468x60

.

resipi: banana smoothie

Friday, February 01, 2013


haritu dah buat Banana Caramel. malam ni dinner buat Banana Smoothie pulak. 
sedap dan kenyang. bagus untuk diet. eh?


bahan-bahan:

4 biji pisang. aku suka letak banyak baru umphh!
200ml susu
50ml air
2 sudu besar gula perang
beberapa ketul ais kiub

cara-cara membuatnya:

1. masukkan pisang dan susu di dalam blender. blendkan semua
2. masukkan air dan gula perang. blendkan lagi.
3. masukkan ais kiub dan blendkan lagi hingga sebati.
4. tuangkan ke dalam cawan dan nak best letak lah whipped cream dan chocolate ke apa. 
5. minum!

slurppppppppppp~




2 comments:

  1. amer akat said...:

    aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

  1. Myra Jay said...:

    Tak pernah minum tapi bila tengok sini rasa macam nak mencuba la..hehee

 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates