azie | taty | pda | aqem = The 4 Stooges

10:55 pm

Photobucket

today aku nak cyte pasal the 4 stooges...kenangan terindah dlm hidup ku..wee~

once upon a time (ceh! mcm bedtime story plap)...
semuanyer bermula dr megat...beliau lar yg mengajak aku and rakan2 ku ke KBS, kuantan utk join mende ntah..program rakan muda sempena hari kemerdekaan...pada 30hb ogos 2004....tyme tu kuantan jd tuan rumah utk kemerdekaan peringkat kebangsaan....dats y lar tyme tu kununyer aku sgt excited nk join....semangat kemerdekaan yg sgt membara~!! (actually tyme tu excited sbb dpt kuar umah...first tyme dpt hang out ngan mmber2 kat luar)
aku tiba disana pagy2 lagyk...ayah ku antar...setelah sesi pendataran selesai disamping mmbayar rm10(ta silap aku lar)...aku jd blur mula2...coz tataw nk wat pe n nak g mana..hehe....mencari2 megat yg tak nmpak btg hidungnye...so aku lepak2 jewk ler....then bawu lar jmpa muka2 yg dikenali...megat, taty and aca...
then after abeh seme daftar, sesi bebel seme....lalallala...seme peserta join ler aktiviti yg ada...dat tyme aku da terasa menyesal...huh..indah khabar dr rupa...mmg tak best!! tp aku tetap skema ikot rules yg ade...biasa ah...tyme tu dak sekolah lg..tak nakal2 pon kat situ..engat jewk pesan mak aku...haha..yg perempuan dpt tido dlm dewan..huh! tak adventure lngsung....dak laki gak best dpt tido kat padang....huhu..then ade lak ceramah kemerdekaan..seperty yg sedia maklum..mana ade ceramah yg best..ye tak? so aku pon da nantok tahap gaban disini....cm sial lak...tetibe ptg tu ujan tuwun ngan lebatnya... huh mmg best la...tyme utk tido ni...ape lg...1...2...3.....zzzzzzzzzzzz....

then ade lak aktiviti ngarut di hall tersebut..huh! cm ape je...diorg neh cm tak prepare lgsung!! paling best ade gang tu kna wat aksi beruk mat nyeh lak...sbb diorg dtg lmbat ta silap aku...kecian diorg seme...huhu..after dat tyme makan2...mmg tak best!! ayam panggang mcm ayam busuk! tak patot!! ade gak aku saman program rakan muda ni...aku semakin buhsan..mengenangkan di stadium sebelah KBS ni ade konsert kemerdekaan..huhu...aku pon kuar ah dr hall tersebut..lepak2 d tepi longkang..melihat bunga api yg sgt indah meletop2 di langit...melihat aksi2 rempit di jalanan....mengenangkan aktiviti yg cm gampang di sini...dan mengenangkan bila la nk berakhir semua ni..

aku semakin bosan...rakan2 ku mengajak aku melepak di tiang bendera.. dan disinilah permulaan bg segalanya...aku, aca, taty, megat, aqem, pdaoz dan hafiz melepak disitu..borak2 biasa je...al-maklum la...masing2 ta knal lg....malu2 kucing sket.. :) kemudian timbul lah sifat kegilaan dan kenakalan kami pd mlm itu (yeah! sifat sebenar dah wujud) kami mendapat idea yg sgt bijak..misi kami: mencuri keluar dr KBS sblum gate tutop dan mengelak di kesan sesiapa...tp seme org takot2 pada mulanya...da lewat sket kami pon nekad utk kelua! yeah! dat tyme terasa freedom itu adalah hak milik kekal kami...wlupon ta seme kuar...wee~
kami berjalan2 kew stadium..huhu...sedeyh....konsert pon da abeh...kami meneruskan
perjalanan kami utk tawaf satu bndar..then kami ke kuantan plaza...haha tyme ni best aku na cyte....kami ternampak 1 gang ni menyambut merdeka dgn meriahnyer!! baling2 telur satu sama lain...mmg best!! lebeyh hangat dr biasa bukan? then di depan ktn plaza lak ader ler geng2 jalanan terbaring di situ...selamber na mampos! kami bergerak jua ke krin tv yg amat besar d situ...menonton citer pe ntah....kepenatan sehingga kami pon selamber terduduk dan terbaring di situ...

tiba2 salah sorg dr kami bersuara..."argh! nak terkencing!" ....(begitu lah ayat nye)....and aku pon terasa gak nak terkencing yg amat ni...dat tyme timbullah misi baru: mencari tandas terdekat di dlm town....dat tyme yg ade cuma aku, aqem, pdaoz and taty...disinilah bermulanya kewujudan the 4 stooges (tak bleyh blah btol la asal usul bermula di tandas)...adoi na kencing da neh...toilet ta jmpa...dtg la idea gile utk ke dlm ktn plaza....ikot pintu belakang..yeah!! tp malangnye..kami ta jmpa gak toilet...main2 je kat lif tu...haha..hinggalah dimarahi pak guard....yg tyme tu nk tutop pintu blkang tersebut..naseb ler tak kna kunci dlm tu..kalu tak..naya je....pastu dak2 ni gy lak 7e...mencari toilet..berharap giler dpt jmpa toilet...tp kecewa setelah ayat ini terkeluar dr pekerja 7e tersebut: "maaf dik...tandas hanya utk staff sahaja.." haha....aqem and pdaoz terasa seperty nk mmboikot 7e jewk tyme tu...haha...kami meneruskan perjuangan mencari toilet..tyme tu dah pg da...membuang masa mencari toilet je...last2 diorg dpt gak tandas di kdai mamak...mission accomplished! then jalan2 lg...melihat gelagat warga2 kuantan yg senget + sengal mlm tu menyambut merdeka..

then jam menunjukkan pukul 4 am...aku dah nak pengsan kepenatan....so aku menyusulkan cadangan utk balik ke KBS....damn! gate tutop lak...naseb bek la dak2 ni taw jalan laen utk masok...haha....lalu kat pagar berlubang berhampiran skatepark!! tyme tu sempat lg bermain2 di skatepark..mcm budak2...haha...tp alik tu ta titow pon...sbb da kul 6am pon..aku and taty tros mandi d toilet cm burok...huhu...then dlm kul 7am kna lak berkumpul..nk kna gy tempat perarakan..di dlm bus..kami da ta tahann nntok...ade antar dak2 ni siap amek panadol lg..ape da....smpai di sana (tmpat perarakan)...hanya megat yg semangat utk mengambil gmbar dan suasana yg meriah disana....biasa la...megat ta join kami merewang mlm tu...huhu.....aku and yg lain2 da terlena smbil terduduk di situ..then kami berjalan2...masa ni kami sesat!!

kami sesat? ahhhhhhhh...TIDAK!! ade ke patot...town sendiri pon leh sesat...tp seyes....tataw nape kami lost...berpecah lak tu....taty + aca sesat hingga ke giant kuantan...aku and aqem sesat bersama hingga ke mana ntah..pdaoz + hafiz + megat kemana2 ntah pon aku tataw..then kami berjanji bertemu semula di ktn parade....jalan pon ta jmpa lg ni..aku and aqem suda mula kelaparan...kami singgah sebentar ke cafe terdekat...di kompleks teruntum.....sempat lg menjamah mi kari...haha.....then teruskan perjalan ke ktn parade....jmpa di dpn pintu masuk..dak2 ni dah terduduk di pintu masok..kami tak cover malu da coz kepenatan yg amat!! after dat kami ke tangga dkt ngan toilet...hah...disana...masing2 tertido keletihan...selamber gile!!

finally kami terpaksa jua balik...sedeyh siot..tp biasa la....pertemuan ade perpisahan....selepas bersalam2 salaman..aku and aca bergerak balik ke KBS...siot jauh nk jalan kaki....penat giler...but wlupon aktiviti di KBS tu buhsan nak mampos and mcm sial sket..tp aku dpt gak belajar something yg berharga disini....nilai sebuah persahabatan.....tp mengenangkan the 4 stooges....urmmm......bile la kiter ber4 nak berkumpul lg yek?? sgt rindu korang semua!! azie sayang korang!!

You Might Also Like

1 comments

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S