MaidEasy - servis cuci rumah serendah RM20 sejam!

11:02 pm


Kesibukkan kerja kat bandar ni, kadang-kadang buat kita tangguh je kemas rumah kan? Saya yang bujang pun kelam kabut setiap hari rasa macam takde masa nak mengemas. Dah hujung minggu, baru lah nak kemas goodies bag pergi event yang menimbun, cuci toilet, cuci dapur apa semua. Aduh, kalau dah keluar rumah takde matahari lagi, balik pun matahari dah hilang berganti bulan, bila nak mengemas nya? Balik je dah letih, hujung minggu pun tu je masa nak berehat kena mengemas rumah lagi. Hah, siapa ada masalah macam ni baik cepat mengaku! Kesuntukkan masa? Takpe, sekarang dah ada MaidEasy - Don't Stress, We'll Handle The Mess katanya. 


Sabtu lepas sampai ke malam ada festival zumba, memang letih gila la kan? Esok paginya terus ke rumah Shafiq, aduh nak kena kemas rumah dia ni 4 bilik 3 bilik air? Memang tak larat! nasib baik dah booking awal pembantu rumah dari website www.maideasy.my. Yang mudahnya, dari handphone pun boleh book sebab website yang friendly-user. Saya booking "Basic Home Cleaning" Package, untuk 1 sesi selama 4 jam yang cuma berharga RM84.80 termasuk 6% GST. 4 jam cuma RM80? Fuh kira murah dah ni tau!

(Update 2019: 4 jam RM100)

Dapatkan diskaun RM10 OFF untuk cleaning session bersama MaidEasy! 

Klik link dibawah:

MaidEasy ni ada menawarkan pelbagai servis lain seperti Move-In/Out Cleaning yang boleh lah korang pilih service ni kalau nak bantuan mengemas nak pindah rumah ke apa. Ada juga service Carpet Cleaning yang saya tahu memang kalau dah berdebu berhabuk carpet kepam lama tu terus malas dah nak clean kan ye dak? Ada juga servis Interior Painting, kalau takde anak bujang ke apa kat rumah nak membantu mengecat haaaa MaidEasy ada! Macam-macam ha boleh buat.


Sehari sebelum hari booking, MaidEasy dah send sms untuk inform nama cleaner yang akan datang ke rumah, dan jam berapa dia akan datang. So pepagi tu datang rumah Shafiq, terus geledah almari bagai cari barang-barang kelengkapan mengemas dan mengcuci macam bahan pencuci, span, berus, mop lantai, vakum, tuala, plastik sampah, baldi dan sebagainya. Nasib lah Shafiq ni semua benda ada haha! Ya, semua ni kita kena sediakan okayh sebab maid yang datang tak bawa apa-apa barang.



Pagi tu awal 15 minit maid bernama Masita dari MaidEasy sampai depan pintu pagar rumah. Sampai je terus dia minta baju nak iron dulu. Oh lupa pulak masa booking tu boleh letak "special request" dimana boleh pilih apa yang priority untuk dicuci atau dikemas dahulu. Dan kami pilih "Ironing" sebab baju kemeja kerja si Shafiq ni punya lah banyak nak kena iron. Haih, makwe dia ni dah la malas nak iron baju haha! Kemas hasil iron Masita, memang teliti dia buat kerja. 


Selesai seterika semua baju, terus Masita ke bahagian dapur untuk mulakan servis mencuci seluruh dapur dan tingkap. Segala pinggan dalam sinki, sinki, rak kecil semua dia angkat dan lap, cuci semua segala kotoran dia sental., Berkilat habis haaaa dapur! Kabinet pun habis semua dia lap kan. Korang boleh mintak dia cuci kan peti ais juga ok! Tapi hmmm peti ais takde apa pun haha! So kami tak mintak lah dia cuci peti ais. 


Rumah ni ada 3 bilik air. Sesudah mencuci bahagian dapur, dia terus bagitahu nak cuci semua tandas dahulu. Maka dimulai dengan tandas di tingkat bawah, lepas tu terus ke tingkat atas di cuciya. Rasa macam clean je semua tandas siap clorox bagai lantai, berus keluarkan semua kotoran melekat di lantai! Sinki pun dia berus ha. Puas hati tengok hasil kerja Masita ni! Masa ni saya dah rilek rilek kat ruang tamu main board game dengan anak-anak sedara si Shafiq ni. Kan dah cakap, "don't stress, we'll handle the mess" so memang biarkan je la MaidEasy uruskan segalanya di hujung minggu macam ni.



Sesudah cuci tandas, Masita terus bersihkan semua bilik di tingkat atas dan seterusnya ruang tamu dan bahagian ruang makan dan dapur. Memang semua dia sapu sampah, vakum dan mop lantai. Habis sampai ke tangga pun dia cuci. Hasilnya? Hah tengok lah sendiri lantai berkilat kemain bersih! Semua duk rasa nak berguling je atas lantai. Pantas Masita buat kerja tapi hasil memang memuaskan. Tak sangka 4 jam cukup kemas seisi rumah ni. 

So kalau korang perlu bantuang untuk mencuci rumah, jangan tunggu lagi! Cepat cepat booking dengan MaidEasy! Memang puas hati dengan hasil kerja mereka ni. 

Website: 

Facebook:

Instagram:


Dapatkan diskaun RM10 OFF untuk cleaning session bersama MaidEasy! 

Klik link dibawah:









You Might Also Like

81 comments

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Jika butuh cuci bilik 1 bilik rm50 sy tk Kira jm Ni sini sy cuma Kira bilik sahaja bolh contact sy 01121217721. To kiss lh bilik kecil besar harga sama ....ruang Tamu kitchenken...? Itu sahaja yg bolh sy buat termk ksh atas perhatian and a ...?

      Delete
    3. contact sy 01126180182

      Delete
  2. 0183600254 call Sye jika ade tuan puan nak kemas rumah kebun atau cat rumah Sye dok ampang

    ReplyDelete
  3. Waaa...nice sharing..kte tengah cari org juga nak kemas rumah..thanks Tauu...

    ReplyDelete
  4. Area k.l ,Selangor boleh call saya ye...cuci rumah Baru pindah atau aircond pengalaman kami 20 tahun uruskan cleaning service.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy memerlukan khidmat cuci rumah. tapi area dapur sahaja. mcm mne nk berhubung ye?

      Delete
    2. 0182150406 call sye

      Delete
    3. Saya juga bust perkidmatan kemas rumah area lembah klang dan kuala lumpur..bergerak solo,bukn dari mana2 agent..yg penting saya org malaysia.buleh whatsapp saya di 0176699910

      Delete
  5. Area k.l ,Selangor boleh call saya ye...cuci rumah Baru pindah atau aircond pengalaman kami 20 tahun uruskan cleaning service.

    ReplyDelete
    Replies
    1. brp harga untuk cuci n kemas rumah yang baru nak pindah masuk..cuci luar depan luar belakang, ruang tamu dapur bilik air n 3 bilik tdo kt atas

      Delete
  6. Ada yg area temerloh tak? Sy perlukan khidmat pada awal jun 2018 ni, mtk tlg hubungi sy 0197929490

    ReplyDelete
  7. Salam...mencarai tukang kemas rumah...area kajang

    ReplyDelete
  8. Ajil terengganu ada tak servis

    ReplyDelete
  9. Area port dikcson Ada x?

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. hai..saya memerlukan khidmat mencuci rumah harini atau esok..call saya 0125672331 area kota damansara urgent....

    ReplyDelete
  12. Memerlukan orang kemas rumah..saya bersedia..sila wsap saya..erea uluklang .setapak ..wgsa maju taman melawati

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam cek syh berminat kerjah kemas ni

      Delete
    2. Assalam .. bileh bile tuan puan nak cari orang kemas rumah sila hubungi saye washap 0164337656
      area . wangsa maju . taman melawati . wangsa pekasa

      Delete
  13. Rasa nak buat kerja ni jugaklah, sure penat tapi tak stress nak achieve sales. Senang nak urus masa sendiri tak payah aplly cuti bagai.

    ReplyDelete
  14. Saya nak orang kemas dan cucu bilik air rumah saya di Johor

    ReplyDelete
  15. Sila puan atau tuan area bangsar village yang nak cuCi dan kemas rumah boleh tinggal pesan. Atau WA di no 01137274195

    ReplyDelete
  16. Cuci rumah
    Pest control
    Kerja2 perhidmatan
    Boleh call 0183873221
    Area KL selangor.. Tq

    ReplyDelete
  17. Cuci rumah
    Pest control
    Kerja2 perhidmatan
    Boleh call 0183873221
    Area KL selangor.. Tq

    ReplyDelete
  18. Boleh book utk kemas umah d kuching..hubungi saya 01125120386.urgent.tq

    ReplyDelete
  19. Jb, psr gudang, Masai,bule contact sy.. 01112946801. Thanks.

    ReplyDelete
  20. Jb, psr gudang, Masai,bule contact sy.. 01112946801. Thanks.

    ReplyDelete
  21. Salam...

    Ada Perkhidmatan Pencuci Rumah area Gombak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam .. bile tuan puan nak cuci rumah sila hubungi washap kami 0164337656 ..

      Delete
    2. sila hubungi kami penghidmatan cuci rumah .. washap 0164337656..

      Delete
  22. Kat jb boleh tgk page Cuci dan bersih rumah,kat fb,puas hati

    ReplyDelete
  23. Kat jb boleh tgk page Cuci dan bersih rumah,kat fb,puas hati

    ReplyDelete
  24. Yang berminat cuci kemas rumah sabtu ahad di area klang shah alam, sila contact sy 016694948. Thanks

    ReplyDelete
  25. Area JB boleh hubungi saya untuk khidmat cuci rumah / bersihkan rumah.

    0177256929

    ReplyDelete
  26. Sy mau pencuci rumah area air tawar stiawan

    ReplyDelete
  27. area gombak ada ke? sy tengah cari maid harian utk bersihkan rumah. terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam akak...kalau perlukan servis cleaning rumah,buleh hubungi saya untuk call atau whatsapp di 0176699910..saya buat area lembah klang secara perseorangan..bukan dari mane2 agent...yg penting saya local..

      Delete
  28. Salam boleh x kemas dlm umah yg dh lama tggal n kemas area luar rumah juga.. Rumput2?

    ReplyDelete
  29. Saya di taiping perlukan pencuci rumah utk esok ahad 17/2/2019.

    ReplyDelete
  30. Sye memerlukan perkhidmatan cuci rumah area taiping march 2019.sila tinggalkan no tel anda dengan kadar segera..tq

    ReplyDelete
  31. Saya memerlukan perkhidmatan cuci rumah area taiping segera awal march 2019.sila tinggalkan no fon

    ReplyDelete
  32. Perkhidmatan "Maid On Demand" kami boleh membantu melakukan semua tugas2 seperti di bawah:
    .
    ✔ Mengemas rumah, pejabat & kilang.
    ✔ sapu/Vakuum dan mop lantai/karpet
    ✔ Mengemas dan membersih kabinet dapur
    ✔ mengemas stor simpanan barang
    ✔ Pembersihan luar rumah @ carporch @ longkang

    ✔ Lipat baju/Menyidai Pakaian
    ✔ Iron / Seterika Baju
    ✔ Mencuci rumah kosong baru @ lama @ selepas ubahsuai/renovate.
    ✔ Mengemas & membersih dalam/luar rumah/ruang tamu/bilik/dapur
    ✔ Buang sawang
    ✔ Cuci Kipas
    ✔ Cuci bilik mandi/toilet
    ✔ Cuci tingkap/sliding door
    ✔ renovation sambung depan sambung belakang rumah
    ✔ membuat table top
    √mengecat rumah luar&dalam

    ReplyDelete
    Replies
    1. I need rawang area taman mawar rawang

      Delete
    2. Area bukit beruntung Rawang..ada maid?

      Delete
    3. Area gemas negeri sembilan ade ke
      Nk cuci umah n cuci almari

      Delete
  33. saya mencari 2 org utk cuci rmh di gong badak kuala terengganu sila call no 01116837153

    ReplyDelete
  34. Sape" yang memer Lukan pembantu cuci /mengemas rumah hubungi saye di 0162663657

    ReplyDelete
  35. Sya mencari tukang cuci umah di setiu
    Pak kancil
    Boleh hubungi sya 018_2826908

    ReplyDelete
  36. Ade tak area taiping perak?? Jika ade tolong wspp sy bole? 0134393015 - husna .. sgt2 mwmerlukan

    ReplyDelete
  37. Saya nak cari org tolong cuci rumah shah alam sek. 14

    ReplyDelete
  38. Nak cari org tolong bersih kan rumah d shah alam sek. 14

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam akak...kalau perlukan servis cleaning rumah,buleh hubungi saya untuk call atau whatsapp di 0176699910..saya buat area lembah klang secara perseorangan..bukan dari mane2 agent...yg penting saya local..

      Delete
  39. Salam tuan/puan jika perlukan pkje tuk kemas rumah sila chat sy..tuk area banting.. Tq

    ReplyDelete
  40. Slm puan/tuan jika de yg nk prlu pkrja tuk kemas rumah sila hubungi sy tuk area banting..01131907678..tq

    ReplyDelete
  41. Slm puan/tuan jika ada yg nk prlu pkrja utk kemas rumah sila hubungi sy utk area setiawangsa wangsa maju keramat desa pandan..0192887019..tq

    ReplyDelete
  42. AREA
    BAYAN LEPAS
    RELAU
    BAYAN BARU
    SUNGAI ARA
    BUKIT JAMBUL
    GELUGOQ
    KAWASAN PULAU
    PERHIDMATAN HOUSEKEPING RUMAH OPIS
    3jam rm50
    Call/WHATSUP
    0174329906

    ReplyDelete
  43. Assalamualaikum saya mencari org utuk kemas rumah area kapar klang

    ReplyDelete
  44. Area JB boleh hubungi saya untuk khidmat cuci rumah / bersihkan rumah
    01112700439

    ReplyDelete
  45. Memerlukan perkhidmatan mencuci umah dan cuci almari area gemas
    Sila hubungi saya 01116004859

    ReplyDelete
  46. Salam akak...kalau perlukan servis cleaning rumah,buleh hubungi saya untuk call atau whatsapp di 0176699910..saya buat area lembah klang secara perseorangan..bukan dari mane2 agent...yg penting saya local..

    ReplyDelete
  47. Salam akak...kalau perlukan servis cleaning rumah,buleh hubungi saya untuk call atau whatsapp di 0176699910..saya buat area lembah klang secara perseorangan..bukan dari mane2 agent...yg penting saya local..

    ReplyDelete
  48. Perhidmatan kemas rumah area taman pandan cahaya 1 jam 20 rmh
    Buang sawang
    Lap meja perabot
    Lap tingkap
    Sapu mop
    Cuci bilik air
    Kemas dapur
    Stor
    Wspp 016 231 0565
    011 3933 4410

    ReplyDelete

drop your comment here!

Like us on Facebook