468x60

.
 Banner

Camping Trip: Bukit Broga, Selangor - Port Dickson, N9 - Pulau Intan, Melaka (Day 2)

Saturday, March 28, 2015

hari kedua di Port Dickson, saya bangun awal. terus sediakan breakfast. saya bawa roti sebuku, bawang seulas, sos cili dua paket kecil dan sardin satu tin. sandwich sardin! sambil makan, tengok berpuluh kapal terbang lalu atas kepala. Tak payah susah-susah pakai DSLR, atau susah-susah nak zoom jauh-jauh nak ambil gambar, pakai phone terus dapat amek gambar mcm ni. Haha! Gila rendah terbang kitorang duk main teka teki kapal terbang airline mana yang lalu.

sandwich habis okayh lapar memasing bangun tido kecuali Haziq la bangun lambat! lepas habis makan terus buat aktiviti berenang di tepi pantai. ye lah mandi pepagi takde la rasa panas terik membakar kulit sangat.



Camping Trip: Bukit Broga, Selangor - Port Dickson, N9 - Pulau Intan, Melaka (Day 1)


Rasa macam blog ni dah jadi blog cerita pasal travel je. haha! okayh, kali ni nak story pasal backpacking, hiking, camping trip dengan kawan-kawan masa Chinese New Year last February. sebenarnya tak plan pun nak pergi mana buat apa semua kecuali niat nak hiking di Broga Hill. tapi kami bawa je khemah and baju segala bagai sumbat dalam kereta and go! unplanned trip is always the best trip ever!

 

kami berlima; saya, Azlan, Aika, Haziq and Robel bertolak ke Broga Hill pagi dalam jam 430 pagi. malam tu baru timbul idea nak pakai merah untuk CNY pulak tu. nasib masing-masing memang bawak baju bertema kan CNY. sebenarnya malam tu risau jugak lah. sebab hujan lebat sangat dari petang sampai ke tengah malam. boleh ke hiking ni kalau trek basah licin? huhuhu. tapi masa sampai tu abang jaga parking tu cakap, trek kering. boleh naik sebab pagi tu pun tak hujan yeah! gigihlah hiking dalam gelap gelita bertemankan lampu suluh yang dibawa. this is my first time hiking kat Broga Hill okayh! masa zaman kolej area sini dulu, Broga Hill tak se-famous ini.



Apa itu Shopback Malaysia?

Tuesday, March 24, 2015

Apa itu Shopback Malaysia? Well, kalau korang online shopper yang tegar, online portal yang baru ni…definitely what you are looking for! Ramai diantara kita yang lebih suka online shopping daripada virtual shopping, kan? Or.. dengan kata lain, korang boleh jimat masa, tak perlu bersesak pergi shopping mall, tak perlu isi minyak dan parking! Semuanya sekarang di hujung jari korang je! 



Tak susah pun…dengan hanya beberapa klik, semua benda yang ada kat hujung dunia sekalipun boleh korang dapat dengan mudah. Satu-satunya jalan penyelesaian ialah ONLINE SHOPPING! Tapi, berapa banyak je online stores yang menawarkan pulangan semula wang pembelian korang? 



Bila kita cakap tentang pulangan semula wang pembelian atau CASHBACK, Shopback merupakan suatu aplikasi yang berkonsepkan Affiliated Platform dengan menghimpunkan barisan e-commerce players kegemaran korang. Nama-nama besar dan femes macam ZALORA, LAZADA, BOOKING.COM merupakan antara affiliated partners yang boleh korang temui apabila korang layari laman web rasmi Shopback Malaysia. 



 Apa yang bestnya, Shopback bagi korang CASHBACK untuk setiap pembelian korang. Contohnya, kalau kroang buat pembelian di mana-mana affiliated partners (dengan syarat harus melalui laman web rasmi Shopback Malaysia), cashback tu akan terus dikreditkan ke dalam akaun Shopback korang berdasarkan peratusan cashback yang ditawarkan. 



 Hmmm seems interesting right? But how it works? Well, you gotta try this out by click here and experience yourself! Tak rugi pun untuk try sesuatu yang pastinya memberikan korang pulangan yang hebat! :)



 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates