catatan harian

8:06 pm

15 - 01 - 2009

Tesco kini dibuka di semenyih.
Ye mari beramai ke sana walaupun kita sepatutnya memboikot tesco.
Sudah pasti eyra, sue, farah dan lina adalah makhluk2 yang sangat lah excited utk pergi ke sana.
Yeah! Dengan excitednya juga mereka snap picture dengan banyak nya.
(mcm ta penah jumpa tesco).

Photobucket
Photobucket

Ta banyak pun brg yg dibeli.
Bg aku, harga mcm biasa je. Takda lah istimewa sangat.
But yang seronok nya, kami berempat beli tee yg sama design and color.
Lantak lah org nak ckp kami boria ke, pakai bj tesco ke, yg penting best!
Malam tuh, pegy mamam kat kedai, kami pakai baju baru itu.
Sedondon berempat. Hahaha… sangat meriah.
Mcm budak2 tadika terlepas kandang aje.
But, keseronokan itu hanya sementara.
Sape yang tahu pasti faham apa yg dimaksudkan.
Mintak maaf kalau entry aku kali ini mengundang sedikit kontroversi pada sesiapa.
But, for me, I'm the only witness and the only person who can judge my life!!
And tiada siapa pun boleh kongkong hidup aku kalau org tu takde kena mengena dengan aku.
Dalam dunia ni ada undang2 nya.
Takde siapa pun boleh ganggu hak asasi masing2.
Semua org ada hak masing2 untuk tentukan hidup mereka.
And, takde siapa pun boleh memfitnah orang lain tanpa bukti2 yg kukuh.
So, lu pikirlah sendiri.
Semakin hari aku rasa makin bosan dengan hidup aku sepanjang berada di sini.
Takde keseronokan atau apa2 kenangan yg boleh diingat sampai bila2 pun…
selain masa2 keseronokan aku bersama rakan2.
Hah! Pedulik ape aku. Life aku.
So, aku dah tak amek kesah pon apa nk jadi.
Aku ingat lagi pesan kawan2 aku.
Ignore je apa yg jadi. Pedulik kan itu semua.
Ye, and aku memang tgh ignore dengan semua ni.
Apa yang penting…kerjasama! eh eh… belajar dan teruskan hidup!
Hahaha… aku masih lagi di tahap sabar.
Cuma, jangan buat aku hilang sabar je la.
Oh tidak, mampu ke aku na terus bersabar dengan apa yg jadi?
Sampai bila hidup ni akan terus ditindas?
Bila lah melayu nak maju kalau sentiasa ada sifat hasad dengki pada orang lain?
Apa lah nak jadi dengan dunia ni.. pun aku tataw.
Da sangat2 bosan nak hidup je aku rasa.
Sampai bila lah hidup aku nak tenteram?
Sampai bila lah semua orang nak ganggu hidup aku?

Nota : aku tidak mention nama sesiapa… so, paham2 sendiri.


16 - 01 - 2009

Sangat bosan mengurung diri dalam bilik sepanjang hari.
So, aku memenuhi masa dengan tidur selama 6 jam.
Then, mengadap laptop meng-edit photo2 yg ada.



Aku saja je nak publish jugak gambar di atas.
Aku agak pelik dengan gmbr tersebut sebenarnya.
I looked totally different.
But, honestly gmbr itu memang begitu sebelum edit.
Aku just tambah film effect, vignetting filter, and fake tilt-shift filter.
Maka, terhasil lah gambar begitu.
Any comment?

17 - 01 – 2009

Apa anda akan lakukan jika jiwa anda sedang kacau?
Adakah anda akan merayau2 seorang diri di bandar tanpa arah tujuan?
Adakah anda akan bermain boling seorang diri tanpa tahu siap menang atau kalah?
Adakah anda tidak akan makan dari pagi sampai ptg?
Adakah anda akan ke karaoke dan melalak seorang diri?
Adakah anda akan menonton wayang bersendirian seperti orang gila?
Mungkin… sebab aku dah pun buat itu semua tadi…
Hahahaha… jiwa kacau!!

Anyway, aku baru je dapat stok cokelat kuh utk bulan ini.
Sangat lah banyak! Agak penat utk pikul 1 beg besar itu.
Makin gemok lah aku makan cokelat iu semua.
Ooopppsss…. Takde fakta mengatakan cokelat itu mengemukkan.
Cuti? Tiket?
Yes, FYI… aku masih tak dapat tiket bus utk pulang bercuti selama 5 hari!
Tiket sudah abis! Adoyaiii… jiwa bertambah kacau.

18-01-2009

ke tesco lagi.
membeli hadiah cik nazlina ku sygg itu.
beli cactus. hahaha.
cik lina, kalau cactus itu mati, ko pon aku bunuh! hahaha..
oh ya, aku da dapat tiket.
bapak ah ta best bus itu.
seat last skali lak tuh.
adush, tu lah len kali beli lagi tiket last minute.
malam, tgk AJL.
menjerit2 satu rumah sebab faizal tahir ta menang juara lagu.
hahaha. tapi aku sangat suka tgk muka lan MUH yg mcm badut itu.
:)


p/s:

terpaksa post blog mengikut tarikh.
dengan keadaan tiada internet di rumah sewa,
maka jadi lah begini.
taip blog di ms word berhari2,

baru dapat post disini.

You Might Also Like

3 comments

  1. nak berkenalan ngan kawan sha 2 dr kanan ^^ sape nama dia ^^ hehe

    ReplyDelete
  2. ujie;
    marah2 la sbb ade org gangu hidup i..grrrr....

    abg zam;
    hahha. meh2 kenal...
    su,azie,farah,lina...
    nak yg mana?

    ReplyDelete

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S