468x60

.
 Banner

Happy Chinese New Year. Nak Angpow?

Saturday, January 21, 2012




Happy Chinese New Year 2012! Selamat Tahun Baru Cina 2012! untuk semua pembaca blog yang dah berhabuk berdebu bersawang ni. tetibe rasa nak wish dalam mandarin sikit. xīn nián kuài lè. gōng xǐ fā cái! nián nián yǒu yú~~ ok fine, itu je yang saya belajar dari officemate masa kerja kat Kuantan dulu. ngeee~ teringat pulak memori makan besar CNY 2010. lagi best bila jerit 'lo hei' ramai-ramai masa makan yúshēng, tapi tak berapa suka nak telan yúshēng sebab ada cuka. nak makan sharkfin soup pun susah bebenor tekak ni nak telan. last-last saya telan kacang dengan teh cina je, ahaks! tahun ni eksaited lebih sebab saya lahir tahun Dragon! :p


baca kat blog Denaihati tadi pasal contest CNY PETRONAS, baru teringat nak promote jugak. ecehh mentang-mentang lah sekarang praktikal PETRONAS, bajet sayang lebih pulak. kekeke~ sebelum tu, korang dah tengok ke iklan CNY 2012 PETRONAS ni?

"For centuries, mankind have migrated from one place to another, in hopes of finding better opportunities. But no matter where they are, or how far they have come in life, they will always come home. This Chinese New Year, let's celebrate the virtues that bind us all together! the spirit of resilience, determination and adaptability in turning challenges into opportunities and seeing the positive in the negative." - lessons from PETRONAS Advertisement 2012.



setiap hari nak naik lif ke office, selalu nampak banner ni tepi lif. tapi, baru tergerak hati nak join. alang-alang saya tak kemana-mana atau balik kampung cuti CNY ni, terasa nak jalan-jalan Kuala Lumpur dan shoot something yang best pulak untuk contest CNY PETRONAS ni. Angpow sampai RM2000 korang taknak ke? ramai jugak yang dah join. bermacam-macam kategori ada. kalau kroang budak sekolah pun ada kategori budak sekolah. kalau takde DSLR canggih pun boleh juga guna telefon yang ada kamera. ada kategori untuk mobile phones. hah, tunggu apa lagi? pergi Facebook PETRONAS untuk join!


p/s: harap-harap PETRONAS naikkan elaun praktikal untuk non-sponsored student macam saya ni lepas promosi free pasal contest diorang. kahkahkah.




4 comments:

  1. Dadan said...:

    sayang mbak, saya ga bisa ikutan contest CNY Petronas, saya kan di Indonesia...hehe

  1. hatiputera said...:

    happy new year,, gong xi fa cai,,,

  1. ohcikgu said...:

    emm..berapa banyak limau dah dapat?

  1. Anonymous said...:

    berapa petronas bg elaun kt awakk???

 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates