Zaman Sekolahku… [ASSUNTA and SMART]

8:31 am

Hari ini aku bosan lg. biasala…cuti sem aku mana pernah indah! Huhu… so utk mengisi waktu kebosanan ku di rumah, aku belek2 lar majalah sekolah lama ku. Mengenang kembali kenangan terindah di sekolah ASSUNTA dan SMART. (hari ni aku cte pasal 2 sekolah je la…skolah agama aku ta bnyak kenangan..haha…)

Majalah Assuntamara and Inspirasi ku belek2. oh! Betapa kurindu kalian semua. Mana la korang seme ni pergi ek. Um dlu aku agak benci dgn sekolah. Tp ble da ke zaman kolej ni teringat la sekolah lama. Ble da lama tinggal rasa rindu sgt zaman sekolah dlu. Ku belek2 majalah yg ade. Tahun 1995-2005…lamanya aku sekolah. Haha..tgk2 lar gmbar2 yg ade. Rindu sgt pd cekgu2 ni. Ntah2 da ta wujud pon kot kat sekolah lama ku. Lama plak tak gi skolah. Nk pegi pon rasa cm takde sape pon yg aku knal.

Um mula dr sekolah Assunta Convent. Rasa cm da lebeyh 8 taun tak g skola tu. Huh! Truknya aku. Haha. Bkn ape, aku rasa kalu aku pegi pon bkn je cekgu, pak guard pon da lupa aku kot. Aku tgk Assunta pon da bertukar kaler. Rasa cm kindergarten pon ade. Ceria semacam je. Haha, tp bnyak kenangan ku di sana. Rindu kawan2 aku dr 1 Inovatif, 2 Inovatif, 3 Inovatif, 4 Inovatif, 5 Inovatif and 6 Kreatif! Tp yg pling ku ingat 6 Kreatif.. kemana kalian semua hilang? Huhu.. tak silap aku hampir 50% je yg still cntct. Yg len hilang! Kna wat jejak kaseh ni.. ASSUNTArian!! I Miss You All larh!!
Classmate 6K: wani, sha, alia, anis, anna, auni, che wan, hizwatul, hong, ifta, imtinan, intan, karen, lee, luanne, liyana, misha, azeyah, maimunah, islami, natassha, aisyah, atteya, hani, dayu, izatul, taty, mimi, banin, dayah samat, dayah zawawi, nadiah, reena, rehanah, saadah, ct aisyah, ct sarah, su leng.

Then, skola SMART plak! Yeah! Sekolah yg melahirkan sifat kenakalan ku. Mcm ta caya je dlu form 1Gigih, form 2 Gigih, form 3 Dinamik aku kelas arab. Haha. Bek gle tp last2 tyme pmr aku drop jgk ler subjek tu. Takut nk amek. Form 4 Sains Gigih – form 5 Sains Gigih lak aku masok kelas LK. Wah kelas pling nakal! Masa 5SG lar kitorg feymes. Sape ta knal 5SG…kelas pling tak terkawal kenakalan. Haha. Tp kelas tu ah pling best! Cikgu BM pling sporting, Pn Salmiah (smpai skunk pon die knal aku!) Cikgu Math yg sgt sabar ajar kami lak Pn Zalilah. Cekgu Add Math, Mr Pua (subjek paling aku benci!), Cekgu English and EST lak Miss Kong (miss! Ble mau kawen??), Cekgu Agama Ustaz Shaiful (mmg best!), Cekgu Fizik Pn Siti Aini (cekgu pling gila2..da jd datin ek skrg??), Cekgu Kimia Pn Nik Hasniah (die garang tp chantek!), Cekgu LK En. Mahyud (cikgu pujaan ramai! Ye ke??), Cekgu Sejarah a.k.a guru kelas kami En. Sara (mmg sporting!)…. Tp ramai cekgu2 ni da takde…huk3….rindu nye….kwn2 aku masa 5SG pon ramai da hilang….mana korang semua ek??? SMARTian! Mana korang…?
Classmate 5SG: farid (ketua), pzana (pen. ketua), afiq, amirul, ali, zulkhairi, budin, dzul, megat, aca, amar, dayang, arfa, inn, deela, hanie, adya, taty, naqi, penan, pie-g, reena, zul, nazib, faiz.

Huhu…ape2 pon, korang tetap di hati ku! (wlupun korang da lupa aku…)
ASSUNTA 1995-2000
SMART 2001-2005

p/s: nazib! penat aku taip blog ni...nak sgt baca....hehe....

You Might Also Like

1 comments

  1. tak pernah lah dapat belajar sekolah best macam awak..

    ReplyDelete

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S