Review: Angus, Himself

9:18 am

\

amaran: ini bukan kempen #Bersih. LOL

buku punya berdaulat kaler kuning diraja kan? selepas beberapa kali bertemu dengan penulis dan siap kena buli selalu (penulis adalah senior saya), akhirnya saya berjaya dapatkan juga buku ni dari beliau.  pelbagai rintangan jugak nak dapatkan buku ni sebab beliau selalu busy tapi dah dapat buku, saya tetap lupa nak minta tandatangan. Angus, nampak sangat aku memang bukan kipas susah mati kau.



“The man, he talks in handsomely manners. But, he does not talk a lot. When he talks, his charm fills the room it wets your knickers. That’s how handsome he is. He’s a sweet talker. He mesmerized you. Ladies, do not try to understand him for he has a daft defense mechanism. Commitment is the last word in his vocabulary. Women, do remember, guys please take notes, you do not try to understand him. The last one who tries to unlock him ended up in a madhouse. He thinks in maths, he lives his life on meths. Pleasure in life, he got it from his ‘trip’ sitting alone in the dark smoky living room of his. He does not understand life like other mortals. Mere mortals throw the word complicated at him; they think madhouse is his place to be. And in this madhouse, he’d finally be.”


sebenarnya buku ni fully in English language tapi saya tetap nak review bahasa melayu je boleh? Angus Baird. overall buku ni mengisahkan tentang hidup beliau. nama pun tajuk buku Angus, Himself. satu persatu kisah hidup dia ni penuh makna. mengikut firasat saya, Angus ni #foreveralone yang dahagakan kasih sayang gadis-gadis. eh? sebab kisah dia kalau takde cerita pasal gadis, mesti tak lengkap rasanya hidup nak baca kitab kuning ni.

‎"I left the bar with the glass half full and a woman unfulfilled.."

‎"Hey, baby, baby, you can say anything. For I know, that everything, and anything that came out of you means love.."

kisah tentang perempuan, kisah tentang seks, kisah tentang perasaan kesunyian, semuanya lengkap dalam kitab kuning ni. mungkin sedikit sebanyak otak juga akan menjadi kuning selepas membaca kitab kuning ini. hanya berharga RM20 untuk satu buku, anda amatlah digalakkan untuk membeli buku ini dari LejenPress. kalau tak beli nanti jelly pulak kan sebab saya dah ada buku ni. serius, menyesal nanti. so baik cepat-cepat pegi beli kitab berdaulat ni.

The truth. "Is not necessarily true, it's just a story, told beautifully.. Be a man. That's the least you can do. 'Coz the hero spots are taken" - Angus, Himself.

You Might Also Like

2 comments

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S