musim sejuk di Malaysia

9:14 pm



korang rasa sejuk tak?
freezing sampai rasa kalau tidur tak mau bangun?
tiba-tiba rasa macam selimut korang tu harta terpenting hidup kan?
memang sejuk sampai ada rumours cakap salji mahu turun di KL.
ahli kaji cuaca tak diiktiraf mana entah buat ramalan mcm tu.
hujan air batu je yang turun.
tak nampak pulak salji.
kalau ada salji, boleh lah santa claus datang jumpa aku christmas ni.

tadi, skandal lama telefon dari UK.
opps! si ahmad faiz membuat liputan berita 4 pagi dari sana.
sana belum turun salji,
entah macam mana orang cakap malaysia nak turun salji.
sangat mengarut.
takpe faiz, nanti dah turun salji ko jangan buat snowman.
ko buat bentuk penguin tengah freezing mcm kat atas ni.

tapi bila faiz tanya cuaca malaysia sekarang berapa,
terniat di hati nak pegi check kat google.
walaupun dah nyata weather KL kat lappy aku ni dah display 26°C.
tetap berdegil menggunakan khidmat atok google.
and, hasilnya...

average weather in KL area:
27°C | 23°C
sky: overcast
wind: NW at 10 km/h

sejuk weyh!
korang rasa tak macam aku rasa?
atau korang ni tak da perasaan sejuk panas dah?

sekian, ahli kaji cuaca melaporkan berita dari bumi beranang.

You Might Also Like

8 comments

  1. kih3...ahli kaji cuaca yg x bertauliah dr beranang ye...hahha..sejuk giloss...i dh beku ni...dh terbesin2 xtahan sejuk...hbs suma long sleeve kena geledah..grrr...sejuuukkk....rasa cam nak hug something je...apekah????haha

    ReplyDelete
  2. hahahhaha peluk lembu comel kat blog i tuh...

    ReplyDelete
  3. hahahhaha peluk lembu comel kat blog i tuh...

    ReplyDelete
  4. lama dah.
    i kan selalu kaji bintang bulan segala.
    :)

    ReplyDelete
  5. org angau cam aku ni kenal erti sejuk kah? waakakkak

    ReplyDelete
  6. Sejuk.. ni kat Melaka pun tgh ujan renyai2

    ReplyDelete

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S