Chuckle's TTDI : Eat. Laugh. Love.

12:11 pm



Sabtu lepas sempat singgah ke sebuah cafe di Taman Tun Dr. Ismail (TTDI) iaitu Chuckle's!! dengar nama pun dah macam tempting je kan? masa mula nak masuk pintu cafe ni pun dah macam wahhhhhh saya suka sangat interior design cafe ni! 




feels so cozy and comfortable untuk lepak bersama kawan-kawan. Sempat jugak tanya-tanya co-founder cafe Chuckle's ni iaitu GG....yang kebetulan ada kat situ. GG cakap target cafe ni fokus kepada restoran berkonsepkan hipster not hipster and simple. kemas, bersih dan tenang je rasa. nak borak dengan kawan-kawan pun best je rasa. 

so apa menu yang ada?


haaaaa menu signature dan laku keras kat Chuckle's ni ialah Fried Coconut Rice with Ayam Percik! malangnya, masa datang sini dengan Eazy, menu tu dah habis. laku keras kan. hehehe... kami tanya GG apa menu signature yang dia cadangkan untuk kami rasa. 


Orange Smiley - The healthy-licious mixture of orange, carrot and apple.
RM 9.00


With Love, Chocolate - dare to feel the love again and again? Here's the feeling! 
RM 10.00

so, as mukadimah sebelum melantak, GG suggest kami try With Love, Chocolate and Orange Smiley. Eazy minum yang With Love, Chocolate saya pulak minum Orange Smiley. sedap gilaaaa and rasa healthy. jus tu tak manis pun! 


banyakkkk tak? banyakkk kannnn makanan-makanan yang GG suggest untuk kami melantak. kehkehkeh! let me exlain one by one. 


Beef Kuey Teow - Wok fried rice noodles, bean sprouts, chives and beef slices. 
RM 11.00


Basil Chicken - Pan seared chicken breast with roasted potatoes on a bed of fresh spinach and creamy basil sauce. 
RM 22.00


Asian Pesto - Spicy basil pesto with an asian twist. 
RM 23.00


Sea Bass Fiorentina - Pan seared seabass with pilaf rice served with spicy marinara sauce. 
RM 25.00


Hot Mocha Choca - A latte with chocolate.
RM 9.00




nampak sedap kan? mostly makanan kat cafe Chuckle's ni berkonsepkan Asian Fusion Foods. boleh bawak kawan-kawan dan keluarga datang sini. 

Chuckle's
No. 135 Jalan Aminuddin Baki, 
Taman Tun Dr. Ismail Kuala Lumpur, Malaysia

Operation time: 11:00 pagi - 11:00 malam
Facebook: Chucklesttdi
Instagram: @chucklesttdi










You Might Also Like

0 comments

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S