468x60

.

Backpacking Trip: Jakarta & Bandung (Day 5)

Tuesday, December 29, 2015


Dah penat berjalan masa hari keempat di Bandung tu, esok pagi selepas breakfast di Dago's Hill Hotel, kami terus checkout dan minta Denis sekeluarga hantar kan di Stasiun Kereta Api Bandung. Taknak menyusahkan dia sekeluarga, kami decide untuk jalan sendiri je pagi tu. Sebelum berpisah sempat hulur Rp 100,000 seorang untuk Denis ye la upah jd driver, minyak kereta, tayar pancit masa on the way ke Ciwidey semalam lagi, entrance fees bla bla. apa lah sangat 100k tu. cewah.




Backpacking Trip: Jakarta & Bandung (Day 4)

Monday, December 28, 2015



Selepas checkout dari Linggi Guest House, aktiviti makan tanpa henti diteruskan masa Day 4. Ya ampun syurga makanan betul Bandung ni. Pagi tu breakfast Siomay Bandung, satu bungkus Rp 5,000 sahaja. Diorang makan macam-macam jugak la pagi tu bubur la, fishball la apa. Tapi Siomay memang terbaik gila! Lepas tu minum pulak air kelapa fresh dari buah kelapa tu, Rp 7,500. Walaupun street food, tapi Alhamdulillah tak sakit perut macam kat Siem Reap dulu. haha!



Backpacking Trip: Jakarta & Bandung (Day 3)

Saturday, December 26, 2015


Pagi Hari Ketiga kami di Indonesia atau spesifiknya di Bandung, dimulai dengan breakfast yang sangat awesome dan sedap oleh Buk Selvi. gil betul backpacker hostel ni hidang breakfast macam hotel mahal da. padahal bilik satu malam RM 27.00 je! 


Lepas kitorang breakfast and checkout, terus keluar dan menanti Denis fetch kitorang. Ya, kami berjumpa pulak dengan Denis kat Bandung. haha! Bersyukur juga sebab tak perlu susah-susah kami upah supir yang mahal di Bandung ni kan? Disebabkan hari Jumaat, plan asal kami pagi tu ke Floating Market Lembang dulu sebelum ke masjid untuk yang lelaki Solat Jumaat. Fuh, floating market means.....makan lagi! Kami bertujuh pagi tu dengan Denis, family and friends. Meriah!



Backpacking Trip: Jakarta & Bandung (Day 2)



Di hari raya...

Terkenang daku kepada si dia...

Kampungku indah nun jauh di sana...

Ayah serta bondaku...
Pepagi tu dah rasa macam nak nyanyi lagu Dendang Perantau. haha! kami packing dan keluar agak awal sebab nak kena cari jalan ke Stasiun Kereta Api Gambir, Jakarta yang entah kat mana terletak lokasi nya. Teringin nak ke Kota Tua, Jakarta tapi tak sempat kot sebab tak tahu macam mana nak pegi. So kami decide jalan je la kemana-mana yang walking distance. berpeluh jugak lah nasib tak ikut plan asal nak pakai baju kurung dan baju melayu pagi tu. haha!




Backpacking Trip: Jakarta & Bandung (Day 1)

Friday, December 25, 2015


Rasa macam dah lama tak tulis entry travel since entry camping trip kat Port Dickson hari tu. actually, 23 September - 27 September yang lepas berkesempatan untuk backpacking trip to Jakarta dan Bandung bersama Khai Artzfar. Kiranya kali ni datang Indonesia sempena Hari Raya Aidiladha. tahun lepas dah Raya Aidiladha di Singapore, kali ni di Indonesia. Tahun depan entah mana.  Banyak jugak lah last minute plan sebab masing-masing busy. beli tiket flight pun random plan je. asalkan dapat gateaway dari Malaysia. 



Sliq Clinic: Your Neighbourhood Lifestyle Clinic

Friday, December 18, 2015

Hai! Siapa ada masalah kulit dan rasa macam perlukan rawatan dari yang pakar? Ni nak cerita sikit tempat best yang Neyra pergi few days ago which is, Sliq Clinic; Your Neighbourhood Lifestyle Clinic! Sliq Clinic ni registered under Ministry of Health dan ada doktor yang qualified. So kalau nak dapatkan rawatan kat sini jangan takut la nak try kan. hehe... Lokasi Sliq Clinic ni di Oasis Ara Damansara, first floor dalam Oasis Village Mall. Saya suka sangat interior design Sliq Clinic ni sebab macam relaxing, warm, and cozy ambiance. 



#HRDFConference: HRDF Conference & Exhibition 2015

Sunday, December 06, 2015


Selepas #WIPKL2015 iaitu ASEAN Conference on Women In Politics Kuala Lumpur yang sangat sukses pada bulan Oktober yang lalu, bulan ni kita ada #HRDFConference pulak! Apa itu HRDF Conference & Exhibition 2015 ni sebenarnya? 



Siri Animasi Kanak-Kanak Didi & Friends kini di Astro Ceria!

Saturday, December 05, 2015



Didi & Friends karya animasi kerjasama terbaru Astro dan Digital Durian Animation Studio Sdn Bhd (Digital Durian) berazam memperkenalkan lagu-lagu tradisional rakyat kepada generasi cilik Malaysia, seterusnya membawa khazanah muzik tanah air ke persada antarabangsa. Karya animasi ini telah mendapat sambutan yang amat menggalakkan sehingga mencecah lebih daripada 47 juta tontonan di Youtube! 



Tochigi Nikkori Pear & Ibaraki Sweet Potatoes kini di AEON BIG!





Siapa teringin nak pergi ke Jepun? haa Neyra pun teringin tapi entah abad ke berapa la nak sampai Jepun tu. Sempena Japan Fair di AEON Big Midvalley Megamall dan hasil kerjasama antara AEON Big, EUROFARM dan Zen Noh, beberapa hari lepas diorang launch sekali Tochigi Nikkori Pear dan Ibaraki Sweet Potatoes yang diterbangkan terus dari Jepun ke Malaysia! Wahhh tak payah susah-susah nak ke Jepun lah kan? Haha!



7 Bakat Seni Terima Geran Daripada Krishen Jit-Astro Fund

Monday, November 30, 2015






Dalam usaha menyokong seni tempatan, Astro dengan kerjasama Five Arts Centre telah menganugerahkan geran kepada tujuh orang rakyat Malaysia dengan bakat seni yang hebat melalui Krishen Jit – Astro Fund. Dana yang diinspirasikan daripada sumbangan Krishen Jit dalam bidang seni ini telah menjadi platform buat para pencinta seni tempatan menggapai aspirasi seni mereka sejak penubuhannya pada 2006. 

 Para penerima dana bagi tahun 2015 ini menerima geran tersebut dalam satu majlis yang diadakan di Five Arts Centre, Taman Tun Dr. Ismail semalam. Mereka turut berkongsi mengenai visi projek seni mereka yang akan dijalankan menggunakan geran yang diterima. 



Beaupass.com : unlimited access ke spa dan saloon kecantikan!

Thursday, November 26, 2015




Unlimited access to spa and saloon? waaaaa kalau yang perempuan dengar ni mesti macam teruja kan? nama pun unlimited access!

Beaupass.com ni satu platform dimana korang boleh dapatkan monthly pass dan unlimited access untuk ke mana-mana spa dan saloon. Monthly pass cuma RM99.00 lepas tu korang boleh pergi ke mana-mana partners yang tersenarai!




Documentary Film: He Named Me Malala in Astro Best Channel 481

Wednesday, November 25, 2015


"They thought that the bullet would silence us. But nothing changed in my life except this: weakness, fear and hopelessness died. Strength, power and courage was born.”- Malala Yousafzai


He Named Me Malala (HNMM), a new 21st Century Fox documentary film about Pakistani-born student and youngest Nobel Peace Prize Laureate Malala Yousafzai, premieres on Astro Best (CH 481) from Thursday, 26th November. Directed by acclaimed Oscar® winning documentary filmmaker Davis Guggenheim (An Inconvenient Truth, Waiting for “Superman”), HNMM is a compelling film of courage, strength and inspiration, and gives us a glimpse into this extraordinary young girl's life - from her close relationship with her father who inspired her love for education, to her impassioned speeches at the UN, to her everyday life with her family. 



A Spring Date With Poh Kong

Saturday, November 21, 2015



Albert Ong (王焕文), Technical Director, Christine Choon (锺萬裕), Managing Director and Jackie Choon (锺乙賓), Executive Director posing with models.

Poh Kong, Malaysia’s leading jewellery brand unveiled its highly awaited ‘Auspicious Collection’ and showcased the signature ‘Happy Love’ at an exclusive event themed, ‘Spring Date with Poh Kong’.




Strawberi & Karipap Hello Gold Coast di Astro First Eksklusif

Thursday, November 19, 2015


Siapa pernah tengok Strawberi & Karipap Sesat Kat Paris sebelum ni? Best kan tengok gelagat mereka? Kali ni, Astro First Eksklusif membawakan supertelefilem terbaru, kesinambungan dari Strawberi & Karipap Sesat Kat Paris, iaitu Strawberi & Karipap Hello Gold Coast. Berlatar belakangkan keindahan bumi Australia, supertelefilem dengan genre komedi famili ini menyaksikan gandingan mantap pemenang Anugerah Bintang Filem Meletop, Anugerah Meletop Era iaitu Nelydia Senrose dan Zizan Nin, yang sudah sinonim dengan siri Strawberi dan Karipap sebelum ini. 



Review: IsMe Beauty & Cafe

Wednesday, November 18, 2015


Few days ago sempat lepak-lepak dengan kawan blogger. Then first time kenal dengan blogger Mera, dan lepak sekali dengan blogger Uzu. Tengah jalan-jalan dalam Nu Sentral Mall lepas main bowling tu, Uzu dengan Mera nak tengok Spectre malam tu tapi show lambat lagi. So ada masa kurang dari satu jam, bawak lah diorang ke IsMe Beauty & Cafe ni. Apa menarik cafe ni agaknya?



Ceria All Stars Tampilkan Bakat Cilik Luar Biasa & Serba Boleh

Friday, November 13, 2015


Dua hari lepas berkesempatan untuk ke sidang akhbar untuk program Ceria All Stars. Teruja lihat bakat-bakat cilik Ceria All Stars buat persembahan haritu. Kecik-kecik dah berbakat semua kan? Astro meneruskan misi pencarian bakat-bakat cilik tanahair menerusi sebuah rancangan realiti terbaru, Ceria All Stars yang akan disiarkan bermula 27 November 2015, setiap Jumaat jam 9.00 malam di Astro Ceria, Saluran 611 dan Maya HD, Saluran 135. Menariknya, Astro Ceria sekali lagi tampil dengan konsep baru yang lebih segar dalam meneruskan usaha mereka mengenengahkan bakat-bakat anak kecil di Malaysia.




LAZADA Online Revolution – The biggest shopping event of the year

Thursday, November 05, 2015




Lazada’s annual Online Revolution, the biggest shopping event of the year, will launch in full scale on 11 November, culminating in a three-day finale ending on 12 December.




IMAGES BY YA - Photographer yang anda cari!




Apa first impression bila korang tengok gambar atas ni? Rasa macam terus jatuh hati? Boleh feel kebahagiaan dalam gambar? Rasa nak masuk sekali dalam gambar lepas tu feel bersama moment indah tu? Cewah hiperbola sangat analogy. Haha!




Hello Kitty Unveils Gourmet Skils

Sunday, November 01, 2015





Much-loved global icon Hello Kitty, also known as Kitty White, has revealed a new facet of her multiple passions - going beyond her hobbies of baking cookies and making pancakes, to show off her refined palate as a food connoisseur.



Tiki BBQ & Steamboat Buffet Dinner di Kontiki, The Federal Kuala Lumpur


 

Dah lama tak makan buffet apatah lagi BBQ & Steamboat. Bila makan buffet ni mesti korang rasa macam satu kepuasan sebab bayar certain amount then makan sampai puas berjam-jam kan?

Beberapa hari lepas diberi kesempatan untuk food review di Kontiki Restaurant, The Federal Kuala Lumpur. Alhamdulillah terima kasih Projek Travel dan The Federal untuk peluang ni.





Musim Baru Oh My English! : Class of 2015

Friday, October 30, 2015


Oh My English! Class of 2015 kembali menemui penonton mulai 1 November ini  dengan jalan cerita yang lebih menarik berkisarkan persahabatan, tahun akhir persekolahan dan juga masa depan. Dengan mengekalkan misi menjadikan pembelajaran Bahasa Inggeris lebih menyeronokkan, siri popular ini membariskan bintang-bintang ternama untuk berganding dengan watak-watak kesayangan kelas 5 Merah. Episod baharu Oh My English ini akan disiarkan di Astro TVIQ (saluran 610) dan Astro Maya HD (saluran 135), setiap Ahad, 6.30 petang bermula 1 November 2015.



#WIPKL2015 ASEAN Conference on Women In Politics Kuala Lumpur 2015

Friday, October 16, 2015



Malaysia, a country like no other that attracts tourists from all over the world with its historical, cultural and religious diversity. With its unique mixes of race and religion where Malay, Chinese, Indian and many other ethnic groups live in peace and harmony.

In conjunction with Malaysia’s Chairmanship of ASEAN 2015, Wanita Barisan Nasional, the Women’s Wing of Barisan Nasional, will host an ASEAN Conference on Women in Politics (WIPKL 2015) 17th October 2015 in Kuala Lumpur, Malaysia.




Pakej Korea 4-8 December 2015 SelamatBercuti.com

Tuesday, October 13, 2015


안녕하세요! 
annyeonghaseyoooooooo!! 

siapa nak pergi Korea angkat tangan! SelamatBercuti.com ada pakej best untuk korang! ha nak tahu tak apa berita baik untuk korang yang teringin nak ke Korea?





Camping Trip: Pantai Bagan Pinang, PD- Tanjung Tuan, Melaka - Pulau Intan, Melaka - Pantai Klebang, Melaka

Sunday, October 11, 2015

Camping Trip SO & REKA

Lama sangat bertangguh nak menulis pasal camping trip sempena bulan kemerdekaan ni. seorang neyra terlampau sibuk. yeah, group SO berganbung dengan peREKA untuk bercuti kali ni! dan yeah, kami repeat semula camping trip bulan february haritu sebab camping lah aktiviti paling cool kalau dengan kawan-kawan!




LYNK.MY : Malaysian URL Shortener - from malaysian for malaysian

Monday, September 21, 2015



Hi! hari ni saya nak cerita pasal Lynk.my. Tahukah anda apa itu Lynk.myLynk.my  merupakan satu website dibangunkan oleh anak Malaysia yang menyediakan perkhidmatan memendekkan url/link secara percuma seperti goo.gl dan bit.ly serta memberi bayaran kepada pengguna mengikut jumlah pelawat. Wow! bestnya kan boleh earn incomeKadar yang ditetapkan juga merupakan yang tertinggi untuk rakyat Malaysia. Jom kita tengok apa itu link di video dibawah...




eQurban: Pesanan Korban Lembu & Kambing Secara Online

Thursday, September 17, 2015



“Barangsiapa yang menyembelih korban sebelum solat Hari Raya Haji, sesungguhnya dia menyembelih untuk dirinya sendiri dan barangsiapa menyembelih korban sesudah solah Hari Raya dan dua khutbahnya, sesungguhnya dia telah menyempurnakan ibadahnya dan telah menepati sunnah atau aturan umat Islam.” (Hadis riwayat Al-Bukhari)

Dari segi bahasa, korban bermaksud dekat, manakala dari segi istilah ia bermaksud menjalankan perintah agama atau taat kepada perintah Allah kerana ingin mendekatkan diri kepada-Nya.

Alhamdulillah, dah masuk tahun keempat saya join program pesanan korban lembu dan daging secara online yang digelar eQurban ni. eQurban menyediakan program Korban dengan kos yang sangat berpatutan iaitu RM320 untuk satu bahagian lembu atau RM580 untuk seekor kambing. Pesanan boleh dibuat secara online di eQurban.com dan tarikh tutup tempahan ialah 19 September 2015.

Kalau RASULULLAH SAW dan PARA SAHABAT berkorban setiap tahun mengapa tidak kita kalau benar kita sayangkan Baginda. Mari kita semua berazam untuk melaksana ibadah korban 1 keluarga 1 bahagian tanda kasih sayang kita pada RASULULLAH SWT. Semakin sukar kita mendapat sumber kewangan untuk ibadah korban semakin tinggi nilai pengorbanan kita di sisi ALLAH SWT dan semakin tinggi makam ibadah yang kita laksanakan.

Jom buat pesanan korban lembu dan kambing secara online sekarang!
Pesanan boleh dibuat di sini: eQurban.com

Tempahan Akhir untuk ibadat Korban pada 19 September 2015



CollectOffers.com – Innovative Discount Platform For Asian Consumers

Friday, September 11, 2015



India based SupaTechs.com is a well-recognized and rapidly growing online startup developer
who, today, announces entry into the Asian market with CollectOffers.com. An innovative discount platform helping consumers to discover, compare and find the best vouchercodes, exclusive discounts and exciting daily deals.

Launched across four Asian markets, Singapore, Malaysia, Hong Kong and India CollectOffers.com provides consumers with exciting discounts across a broad range of products, services and activities through its dynamic and innovative online platform. 




Program #ArifLabur : Elak Sengsara Selepas Bersara




Beberapa hari lepas diberi peluang untuk pergi sidang media untuk program #ArifLabur, sebuah program persediaan masa depan kewangan yang lebih stabil. #ArifLabur membawa mesej, “Elak Sengsara Selepas Bersara”.

Program #ArifLabur adalah anjuran PMB Investment yang merupakan sebuah syarikat dibawah Pelaburan MARA Berhad yang merupakan salah satu syarikat pelopor pengurusan saham amanah di Malaysia dengan pengalaman hampir lima dekad dalam pengurusan saham amanah dan pengurusan portfolio. Sebagai sebuah Syarikat Pengurusan Dana Islamik (IFMC), PMB Investment sentiasa merangka pelbagai strategi transformasi agar dapat menarik lebih ramai pelabur.




Chuckle's TTDI : Eat. Laugh. Love.

Wednesday, September 09, 2015



Sabtu lepas sempat singgah ke sebuah cafe di Taman Tun Dr. Ismail (TTDI) iaitu Chuckle's!! dengar nama pun dah macam tempting je kan? masa mula nak masuk pintu cafe ni pun dah macam wahhhhhh saya suka sangat interior design cafe ni! 




Polis Evo Bakal Jadi Filem Aksi Terhebat Tahun Ini!

Monday, September 07, 2015



Selama ni memang tak dapat dinafikan filem aksi dari luar negara sentiasa diagung-agungkan dan mendapat  perhatian daripada penonton. Rush Hour atau Ong Bak contohnya sentiasa menjadi pujaan penonton. Tahun ni pulak, special untuk semua kaki wayang especially yang suka sangat filem aksi, Astro Shaw akan menampilkan sebuah filem bergenre aksi iaittu Polis Evo!



DISNEY’S “DESCENDANTS”: ADVENTURE OF DISNEY'S INFAMOUS VILLAINS'S TEENAGE PROGENY





Disney’s “Descendants” is a live-action movie that fuses castles with classrooms to create a contemporary, music-driven story about the challenges in living up to parental and peer expectations. Starring Dove Cameron (Disney Channel’s Liv and Maddie), Cameron Boyce (Disney Channel’s Jessie), Booboo Stewart (Twilight, X-Men Days of Future Past) and Sofia Carson as the teenage sons and daughters of Disney's most infamous villains, the movie will premiere on Sunday, 13 September at 11am on Disney Channel (Astro Channel 615).



Agetech: Sense of Beauty




Minggu lepas, saya dan Nisa Kay pergi ke Majlis Pelancaran Produk Agetech: Sense of Beauty. Agetech ialah sejenis supplements yang datang dengan khasiat khas dari rumusan Afanizomenon Flos-Aquae (AFA) yang terlalu banyak manfaatnya.




#UsopWilchaMMM Usop Wilcha Menghonjang Makhluk Muzium



Haritu saya dan kawan-kawan pergi Tayangan Perdana Filem Usop Wilcha Menghonjang Makhluk Muzium. Filem yang bergenre Kontemporari Komedi ni memaparkan kisah yang berlaku dalam sebuah muzium yang menyimpan banyak khazanah dan pengetahuan yang semakin dilupai oleh masyarakat masa kini.




Review: This Is My War by Voice of Men

Saturday, August 29, 2015



Hi! Kali ni nak review sikit pasal EP baru dari Voice of Men - This Is My War! Masa first time dapat dengar single terbaru dari Voice of Men ni, dalam hati terfikir, lagu perang ke? Haha! My bad.

Okayh siapa Voice of Men ni sebenarnya? Terdiri daripada lima orang jejaka kacak, yang merupakan bekas pelajar UTM Skudai dan juga finalis Akademi Nasyid TV9. Siapa yang pernah tengok Parody Hijab Makes You Beautiful? Haaaa lagu tu diorang la nyanyi jugak. best kan?



Oh My English! Membawa Penonton Meneroka Kg Dalam Ayer

Wednesday, August 26, 2015



Barisan Pelakon Oh My Goat - Come Baaack!!

Ekoran kejayaan siri komedi pendidikan oh My English! (OME), Astro dengan bangganya mempersembahkan sebuah lagi telefilem istimewa untuk peminat setia OME berjudul Oh My English: Oh My Goat - Come Baaack!! (buat bunyik mmmbekkkk macam kambing sikit okayh?). telefilem ini akan ditayangkan secara eksklusif pada 5 September 2015, jam 9 malam secara serentak di 3 saluran iaitu Astro TVIQ (Saluran 610), Astro Prima (Saluran 105) dan juga di Astro Maya HD (Saluran 135).




McCafe Merdeka Coffee Promo Coupons

Monday, August 24, 2015



Happiness is a cup of delicious aromatic coffee and chocolate indulgence on this Merdeka week! Celebrate Merdeka with McCafe jom?

Sempena hari kemerdekaan Malaysia minggu ini, McCafe ada buat promosi harga runtuh untuk Iced Latte, Hot Latte and Iced Chocolate! Wow! 



Majlis pelancaran website selamatbercuti.com & open house raya.

Wednesday, August 19, 2015



selamatbercuti.com baru-baru ini telah melancarkan website terbaru mereka di alamat yang juga digunakan untuk jenama pakej percutian mereka iaitu selamatbercuti.com. Website terbaru ni lagi user-friendly dan banyak menawarkan pakej-pakej menarik!




Halal, Murah dan Berbaloi di Capricciosa!

Friday, August 14, 2015



Malam tadi diberi peluang dan kesempatan menikmati hidangan mewah Itali di Ristorante Italiano Capricciosa Pasta & Pizza di Pavillion Kuala Lumpur. Semua makanan yang bakal dihidangkan disini adalah dari bahan mentah segar dan ramuan asli yang memang special lah! Tapi restoran ni bukanlah jual pasta dan pizza je. Banyak jugak juadah lain. 



DAY TRIP TO SINGAPORE!

Saturday, August 08, 2015


selalu malas nak update blog. apa nak jadi lah seorang Neyra ni. okayh, ni nak cerita last Sunday, 02 August saya kena culik. OMG, siapa culik? Nedz!

masa dia mesej pagi tu, baru bangun tidur mamai-mamai dia tanya:



BIOMALAYSIA & ASEAN BIOECONOMY Conference & Exhibition 2015

Tuesday, August 04, 2015

 

Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI) dan Malaysian Biotechnology Corporation (BiotechCorp) telah mengumumkan yang Malaysia akan menganjurkan BioMalaysia & ASEAN Bioeconomy Conference & Exhibition event pada 17 - 19 August 2015, di Putra World Trade Centre (PWTC), Kuala Lumpur. Dengan kerjasama bersama Malaysia‘s Chairmanship of ASEAN 2015, MOSTI dan BiotechCorp berkerjasama sekali lagi dengan peserta-peserta dari ASEAN & industri Bioteknologi di BioMalaysia 2015.




Majlis Pelancaran Pasport ASEAN dan Gaya Travel Raya With Friends

Wednesday, July 29, 2015


Selamat Hari Raya uolls!

rasa macam lama pulak seorang Neyra tak update blog. huhuhu. sebab internet mampu menampung quota untuk job di social media, blog terabai. so banyak ke korang makan raya haritu? lemak terkumpul berapa kilo? banyak iftar events yang saya attend last month tapi maaf, tak sempat update semua.

kali ni kita ke rumah terbuka Gaya Travel!
apa yang ada agaknya kan? 




Wajah Baru P1 : Bersedia untuk ‘ReadyToP1ay’ bersama-sama anda

Wednesday, June 10, 2015

Packet One Networks Sdn Bhd (P1) hari ini mengumumkan kempen terbaru, “Ready to P1ay” yang menawarkan  penggunaan Internet secara percuma pada bulan pertama  tanpa sebarang bayaran permulaan, sekaligus memberi ruang kepada  pengguna baru untuk mencuba rangkaian 4G P1 yang telah diperbaharui.



BREAKOUT NU SENTRAL MEMBUKA TIRAI DENGAN 7 LAGI BILIK ‘ESCAPE’ DENGAN TEMA MENARIK!



BREAKOUT adalah hak milik penuh Superdough Sdn Bhd yang ditubuhkan oleh 5 orang individu muda, dinamik dan bervisi untuk mencipta pengalaman baru yang unik dan memberi inspirasi kepada masyarakat kini. Dan kini cawangan terbaru dibuka di NU Sentral! (cawangan pertama di Avenue K).



#pasarnita platform untuk bantu peniaga wanita

Saturday, May 30, 2015



PASARNITA? apa ni? okayh ni neyra nak cerita sikit. Pasarnita ni sebenarnya platform bagi menggalakkan lebih ramai wanita menceburi bidang perniagaan dan keusahawanan. Penasihat Pembangunan Keusahawanan dan Ikhtisas Wanita Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil berkata inisiatif yang diperkenalkan pihaknya itu bertujuan memberi ruang kepada usahawan kecil wanita memasarkan produk mereka. kalau boleh ke peringkat global! wahhhh best kan! best lah untuk kaum kami ni. kehkehkeh. 



5 Barang Yang Neyra Nak Beli di Rakuten Malaysia!

Wednesday, May 20, 2015


Ehem. sempena entry ke-1000 blog ni (clap clap untuk diri sendiri), saya nak hadiahkan diri sendiri dengan shopping di Rakuten! haha. Rakuten ni apa? kenapa nama unik sangat ni? macam best je kan?

Rakuten ialah sebuah online store yang anda boleh shopping sampai amount account bank susut sebab ada macam-macam barang dalam Rakuten ni! wow! ada fashion, health and beauty, home and interior, movies, pets, kids dan macam-macam kategori lain. kalau rasa macam rambang mata sangat, taip je kat search textfield tu. that is what I did setiap kali masuk Rakuten! gila tak rambang mata?

Maka, apa barang yang seorang Neyra nak sangat-sangat beli kat dalam Rakuten ni?



Lirik Kun Anta - Humood AlKhuder

Thursday, May 14, 2015

KUN ANTA 
By : Humood AlKhuder 

 لأجاريهم، قلدت ظاهر ما فيهم 
Li ujarihim, Qaldattu Zhahira ma fihim 
In order to keep up with them, I imitated their looks and exterior 

 فبدوتُ شخصاً آخر، كي أتفاخر 
Fabadautu syakhsan aakhar, Kai atafaa khar 
So I become someone else, just to boast 

 و ظننتُ أنا، أنّي بذلك حُزْت غنى 
Wa zhanantu ana, anni bizalika khuztu ghina 
And I thought that throught that I’d gained a fortune 

 فوجدتُ أنّي خاسر، فتلك مظاهر 
Fawajadtu anni khaasir, fatilka mazhahir 
But I found that I’d lost, for these are mere apprearances 

 (Chorus)

 لا لا 
La, la
No, no 

 لا نحتاج المال، كي نزداد جمالا،
La nakhtajul maala, Kai nazdadajamaala 
No, we don’t need wealth in order to increase in beauty

 جوهرنا هنا، في القلب تلالا 
Jauharna huna, Fil Qalbitalaalaa
Our essence is here, in our heart it shines 

 لا لا 
La, la 
No, no 

 نرضي الناس بما لا، نرضاه لنا حالا، 
Nurdinnaasa bi mala, Nardhahu lana haala 
We will not seek to please others with that which we deem unbefitting for ourselves 

 ذاك جمالنا، يسمو يتعالى 
Zaaka jamaluna, yasmu yata’ala 
That is our beauty, rising and ascending above 

 Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh, Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh, Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh

 كن أنت تزدد جمالاً
Kun anta nazdad jamala 
Be yourself and you will increase in beauty 

 أتقبّلهم، الناس لست أقلّدهم 
Attaqabbaluhum, Annaasu lastu qaliduhum
I accept people but I don’t imitate them 

 إلا بما يرضيني، كي أرضيني 
Illa bima yurdinii, Kai urdiinii 
Except for what I agree with, to satisfy myself 

 سأكون أنا، مثلي تماما هذا أنا 
Saakunu ana, Misli tamaman hazal ana 
I will just be myself, just the way I am, This is me 

 فقناعتي تكفيني، ذاك يقيني 
Faqanaa’atil takfiinii, zaaka yakiinii 
My conviction suffices, this is my certainty 

 (Chorus) 

 سأكون أنا، من أرضى أنا، لن أسعى لا لرضاهم 
Saakunu ana, man ardha ana, lan as’alaa liridhahum 
I’ll be what I please to be, I won’t seek their acceptance 

 وأكون أنا، ما أهوى أنا، مالي وما لرضاهم 
Wa akunu ana, ma ahwa ana, maali wamaa liridhahum 
I’ll be whom I love to be, Why would I care about their acceptance 

 سأكون أنا، من أرضى أنا، لن أسعى لا لرضاهم 
Saakunu ana, man ardha ana, lan as’alaa liridhahum 
I’ll be what I please to be, I won’t seek their acceptance 

 وأكون أنا، ما أهوى أنا، مالي وما لرضاهم 
Wa akunu ana, ma ahwa ana, lan ardha ana biridhahum 
I’ll be whom I love to be, I won’t be pleased by their acceptance



Monster's Crazy Crunchy - Yummy, Crunchy, Sexy!

Wednesday, May 13, 2015


Siapa suka makan chocolate? Angkat tangan cepat! Meleleh tak air liur korang tengok coklat dengan rainbow rice tu bergaul bersama. Sexy betul tengok chocolate melting macam tu. aummmmm! so, apa benda Monster's Crazy Crunchy ni? 



 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates