AF6 vs. IHSAN

5:20 pm


Sabtu mlm minggu lpas, 22hb mac 2008…aku sure koang seme misty tgk konsert AF6 kan? Aku tataw menahu pon pasal AF ni..ta pnh tgk pown coz umah ku ta pnh ade astro.hehe…tp last week aku gy umah nazra..so leyh ah tgk konsert yg cm ntah ape neh….amat bosan!! Dah ah pengacara ta besh.. then ade pelajar AF6 ni lak nyanyi ntah ape2… sumbang giler… especially ika… mmg suara cam dak tadika!! Yg aku rasa suara boleh blah mlm tu..Cuma riz, stacy, stanly, nadia, rina..yg len lgsung ta besh..and masa nk umum yg tersingkir tu leh lak yana yg kwar..tak patot die kwar wlupon suara die pon mmg tak best..tp aku rasa ika lg patot kwar…mke je cantik..suara tak bleyh blah…gewdik lak tu…then lg 1 yg amat tak puas aty tyme mama rina da abeh nyanyi…si ajai yg jd pengkritik mlm tu pnggil mama rina tu makcik?? Die engat die muda sgt ke hape…haha….

Then aku rasa nyesal tgk AF6 ni…tkr la channel 103..layan cerekarama TV3 lg best..aku rasa misty ta ramai tgk drama ni…tajuknye IHSAN…cte pasal anak yg derhaka kat ibu dia…ala2 si tanggang la neh..die kawen ngan org kaya tros lupa mak die yg miskin…smpai mak dtg pon halau mak die..tak patot btol la…akhirnya pdn mke anak die terima balasan masa mati..seksa giler…aku tgk pon ngeri semacam.. dah ah meninggal mcm menggelupur je…mcm ikan mati lak…then masa da nazak tu, nk mengucap pon susah… masa mandi jenazah kuar lak cecair2 nanah warna putih kat mata, hidung, mulut…smpai imam pon muntah2…then jenazah berat…and lubang kubur sempit…masa bini die jerit2 suh bkk keranda, nk tgk mayat laki die wat kali terakhir, bkk2 je kain kafa…penuh ulat2 kecik…kecian btol…tp sesungguhnya…drama ni sgt2 la mmberi keinsafan pd sape2 yg tgk nyer…jgn ler derhaka pd mak bapak kiter…rasa2 cm ader wat haty mak terguris tu…cpt2 ler mtk maaf…syurga itu di bwh telapak kai ibu..

Pas abeh drama tu..aku bkk lak channel 15…tgk chatting @15 ni..wah ramai giler kutuk2AF6…and ade gak cte2 pasal drama IHSAN tu…seme insaf…mmg best ah drama tu…ummm..aku tataw ape lg aku nk ngarot…saje je tulis blog ni…bosan…wee~

You Might Also Like

2 comments

  1. Hurm.. btul.. Market je kan smua tu..

    ReplyDelete
  2. ayat xleh bla..xtgk af konon..tp 1 malam seme name kau hafal nampak..cet..sembang kuat nie..kah3..

    ReplyDelete

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S