SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

4:18 pm



SHOPPING RAYA

Photobucket

Shopping tyme…utk seme shopaholic di dunia. Haha. Tyme2 gini memang best ah na shopping di jalan tar, masjid india, chow kit dan sewaktu dengannye lah. Tapi siang malam aku berjalan last2 aku beli tudung je sehelai dan t-shirt sehelai. Ceh..!! wat penat je merempuh manusia di sana…then balik rumah test2 baju. Sangat suka dengan tulisan pada baju itu. Oh kurus plak rasa biler berpuasa ni. Haha…


BALIK KAMPUNG


Photobucket

Oh oh balik kg..!! yeah…seramai 7 orang telah disumbat kan dalam 1 Suzuki APV . destinasi?? Ke kg tengah sg lesong, kampar perak. Haha..lama ta balik. Ta sabar nya na main mercun!! Bunga api pun seronok juga…


LAST PUASA

Photobucket

Cam biasa ah da last puasa. Mcm2 lah makanan yg ade kat dapur. Best2 plak tuh. Oh gemok lah aku. makanan best2. Aku and sepupu kuwh asyik duk dapur ja. Tolong masak sambil makan. Hahaha. Memang seronok menjamu selera. Oh embah, ibu dan sepupu kuwh juga sibuk memasak makanan untuk raya.

Photobucket

Oh banyak nye sms raya. Jem inbox aku. Tapi ta sempat lah na reply seme kerna aku dan sepupu kuwh bz menjahit baju raya. Da mlm raya baru nak menjahit manik2. Hahaha… untuk lebih bergaya di pagi raya. Ye bergaya…itu sudah pasti…!! Utk lawan dengan surya sue yg sg ske bergaya. Oh…Yeah esok raya..!!


KUEH RAYA

Photobucket

Kueh raya saje2 try dan hentam2 saja. Brownies, chocolate cake and blueberry cheese pie. Yeah…inilah kerja aku dan sepupu2 kuwh. Rasa..?? boleh tahan lah.. hahaha….


HARI RAYA

Photobucket

Photobucket

Ye ye dah raya. Tapi aku ta merasa keseronokannya sgt. Kerna aku sakit gigi di pagi raya.
oh kami juga sgt busy memasak dan memasak.. oh penat! Busy kerna baraan yg sepatutnya hari raya kedua telah bertukar schedule nye ke hari raya pertama. Menyusahkan betul lah ketua kg baru ni..!! tertido aku kepenatan..

Photobucket

Photobucket


but sibuk2 pon, ptg tu sempat gak bergambar. Itu sudah pasti.


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Aku sangat seronok dan teruja mengambil gambar2 sepupu2 kuwh yg comel2 di pagi raya. Kanak2 semuanya comel bukan..?


HARI RAYA LAGI

Photobucket

Oh raya kedua. Tapi ta pkai pn baju kurung kedua kuwh. Cuma memakai tshirt aja. Kerna sibuk di dapur lagi. Ade majlis tahlil lah pulak. Adoi dua hari berturut2 memang ta beraya aku. But ramai juga sepupu2 yg lain balik today. Lagi2 yg da lama ta pulang ke kg tuh..hehehe….


TRAGEDI HARI RAYA

Photobucket

Oh sangat sedeh untuk diceritakan. Malam tuh ketika kami membuat projek meletupkan kg, polis tiba2 saja muncul. Alamak! Kantoi main mercun. Haha. Tapi aku benci gila ah polis tuh. Ta guna ah polis tuh. Mintak rasuah plak. Nak warning, warning je ah. Mintak2 rasuah ta main ah beb..!!


DUET RAYA

Photobucket

Yeah setelah mengira2.. adelah beberapa keeping duet raya kuwh.. brape..?? rahsia lah. Kang bnyak plak yg mintak blnja…korang kire ah sendiri..!!

You Might Also Like

0 comments

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S