468x60

.

MaidEasy - servis cuci rumah serendah RM20 sejam!

Tuesday, November 15, 2016


Kesibukkan kerja kat bandar ni, kadang-kadang buat kita tangguh je kemas rumah kan? Saya yang bujang pun kelam kabut setiap hari rasa macam takde masa nak mengemas. Dah hujung minggu, baru lah nak kemas goodies bag pergi event yang menimbun, cuci toilet, cuci dapur apa semua. Aduh, kalau dah keluar rumah takde matahari lagi, balik pun matahari dah hilang berganti bulan, bila nak mengemas nya? Balik je dah letih, hujung minggu pun tu je masa nak berehat kena mengemas rumah lagi. Hah, siapa ada masalah macam ni baik cepat mengaku! Kesuntukkan masa? Takpe, sekarang dah ada MaidEasy - Don't Stress, We'll Handle The Mess katanya. 


Sabtu lepas sampai ke malam ada festival zumba, memang letih gila la kan? Esok paginya terus ke rumah Shafiq, aduh nak kena kemas rumah dia ni 4 bilik 3 bilik air? Memang tak larat! nasib baik dah booking awal pembantu rumah dari website www.maideasy.my. Yang mudahnya, dari handphone pun boleh book sebab website yang friendly-user. Saya booking "Basic Home Cleaning" Package, untuk 1 sesi selama 4 jam yang cuma berharga RM84.80 termasuk 6% GST. 4 jam cuma RM80? Fuh kira murah dah ni tau! 

MaidEasy ni ada menawarkan pelbagai servis lain seperti Move-In/Out Cleaning yang boleh lah korang pilih service ni kalau nak bantuan mengemas nak pindah rumah ke apa. Ada juga service Carpet Cleaning yang saya tahu memang kalau dah berdebu berhabuk carpet kepam lama tu terus malas dah nak clean kan ye dak? Ada juga servis Interior Painting, kalau takde anak bujang ke apa kat rumah nak membantu mengecat haaaa MaidEasy ada! Macam-macam ha boleh buat.


Sehari sebelum hari booking, MaidEasy dah send sms untuk inform nama cleaner yang akan datang ke rumah, dan jam berapa dia akan datang. So pepagi tu datang rumah Shafiq, terus geledah almari bagai cari barang-barang kelengkapan mengemas dan mengcuci macam bahan pencuci, span, berus, mop lantai, vakum, tuala, plastik sampah, baldi dan sebagainya. Nasib lah Shafiq ni semua benda ada haha! Ya, semua ni kita kena sediakan okayh sebab maid yang datang tak bawa apa-apa barang.



Pagi tu awal 15 minit maid bernama Masita dari MaidEasy sampai depan pintu pagar rumah. Sampai je terus dia minta baju nak iron dulu. Oh lupa pulak masa booking tu boleh letak "special request" dimana boleh pilih apa yang priority untuk dicuci atau dikemas dahulu. Dan kami pilih "Ironing" sebab baju kemeja kerja si Shafiq ni punya lah banyak nak kena iron. Haih, makwe dia ni dah la malas nak iron baju haha! Kemas hasil iron Masita, memang teliti dia buat kerja. 


Selesai seterika semua baju, terus Masita ke bahagian dapur untuk mulakan servis mencuci seluruh dapur dan tingkap. Segala pinggan dalam sinki, sinki, rak kecil semua dia angkat dan lap, cuci semua segala kotoran dia sental., Berkilat habis haaaa dapur! Kabinet pun habis semua dia lap kan. Korang boleh mintak dia cuci kan peti ais juga ok! Tapi hmmm peti ais takde apa pun haha! So kami tak mintak lah dia cuci peti ais. 


Rumah ni ada 3 bilik air. Sesudah mencuci bahagian dapur, dia terus bagitahu nak cuci semua tandas dahulu. Maka dimulai dengan tandas di tingkat bawah, lepas tu terus ke tingkat atas di cuciya. Rasa macam clean je semua tandas siap clorox bagai lantai, berus keluarkan semua kotoran melekat di lantai! Sinki pun dia berus ha. Puas hati tengok hasil kerja Masita ni! Masa ni saya dah rilek rilek kat ruang tamu main board game dengan anak-anak sedara si Shafiq ni. Kan dah cakap, "don't stress, we'll handle the mess" so memang biarkan je la MaidEasy uruskan segalanya di hujung minggu macam ni.



Sesudah cuci tandas, Masita terus bersihkan semua bilik di tingkat atas dan seterusnya ruang tamu dan bahagian ruang makan dan dapur. Memang semua dia sapu sampah, vakum dan mop lantai. Habis sampai ke tangga pun dia cuci. Hasilnya? Hah tengok lah sendiri lantai berkilat kemain bersih! Semua duk rasa nak berguling je atas lantai. Pantas Masita buat kerja tapi hasil memang memuaskan. Tak sangka 4 jam cukup kemas seisi rumah ni. 

So kalau korang perlu bantuang untuk mencuci rumah, jangan tunggu lagi! Cepat cepat booking dengan MaidEasy! Memang puas hati dengan hasil kerja mereka ni. 

Website: 

Facebook:

Instagram:












0 comments:

 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates