekend getaway lah untuk kitorang release tension Jumaat tu. Terus teruja balik kerja menuju ke Bandar Sunway. Dari KL Sentral boleh naik LRT ke USJ7 atau KTM ke Setia Jaya. Lepas tu naik BRT ke Sunway Lagoon. Kos saya naik LRT dan BRT cuma RM 7.10. Murah kan? Best Resorts Suite ni sebab easy access menggunakan public transport. Jimat masa tak perlu hadap trafik jem Jumaat.



Travel: Jogjakarta Trip - Cavetubing Goa Pindul, Gondola Pantai Timang & Pantai Parangtritis (Day 4 & Day 5)

Wednesday, February 15, 2017



Goa Pindul

Hari ketiga lebih kepada masuk hutan dan gunung ganang, maka hari keempat di Jogja kami main air! Memang sengaja susun itinerary semua part basah-basah di hari-hari terakhir. Kami pagi tu macam biasalah dah masuk hari keempat semua dah macam lembik malas bangun. Pak Salim je bangun awal katanya tak biasa tidur atas tilam empuk tapi dia happy bebenor dapat tido hotel 5 stars uolls. Hahaha! Pagi tu kami lek lek je breakfast dulu sambil dengar bebelan Pak Salim, "udah lambat dong mau ke Goa Pindul" . hahahhaha kalau dah dua tiga round makan memang sangkut berejam la!




Travel: Jogjakarta Trip - Gunung Merapi, Hutan Pinus & Puncak Becici (Day 3)

Tuesday, February 14, 2017


Kami berlima di Gunung Merapi 

Selepas melawat kesini kesana di hari kedua Jogja Trip, masuk hari ketiga kami teruskan perjalanan. gituhhh. Tapi kami tak keluar awal kali ni, lek lek je pergi breakfast dulu di cafe Hotel Adhisthana. Dah siap breakfast apa semua, terus check-out hotel dan bersiap menuju ke Gunung Merapi! Fuh memang tak sabar nak ke Gunung Merapi ni. ye lah, Gunung Merapi ni gunung berapi paling aktif di dunia tau? Hampir kami batalkan niat ke sini sebab nak jimat, last-last pergi jugak! Semata-mata sebab nak naik Jeep okayh!!




Pokka: Minuman Terbaik Pilihan Seisi Keluarga

Sunday, February 12, 2017


Masa first time travel ke Singapura dulu, punya lah budget ketat. Punya jimat tak beli makanan langsung tapi saya cuma sebotol Pokka Milk Coffee dan air mineral. Itupun demi nak hilangkan dahaga lepas jalan kaki banyak sangat sambil bawak 10kg backpack. Makanan pun tak beli masa tu cuma makan apa yang ada dalam bag. Dapat Pokka Milk Coffee masa tu rasa bersyukur sangat dah. Fuh lega...dan sejak tu, minuman keluaran Pokka terutamanya Pokka Milk Coffee memang jadi faveret sebab rasa kopinya memang lain! Patutlah kawan cakap Pokka Milk Coffee tu Kopi No. 1 ready to drink yang laku keras jualannya di Singapura!




Travel: Jogjakarta Trip - Kalibiru, Gereja Ayam, Candi Borobodur & Sellie Cafe (Day 2)

Wednesday, February 08, 2017


Kami berlima di Candi Borobodur

Selesai dengan penuh jadual hari pertama di Kota Jogja dengan kesana kesini, pagi hari kedua kami keluar agak awal. Siap berpesan pada pihak hotel untuk bungkuskan kami sarapan pagi. Mengunyah lah toast bread dan omelette dalam kereta pagi tu. Destinasi pertama ialah Kalibiru! Salah satu wisata wajib untuk korang lawati bila ke Jogjakarta. 

Wisata di Jogja ni semuanya jauh-jauh. Perjalanan mengambil masa agak lama, dalam satu jam ke dua jam kot. Tapi sebab awal pagi, perut dah kenyang pulak maka semua orang bantai membuta je. Sedar-sedar dah sampai! Tapi azab jugak jalan nak naik ke Kalibiru ni. Pak Salim memang power gila skill driving dia. Punya lah scary jalan sempit dan berliku-liku kat Kalibiru ni?




Bercuti ke Pulau Perhentian bersama Traveloka yang awesome!

Sunday, February 05, 2017


Jetty Pulau Perhentian Kecil

Siapa teringin sangat nak ke Pulau Perhentian yang cantik tu? Hah, mesti korang yang plan nak ke Pulau Perhentian macam pening fikir perbelanjaan ke sana kan? Ye, saya tahu harga-harga resorts atau chalet di Pulau Perhentian memang agak pricy tapi kita kan ada Traveloka Malaysia. Jangan risau, korang plan je percutian korang ke sana. Happy kan diri dan family itu lebih penting ye tak? Disebabkan saya dah pergi beberapa kali ke Pulau Perhentian dan ramai sangat tanya tips, jom baca dulu sedikit sebanyak pengetahuan untuk bercuti di Pulau Perhentian ni hah.




Review: Smartphone GT Mobile GT-888

Thursday, February 02, 2017



Sejak meninggalkan dunia iOS, dan kembali semula ke dunia Android phone ni, memang rasa lebih mudah menggunakan Android. Dan baru-baru ni bila diperkenalkan dengan smartphone terbaru di pasaran Malaysia iaitu GT Mobile dari GT Group yang HQ nya di Singapura, terus teruja tengok phone GT Mobile model GT-888 ni. First impression saya masa bukak kotak, cantiknya design macam iPhone sikit-sikit. Tapi nipis, sleek design dan color metal grey memang buat jatuh cinta!




 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates