468x60

.

Melompat kegembiraan di EnerZ Indoor Trampoline Extreme Park

Thursday, August 25, 2016


Seluas 80,000 kaki persegi, EnerZ Indoor Extreme Park ni salah satu di antara Indoor Extreme Park yang TERBESAR di Asia. Memang confirm, melangkah masuk je korang akan rasa teruja tengok sana sini trampoline je. Dengan platform yang berwarna-warni. Tali tergantung sana sini di udara, dinding untuk dipanjat, terjun semua benda ada kat sini! Kalau adrenalin korang tak bergerak secara aktif dan pantas dalam EnerZ Indoor Extreme Park ni, sah korang ada masalah besar! Dan menariknya, kat sini semua aktiviti sesuai untuk pelbagai peringkat umur yang gemarkan aktiviti extreme dan adventure macam ni. Eh mesti la seketul Neyra suka aktiviti macam ni! Lupa entry Viper dulu? Terima kasih Broframestone jemput saya ke sini!





Program B Healthy – Topik Kecergasan, Senaman dan Tips Diet Sihat!

Wednesday, August 24, 2016




Ingat pesan Neyra dalam entry yang lalu, "Keep Fit and Be Healthy?" Seringkali kita mahu memulakan gaya hidup sihat tetapi tidak tahu bagaimana caranya? Benarkah amat sukar menyediakan makanan sihat secara mudah di rumah? Apakah cara terbaik membakar lemak dan senaman bagaimanakah yang sesuai dilakukan di rumah? Hah mesti korang kadang-kadang macam tak pasti atau tertanya-tanya semua ni. Jangan risau, segala persoalan ini akan terjawab menerusi program terbaru Astro Bella, ‘B Healthy’ yang sudah mula disiarkan pada 21 Ogos 2016, setiap Ahad, jam 7.00 petang di saluran 133, Astro Bella dan saluran 134, Astro Mustika HD. Program kesihatan B Healthy ini akan mengupas pelbagai isu berkaitan kecergasan, pemakanan sihat dan senaman ini penuh dengan informasi menarik yang boleh diaplikasikan ke dalam kehidupan seharian rakyat Malaysia!




Viper Challenge: Great Eastern Genting King Of The Mountain 2016

Tuesday, August 23, 2016



 

Hujung tahun 2015, hampir 30 medal tergantung di dinding bilik saya. Tak sangka banyak jugak berlari dari 5 KM sampai lah 12KM paling jauh pun. Masa tu betul-betul addicted tapi saya tak pernah update anything pasal aktiviti running saya kecuali di Instagram @neyrashazeyra. Ye lah asyik sibuk berlari bila nak bukak laptop jari menari atas keyboard? Haha!

Tahun 2016, saya mulakan aktiviti berlari saya dengan sejenis trail run iaitu 6KM Botanic Hill Trail Challenge 2016 di Bukit Cerakah Shah Alam, kemudian virtual run; 3KM Cat Lovers Walk 2016 di Kuching Waterfront, Sarawak, fun run; 5KM TM Fan Run 2016 di Putrajaya, Selangor dan obstacle run; 6KM Mad Warrior Sprint 2016 with 20 obstacles di Universiti Malaya, Kuala Lumpur. Saya kurangkan aktiviti running saya dan lebih banyak travel untuk tahun 2016. Masuk run pun almost semua percuma atau dapat student price. Haha! Training pun dah kelaut seiring dengan pertambahan berat badan. Mana pergi 20KG yang hilang Tahun 2014-2015 entah. Masuk tahun 2016 terus bahagia makan tanpa berlari lagi. Medal pun dah setengah tahun baru ada 4 medal. Eh?




 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates