468x60

.

Shaklee Malaysia - Energizing Soy Protein (ESP)

Monday, December 16, 2013


Assalamualaikum!
lama tak menaip kat blog ni, bila dah start semula rasa macam setiap hari nak blogging. 
entry kali ni nak cerita pasal Shaklee!
orang cakap, nak promote kena la makan sendiri dulu.
tengok hasilnya, baru lah promote kat orang lain ye dak?
ye, saya start makan supplement sejak dua bulan lepas, around October.
mula-mula makan ESP, Lecithin dan Alfalfa Complex je. 
sekarang dah bertambah jadi ESP, Omega Guard, Lecithin, Alfalfa Complex and Sustained Release Vita-C.
dah lebih 5 kg juga berat badan berkurangan.
dah jadi  Shaklee Independent Distributor juga.
so siapa nak order Shaklee dan dapatkan dengan harga rendah, boleh cepat-cepat roger saya!
mohon like FB page: Shaklee Health Supplements






setiap pagi, rutin harian saya dimulakan dengan ESP.
memang mengenyangkan. 
saya ni jenis lupa nak makan kadang-kadang.
adanya ESP ni, tahan juga perut ni. 
tapi breakfast jangan skip tau! :p 

ESP Shaklee always On Demand and BEST SELLER! 
ESP ni sesuai untuk semua golongan. 
Yang belum kawen, dah kawen, orang tua, even kanak2 atas setahun pon boleh minum sekali.
Lelaki ke perempuan ke...malah satu family boleh minum. 




Khasiat dan Kebaikan ESP:

banyak sebenarnya khasiat dan kebaikan minum ESP ni.

1. ESP menjadikan kulit muka cantik, anjal, cerah, halus,gebu dan berseri 
2. ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda 
 3. ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih 
 4. Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat. Bila dah banyak protein means kita cukup tenaga. Susu pun berkhasiat.  
5.  Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum. Protein sangat bagus untuk tumbesaran.
  6. Utntuk yang nak kurus, ESP bantu kita sebab akan cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan. 
 7. Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati. 
8 Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit
9. Untuk sesiapa yang bercadang untuk puasa , ESP bekalkan tenaga, jadi walaupun puasa kita tak rasa lemah.
10. Untuk sesiapa yang nak stabilkan hormon, ESP mengandungi kacang soya, yang kaya dengan isoflavon, ia bantu memulihkan hormon wanita. Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan.


Resepi-resepi ESP Shake yang boleh dicuba:

 1 sudu bancuhan ESP + Air Suam / Air Sejuk
  1 sudu bancuhan ESP + Fresh Milk
 1 sudu bancuhan ESP + Milo 
 1 sudu bancuhan ESP + Twister Oren / Sunquick
 1 sudu bancuhan ESP + Fresh Milk + kurma / almond/ kismis
✿ 1 sudu bancuhan ESP + Ribena 
 1 sudu bancuhan ESP + Nesvita 3 in 1 
 1 sudu bancuhan ESP + campuran buah-buahan dan blend
 1 sudu bancuhan ESP + Horlicks 
 1 sudu bancuhan ESP + Nestle Bliss 
 1 sudu bancuhan ESP + Mealshake/Performance Drink/Cinch Shake


Cadangan Sukatan dan Waktu Minum ESP:

Sukatan : 1 sudu besar ESP + Air Kegemaran Anda 

Biasanya, saya minum setiap kali sebelum meal (breakfast, lunch, dinner) so bila dah nak makan tu dah rasa kenyang. burpppp alhamdulillah! hhehehe... kurang lah melantak sangat kan?

Tips ESP:

  - Jangan bancuh dengan air panas, air kafein atau air berkarbonat sebab boleh hapuskan nutrisi.
- Jangan ambil lebih dari 3 sudu sehari kerana ini akan membebankan ginjal 
- Gunakanhaker atau botol tupperware untuk menggoncang/SHAKE bancuhan ESP untuk lebih mudah larut. 
- Jangan guna air terlalu panas dan sudu besi


Jika berminat, boleh hubungi saya di email: [email protected] atau sms/whatsapp: 0179070384  
JOM MINUM ESP! 

 entry lain nanti cerita pasal khasiat dan kebaikan vitamin Shaklee yang lain pulak okayh?














3 comments:

  1. Denaihati said...:

    tahniah berjaya turunkan berat sampai 5kg. senang nak buat promosi ni ada testimoni sendiri...

  1. neyra shazeyra said...:

    Heheheh itah. Senang sikit

  1. neyra shazeyra said...:

    Heheheh itah. Senang sikit

 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates