holidayyyy !!

12:37 am

sangat seronok dapat holiday! actually aku hampir2 ta dapat holiday sebab kan appeal session di college. hahaha. anyway, aku holiday at PERAK je. bak kata syud; "tamampu na holiday LUAR NEGARA". huhu. ok ok. aku cyte holiday aku kat bawah ni. baca lah. ahhaah.. :)

22 dec 2008:

ada di kolej. ini bukan lah tergolong dalam holiday aku sbnar nya. saja nak cyte jugak. aku kna appeal network. after memerah otak selama 50 minit jawab quiz tu, aku kna repair asement sket. then cpat2 kemas bag. bergerak ke bangi. pakcek kuh menanti di sana. sempat ah jugak aku balik perak. kalau tak, mampos aku jeles tgk diorang je gey holiday. tu pon aku dah jeles na mampos dgr cyte diorg ke KELLIE'S CASTLE and IPOH today.


Photobucket


oh tidak!! tapi tidak lah terlalu terkilan. sebab da penah pegy pon KELLIE'S CASTLE tu. hahahhaa...



23 dec 2008:

bangkit tido seawal pagi yang mungkin. yea! holiday kuh bermula. going to TAIPING. gerak dari KAMPAR seawal 10.20 pagi. 2 kete kott. avanza and suzuki apv penuh disumbat seramai 17 orang. rombongan cuti sekolah bermula. sampai di TAIPING (kul bape ntah) gey HOTEL SRI MALAYSIA. booking 4 bilik!




then kami ke TAMAN TASIK TAIPING.
sumpah lawa nak mampos tmpat tuh! mamam2 di situ (piknik di tasik), and snapsnap photo. after dat, kami ke ZOO TAIPING.





best! sumpah best lagi dr ZOO NEGARA. hahahaha.
penat dowh jalan2. amek2 gambar seme. pastu balik hotel lah. gey plak mandi2 di swimming pool. seme dah macam badak air ja. tapii seronok!! malam, kami ke KAMUNTING. makan2 di sana. sangat mahal! balik hotel, aku saket perut. adoyaii! spoilt mood ja. tdo lah! apa lagi! ahahha.

24 dec 2008:

bangun lambat sebab tdo lambat. mengalami masalah teknikal malam smlm. huh. moody sedikit. haha. then, basuh muka and ta mandi, aku gey tgk diorg mamam kat kafe. jap je, sebab saket perut. ta de mood dowh! balik bilik, gey mandi plak. nak check out daaa... weeee....~~ kitorang ke MAXWELL HILL. tapi ta naek pon. jalan2 di bawah. snapsnap photo lagi. then, kami lalu kat TAIPING WAR CEMETERY. cantik dowh! tapi ta stop pon. huk3. tgk dr dlm kete je la.



then, kami ke BURMESE POOL. ta mandi pon. layan kanak2 ja. tapi air tuh sejuk dowh! snapsnap photo dalam hutan tuh. then, pegy mamam lah. acik anang bawak kitorang ke KUALA SEPETANG. makan mee udang kat PORT WELD. nama kedai tu, SALLEH STALL. satu plate baru rm7. tapi puas aty ah kot. haha. aku bukan makan udang pon. hik3...





then, singgah sebentar di KOTA NGAH IBRAHIM. cam belajar sejarah kat sekolah lak da. snapsnap photo lagi. pastu, bergerak ke KUALA KANGSAR. lalu ikot jalan lama. mula2 nak ke TRONG. ade kolam air panas. tapi ta jumpa jalan. hahaha. so truskan perjalanan. acik anang bercerita macam2. kami dgr ja. pastu, stop di KG. SAYONG. pegey kedai nama ZALIZA KRAF. apa lagi? shopping lah. beli labu sayong. agak banyak diorang bershopping. pastuh gi BANDAR KUALA KANGSAR. stop kat jambatan situ. snapsnap photo and diorang gey mamam lagi. asyik mamam ja. mamam laksa kuala. diorg ckp sedap. tapi aku ta mamam laksa lah. hahaha.
then, ke STESEN BUS KUALA KANGSAR. macek aku nak balik kl. but ta de tiket. tros gerak ke IPOH. pegey KTM. pon tade tiket. pastu gey ah MEDAN GOPENG. macek aku balik kl akhirnya. tp aku ta bape sedar ble smpai IPOH. sbb aku tido lah! hahaha.. sampai di KAMPAR pukul 9 malam kott. letih dowh.

25 dec 2008:

cam biasa. semua bangun lambat. hahahaha. mandi2. kami buat projek di dapur. memerah tenaga semuanya. embah buat SAMBAL GORENG and RENDANG DAGING. kami buat KEK COKELAT. semua tu menu wajib kalau balik sini. hahaha. but kali ni sangat puas aty. kek kami menjadi. hahahaha. sedap dowh! then gerak ke kl. dalam kul 6 pm rasanya. sampai kul 8 pm lebey. penat nya...

anyway, more photos in facebook and friendster ya..!!

facebook

friendster



You Might Also Like

0 comments

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S