468x60

.

Solo Trip: Kuching, Sarawak

Thursday, December 05, 2013

بسم الله الرحمن الرحيم



PERINGATAN: 
ENTRY YANG TERLALU BANYAK GAMBAR

Dah lama tak update blog, I feel awkward. 
macam-macam benda yang terjadi lately,
 then I decided to bawak diri ke Kuching, Sarawak untuk bercuti two weeks ago. 
5 hari 4 malam di Kuching Sarawak.
thank you Malindo Air untuk penerbangan yang ohsem!
tiket pergi-balik : RM198.




Kuching International Airport

macam biasa, sejauh mana pun kita lari dari orang yang kita taknak jumpa,
tetap kita akan jumpa juga kalau itu yang Allah dah takdirkan.
kecik je dunia ni. 

arghhhh. lupakan semua.

so, selain makan tanpa henti di Kuching, sempat melawat Kg Budaya Sarawak dengan Aisyah, dan Kartika.
masa ke Kuching haritu, tak sempat nak ke Kg Budaya akhirnya dapat jugak masuk!
tiket masuk cuma RM15 sebab guna student card.. kalau guna MyKad, RM60. 
nampak tak beza banyak? jimat! jimat!


Depan Rumah Melanau dan Rumah Cina

dalam Kg. Budaya ni, dapat lah mengenali pelbagai kaum dan budaya yang ada dalam negeri Sarawak.
semua rumah kami jelajah. seronok dapat rasa semua makanan traditional diorang.
masa di rumah Melayu, kami try main gasing. 
teruja tengok anak pakcik tu baru umur 5 tahun, dah hebat main gasing besar tu.
bakal jadi ratu gasing ni. 


Jambatan Rumah Bidayuh

benda yang paling tak best ialah, aku memandai pakai wedges tinggi-tinggi masuk Kg. Budaya ni.
dah la pakai wedges, pakai maxi skirt pulak. 
tahu tak seksa nak cross bridge Bidayuh?
nak turun naik tangga rumah Melanau dan sebagainya?
hahahaha~


Di Rumah Orang Ulu

terima kasih, Aisyah dan Kartika untuk pengalaman yang ohsem ini.
tak sia-sia datang Kuching jumpa kesayangan berdua ni.
hari-hari seterusnya tak menarik pun.
banyak lepak Plaza Merdeka Mall, City One Mall, and Riverside Complex.
main boling, shopping, and melantak semua makanan.

Kuching Waterfront.

ni port faveret aku melayan perasaan. 
aku boleh lepak sini berjam-jam termenung, tuli spoem, dan ambil gambar.
urgh....I think I should buy DSLR.
tapi entah kenapa beli iPhone. 
haha!




.....okayh, bersambung pulak ke entry Solo Trip: Pattaya,Thailand





2 comments:

  1. Anonymous said...:

    Sonok nye solo ride..pngangkutan mcm mane ???

  1. neyra shazeyra said...:

    most of the time jalan kaki je dlm bandar kuching tu HAHAHHAHAHA

 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates