Dis.Rupt.Edu 2012

4:35 am

Last week, berhenti seketika memeningkan diri dari belajar sebab pergi competition at Segi University College, Kota Damansara for few days. my project shortlisted top 30 so kena la masuk battlefield. thanks UTP, sebab sponsor kami tidur di Tune Hotel. ok mari lihat gambar sambil membaca caption. dasar malas nak tulis entry ni ;p


malam pertama sampai, belums empat salin baju dan mandi segala, bikpah dah culik saya. konon nak pegi Ikea makan meatballs sekali dah habis. terpaksa lepak makan karipap Ikea tapi duduk dalam McD.


masa masuk bilik dalam Tune Hotel, pergh pergh. besarnya bilik :)




masa first day Dis.Rupt.Edu sangat mengecewakan melihat "booth" yang disediakan untuk kami. tengah panas dan hujan segala pun kami rasa. dah la meja je ada. kerusi satu, plug takde, macam-macam hal lah spoilt. maybe krew diorang tak biasa buat event. oh, hari pertama dan presenter pertama. memang rasa nak pitam masa tu. haha



lepas presentation, one of the judges datang ke meja saya. bagi business card. ehem, hensem jugak founder Hatching Technology ni ;p


Auditorium Segi University College sangat lah macam panggung wayang. ini juga port tidur kami. hahaha i cant imagine how if kat UTP macam ni, lepas tu setiap kali dengar lecture memang tidur. 


duduk dalam Segi University College ni memang feeling duduk overseas. lepas tu cuci mata tengok orang mandi kat swimming pool. yeah, swimming pool diorang memang open tengah2 ni. nampak kolam belakang tu? hahaha~


kan dah cakap macam duduk overseas? ala-ala dekat Rome haha.


malam tu pergi Ikea lagi sekali dengan yang lain-lain. jumpa makcik Huda Luna ni. wahhhh perut dia dah bulat! ada baby dalam tu! yeah yeah *lompat-lompat*


Akhirnya tercapai juga hasrat nak melantak makan Meatballs Ikea. malam tu jugak makan salmon, pie, and chicken wing. perut penuh! 





hari kedua Dis.Rupt.Edu, sesi bergambar je banyak. yeah, kami student IT/IS UTP yang merenk-merenk belaka ketika bergambar. hahahaha enjoy the day, what?


balik tu kami makan ramai-ramai kat Homst Restaurant. Restoran Chinese Muslim . sedap gila! approved by kawan-kawan chinese yang join makan sekali. memang pergi Dis.Rupt.Edu ni banyak enjoy makan je hahaha~ malam tu kami makan 9 orang, order  black bean fish fillet, kung po chicken, loh hon chai, oyster egg, fishball soup with seaweed, wantan mee, 8 bowl of rice, a jug of chinese tea. total : RM100.10.


dan hari ketiga, Final Battlefield. UTP menang! tahniah roomate 3 malam. hehehehe. punya dia gelabah nebes bagai, menang jugak. dapat pergi US gittew. tahun depan Dis.Rupt.Edu kat UTP pulak :O

habis event petang tu memang nak balik UTP terus. tapi kami singgah makan kat Burger Bakar Abang Burn Damansara dulu. TERUK GILA SERVIS! memang boleh gaduh dengan toke kedai. hahahah~ apa pun, dari Dis.Rupt.Edu ni dapat kenal ramai kawan baru. walaupun satu course, kami lain batch. weee~ dah final year barulah nak busy masuk event. ish ish ish~








You Might Also Like

1 comments

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S