single itu best sangat ke?

9:57 pm

SINGLE IS FUN


"Love is like a butterfly. The more you chase it, the more it eludes you. But if you just let it fly, it will come to you when you least expect it. Love can make you happy but often it hurts, but love’s only special when you give it to someone who is really worth it. So take your time and choose the best… "


apa korang rasa? best ke berchenta? best ke jadi single? mana satu pilihan korang? korang setuju tak kalau aku cakap, being single is a wonderful opportunity to develop a relationship with the one person who will never leave you - yourself! betul kan? kalau asyik berchenta sana sini, diri sendiri pun tak kenal sepenuhnya.

best sangat ke jadi single? lone ranger? Korang ada tak rasa sakit hati gila tengok org lain couple? Ada bf/gf yang korang tak payah pening2 nak jaga hati? someone yang boleh share anything that you can’t share with anyone else, and won’t be judgmental of what you have said? tak sakit hati tengok orang lain dating depan mata korang masa korang jalan-jalan kat mall? apa korang rasa tengok orang pegang tangan sambil manja2 depan korang?

sure korang rasa mcm tak puas hati sambil kutuk2 kat belakang. padahal, dalam hati rasa macam sedih gila takda orang nak buat semua tu kat korang! sebab tu korang kutuk couple2 yang ada depan mata korang. situasi wajib setiap kali pegi mall, nampak lah couple pegang tangan beiringan macam kena gam dengan gam gajah. bf bawakkan handbag gf macam gay mana entah. couple pakai baju sama sedondon macam boria ke hape entah. bila dengar orang bercinta kat telefon, korang rasa macam nak muntah hijau. tu belum lagi rasa nyampah bila korang tengok kawan2 korang couple, semua macam kembar siam. tak boleh nak dipisahkan. betul tak?

al-kisahnya, demi nak cover rasa kecewa, korang pun terpaksa lah keluarkan ayat ni: "SINGLE IS ROXX" "SINGLE IS FUN" "BEST SANGAT KE BERCHENTA?" "SINGLE LAGI BEST DOWH!" dan yang sewaktu dengannya lah kan. tapi kenapa ek? sebab kita free from commitment. Boleh keluar ngan sape, boleh wat ape2, takde sape halang, tak payah susah2 mintak izin nak keluar dengan kawan berlainan jantina, ta payah susah nak jaga hati orang lain sampai hati sendiri tak terjaga. lagi satu, happy jadi single ni sebab duet tak habis untuk orang tersayang. habis untuk diri sendiri. rasa puas.

Cinta sebenarnya luar kawalan manusia sendiri. itu Sirah nabi. Baginda bg hadiah sama rata kpd isterinya2. tapi dia sayang Aisyah lebih sikit. Dalam doa baginda;

'Ya Allah, aku telah sempurnakan barang yang ada padaku.(menunaikan hak pada isteri2). Jgnlah kau siksa aku pada barang yg tiada padaku.(Sayang Aisyah lebih bukan kawalannya)'

ya, aku SINGLE. bebas dapat hidup macam ni. maybe sebab aku tak pernah meet someone yang tahu menghargai. aku tak tahu la korang. apa korang rasa? untuk yang berchenta tuh, baca entry ni ta payah ah rasa nak campak lappy korang terjun KLCC pulak kan? komen je. yang rasa diri masih single pun komen la banyak2. apa korang rasa hidup jadi seorang power rangers? eh bukan! lone ranger? single?





tambahan: ini pendapat rakan-rakan twitter aku:

@aenaz: yeah, its wonderful. once a single always a hunter.opps.

@nazra: ye ye setuju. dpt kenali diri sendiri ngn lebih mndalam. coz time couple xsempat, asyik dok nk kenal bf ja :P

@imran424: u get to flirt all u want! haha.. ;pp

@riZmanZ: memang fun, sex is fun, nak sex kena kawin, bila kawin sayang, bila sayang, apa pun nak berdua. kalau pergi melancong sorang2 mesti fikir ada si dia dtg sekali kan best

@acap2405: single is fun! setuju.saya dah tengok dah kawan saya bercoupel sampai sengkek,dier belanja awek semata2 tuk jaga ati awek dier

@pakeri_OtOmen: siNgLe KaDaNg2 FuN kAdAng2 XBesH..TgK cM OtOmeN,lAmE SuDaH MemBujAng..~~ T_T ~~

@minTanG_TeLip2: oh. . . caYe cOkOm. . . cingLe Uh bEsh . . wiAng wiYe. .. wikikikik


You Might Also Like

32 comments

  1. depents la kan..pada i..single tu xsalah n ok jek..sebb i pon single pe..da bertahun2 i ni single..till now..sume ok jek...tp mybe kekafang tu terasa jugak lah..boring kan..kalo couple pon..tp banyak prob..kn jg ht la..pe la itu lah ini lah...ssh gak kan..so bg i..single is fun k..heheh

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. not really..sometimes it's nice to have someone to share ur feelings with..

    ReplyDelete
  4. single memang besh bagi saya..kenapa saya perlu fikirkan orang yang belom tentu pikirkan kita sendiri..cuba try usya orang yang bercauple..gerenti ader yang menangis nak rak sebab kehilangan kekasih laa,kekasih curang laa,kene marah ngan kekasih laa dan lelain lagi..

    bile cauple kekadang pesonaliti pon turut berubah..dari seorang suka yang tonton filem perang(contoh laa) kpd tonton filem romantis..kenapa dier berubah..??sebab demi kekasih dier je..bile dier punya minat berubah...maka topik untuk dibincangkan dengan kawan-kawan dier ialah..tiada topik dan ini bleh membuatkan dier menjadik kera sumbang..

    hoho..just my 20cents..

    (jgn terasa yee)

    ReplyDelete
  5. ade baik ade buruk..
    hehehe..
    bese la hdp dunia ni..
    aku pun dah lama single ni..
    kadang2 rase best tp kadang2 rase x best..
    xbest ble aku kene tgl sorg2 kt rumah sbb semua g dating..
    yg best lak aku x serabut kepala cm membe2 aku yg asyik terpakse bergayut kerana awek slalu kol..
    tp skrg aku tgh cr awek..dah bosan hdp sorang ni.. dh smpai seru aku nk cr org baru..hehehe..sodakallahulazim

    ReplyDelete
  6. single syok kot.tak payah risau duet tak ada.tak susah kan orang.member aku duet minggu dia,keje abis kat awek je...smpai tak makan kot.! tangkap cintan punya pasal...
    jadi single best. tak jadi gilo :P

    ReplyDelete
  7. hmm. aku takde pengalaman lagi kapel, so tak taw perasaan tak single nie. huhu.

    ReplyDelete
  8. Btw, i nk pakai new motto la,
    Skandal lagi bez,
    Walaweh. Macam pasang 8 pn xde sape kisah
    Hahaha

    ReplyDelete
  9. besh . .cingLe itUh besh . . .mApe bEsh . .ceBab bEsh la . .hUahUahUa~ . . cAm mAm eskEm bAskin wUbin . . kikikikik~ . . .

    ReplyDelete
  10. best la single, blh buat skandal. haha.

    ReplyDelete
  11. bercinta itu memang best.. hati ini mmg untuk disakiti.. untuk didera oleh segala tindak tanduk pasangan kita. walaupun kadang kala kita rasa sakit hati, tetapi itulah sebenarnya yang mengisi ruangan hidup kita selama ini....

    ReplyDelete
  12. huhu...bgus gk rmi comment disini mmbri pndgn yg luas ttg single-mingle nie....

    bgi sy, sy stuju dgn eiy-Da tue, depends lar...ader org nk kapel, ader org x nk....bgantung pd kemahuan sndiri lar...bak kata pepatah, tepuk dada tanya selera....

    bgi yg single yg jelez org berkapel, lebih baik korg berkapel....baru korang x rse jelez...haha...

    ReplyDelete
  13. salam...

    isu nie klu saya nk bg komen cik eyra sayang, sampai esk pn xhbs.. cz klu ikut hati yg berduka lara nie, rasanya akan nangis2 dlu baru komen.. sbb sampai sekarang nie saya msh lg percaya yg single itu lgsg x best..

    sejujurnye, saya merupakan seorang yg sangat manja.. sangat3 manja, sampaikan saya da set dalam fkiran saya nie, yang klu bukan dgn orang tu, saya da kehilangan tempat bermanja.. which is ape yg saya alami sekarang...

    dan mnda nie selalu wat saya down.. bukan je kehilangan tempat bermanja, tempat bkongsi masalah, tempat meminta nasihat, tempat berkongsi suka dan duka dan yg paling penting tempat curahkan kasih sayang...

    saya mmg ade ciri2 yang awak nyatakan kt atas nie.. tp xdela nk nengok semacam wujud perasaan dengki ble terserempak dgn sweet couples.. cme rasa kesian kt dri sendiri yg xmpu nk dtepis jauh2..

    mmg bercinta akan bawak masalah.. saya dgn orang tu dlu, kekerapan gaduh 2 jgn cakap la.. duit pn byk habis cz kte dulukan kehendak die drpd kehendak kte.. tp wallahualam, klu saya ley pilih antara bercinta dan single, saya akan pilih bercinta utk isi kekosongan, kesunyian dan kedukaan dalam hati saya..

    sayangnye, menemui pasangan yg sesuai bukan semudah A B C....

    ReplyDelete
  14. Cinta.... yang membuatkan aku bergelumang dgn maksiat selama ini. Noktah~

    Wallahualam. Ya Allah ampunkan hambamu ini. Taubat nasoha.. :(

    ReplyDelete
  15. eiy-da;

    hahaha yeah, single is fun dowh~~

    ReplyDelete
  16. acap2405;
    kenapa saya perlu fikirkan orang yang belom tentu pikirkan kita sendiri..
    i suka yg ni tau!!

    ReplyDelete
  17. bistari;
    xbest ble aku kene tgl sorg2 kt rumah sbb semua g dating..

    i setuju. mmg selalu kena tnggal kat umah tauuu

    ReplyDelete
  18. wowhazim;
    hahahah. sian kawan u. hikhik. jd single ni kaya kan?

    ReplyDelete
  19. aman;
    hahahha u sangat poyo la weyh~~~

    ReplyDelete
  20. paan;

    hahaha pasan 10 pon takpe. kalau u larat nak sacandalize

    ReplyDelete
  21. mintang_telip2;

    oittt kao engat berchenta ni mcm makan askrem ke dik??

    ReplyDelete
  22. natsu;

    ahhahaha ko leh geng ngan si paan

    ReplyDelete
  23. dakjaat;

    u mmg pro bab2 ayat2 ni tau!!!

    ReplyDelete
  24. mookies;

    i mmg sengaja buat topik hawt mcm ni. kahkahkah

    ReplyDelete
  25. fierina;

    jangan down sebab benda ni. kalau dia bukan unutk u sekalipun, u tetap akan jumpa org lain some day. um, mmg mencari pasangan yg sesuai bukan semudah ABC. tp tuhan mungkin nak kita jumpa dulu org yg tak sesuai ngan kita supaya kita dapat pengajaran sebelum jumpa org yg sesuai untuk kita. dun worry sygg, one fine day u will meet someone better. =)

    ReplyDelete
  26. khai;

    komen jugak. haha. takpe, i tau u dah taubat =)

    ReplyDelete
  27. blogger;

    single itu HERO? kalau couple tu pulak ape? ZERO?

    ReplyDelete
  28. uhuhu.br perasan tweet ku di mention disini.btw, single mmg fun, but i must admit it, weekend mmg waktu plg menyeksakan sebab member dah bercouple semua keluar date.haha.

    ps: cokom tu ape?tak faham mintang telip2 punye statement, kejap lowercase kejap uppercase.pening dow.haha.

    ReplyDelete
  29. naz;

    hahahah tau takpe. dah rasa mcm penjaga rumah setiap hari. diorg kuar date tiap2 hari dowh. membosankan. sbb tuh muka i jarang ade kat mana2 kedai mkn sini sbb takde org nk teman mkn, hahahhahaha!

    p/s: cokom tuh sokong. dia kan pelat sket. hahaha

    ReplyDelete
  30. hurmmm...cakap pasal couple2 ni..sebenarnya dalam hati tu memnag lahh nak juga ada pasangan ni..tapi bila dah banyak kali "kawin cerai" ni..ntahlahh...rasa mcm,"i'm better off single and alone" ahh..ntahlahh..kenapalahh sekarang suka sgt2 guna term tu..

    susah nak cari org yang betul2 percaya kita..buat apa nak couple kalau setiap kali jumpa utk marah2 apa semua..pastu sepanjang bersama asek nak rasa sakit hati..cemburu tak sudah..bila rindu baru baik semula..pastu dah lama2,perangai masing2 ubah juga..pastu dah bosan clash..pastu cari lain..

    penatlahh camtu..ntahlahh..bila org dah couple,hidup ada kalanya macam lebih terbatas..thats why saya mcm dah tak percaya kat cinta sebelum kawin ni..dah kawin baru bercinta..lagi bagus rasanya..

    ni pandangan saya..

    ReplyDelete

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S