468x60

.

Nasi Dulang Melur & Thyme untuk berbuka puasa

Thursday, May 25, 2017


Selalu bila makan dalam dulang, teringat keunikkan tradisi Jawa makan nasi Ambeng kan? Dari kecil saya dibesarkan dengan tradisi begitu lebih-lebih lagi setiap kali datangnya bulan Ramadhan dan Syawal. Satu dulang atau talam diletakkan nasi di tengah-tengah dan dikelilingi pelbagai jenis lauk untuk dimakan bersama-sama. 

Begitulah juga dengan promosi Ramadhan Special di Restoran Melur & Thyme, menawarkan set menu Nasi Dulang sempena kedatangan bulan Ramadan yang mulia ni. Wah, terubatlah rindu semua nak makan nasi dalam dulang kan? Tapi ni bukan Nasi Ambeng versi jowo tu lah. Ni versi Melur & Thyme!



DreamWorld Indoor Playland di The Starling Mall & IOI City Mall

Wednesday, May 24, 2017



Cuti sekolah nak dekat dah kan? Sekaligus kita menyambut bulan puasa terus. Sebagai seorang guru, mestilah saya tak sabar tunggu cuti sekolah sebab sekolah International bakal cuti panjang hingga September! Summer break katanya. So dah ada plan ke nak bawak anak-anak semua ke mana cuti sekolah ni? Haaaa kalau takde plan lagi atau tak berkesempatan untuk bercuti panjang jauh-jauh, boleh lah bawak ke DreamWorld Indoor Playland di The Starling Mall atau IOI City Mall! Eh apa DreamWorld Indoor Playland ni?



Suds And Lattes Cafe - laundry cafe di Mutiara Damansara!



Laundry Cafe -- konsep yang cuba dipertengahkan oleh Suds And Lattes Cafe di Mutiara Damansara. Diusahakan oleh Puan Zalina, yang mempunyai perniagaan dobi dah lama lah kiranya, dan idea untuk buka Laundry Cafe ni datang bila ramai customer dobi nya bertanya jika ada jual minuman atau makanan ketika menunggu pakaian dobi siap. Ting! Ting! Terus idea bukak Suds & Lattes Cafe, berkonsepkan laundry cafe ni terhasil. 



 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates