kesah pilihanraya

11:02 pm

Mengundi? Satu kewajipan bg rakyat Malaysia tp bkn pada aku….sbb ak tak ckup umur la..bawu 19 taun….. umm..ape yg ak nk tulis d sini…aku sgt teruja nenok seme poster2 yg serabot sgt2 d merata2 tmpat..knapa ek? Ntah la... seronok kot tgk seme org excited berkempen..perang poster…
Di sini aku nk citer…Last Friday ak balik kuantan…huh! Ble smpai tmpat ak je…terkezut tgk bendera bsar2…ade 1 umah tu pnya ah smgt tampal poster keliling umah penoh… bendera2 yg ader plak amat lah besar mengalahkan bendera2 yg ader di dataran merdeka… umm….hebat jugak pilihan raya kali ni…

Esok pagy nyew…aku bngun nenok parent kuwh suda tiada…pagi2 lg dah gy mengundi…sgt bsemangat! Adek ak ske tnya mak ak undi ape….dan jwpnnye tentulah UNDI adalah RAHSIA…hehe…ummm…pg ni ak amek bnyak gmbr…saje ske2..ye la…pilihan raya bkn ada tiap2 taun..hik3…sape lah yg menang agak nye…
Then, t.hari tu ak gewak alik kg ku di rompin..saje2 balik..tok ak da rindu sgt kat aku kot..haha….otw to rompin…masa lalu pecan…huh! Havoc btol perang poster kat sini…tp ada 1 yg menarik perhatian ak…giant poster “Khairul Anuar” calon bhg parlimen pekan…dr parti keadilan rakyat(PKR)..sgt2 lah hensem..huh….siap amek gmbr poster lg..haha…then sampai d rompin…tkde pe yg jd…Cuma mlm tu kitorg tunggu result pilihanraya…sgt2 terkezut ble BN agak bnyak kalah and bnyak menteri2 yg tewas d medan perang..haha….tataw la ape jd…bt smthg new n different will happen after dis…hope dis changes akan bg kebaikan pd kite seme..

Then ahad pg…ni yg ak nk cyte ni… di pekan, pahang..aku telah mencuri satu poster PKR…yg ader pic khairul anuar..haha… jahat bukan?? Saja jewk curik2…sape suh ensem sgt..hihi….ntah ape2 aku ni…anyway aku takmo tulis bnyak2 disini..lantak ah sape pun y memerintah…asalkan negara kita aman + makmur…


Photobucket

Rumah yg dipenuhi poster PAS dan keADILan


Photobucket

Jalan masuk ke rumah ku dipenuhi bendera PAS

Photobucket

Suasana di tempat mengundi


Photobucket

Perang bendera BN dan PAS

Photobucket

Di hadapan sek SHAH pekan pahang


Photobucket

Poster yg dicuri oleh aku

You Might Also Like

0 comments

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S