memory indah selamanya...

10:05 am


Kawan ataw sahabat…apakah itu? Ouh membawa satu maksud yg sgt2 besar. Terkenangkan budak yg nakal, budak yg rajin blaja, pertama kali didenda oleh cikgu dan byk lagi peristiwa gembira yg berlaku masa bersekolah kecik2 dulu. Tyme tu, sume nye happy! Yg kita taw cume seronok..takde masalah lgsung kan? Main…main…dan terus main…

Masuk jewk sekolah menengah….kita suda taw blaja menghargai hidup…makin matang hadapi cabaran hidup ini…tyme ni jgk la…kita akn blaja “mencari awex dan balak”…semenye bermula dr sini….dan persahabatan tetap berterusan…sehinggalah ke zaman kolej dan universiti..

Kolej? Universiti? Ahhh…kite dah masuk kesini rupenyer..Kepala mula pening…hidup makin stress tp kita tetap enjoy…wlupun kdg2 teringat asgnment berlambak2 tak siap menjelang dateline nk kna anta…kiter tetap relax! Last minute seme kelam kabut…ahh kite seme masih tak taw uruskan masa dgn btul..kiter tetap mcm dulu….tapi kawan tetap kawan…

Apabila dah dewasa, byk benda yg kita lalui masa kecik akan hilang dan masalah pulak akan bertambah…. Ya! Makin bnyak masalah! Mcm perdana menteri plak nk pk masalah negara…Kawan2 gak dah berpindah ke merata tempat untuk bekerja, bekerja demi masa depan..Kadang2 ada masanya kita akn terkenangkan kwn2 yg da lama kita tak jumpa.tyme ni la mle engat seme memori lama…..uh! sgt rindu itu seme….

Mungkin keadaan da berbeza tp apa yg telah kita lalui akan sentiasa menjadi memori, memori yg paling indah sekali…..memori yg ta mungkin akan dilupekan smpai bila2….kawan selamanya….

Photobucket

p/s: buat seme kwn2 aku kat sek agama masjid jamek beserah 1996-1999, sk assunta convent 1995-2000, smart 2001-2005, mpc beranang 2006-now…korang tetap di hati!!

You Might Also Like

0 comments

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S