Chinese new year holiday

4:18 am

6 february 2008

Yeah! Chinese new year holiday da start . aku ta alik pown ke kampong halaman yunk terchenta.. juz alik uma makcik kuwh ajew.. tapy today aku titow umah nazra… ptg tuwh afta claz kol 12 pm.. nazra amek kuwh and nora di umah sewa kami… then after antar nora gy kelana jaya.. kitowng gy jalan2 d mid…mau nenowk wayang… kitowang bli tikiet wayang kul 945 pm… nak abeh kan masa pnya pasal…kitowang jalan2 ler dlm mid tapy pnya ah buhsan na mmpos sbb bnyak kdai tutop… da ta sabar2 na raya shangat agaknyer.. jalan2… aku pon sempat ah shopping… rembat tshirt reebok satu jewk.. uet ta bnyak.. then gy maen2 bowling.. aku kalah trok seyh! Tataw ah napew…cm takde mood shangat nak maen.. maybe sbb peot kowt… haha…. Kitowng nenowk wayang cte kungfu dunk mlm tuwh… agak besh walaupun cam shengal sket hero nyew… haha… then balik umah mlm tuwh kuwh tros kiok.. pnat loe…

7 february 2008

Pagy2 lagy aku da bangun titow… maybe sbb titow awal kowt last nyte… nazra ajak aku lepak2 kat steven’s corner pagy tuwh… bekpes ah kunun nyew… tapy kitowang wifi jewk lebeyh d sana… then nazra anta aku alik sentul… alik ah sana… t.hary tuwh ayah aku ckp kitowang kna alik kg kat perak… gewak ah perak… yunk tensen giler babi nyew… patotnyew cm dkat jewk perak ngan kl… takde ler jauh shangat pown… tapy 6 jam bawu smpai.. huhu…. Alik kwantan pown bawu 4 jam jewk… seme sbb jem pnya pasal! Tensen btol.. mlm tuwh of coz ler pnat…. Tapy smpat agy ah kitowang wat bday party utk sepupu kuwh, kak ima… bday yunk ke 29 taun! Hik3.. abeh sebijik cream blueberry cheese cake mlm tuwh… cukup2 jewk 1 slice sowang.. then afta mamam..ape lagy….masing2 titow ah…

8 february 2008

Pagy2 agy da bangun titow…sbb kecoh yunk len suh bangun….kunun2 mereka mau piknik di waterfall… kmas2 ah baju… then tetibe ngah otw…leyh plak tkr plan… diowang mau ke Cameron highlands plap da… ape ah diowang neh… bikin gue pening aja! Huhu… then jem agy.. ramai sgt owg.. huh aku sgt benci jem! Smpai kat Cameron mmg best.. sejuk jewk rasa.. lama da tak dtg sni… last aku dtg tyme darjah 1… meaning to say, da 13 taun ah ta dtg sni..haha..lama btowl… kitowang jalan2… gy manyak tmpat.. termasok aha aku leyh plak tererempak ngan minah kpm kat sini… kecik nyew dunia! then diowang ckp ape kata titow kat Cameron jewk 2nyte… gilew ah.. dah ah ta plan..naseb bwk baju… tapy masalahnyew mana na cari hotel last minute gni.. then pas kul 6pm (afta hampir putus asa) kitowang dapat ah apartment tapy pk2 alik susah sbb grand ma kuwh pakai wheel chair… apartment tuwh takde lift plak.. then dpt plap penthouse … mmg kedengaran spt giler.. tapy ape na wat.. tu je yunk ade… melayang ah rm580 utk sewa penthouse… tapy okayh ah coz kitowang pon ramai… 3 kereta… 15 org semenya… haha.. penthouz tu sgt la bsar tapy best.. berbaloi ah.. mlm tuwh iotwang gy jalan agy.. sejuk na mampos… huhu…. Shopping… shopping and shopping!

9 february 2008

Pagy2 da bangun sbb sejuk sgt2… kitowang cam biasa ah.. after check out… gy shopping agy.. and jalan cam biasa ah jem.. 2km pon amek masa stgh kam! then today aku da nenowk smthg yunk wat aku rasa gerun gilew.. ade Chinese boy… kecik agy… kna langgay ngan van.. yunk wat bulu roma aku naek sbb eksiden tu berlaku dpn mata aku sndiri… terkejut gilew.. cian bdk tuwh.. ntah survive ke tak aku tataw… ptg tuwh gewak alik umah grandma aku… and cam biasa ah.. jem lagyk! Tensen aku…!! Pnat na mampos ah today even bkn aku pon yunk drive.. haha.. kitowang alik kl mlm tu jgk.. around 9pm.. mmg pnt.. kul 12 lebey bawu smpai.. huhu… aku dah penat.. pengsan tros..

10 february 2008

Pagy aku bangun.. parents aku na alik uma da 2day.. urm… aku lak ptg tuwh da merayap d KLCC.. huhu.. tmpat kenangan lama kuwh neh… aku, syud, faez, and afiq gy ah nenowk wayang d tgv klcc… nenowk cyte one missed call.. bley blah ah…tapy ta besh manew ah… tapy still wat aku terkezut gak ah… then kol 9pm bawu ah kitowang alik… gewak gy jj wangsa maju plap.. huh! Saket nyew kaki.. pnat nak mampos! Malam tuwh aku titow awal.. kepenatan!

11 february 2008

Pagy2 agy da bangun titow…then aku gewak na alik umah sewa kul 930 am.. nek lrt wangsa maju smpai asia jaya… coz nazra tunggu aku kat sana… mmg nak mati.. berat btol laptop kuwh! 18 stesen..aku berdiri sepanjang perjalanan…siot jewk rasa! Huhu… then nazra bawak aku gy carefour cheras… pastu gy tesco kajang plap…shopping brg na bwk alik.. tetibe nazra ckp na gy air terjun sg tekala…mmg besh ah kat sana.. agak byk ah gak gambar2 yunk telah di snap.. even kitowang ta dpt mandi pon dat tyme… haha… then jalan2 semenyih.. kitowang alik beranang… huh pk2 asement aku ta siap agy… nak gy claz lak esok… nantok nyew… pnat ah! Malash nyew nak gy claz….anyway.. aku hepi sgt2 cuti raya cina ni..sgt bermakna!

You Might Also Like

0 comments

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S