karangan hari ini bertajuk "membeli dan membelah"

9:27 pm

Photobucket


Ouh . shopping . . . shopping . . . shopping . . . activity wajib setiap kali pulang bercuti di sini . ptg tdyk kwar ke east coast mall dan kawasan sekitarnya utk menghabiskan masa, tenaga dan harta di Bandar kuantan . First., ke kamdar untuk membeli kain2 yg patut dibeli . Bertambah la pulak koleksi baju kurung ku di rumah sewa itu . Pastinya, setiap pagi aku akan pening memikirkan naju manakah yg patut ku pakai utk ke kelas . Sbb setelah dihitung, kira2 melebihi 20 pasang dah baju kuh berderet . Ntah2 dh nak dekat 30 pasang . Adoyaiii . . . membeli kain yg bernama "baby peach" . tertarik kepada namanya kah atau apa diriku ini? Rm8.50 semeter itu sudah agak mahal bagiku sbb nak buat kain je pun . utk baju nya kain harga rm2.50 semeter je. Ishhh . . . kain lagi mahal dr baju nya . after ke kamdar , membeli beberapa meter kain di sana, bergerak pula ke khelass . apa lagi kalau bukan misi untuk mencari baju pengawas adikku . then lpas tuh ke east coast mall pula. Destinasi yg ku tunggu2 . . . oh memang dijangka pembaziran harta akan berlaku di sini . ke nike melihat2 kasut yg chantek2 . lihat saja lah sebab elaun tak masyuk akaun lagi . adeh spoilt btol ah mara neh . lambat plak elaun aku nak masuk bulan neh . then , ke converse . yeah ., disini lah pembaziran bermula . aku teruja melihat kasut converse berwarna ungu itu . sangat tertarik hati ku ini . harga? Rm159.90 ?? oops . . . !! Jangan tertipu semua . rm159.90 selepas discount hanyalah rm79.95 . and , tanpa memikirkan apa lagi, terus kaki ini mencuba kasut itu . kasut bersaiz 7 itu berjaya dibeli juga akhirnya walaupun aku rasa saiz 7 itu agak longgar takpelah nak wat camna saiz 6 dah abis . aduhh . . . besarnya kaki ku ini . . . and , setelah agak lama di converse sampai minah kedai tuh pon dah bosan melayan kami membeli baju , beg , kasut dan lain2 . . . kami pon blah ah . sangat lah ta pwas aty . shopping sakan calendar free pon ta de . aduh! Sangat tamak diri ku ini . berpusing2 di sekitar brands outlet dan padini concept store membuatkan aku sangat teruja melihat nombor2 yang wujud . 50 % , 60 % , 70 % . . . !! argh..tertekan sebentar . . . sebab hati masih kecewa dengan mara yg masih tak masukkan elaun aku . oh tidak . . . !! berjalan juga ke nose , ruffey , Tropicana life , dan body glove . aduh sales masih berleluasa . ini tak boleh jadi . . . aku harus membeli dan membelah jugak . tapi oleh kerana duet yang tiada , aku hanya mampu membeli Kingston thumbdrive 2gb berharga rm16.90 setelah berhutang dengan adikku yg kaya . ishh . . . balik tuh memang lah sangat penat . dan sebagai akauntan tak rasmi , aku membuat kira2 di rumah . oh sebanyak rm520.65 telah dibazirkan sepanjang hari ini . wah . . . banyak sangat itu . . . ingatlah bahawa , pembaziran itu tidak elok . . . ceth . . . !! nasihat kunun . . . oh masih keletihan dan agak mood swing ketika ini , but masih larat utk menonton my tutor friend . . . so blah dulu. Ketemu lagi . . .


Neyra Shazeyra
30.12.2008
3.31 am

You Might Also Like

0 comments

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S