Belajar teknik solekan di Kelas Mekap Sue Melati

9:44 pm



Wanita mana yang tidak suka mekap? Biarpun sapuan bedak tipis di muka dan secalit gincu di bibir itu juga namanya mekap. Saya sejenis on-the-go kesini dan kesana, memang jujurnya takde sempat mekap pun haha! Takde masa tu satu hal lah, nak mekap pun tak reti. Nasib baik baru ni Kaio Studio memberi peluang untuk saya join Kelas Mekap Sue Melati.



Siapakah Sue Melati? Sue Melati merupakan seorang Make-Up Artist (MUA) yang dikenali ramai. Mempunyai pengalaman dalam industri hiburan dengan menjadi MUA untuk NONA dan Wanita Hari Ini, memang servis Sue Melati ni terbaik hasilnya! Sesuai sangat dengan konsep Zero Basic to Advance, saya memang zero knowledge pasal mekap haha!


Sue Melati ajar anak didiknya di kelas ni dari asas sampai la ke peringkat seterusnya. Memang bagus dia ajar details setiap perinci tentang mekap dan tak lokek berkongsi ilmu. Terus rasa yakin dengan diri sendiri lepas Kak Sue ni ajar step by step untuk mekap. Antara teknik-teknik mekap yang diajar oleh Kak Sue Melati ialah:

- Teknik memakai foundation waterproof
- Teknik blend eyeshadow
- Teknik letak shimmer and glitter eyeshadow
- Kegunaan brush dengan betul
- Melukis kening tanpa cukur
- Contour muka nampak cengku
- Teknik bibir nampak munggil


Banyak kelebihan bagi sesiapa yang mengikuti kelas mekap Sue Melati ni tau? Korang akan menikmati 7 kelebihan dan keseronokan selain dari tip-tip yang diajar.

- Demo dan praktikal
- Sijil Penyertaan
- Makanan tengahari disediakan
- Barang make up di sediakan
- Goodies untuk setiap pelajar
- Make up paling cantik akan dapat hadiah special dari Kak Sue Melati


Menariknya selain kelas mekap, Sue Melati juga mengeluarkan variasi pilihan produk untuk digunakan. Ada berus shading, berus blusher dan loose powder, ada Sue Melati Foundation dan juga minyak penaik seri wajah. Harganya juga sangat berpatutan.


Saya sendiri bersama kawan-kawan sempat juga menconteng muka masing-masing selepas belajar teknik-teknik solekan dari Sue Melati sendiri. Tak tahu apa apa boleh bertanya terus pada Kak Sue ni kan.


Dari zero basic sampai lah dah tahu macam macam belajar dalam kelas ni. Sempat saya cuba juga Sue Melati Foundation dan dicampurkan sedikit dengan Minyak Penaik Seri Wajah. Katanya untuk kulit kering macam saya sangat sesuai . Dapat merawat dan menjaga kesihatan kulit saya. Saya juga suka dengan tekstur foundation ni, tidak bercapuk dan sekata je atas muka sebab kulit saya tidak sekata sebenarnya. Haha!


Dari asas bila nak pakai primer, moisturizer, foundation dan sampai lah ke lipstik satu persatu teknik Sue Melati saya praktikkan di muka sendiri dengan bantuan blogger lain. Nampak beza tak sebelum dan selepas? Dari kusam tidak bermaya terus berseri-seri bercahaya Gituhhhh.


Memang wajib Sue Melati Foundation ni ada dalam setiap handbag masing-masing. Sangat Flawless dan Gojes jadinya muka kita. Kebaikkan yang ada dalam Sue Melati Foundation ini ialah:

-Memudarkan parut jerawat
- Mengecutkan jerawat
- Memutihkan kulit
- Anti aging
- Mengecutkan pori-pori
- Sesuai untuk kulit berminyak dan normal
- Ada Vitamin C & E
- UV protevtion
- Mengandungi bahan aloevera & sakura
- Matte, waterproof dan full coverage


Untuk Oil Penaik Seri Wajah pula, selain memperbaiki kulit kita, antara kebaikkannya ialah:

- Melembutkan & menghaluskan kulit
- Anti oksida
- Antibakteria
- Antibiotik kulit
- Antineuralgic
- Anti Inflamasi
- Mengandungi argan oil, rosehip oil, blackseed oil, dan tatamu oil


Hah apa lagi korang? Bila lagi nak cantik meletop gojes dengan produk kosmetik Sue Melati?

Untuk maklumat lanjut korang boleh hubungi dan rujuk:

Tel : 018-2090617
Facebook Page : Sue Melati
Instagram: @sue_melati
Website : www.makeupartismalaysia.com Email : [email protected]


You Might Also Like

10 comments

  1. Weh muka kau lepas pakai foundation ni terus nampak cam baby doll eh haha

    ReplyDelete
  2. Neyney tipuuu... Suh orang mekapkan... Hahahahaha... Gurau²... 😂😂😂
    Pasni makin letop la mekap uolsss... Dah belajar mekap kan... Fd best! Kakak suka!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita kan wanita wanita perwakilan PANTAI. kena la letops selalu uolls

      Delete
  3. Aduii lucu la mekap ngan ko neyra. Untung ko ada MUA si atie. Hahaha. Neyra ko mekap la selalu. Cantik weyyy. Pakai foundation Sue Melati tu. Siap ada sunblock weii. Sesuai utk travel

    ReplyDelete
  4. seronoknya ada MUA! haha. tadah muka je dah lawa. lagi seronok bila MUA pakaikan foundation sue melati ni #ehh haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. i wish hari2 ada MUA mcm ni. sbb kita sejenis malas hahaha

      Delete
  5. Memang nampak perbezaan lah sebelum dan selepas ketara sangat. Cantik nampak glowing dan berseri je wajah sis. Bagus lah minyak penaik seri dan faudation tu.

    ReplyDelete

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S