ape yang sedang dibebel kan ini ??

9:56 am

Masa aku tulis entry ni, aku sedang kusyuk tgk citer ALLY kat tv3 . isu nya, shopping . ya , tak dinafikan perempuan memang giler shopping even tyme tu ade duet ataupun tidak . sebut pasal shopping , smlm aku , my mom , my sis and one of my fren pegy shopping kipas lampu baru . hahaha . sangat penat sebab terasa mcm survey semua kedai2 lampu yg ada . finally , beli jugak 2 kipas berlampu yg sangat lah mahal but puas haty lah sebab chantek gilew . total ?? rm1060.00 . banyak bukan ?? biasalah harga naik skrg ni (ye ye o jewk) . pembaziran terus berleluasa di rumah ini . . .

Pg tadyk aktiviti pembaziran berterusan . seawal 8 pg aku dah siap2 bangun and mandi . nak dekat kul 10 kami keluar . kami ?? siapa ?? aku and adek2 kuh lah . singgah sebentar di megamall . membeli tiket wayang “bedtime stories” . kira2 rm 29.00 semaunya . then , kami ke cimb bank depan megamall . buat bank draf utk yuran sem baru ni . rm 127.15 habis disitu . oh elaun kuh dah kuar . . . aku withdraw sebanyak rm150.00 . nak buat apalah agaknya . then , ke mega semula . my fren , my siblings and me pegy gk wayang kul 11.50 pg . not bad lah citer tuh . sangat seronok . then aku ke Watson membeli silkygirl eyeliner and cmpct powder . total disana ialah rm25.10 . adoyaii . . . belom pape dah abes bnyak di situ . then , bergerak ke east coast mall (ecm) . planning nya mahu shopping but mood hilang nape ntah . tataw nape . so aku tak beli ape2 selain makan chicky meal KFC rm7.30 and big apple donut rm4.40 . after my fren balik and sambil menunggu my mom shopping di Carrefour , aku jalan2 lah disitu . oh singgah sebentar di miss T , aku tertarik dgn wallet neh . mula2 mahu beli milk teddy , but semua cam budak2 ja , aku pon bli ah bluecross girl . rm21.60 . oh puas aty lah jugak sbb simple . then , pegy big apple again . beli lagi 3 bijik donut ; rm6.60 . oh shopping . . .

So here I am . . . di depan laptop sambil menonton ALLY . bley tahan lah . terhibur jugak hati ni tgk ALLY . terhibur ?? mengapakah ?? ohh sebab aku sangat moody dan sedikit merenk ta tentu pasal today . napew pon aku tataw . but my best fren ; lina tahu kot . shhh . . . lina jangan bgtaw sape2 tau . rahsia kita . hahahaha . but for my fren yg ade skali tyme jalan2 siang tadyk , I am so so sorry coz agak moody ta tentu pasal . notting happen actually Cuma tersentuh hati ni tentang sesuatu . adehh dah ah masih touching di kala menonton filem 9 september sebentar td . lagi ter sentuh dengar lagu memori tercipta by Shila . sedikit ayat dari 9 september ; "untuk si dia yang aku kenal . . . cinta dan sayang padamu takkan padam . buatlah aku tersenyum , dan bahagiakan dirimu . pejamkan matamu , ku pasti di sisi . . . " and from lagu memori tercipta by shila; "mungkin disini kita kan terpisah , kenangan bersama takkan ku lupa . bergetar jiwa hadapi mimpi2 . tiada pun berduka , pintunya terbuka . di sini Cuma memori tercipta walau hanya seketika terjalin cinta kita . yang terpahit juga manis , semuanya terindah yang kan ku ingat selamanya . . ."

Sempat juga membaca sedikit cepern dari blog adek tak rasmi ku; fakhrin ahmad . sorry lah , baru ada kesempatan masa utk membaca . sangat kreatif kamu ya . atau cilok dr mana2 ?? hihihi . sape2 nak baca sila lah klik disini ;
fakhrin ahmad


Oh happy new year to all . . . ta sedar da masuk new year rupanya . azam ?? seingat aku selama 20 tahun aku hidup tak pernah aku tetapkan sebarang azam pun . apa itu azam ?? ntah lah . aku takut untuk cakap pasal azam tahun baru . takut tak tercapai . tapi Cuma satu je yang aku sentiasa tetapkan dalam hati ni ; “aku masih mencari kebahagiaan . kebahagian untuk terus hidup di dunia ni . dan juga utk yg tersayang , aku akan cuba terus tetapkan hati ni utk terus sayang padanya selamanya . insyaallah . “

Ok lah , ku semakin penat untuk terus menaip . keadaan emosi yang tak berapa stabil sangat ni buat aku semakin emosi utk terus menaip . . . selamat tahun baru 2009 . diharapkan tahun 2009 ini akan beri aku kebahagiaan dalam hidup ini . . .

Nukilan rasa ,
Neyra shazeyra .
01-01-2009 , 01 : 20 am

You Might Also Like

0 comments

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S