cinta tiga segi

9:10 pm



cinta tiga segi? menarek bukan tajuknyew? aku dpt taw pasal lagu nih pon from one of my classmate...aien...die soh dgr lagu neh...katanya best...so aku pon amek jewk ah...tenyata sedap hingga menjilat jari! lgpon aku nenowk dak2 kat kolej ramai lak dgr lagu ni and wat koleksi mp3 hp mereka! and bile aien bgtaw kat aku kisah disebalik lagu ni...ternyata aku terkezut...(tp ta cya sgt ah)....ntah ah...then today aku pon beria semangat search pasal lagu ni kat yahoo and google....
alkisahnya....seperti yg tertera yang di awal video tuh ader ceritakan mengenai seorang hamba Allah yang dihukum mati pasal dah bunuh awek dia dan balak aweknya,(ye kot?)seminggu sebelum dia dan awek (maybe masa tu tunang la kot) berkahwin

Hatta diceritkan juga pasal budak nih mengaku bunuh dan mintak hukuman gantung (cm tak logik lak kan? boleh lak budak nih mintak hukum gantung... follow jer la ceritanya)... maka budak nih telah membuat permintaan terakhir dari penjara... tu yang ader tajuk PERMINTAAN TERAKHIR - Nyanyian Dari Penjara...permintaan terakhir budak nih ialah dia mintak kawan-kawan dia datang dan merekodkan nyanyian beliau... (cm tak logik gak ah tp aku tetap gak follow cerita video nih...) tyme neh ada background lagu yang sadis+menyayat haty la utk di dengar... tapi belum lagi la lagu yang budak tu nak main tu... so... dah habis part introduction tu... baru la keluar lagu nya... yang bertajuk permintaan terakhir tu... memang biler dengar... nk nages ako... sebab lagu tu memang sedih la... dah tu... sedap la plak yg tukang nyanyi ni... then aku research ah dlm youtube lak....then biler aku baca komen komennya dlm tu.... ada yang membuatkan aku bertambah rasa nak research... pasalnya ader yang cakap tuh semacam betul jer kisah yang diceritakannya tu... ada yang cerita nama budak tu hazwan la... study kat politeknik la...duk penjara taiping la...singapore la....then ada satu komen ada tulis macam nih: kalau nak tau lagu yang sebetulnya... just type perangkap cinta kat search dalam youtube tu... jadi aku pun ikut la kata2 pengomen tu... then.....

aiyok....banyak betul lagu perangkap cinta nih... ramai yang dah buat cover... then ada aku ternampak satu video klip... Perangkap Cinta - Ayie dan Berd... bila aku dok baca baca.... baru aku tau... memang ini la tuan punyer lagu tu... diceritakan lagu nih dibuat tahun 1998... mak aiii... dah 10 tahun dah rupenyer lagu nih... patut ramai yang tau... tapi yer laa... sedih la jugakkan... ramai pulak yang buat cerita cerita... sampai la yang pasal kes bunuh tu... dasat gak penangan lagu nih... dah lagu sedap kan... jadik gitu la... zaman tu internet kan semakin maju... kalau orang dah masukkan dalam internet... ramai ler plak yang ngaku macam macam... pastu ader gak aku dgr lagu ni yang telah diberi nafas baru oleh sedar Ayie dgn Berd..tp ade lak ckp ayie dah cipta lagu ni since he wuz 13 years old...and tajuk asalnye perangkap cinta BUKAN cinta tiga segi...cyte2 hot pasal "hazwan" dak penjara+lagu cinta tiga segi tu bawu jewk wujud in a year mybe...ntah ah..pening2....anyway... kat bawah nih... video Perangkap Cinta yang dimainkan oleh Ayie dan Berd...



then aku dpt info lain lak: "die kne hukum 7 mei 2005....die dkebumikn di pendang,kedah...tarikh lahir die 7 mac 1987...-allahyarham mohd hazwan wafiy bin abu hassan-Dia membunuh awek dia yang curang...Permintaan terakhir dia sebelum dia di hukum gantung... untuk menyanyikan lagu ni untuk arwah awek dia...Al-Fatihah "

komen aku disini: kalau die lahir 1987..di hukum bunuh 2005.. takkan mase tu umur die baru 18...biasenye tak kan di hukum pade tahun yg same..nk bicara kes kat mahkamah malaysia ni pon lama rasa nye.... tak kan die membunuh umur die 15 ke 16..kalau cam tu kes juvana kan.. huhuhu..

then aku bkk portal ex-smk(a) baling...aku jumpa ni lak:
"Assalamualaikum..
Sedekahkan al-fatihah buat Allahyarham Mohd
Hazwan Wafiy bin Abu Hasan yang telah selamat
dikebumikan jam 11.00 pagi tadi.. Telah
menghembuskan nafas yang terakhir sekitar jam
5.00 petang (7 Mei 2005) di Pendang. Semoga
rohnya dicucuri rahmat.. Beliau merupakan
seorang pelajar SMKAB SPM 2004. Seorang
pelajar yang baik budi pekerti.. AL-FATIHAH"

okay laaa... penat plak aku type nih...smpai kebas kaki.. kesimpulannya...aku tataw nak caye cyte mana yg patot aku caya...haha....yg pasti aku sgt ske lagu ini! bikin aku tidur lena stiap mlm..

You Might Also Like

5 comments

  1. assalamualaikum...
    saya nk inform sumthink...allahyarham hazwan wafiy yg ada dlm story nih...BUKAN allahyarham hazwan wafiy bekas pelajar smkab 2...ada segelintir pihak cuba mambuat fitnah mengenai arwah....nama mereka cuma sama....but different person...n then diaowg kaitkn tarikh kematian arwah dgn owg nih....x ptt r wat mcm tuh....x baik...
    jom kita sama2 sedekahkn AL-FATIHAH buat allahyarham HAZWAN WAFIY BIN ABU HASSAN

    -senior SMKAB-

    ReplyDelete
  2. arwah hazwan wafiy abu hassan xde kena mengena dgn kes 2.. die meninggal sebab mslh kesihatan kat rmh die... lgpun lagu cinta tiga segi 2 tiada kaitan dgn kes pembunuhan ape2...plz inform kat kwn2 perkara yg sebenar...



    -hazwan bestfriend-

    ReplyDelete
  3. heheh...to huda and kyo....i just post all about the song yg i collect kat internet...and blogger2 lain....tak amek kesah sgt sbnrnyer pasal lagu ni....n i dunno anything...

    ReplyDelete
  4. kalau aku tahu nk kena hukum gantung, permintaan aku, aku nk sembahyang sunat taubat utk kali terakhir, ampun dosa2 terdahulu............huhuhuhu..

    ReplyDelete

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S