468x60

.

ape yang sedang dibebel kan ini ??

Wednesday, December 31, 2008

Masa aku tulis entry ni, aku sedang kusyuk tgk citer ALLY kat tv3 . isu nya, shopping . ya , tak dinafikan perempuan memang giler shopping even tyme tu ade duet ataupun tidak . sebut pasal shopping , smlm aku , my mom , my sis and one of my fren pegy shopping kipas lampu baru . hahaha . sangat penat sebab terasa mcm survey semua kedai2 lampu yg ada . finally , beli jugak 2 kipas berlampu yg sangat lah mahal but puas haty lah sebab chantek gilew . total ?? rm1060.00 . banyak bukan ?? biasalah harga naik skrg ni (ye ye o jewk) . pembaziran terus berleluasa di rumah ini . . .

Pg tadyk aktiviti pembaziran berterusan . seawal 8 pg aku dah siap2 bangun and mandi . nak dekat kul 10 kami keluar . kami ?? siapa ?? aku and adek2 kuh lah . singgah sebentar di megamall . membeli tiket wayang “bedtime stories” . kira2 rm 29.00 semaunya . then , kami ke cimb bank depan megamall . buat bank draf utk yuran sem baru ni . rm 127.15 habis disitu . oh elaun kuh dah kuar . . . aku withdraw sebanyak rm150.00 . nak buat apalah agaknya . then , ke mega semula . my fren , my siblings and me pegy gk wayang kul 11.50 pg . not bad lah citer tuh . sangat seronok . then aku ke Watson membeli silkygirl eyeliner and cmpct powder . total disana ialah rm25.10 . adoyaii . . . belom pape dah abes bnyak di situ . then , bergerak ke east coast mall (ecm) . planning nya mahu shopping but mood hilang nape ntah . tataw nape . so aku tak beli ape2 selain makan chicky meal KFC rm7.30 and big apple donut rm4.40 . after my fren balik and sambil menunggu my mom shopping di Carrefour , aku jalan2 lah disitu . oh singgah sebentar di miss T , aku tertarik dgn wallet neh . mula2 mahu beli milk teddy , but semua cam budak2 ja , aku pon bli ah bluecross girl . rm21.60 . oh puas aty lah jugak sbb simple . then , pegy big apple again . beli lagi 3 bijik donut ; rm6.60 . oh shopping . . .

So here I am . . . di depan laptop sambil menonton ALLY . bley tahan lah . terhibur jugak hati ni tgk ALLY . terhibur ?? mengapakah ?? ohh sebab aku sangat moody dan sedikit merenk ta tentu pasal today . napew pon aku tataw . but my best fren ; lina tahu kot . shhh . . . lina jangan bgtaw sape2 tau . rahsia kita . hahahaha . but for my fren yg ade skali tyme jalan2 siang tadyk , I am so so sorry coz agak moody ta tentu pasal . notting happen actually Cuma tersentuh hati ni tentang sesuatu . adehh dah ah masih touching di kala menonton filem 9 september sebentar td . lagi ter sentuh dengar lagu memori tercipta by Shila . sedikit ayat dari 9 september ; "untuk si dia yang aku kenal . . . cinta dan sayang padamu takkan padam . buatlah aku tersenyum , dan bahagiakan dirimu . pejamkan matamu , ku pasti di sisi . . . " and from lagu memori tercipta by shila; "mungkin disini kita kan terpisah , kenangan bersama takkan ku lupa . bergetar jiwa hadapi mimpi2 . tiada pun berduka , pintunya terbuka . di sini Cuma memori tercipta walau hanya seketika terjalin cinta kita . yang terpahit juga manis , semuanya terindah yang kan ku ingat selamanya . . ."

Sempat juga membaca sedikit cepern dari blog adek tak rasmi ku; fakhrin ahmad . sorry lah , baru ada kesempatan masa utk membaca . sangat kreatif kamu ya . atau cilok dr mana2 ?? hihihi . sape2 nak baca sila lah klik disini ;
fakhrin ahmad


Oh happy new year to all . . . ta sedar da masuk new year rupanya . azam ?? seingat aku selama 20 tahun aku hidup tak pernah aku tetapkan sebarang azam pun . apa itu azam ?? ntah lah . aku takut untuk cakap pasal azam tahun baru . takut tak tercapai . tapi Cuma satu je yang aku sentiasa tetapkan dalam hati ni ; “aku masih mencari kebahagiaan . kebahagian untuk terus hidup di dunia ni . dan juga utk yg tersayang , aku akan cuba terus tetapkan hati ni utk terus sayang padanya selamanya . insyaallah . “

Ok lah , ku semakin penat untuk terus menaip . keadaan emosi yang tak berapa stabil sangat ni buat aku semakin emosi utk terus menaip . . . selamat tahun baru 2009 . diharapkan tahun 2009 ini akan beri aku kebahagiaan dalam hidup ini . . .

Nukilan rasa ,
Neyra shazeyra .
01-01-2009 , 01 : 20 am



tagged by farina

Monday, December 29, 2008

JAWAB TAG!!


3 things that scare me
Allah
mimpi buruk
fitnah

3 people who make me laugh
my sis, azza
my cousins.
and my hubby shayunk.

3 things i hate
org lambat, tak tepati janji
panas
duet takde

3 things i dont understand
knapa susah sgt nk hidup tanpa ade yg dengki?
knp sng sgt duet abis? haha
knapa lah aku susah sgt nk happy skrg ni?

3 things im doing rigth now
jwb tag
tgk frenster yg takde ape2
reserve tiket wayang

3 things i want to do before i die
mengucap dua kalimah syahadah
byr seme hutang yang ade...
minta maaf dgn semua org

3 things i can do
shopping
membazir
makan tdo

3 ways to describe my personality
byk ckp
sensitive
boros

3 things i cant do
bunuh org yg aku benci
rompak bank
tdo awal..haha

3 person i want to tag
vujie
anne
yamakasi!!



karangan hari ini bertajuk "membeli dan membelah"


Photobucket


Ouh . shopping . . . shopping . . . shopping . . . activity wajib setiap kali pulang bercuti di sini . ptg tdyk kwar ke east coast mall dan kawasan sekitarnya utk menghabiskan masa, tenaga dan harta di Bandar kuantan . First., ke kamdar untuk membeli kain2 yg patut dibeli . Bertambah la pulak koleksi baju kurung ku di rumah sewa itu . Pastinya, setiap pagi aku akan pening memikirkan naju manakah yg patut ku pakai utk ke kelas . Sbb setelah dihitung, kira2 melebihi 20 pasang dah baju kuh berderet . Ntah2 dh nak dekat 30 pasang . Adoyaiii . . . membeli kain yg bernama "baby peach" . tertarik kepada namanya kah atau apa diriku ini? Rm8.50 semeter itu sudah agak mahal bagiku sbb nak buat kain je pun . utk baju nya kain harga rm2.50 semeter je. Ishhh . . . kain lagi mahal dr baju nya . after ke kamdar , membeli beberapa meter kain di sana, bergerak pula ke khelass . apa lagi kalau bukan misi untuk mencari baju pengawas adikku . then lpas tuh ke east coast mall pula. Destinasi yg ku tunggu2 . . . oh memang dijangka pembaziran harta akan berlaku di sini . ke nike melihat2 kasut yg chantek2 . lihat saja lah sebab elaun tak masyuk akaun lagi . adeh spoilt btol ah mara neh . lambat plak elaun aku nak masuk bulan neh . then , ke converse . yeah ., disini lah pembaziran bermula . aku teruja melihat kasut converse berwarna ungu itu . sangat tertarik hati ku ini . harga? Rm159.90 ?? oops . . . !! Jangan tertipu semua . rm159.90 selepas discount hanyalah rm79.95 . and , tanpa memikirkan apa lagi, terus kaki ini mencuba kasut itu . kasut bersaiz 7 itu berjaya dibeli juga akhirnya walaupun aku rasa saiz 7 itu agak longgar takpelah nak wat camna saiz 6 dah abis . aduhh . . . besarnya kaki ku ini . . . and , setelah agak lama di converse sampai minah kedai tuh pon dah bosan melayan kami membeli baju , beg , kasut dan lain2 . . . kami pon blah ah . sangat lah ta pwas aty . shopping sakan calendar free pon ta de . aduh! Sangat tamak diri ku ini . berpusing2 di sekitar brands outlet dan padini concept store membuatkan aku sangat teruja melihat nombor2 yang wujud . 50 % , 60 % , 70 % . . . !! argh..tertekan sebentar . . . sebab hati masih kecewa dengan mara yg masih tak masukkan elaun aku . oh tidak . . . !! berjalan juga ke nose , ruffey , Tropicana life , dan body glove . aduh sales masih berleluasa . ini tak boleh jadi . . . aku harus membeli dan membelah jugak . tapi oleh kerana duet yang tiada , aku hanya mampu membeli Kingston thumbdrive 2gb berharga rm16.90 setelah berhutang dengan adikku yg kaya . ishh . . . balik tuh memang lah sangat penat . dan sebagai akauntan tak rasmi , aku membuat kira2 di rumah . oh sebanyak rm520.65 telah dibazirkan sepanjang hari ini . wah . . . banyak sangat itu . . . ingatlah bahawa , pembaziran itu tidak elok . . . ceth . . . !! nasihat kunun . . . oh masih keletihan dan agak mood swing ketika ini , but masih larat utk menonton my tutor friend . . . so blah dulu. Ketemu lagi . . .


Neyra Shazeyra
30.12.2008
3.31 am




youth '09

Friday, December 26, 2008

YOUTH'09 - Malaysia's Largest Youth Lifestyle Festival


meh meh sume. join lah
click ja pic tuh okayhh.



holidayyyy !!


sangat seronok dapat holiday! actually aku hampir2 ta dapat holiday sebab kan appeal session di college. hahaha. anyway, aku holiday at PERAK je. bak kata syud; "tamampu na holiday LUAR NEGARA". huhu. ok ok. aku cyte holiday aku kat bawah ni. baca lah. ahhaah.. :)

22 dec 2008:

ada di kolej. ini bukan lah tergolong dalam holiday aku sbnar nya. saja nak cyte jugak. aku kna appeal network. after memerah otak selama 50 minit jawab quiz tu, aku kna repair asement sket. then cpat2 kemas bag. bergerak ke bangi. pakcek kuh menanti di sana. sempat ah jugak aku balik perak. kalau tak, mampos aku jeles tgk diorang je gey holiday. tu pon aku dah jeles na mampos dgr cyte diorg ke KELLIE'S CASTLE and IPOH today.


Photobucket


oh tidak!! tapi tidak lah terlalu terkilan. sebab da penah pegy pon KELLIE'S CASTLE tu. hahahhaa...



23 dec 2008:

bangkit tido seawal pagi yang mungkin. yea! holiday kuh bermula. going to TAIPING. gerak dari KAMPAR seawal 10.20 pagi. 2 kete kott. avanza and suzuki apv penuh disumbat seramai 17 orang. rombongan cuti sekolah bermula. sampai di TAIPING (kul bape ntah) gey HOTEL SRI MALAYSIA. booking 4 bilik!




then kami ke TAMAN TASIK TAIPING.
sumpah lawa nak mampos tmpat tuh! mamam2 di situ (piknik di tasik), and snapsnap photo. after dat, kami ke ZOO TAIPING.





best! sumpah best lagi dr ZOO NEGARA. hahahaha.
penat dowh jalan2. amek2 gambar seme. pastu balik hotel lah. gey plak mandi2 di swimming pool. seme dah macam badak air ja. tapii seronok!! malam, kami ke KAMUNTING. makan2 di sana. sangat mahal! balik hotel, aku saket perut. adoyaii! spoilt mood ja. tdo lah! apa lagi! ahahha.

24 dec 2008:

bangun lambat sebab tdo lambat. mengalami masalah teknikal malam smlm. huh. moody sedikit. haha. then, basuh muka and ta mandi, aku gey tgk diorg mamam kat kafe. jap je, sebab saket perut. ta de mood dowh! balik bilik, gey mandi plak. nak check out daaa... weeee....~~ kitorang ke MAXWELL HILL. tapi ta naek pon. jalan2 di bawah. snapsnap photo lagi. then, kami lalu kat TAIPING WAR CEMETERY. cantik dowh! tapi ta stop pon. huk3. tgk dr dlm kete je la.



then, kami ke BURMESE POOL. ta mandi pon. layan kanak2 ja. tapi air tuh sejuk dowh! snapsnap photo dalam hutan tuh. then, pegy mamam lah. acik anang bawak kitorang ke KUALA SEPETANG. makan mee udang kat PORT WELD. nama kedai tu, SALLEH STALL. satu plate baru rm7. tapi puas aty ah kot. haha. aku bukan makan udang pon. hik3...





then, singgah sebentar di KOTA NGAH IBRAHIM. cam belajar sejarah kat sekolah lak da. snapsnap photo lagi. pastu, bergerak ke KUALA KANGSAR. lalu ikot jalan lama. mula2 nak ke TRONG. ade kolam air panas. tapi ta jumpa jalan. hahaha. so truskan perjalanan. acik anang bercerita macam2. kami dgr ja. pastu, stop di KG. SAYONG. pegey kedai nama ZALIZA KRAF. apa lagi? shopping lah. beli labu sayong. agak banyak diorang bershopping. pastuh gi BANDAR KUALA KANGSAR. stop kat jambatan situ. snapsnap photo and diorang gey mamam lagi. asyik mamam ja. mamam laksa kuala. diorg ckp sedap. tapi aku ta mamam laksa lah. hahaha.
then, ke STESEN BUS KUALA KANGSAR. macek aku nak balik kl. but ta de tiket. tros gerak ke IPOH. pegey KTM. pon tade tiket. pastu gey ah MEDAN GOPENG. macek aku balik kl akhirnya. tp aku ta bape sedar ble smpai IPOH. sbb aku tido lah! hahaha.. sampai di KAMPAR pukul 9 malam kott. letih dowh.

25 dec 2008:

cam biasa. semua bangun lambat. hahahaha. mandi2. kami buat projek di dapur. memerah tenaga semuanya. embah buat SAMBAL GORENG and RENDANG DAGING. kami buat KEK COKELAT. semua tu menu wajib kalau balik sini. hahaha. but kali ni sangat puas aty. kek kami menjadi. hahahaha. sedap dowh! then gerak ke kl. dalam kul 6 pm rasanya. sampai kul 8 pm lebey. penat nya...

anyway, more photos in facebook and friendster ya..!!

facebook

friendster






TAGGED by fakhrin ahmad.


sile jwb dgn jujur.. (:


7 CIRI-CIRI WANITA/LELAKI IDAMAN ANDA
- sayang aku sorang aje.
- hati chantek sentiasa.
- sanggup teman aku shopping berjam2.
- sanggup layan aku yg gewdik + manja neh.
- tanggung jawab sentiasa ade.
- sanggup jaga aku yg nakal ni.
- banyak makan mcm aku. lalala



7 ORANG YANG ANDA PERNAH MINATI SEPANJANG HIDUP

- secret
- secret
- secret
- secret
- secret
- secret
- secret


7 PERASAAN SEKIRANYA KELUAR DENGAN ORANG YANG ANDA MINATI

- shy shy penguin.
- terlalu banyak cakap.
- hati tak chantek.
- jiwa tak tenang.
- shengal melanda.
- merenk tetap ade.
- semua yang di atas.

7 TEMPAT ISTIMEWA YANG INGIN DILAWATI BERSAMA PASANGAN

- ke bulan? hahaha.
- ke bintang pun ok.
- shopping mall. lalalalla...
- taman. ceth! jiwang.
- pantai. romantika bersama.
- pulau? jadi suvivor. haha.
- mana2 lah..

7 BARANG ISTIMEWA YANG AKAN DIHADIAHKAN KEPADA PASANGAN

- hug and kisses. tu barang ke?
- card? buat sendiri. hahaha
- kain pelekat. ok tak? haha.
- baju baju baju. aku suka shopping!
- lipat2 duet rm1 jg bentuk love. jimat kos ape. haha
- cubitan di pipi dan hidung. errr...barang istimewa ape. haha
- ta dapat pikir ah.

7 TAJUK LAGU YANG AKAN ANDA NYANYIKAN UNTUK PASANGAN

- lagu tema; apa yg penting...?? kerjasama! yeah wonderpet.
- pok pok amai.
- enjit enjit semut.
- twinkle twinkle little star.
- lalalala... lagu ape ntah. haha
- ba ba black sheep lalalala..
- penat ah nyanyi bnyak2

7 RAKAN YANG ANDA AKAN TAG

-vujie :: farin :: zamani syukri :: yamakasi :: neo :: anne :: syud



selamat bertunang!

Monday, December 15, 2008

selamat bertunang!
congratulation buat nor hazwani akmal binti hairudin and ahmad azhan bin hairudin!
aishhh....sama lak nama bapak mereka...
anyway...meriah sungguh la majlis mereka.
serba serbi purple...
to azhan; welcome to our family!
anyway ramai jugak tertipu.
sape2 yg dpt mms aku tu sowey ea..
especially sue.
hahahah..
siannn ko kna tipu...
hahahaha...
enjoy the photos!

Photobucket

mereka cocok amat.

Photobucket

lawanya cincin... estrella diamond and platinum tu...

Photobucket

5 dulang dr lelaki.... 7 dulang dr perempuan...

Photobucket

bersama nisa..

Photobucket

bersama nurul...

Photobucket

bersama akmal...

Photobucket

ini aku.. haha

Photobucket

anak2 sedara yg nakal dan comel...

Photobucket

anak2 sedara ku. haikal, ada, and kiki..







My world is full with you


My World Is Full With You

I Thought this would be the end of my life
when you told me you’re no longer in love with me
I thought the sun would never arise again
when you told me everything was over

You made me feel like i was the only girl that you
Adore and gave me the sweetest kisses
You showed me how to love unselfishly
And eventhough there’s no love left for me
I just want to know that I’m missing you

Coz my world is full with you
Coz my world is full with you

And eventhough we’re not together once again
I found emptiness living without you
It feels so hard to let you go

Coz my world is full with you
Coz my world is full with you



cuti2 malaysia

Thursday, December 11, 2008

w.Cuti2 neh sangat lah membosankan. Aku rasa mcm cuti sem ni da jd mcm cuti sekolah je. Buat lawatan sambil belajar d KL. Hehe. Last month, aku peg mcm2 tempat. Pegy zoo Negara, muzium Negara, and tugu Negara… hehehe… seronokla jugak.. dah berbelas2 tahun ta pegi zoo Negara.. ahahha…. Anyway, mcm biasa aku mmg malas taip. So gmbr je la bnyak..

Photobucket

ketika di pintu masuk zoo negara.

Photobucket

di akuarium yg kotor. haha.

Photobucket

bergambar 1 family.

Photobucket

thanks fairus. for this pic.

Photobucket

ketika sesat di hutan. :p

Photobucket

candid oleh fairus.

Photobucket

besarnya gajah!

Photobucket

melepak bersama bangau.

Photobucket

dalam bird house.

Photobucket

bunga yg chantek.
Photobucket

bunga ni lg chantek.. haha

Photobucket

spiderweb pon jadi la. haha..

Photobucket

aza bersama air pancut yg ade di tugu negara.

Photobucket

family kuwh.

Photobucket

bwat2 ler paham baca nama yg ade tu.

Photobucket

do you know where is national monument? you go straight, dont belok2.

Photobucket

bunga raya!

Photobucket

pelamin di muzium negara.

Photobucket

aza bersama meriam nya.



hatiku dicuri oleh si dia.

Wednesday, December 10, 2008

Hatiku dicuri. Ya, dicuri oleh ayat2 di bawah.. entry kali ni bertitle; org yg mencintai kamu… actually, ayat2 ni pun aku curi dari sygg kuwh dr blog beliau. Sowey ea sygg.? Pinjam entry kamu.. :p

1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.

2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.

3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.

4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti 'selalmat pagi','selamat hari minggu', 'selamat tidur', 'take care', dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itu lah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeda, bukan "aku CINTA padamu", tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.

6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya. dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.

8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya, berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kgemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.

10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.

11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan menanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS 'good luck' untuk memberi semangat kepada kamu.

12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.

13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.

14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar 'jauh dimata, jauh dihati?'

16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.

17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan mengajarimu dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!. bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.

20] Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.

21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.

22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.

23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu, dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

So, adakah anda pasti org yg anda cinta benar2 mencintai kamu juga after baca entry kali ni? Pernah adakah orang yang berbuat seperti di atas kepada kamu? Jika ada, jangan pernah mensia-siakan orang tersebut... kamu akan menyesal melakukannya!

p/s: I love u so much sygg…



salam aidil adha...


Salam aidil adha...
Berlalu sudah aidil adha…
saat berderai jatuhnya titisan airmata suci Nabi Ibrahim melihatkan keteguhan iman anaknya Nabi Ismail, di kala itulah bermulanya sejarah agung erti sebuah pengorbanan….
Aidil adha kali ni aku sambut di kg sepakat, kuala rompin…. Umah tok and tokki aku… tak beriye sgt smbut nye… Cuma di pagi raya ade mcm2 makanan yg tak larat utk di makan.
Malasnya aku nak tulis pnjang2… so, ni je la gmbr2 yg ade…

Photobucket

tok sedang anyam ketupat... :p


Photobucket

ketupat yg dah jadi...hehehe...


Photobucket

rendang yg bakal dihabiskan oleh aku!

Photobucket

mirza aqil yg tembam!


Photobucket

tokki and makndak...ketua chef! hehehe...


Photobucket

pakndak and ayah memotong lembu yg terkorban...


Photobucket

syamil ni potong lemak lembu je...hehehe...


Photobucket

tau kamu ini buah ape? faveret aku ni...buah kemunting!




bz lately.. so sorry

Wednesday, December 03, 2008

haha.
aku sangat bz.
repair asement la ape la.
cuty2 pon kna balik kolej bnyak kali.
huhuhu.
and the worst thing is, quiz network aku failed!
adat ah da kantoi kan.?
hahaha..

kna plak appeal.
kalu lpas appeal tu kna lak amek smele quiz tu..
adeh. tension.
hati tak chantek.
jiwa pon kacau.
grrrr...
anyway, to all HND sudent; GOOD LUCK for your redo!
huk3. buhsan.

p/s: cuti selama 2 bulan ni aku ta dapat online slalu...internet takde.. ergh.... sorry guys lama ta update...



Tagged by farrah izyan

Monday, November 10, 2008

I was tagged by my friend, farrah izyan.

1. Do you think you're hot?
oh definitely yess!

2. Upload your fave picture of you

Photobucket

3. Why do you like that picture?
it's really artistic? oh no. i juz like it. and i wuz chatting with my sygg wen da picture wuz taken.

4. When was the last time you ate pizza?
da lama gile dowh! oh i love pizza! sapa2 mau belanja?

5. The last song you listen to?
secondhand serenade - fall for you.. "But hold your breathe..because tonight will be the night that I will fall for you"

6. What are you doing right now besides this?
doing my last assignment..MID!!

7. What name you prefer besides yours?
balkish.? ntah nape and ntah sape pnya nama. haha

People to tag:

anne
vujie
farina
neorul
yamakasi

8. Who is number one?
kakak yg sudah hilang. kak, why i cant view ur blog hah.?

9. Number three is having relationship with?
with her bf and bff kowt. haha

10. Say something about number five?
die comell!!

11. How about number four?
my friend

12. Who is number two?
budak gila kamera..!!



Secondhand Serenade - Fall For You

Tuesday, November 04, 2008

Secondhand Serenade - Fall For You

The best thing about tonight's that we're not fighting
Could it be that we have been this way before
I know you don't think that I am trying
I know you're wearing thin down to the core

But hold your breathe
Because tonight will be the night that I will fall for you
Over again
Don't make me change my mind
Or I wont live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
Your impossible to find

This is not what I intended
I always swore to you i'd never fall apart
You always thought that I was stronger
I may of failed
But I have loved you from the start
Ohhhh

But hold your breathe
Because tonight will be the night that I will fall for you
Over again
Don't make me change my mind
Or I wont live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
It's impossible

So breathe in so deep
Breathe me in
I'm yours to keep
And hold onto your words
Cuz talk is cheap
And remember me tonight
When your asleep

Because tonight will be the night that I will fall for you
Over again
Don't make me change my mind
Or I wont live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
Tonight will be the night that I will fall for you
Over again
Don't make me change my mind
Or I wont live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
Your impossible to find



i love u sweetheart...

Monday, November 03, 2008

zwani.com myspace graphic comments
I Love You


Sweetheart...
I want to be in your arms,
I want to feel your touch,
I want your lips on mine,
for I love you very much...

You're always on my mind
and I'm thinking about you everytime....
Want to let you know...
My heart is where your love lies...




Happy Birthday En.Z...

Saturday, October 25, 2008

Photobucket

happy birthday to you, en. zakaria rosman..!!

sape diek..?? mentor ku yg "terbaik"..!!

haha... ape tuh..?? hadiah utk beliau lah. aku ta bg lg... tapi dah publish di sini... konpem diek tgk.. hahaha...

anyway, may allah blez u in anything you do.. and gud luck for your final paper ya... ;p



ketika kami sedang merenk...

Friday, October 24, 2008

ketika merenk kerana tiada kelas...
maka terhasil lah gambar2 di bawah...



Photobucket

caption: borak2 tyme...

Photobucket

caption: scandalize...

Photobucket

caption: mereka memang ta de keje...

Photobucket

caption: fuad ketika bertukar menjadi shrek...

Photobucket

caption: abg eyra dan abg sue...haha...

Photobucket

caption: mereka sangat happening...

Photobucket

caption: adakah fuad bakal menjelma jadi shrek lagi..??

Photobucket

caption: kami budak nakal HND 3(2)...




 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates