korban tu best!

5:52 am

salam! eceh, camne raya korang? best tak? hahaha! aidil adha tahun ni, aku raya dua-dua kampung tahun ni! entry lepas aku balik perak. engat? pegi check entry lepas kalau korang pelupa. ^_^

tak best mana lah kat perak. tidak berapa meriah sebab kenduri makan-makan semua sepatutnya berlaku raya kedua. fairus sepupukuh yang dinanti-nanti pula lambat pulang. cis! baru nak ajak lepak gosip-gosip segala bagai, lambat pulak kao balik ya!

raya pertama, aku pakai baju kurung kejap jek. makan rendang semua sampai sakit perut, then lepak2 makan kacang poi je kat rumah. tak meriah sangat sebab tak ramai yang balik. pakcik makcik yang bujang jek balik perak. bosan! eh korang tahu ke kacang poi tuh apa?

Photobucket

ini lah kacang poi. aku tak pernah makan menda ni. pelik gak. tapi macam kacang tanah je cuma bulat-bulat bentuknya. rasa sedap tak? sedap wooo~~ macam rasa kacang tanah mix dengan kacang kuda. hahahaha! tapi sumpah korang rasa sekali, terus rasa addicted. makan sekilo pun takpe!

petang tuh lepas semayang jumaat, kami gerak balik ke kuala rompin, pahang! ontheway balik rompin, selisih dengan bas sepupu kuh pulang ke kampung. duh! ta dapat gosip dengan fairus. tsskkk =_=" menciii gile! ynaa !! i ta dapat nak jumpa adek angkat u sorang yang hensem tuh. hikhikhik.

Photobucket

hujan, panas, hujan semula. perjalanan yang sangat bosan! then nampak pelangi. chantek nya!!! lepas tuh nampak jugak awan chantek-chantek macam gula-gula kapas gitu. tengok awan, terus ingat dekat rara !! rindu pulak kat rara kitty secara tiba-tiba. muhammad syafi jangan jeles okayh? i nak rindu rara lepas ni setiap kali tengok awan. (*_~)

sampai rompin malam tuh, terus kejar tv3 nak tengok last episode nur kasih. tapi tak paham apa-apa sebab tak pernah tengok pun nur kasih ni. hahaha! then, tweet kejap, niat hati mahu update blog tak jadi sebab penat *sigh* . terlena dibuai mimpi.

bangun pagi, lips dah macam angelina jolie pitt sebab semalam tidur ada nyamuk cium kat lips. cis! nyamuk mana entah gatal nak mampos. aku jumpa kao, aku belasah kao nyamuk! tak pasal-pasal lips aku jadi macam ini.

Photobucket

bangun pukul 10 pagi. sangat lambat sampai lembu dah kena sembelih, kena lapah baru tersedar. hahaha! lembu tuh pengsan tau pagi tuh sebelum kena sembelih! kalut tokki aku engat lembu tuh mati. hahaha! lembu tuh sangat comel asyik nak pengsan takut kena korban. akhirnya, lembu kurus itu selamat dikorbankan. tskkk =_="

ramai lah yang balik! best jugak jumpa sepupu yang lama tak jumpa.hahaha.then makan-makan semua ramai-ramai. itu pun ada yang tak balik jugak. kalau balik semua lagi meriah kot! so, raya korang macam mana pulak?

sudahh, aku mahu tidur. esok pagi mahu gerak ke KL pulak. hari-hari lain tempat aku pergi. ecehh esok mahu balik KL sama dengan nuek. entry gedik bakal di publish! bubye, selamat malam. :)



p/s: selamat kena potong buat muhammad aqil fathi!!

You Might Also Like

2 comments

  1. Weewitt weewitt ada link i. Thankyou yanggg. Hee. Muhammad syafi tak jeles dengan pempuan :p okay baru malam tadi I makan gula kapas tau!

    ReplyDelete

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S