kehidupan selama dua hari yang bosan

2:26 am

Salam… Lately , aku sangat lah rajin utk menaip blog kuh ini. Mungkin kebosanan adalah factor penting yg menyebabkan kerajinan aku bertambah2 sekarang. Kebosanan di kala cuti semester yang lama + kerinduan pada si dia. Hurm , sesungguhnya memang aku tataw apa lagi yang harus aku buat di kala kebosanan ini selain menaip blog. Lalalala….saja je buat ayat putar belit bg korang semua turut bosan…



Hal-hal yang berlaku pada 3 january – 4 january 2009

1. Hujan



Hujan tak henti2 turun sampai skrg. FYI, aku sekarang berada di Pahang. Dan dengan malasnya aku nak cerita panjang, aku sarankan korang semua tgk je berita kat tv okayhh?? Soo…?? Dah tau?? Yes. Pahang sedang dilanda banjir disebabkan hujan yang dah berhari2 non-stop. Aku sendiri rasa mcm dah beku kala tido di waktu malam. Mungkinkah rumah ku bakal menjadi pulau?? Sebab biasanya tak banjir kawasan ni Cuma akan menjadi sebuah pulau yang tak diiktiraf . hopefully semua itu tidak berlaku.

2. Tiket untuk pulang

Awal pagi td aku bangkit dari tdo kuh, aku siap2 utk keluar. Ke mana? Ke office sepupu kuh, nurul. Sebenarnya , hajat utama mau ke terminal bus di depan itu. Aku ke terminal membeli tiket untuk pulang ke rumah sewa kuh. Setelah menghabiskan masa selama 40 minit sehingga menimbulkan keraguan di kalangan penjual2 tiket yang ada , aku akhirnya decide uk membeli tiket bus SANI EKSPRESS yang berharga RM24.70. Wah!! Naik bus 2 tingkat lah kali ni. Aku beli tiket ke kajang terus memandangkan kuantii beg aku semakin bertambah. And now , im wondering… camna lah aku nak pikul beg2 ni semua utk sampai ke beranang? Oh tidak!!! Anyone can help me???

3. East coast mall

Setelah puas meredah hujan yang sangatlah lebat, aku akhirnya tiba jua di ECM. Ceth! Mcm lah aku jalan kaki. Hahahaha… anyway, aku sendiri tak tahu sama ada aku ke sana atas tujuan apa sebenarnya. Shopping? Tak mungkin. Lalalalalala… but, 1st thing yang aku buat setibanya di sana, aku ke big apple donut. Apa lagi?? Time2 hujan mcm ni ditambah lagi dengan perut yang menyanyi2 kelaparan , aku beli lah satu donut yg sangat lah sedap utk mengisi perut yg kosong ini. Nyummmy.. sangat sedap! Di big apple; kelihatan satu makhluk yang sangat2 aku kenal sedang kusyuk mengadap laptop nya untuk online. Siapa? Hanya aku yang tahu… then , aku berjalan2 di ECM dan aku tak membeli apa2 di ECM. Hahaha… mesti semua tak percaya….

4. Kenangan kanak-kanak

Photobucket

Mengimbau kenangan zaman kanak-kanak dlu. Korang pernah makan gula2 diatas tak? Mungkin ye. Dulu, 10 sen sebatang. Skrg? 20 sen. Tapi aku beli gula2 ni 15 batang rm3.00. adoyaii , zaman dulu2 lagi murah kott. Dulu ta silap aku yg feymes nya perisa strawberry , grape dengan orange je. Baru ni aku beli ade perisa pink guava , apple , dengan mango plak. Mcm2 da rasa yg ade. Tp not bad lah. Anyway , apa2 pun gula2 ni mmg faveret aku dr dulu sampai lah skrg..!! nyummy…

5. Carrefour

Carrefour? Care for you kunun nya. Hari ni, adek aku cakap, Carrefour bikin dia hot. Ho ho ho hotttt…. Bermula ceritanya, kejadian berlaku keika membeli berkotak2 susu dutch lady. Kerana promosi mengatakan buy 1 get 1 free. Tp, kejadian bertambah kecoh apabila pihak Carrefour menafikan promosi itu. Apa lagi…adek aku pun ngamuk lah… then , lu pikir lah sendiri apa yang jadi.. tapi kami menang okayhh!! Hahhahaha….

6. Taiping

Baru sahaja menonton tv sebentar td. Destinasi bajet ke taiping. Oh taiping! Memang destinasi yang sangat seronok. Ta percaya?? Try ah pegy. Tadi aku sms ngan sue. Orait sue, nanty kiter buat rombongan tadika ke sana ya?? Hahaha. Best dowh! Aku na pegy lagi!!

7. Happy birthday

Happy birthday to kak long ila and zaim untuk birthday mereka 4 january 2009. Both of them are my cousins. And happy birthday to abg ngah 6 january ni and juga to naqi, my ex-classmate masa sekolah dulu… happy birthday!!! Naqi, hadiah tak de la… maybe aku nyanyi lagu beday je lah kott. Sebab aku masih ta mampu unuk belikan sweater padini yg kau idam2 kan itu. Sangat lah mahal!! And happy birthday to ehsan this 8 january… pesan dari penaja; “jaga lina elok2! Eyra bunuh ehsan nanti kalau ehsan ta jaga die elok2 ok..?? she is my gf. Hahaha..” ramai lagi yang sambut birthday bln ni. But, later je la aku citer..

8. Padini dan sales



Teruja melihat skrin k770oi ku sebentar td. Sms from padini. CNY pre-sales for members from 5-9 january. OMG!! Nak shopping!! Tapi ta de bajet dowh. Aku berkenan yang amat dengan baju baru di Padini Authenic. Harga? Rm119.00. mana mampu dowh. Mana nak cekau duet ni… ishhh.. bila lah duet nak jatuh dr langit?? Bleyh lah gi beli baju tuh.. okayhh fine! Trus kan angan2 ku sampai tak sudah…ade jugak aku buat macam dalam citer bedtime stories tu kang... kalau die buat hujan gula2 getah..aku nak buat hujan duet. hahaha...

9. Comment

Comment… yes. Comment di blog kuh sedah kembali. Finally, dapat jugak coding nya. Terima kasih kepada
queen rara and vujie. Ok apa lagi? Tunaikan tanggungjawab anda. Comment lah!

10. Back to school!



Ye , bermula lah mimpi ngeri adek2 kuh malam ini. Ok kalian semua diminta untuk tidur awal! Haha… esok sekolah da start. Adek aku kasut sekolah pun tak beli lg! dasat kan? Ye sememangnya mereka sangat lah relek. Haha. Lupa pulak. Congrats untuk adekku yg dapat 5A 3B dalam pmr baru ni… ok what?? Tak sangka btol math die dapat A. haha. And to adek angkat ku yang tak rasmi a.k.a adek kpd sue; 7A 1B. congrats!! Selamat kembali ke sekolah ye kalian semua…





You Might Also Like

0 comments

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S